dilacım bu kas zarı altı ne sen biliyomusun :)) bi de bu çıktı başımıza
Canım sitede benim bildiğim kas zarı altı tekniğiyle olan 3-4 arkadaş var.Örnek;ben,oraletim ve poisam.Hepimiz de gayet memnunuz.Çok sık kullanılan bir teknik değil,duymamış olabilmen doğal.Sporcu geçmişim olduğundan ve rutin bir şekilde spor yapmam (7 sene voleybol,1 yıl uzun atlama ve günlük yaşantımda spor ve egzersiz vazgeçilmezimdir) bu tekniği seçmemdeki en büyük etkenlerin başında gelir.Bak Barış Bey'in bir yazısından alıntı yaptım,daha açıklayıcı olucaktır
"Bugüne kadar meme protezi, kas altı ve kas üstü tekniklerle yapılıyordu. Kas altı teknik, kasın kesilip silikonun yerleştirilmesi ile; kas üstü de silikonun kas ile deri arasına konumlandırılması ile gerçekleştirilen tekniklerdir. Kas altı tekniğinde, kasın fonksiyonu etkilenmekte ve hasta, pektoral kasını zorladığında ağrı duyabilmektedir. Düzenli spor yapan kadınlarda, kas altı meme protezini tercih etmiyoruz. Sporcu bayanlarda, pektoral kas kuvvetli olup, altına silikon koyulduğunda meme şeklinde asimetriler olabilmektedir. Kas üstü teknik de, silikonun kendini çok belli etmesi ve doğal bir görünüm vermemesi gibi dezavantajlarla öne çıkıyor. Sporcular da fit oldukları içinde kas üstü tekniklerde silikonların doğal görünmemesi gibi bir sonuçlar karşılaşılmaktadır. Fit bir vücuda sahip sporcu bayanlarda kas zarı altı teknik tüm ihtiyaçları karşılayan bir tekniktir. Kas zarı altı teknik, her iki yöntemin avantajlarını taşırken, dezavantajlarını içermemektedir.
Kas zarı altı tekniğin avantajları saymakla bitmiyor
Bu teknik 2002 yılında literatürde yer almaya başlamıştır. Subfasyal teknik, kas altı, meme altı gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajlarının fazla olması nedeniyle kullanımı her geçen gün artmaktadır. Bu teknikte silikon, memenin üstünde bulunduğu kasların zarlarının altına yerleştirilir.
* Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
* Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
* Kas zarı tekrar onarıldığı için silikon yıllar içinde daha az sarkar.
* Kas zarı, silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon, meme dokusuna temas etmez.
* Hiç bir kas kesilmez.
* Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
* Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
* Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
* Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.
Kas zarı 1 mm. civarındadır. Kas zarının görevi, kas dokularını etrafındaki doku ve kaslardan ayırır ve daha rahat görevini yapmasını sağlar, Ayrıca kasın hareketi fonksiyon sırasında rahat hareket etmesini sağlar. Kas zarının bu işlevlerini, silikonu koruması ve 2-3 cm hareket edebilmesi için kullanıyoruz. Kas zarı altı plan hem ağrısızdır, hem de çok doğal sonuçlar elde edilir. Daha uzun süren ve zor bir ameliyattır ancak sonuçlar aynı ölçüde tatmin edicidir.
Protez kas üstü plana göre daha iyi saklanmıştır."