dila28 Meme Estetiği Ameliyatı

gypsymia :) selam :))

Ben kendi topiğime girmeden bana yazılan yazılara cevap veriyorum çok ilgi göstermiyorum galiba sayfama buradan bu sonucu çıkardım çok oluyor bu durum.

Cevabını aldığın için mutluyum. :) Ben 24 yaşımda oldum. Neresinden yakalarsan kar arkadaşım.

oralet slmm :) zaten birer dk arayla yazdım burda denk geldin demekki :) gerçekten dokunuldugunda farkedilmiyorsa çok güzel. çevremde bu ameliyatı olan biri olsaydı keşke nasıl olduğunu merak ediyorum gerçekten. dilanın fotolarını gördüm gerçekten çok güzel olmuş seninde varsa görebilirmiyim ark. ekliyorumm

ben ankarada yaşıyorum. burada bir doktora muayene oldum oda teknik olarak koltuk altı - kas altından bahsetti sanırım ankarada kas zarı altı yapan doktor yOk. ama kas üstü hiç düşünmüyorum o biraz yapay olur bende. ya dokunsam silikon elime gelmesse inanamam heralde :) nişanlım bu konuda pek destekçim değil yapay olur hissedilir diye diye inandırdı beni buna.

Senleyken kıpır kıpır olmamak mümkün mü tatlım ya.Ne güzel samba yaptım ama sanaCiciş kardeşi ha,sevdim bunu yaw:)

Kas üstü bencede düşünme.Gerçekten yapay duruyor.Hayatta en önemli felsefem hep şu oldu:"Şahsımla ilgili kim ne düşünüyor yada ne söylüyorsa bunu hiçbir zaman gereğinden fazla umursamadım.Umursadığım.benim ne isteyip ne düşündüğüm oldu".Bence sende bunu gerçekten istiyorsan veya gerek duyuyorsan önce kendini önemse derim.Tabi nişanlının da ne düşündüğü önemli fakat önce can sonra canan demişler:)

Teşekkür ederim canım:)Darısı başına inşallah.

öyle tabii bu ergenliğimden beri bu takıntı bende. neler hissettirdiğini ne kadar önemli olduğunu ancak yaşayan bilir. eğer kas zarı altı kas altından daha iyiyse istanbulda olabilirim ameliyatımı. kaç gün kalmam gerekir eğer istanbulda olursam?

Dilacım eğer meme dokusu varsa doktorların ilk önerdiği teknik kasüstü,sağlam kası kesmek istemiyorlar,benim doktorum Ufuk Bilkaydı.Teoman Doğan'ın sitesinde de aynı konudan bahsediliyor.%60 kasüstü yaptığını söylüyor.Benim meme altım 82 cm,üstü 98 cm şu an.Yani c cup oldu ve yuvarlak takıldığı halde damla gibi duruyor,ama doktor bey zaten muayene esnasında neyin yakışacağını söylüyor,yüzlerce ameliyat yapmış sonuçta.

ankarada doktor bitti mi yani benim bildiğim hemen hemen bütün doktorlar kasaltı çalışıyor zaten kasüstünün hem daha çabuk sarkacağını hemde doğal durmayıp eğer yuvarlaksa top gibi duracağını söylüyorlar. bencede kesinlikle kasaltı takılmalı. doktorların aynı görüşte birleştiğini gören yok zaten kim hangi tekniği daha kolay yapıyprsa onu öneriyor yani 1 doğru yok. iş sana kalıyor senin aklın hangisine yatarsa artık. bende ankarada en 3 doktorla görüştüm hepsinin kesi yeri farklı ama hepsi kasaltı çalışıyor. daha karar vermedim sen hangi doktorla görüştün acaba, sende benimgibi koltukaltı kesisi mi düşünüyorsun

tatlım benimde yaptığım araştırmalara göre kasaltı çalışıyorlar. benim meme dokum neredeyse sıfır kesinlikle kasaltı olması gerek diye düşünüyorum, belki meme dokusu varsa dediğin olabilir. birde dual plan var o da yarısı altına yarısı üstüne. oda dokusu olanlarda iyi olur diye biliyorum. çünkü kasüstünde doğal durmuyor diye biliyorum. demekki doktor görüşleri çok farklı sizinkiler size öyle bizimkiler bize böyle.. EEEE ne yapmalı acaba

slm kas altı bütün doktorlar çalışıyor ama kas zarı altı diye bir teknik de var benim bildiğim kadarıyla ankarada kas zarı altı tekniğini kullanan yok. vardır belkide bilmiyorum burdan bilen bi arkadas varsa seslenmiş olalım :) kas üstüde dediğin gibi hoş olmuyor bazı göğüslerde. ben orhan murat özdemirle görüştüm. kliniğine lazer için gidiyorum. fotoğraflarımı çekip ameliyat sonrası nasıl bir görüntüye sahip oluruz diye de baktık. ama başka bir doktor tercih edicem sanırım. sen kimlerle görüştün?

tatlım sen karıştırıyorsun galiba. kas altı var, kas üstü var. KAS ZARI ALTI neben hiç duymadım. yeni bir teknikmi bence kasaltı tekniğiyle ismini karıştırıyorsun. duru dur goggldan aratıcam bu yöntemi valla :)))............. evet gogglladım ve kasaltı zarı diyede bir yöntem varmışş(( ama kasaltı yöntemiyle aynı kızlar bunu arştırmanıza bile gerek yok. Çünkü ; zaten eğer kasaltı kesisi yaptıyorsanız doktor kesiyi yaptığı yerde kas zarı eğer kalınsa zaten altına yerleştirirmiş, eğer inceyse zarın üstüne yani kasaltı. yani bir ayrım yok gibi hemen hemen çünkü doktor zarınızın yapısına göre zaten kendisi kasiyor orayı yani zarın kalın yada ince olmasıyla alakalı. yani ayrı bir yöntem değil

tatlım bence sende bu ayrı bir yöntemmiş gibi düşünme kasaltı zaten. ben nebil bozdoğan ve zühtü demir ferruh bingülle görüştüm

Canım yanlış anlaşılmasın.Ben sadece genelleme yaptım.İki arkadaşım kasüstü oldu,sonuç çokda hoş olmadı açıkcası.Fakat bu herkeste farklılık gösterir.Belkide onlara uygun yöntem değildi kas üstü,yapay durmasının sebebide o olabilir yani...

Kızlar tekrarlıyorum:)Her doktorun yöntemi farklı.Kasüstü ve dualplan tekniğini en çok kullanılan tekniklerden.Kas zarı altı tekniğini her doktor uygulamıyor.Çünkü gerçekten çok titizlik ve ayrıntı gerektiren bir yöntem.Diğer yöntemlere görede ameliyat süresi daha uzun.Ben benim tekniğim bu diye övünmüyorum sakın ama sakın yanlış anlaşılmasın.Israrla birdaha ifade etmek istiyorum:Yöntemler farklı,doktorlar farklı...Önemli olan yakışanı bulmak.x kişiye kas zarı altı yakışmıştır,y kişiye dualplan,z kişiye kasüstü-kasaltı...Vücut ve ölçüler neyi kaldırabiliyorsa,meme dokusu hangi tekniğe uygunsa ve doktor hangi yöntemde işinin ehliyse sonucun zaten mükemmel olması kaçınılmaz

kızlar neden gebe kalmak isteyenler silikonlarını çıkarttırıyorlar.emzirmeye etikisi varmıki acaba ne diyosun dila'cım

Kendi sorduğun soruya kendin cevap vermişsin canım ne güzel:)

kızlar neden gebe kalmak isteyenler silikonlarını çıkarttırıyorlar.emzirmeye etikisi varmıki acaba ne diyosun dila'cım
Canım valla doğum yapmadığım için bilemicem:)Fakat sanat camiasında bazı ünlüler de hamile kalınca silikonlarını çıkarttıklarını görüyoruz.Ben Barış Bey'e sormuştum bebek emzirince sorun olurmu,kanser riski varmı silikonun diye.Bana "çok rahat ol canım.Ne patlar,ne emzirmeye engeldir,ne de memeye zarar verir.İçin rahat olsun"demişti.Ben de netten araştırmıştım,okudukça endişe edilcek birşey olmadığını gördüm:)

dilacım bu kas zarı altı ne sen biliyomusun :)) bi de bu çıktı başımıza
Canım sitede benim bildiğim kas zarı altı tekniğiyle olan 3-4 arkadaş var.Örnek;ben,oraletim ve poisam.Hepimiz de gayet memnunuz.Çok sık kullanılan bir teknik değil,duymamış olabilmen doğal.Sporcu geçmişim olduğundan ve rutin bir şekilde spor yapmam (7 sene voleybol,1 yıl uzun atlama ve günlük yaşantımda spor ve egzersiz vazgeçilmezimdir) bu tekniği seçmemdeki en büyük etkenlerin başında gelir.Bak Barış Bey'in bir yazısından alıntı yaptım,daha açıklayıcı olucaktır
"Bugüne kadar meme protezi, “kas altı” ve” kas üstü” tekniklerle yapılıyordu. Kas altı teknik, kasın kesilip silikonun yerleştirilmesi ile; kas üstü de silikonun kas ile deri arasına konumlandırılması ile gerçekleştirilen tekniklerdir. Kas altı tekniğinde, kasın fonksiyonu etkilenmekte ve hasta, pektoral kasını zorladığında ağrı duyabilmektedir. Düzenli spor yapan kadınlarda, kas altı meme protezini tercih etmiyoruz. Sporcu bayanlarda, pektoral kas kuvvetli olup, altına silikon koyulduğunda meme şeklinde asimetriler olabilmektedir. Kas üstü teknik de, silikonun kendini çok belli etmesi ve doğal bir görünüm vermemesi gibi dezavantajlarla öne çıkıyor. Sporcular da fit oldukları içinde kas üstü tekniklerde silikonların doğal görünmemesi gibi bir sonuçlar karşılaşılmaktadır. Fit bir vücuda sahip sporcu bayanlarda kas zarı altı teknik tüm ihtiyaçları karşılayan bir tekniktir. Kas zarı altı teknik, her iki yöntemin avantajlarını taşırken, dezavantajlarını içermemektedir.
Kas zarı altı tekniğin avantajları saymakla bitmiyor
Bu teknik 2002 yılında literatürde yer almaya başlamıştır. Subfasyal teknik, kas altı, meme altı gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajlarının fazla olması nedeniyle kullanımı her geçen gün artmaktadır. Bu teknikte silikon, memenin üstünde bulunduğu kasların zarlarının altına yerleştirilir.
* Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
* Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
* Kas zarı tekrar onarıldığı için silikon yıllar içinde daha az sarkar.
* Kas zarı, silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon, meme dokusuna temas etmez.
* Hiç bir kas kesilmez.
* Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
* Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
* Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
* Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.
Kas zarı 1 mm. civarındadır. Kas zarının görevi, kas dokularını etrafındaki doku ve kaslardan ayırır ve daha rahat görevini yapmasını sağlar, Ayrıca kasın hareketi fonksiyon sırasında rahat hareket etmesini sağlar. Kas zarının bu işlevlerini, silikonu koruması ve 2-3 cm hareket edebilmesi için kullanıyoruz. Kas zarı altı plan hem ağrısızdır, hem de çok doğal sonuçlar elde edilir. Daha uzun süren ve zor bir ameliyattır ancak sonuçlar aynı ölçüde tatmin edicidir. Protez kas üstü plana göre daha iyi saklanmıştır."

ay ben ilk defa duyuyorum hayretler içindeyim bu yöntem de ne ya. sen oralet ve bi kişi daha. ben neden senin bu topiğinde bu yöntemle olduğunu kaçırdım o zaman. sen doktorunla mı karar verdin bu yönteme, fiyatta değişiklik oldumu. bende spor yapıyorum nolcak şimdi, oralet neden tercih etmiş peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…