hoş geldiniz,
öncelikle istekli olmanız çok güzel
başlangıç seviyesi için söyle bir konu sıralamamız var
TEMEL ıNGıLıZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI
" BE & HAVE " KULLANIMI
>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul ısimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMıRLERı : I , You , He, she, it..
>> OLMSUZ CÜMLE YAPISI: BE + NOT
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE ıLE BıLGı SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> ıYELıK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> ıŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE
VERB TENSES
(FııLERıN ZAMANA GÖRE ÇEKıMLERı)
>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE
MODAL FııLLER (KıPLıK)
>> YARDIM ıSTEMEK : WOULD YOU, COULD YOU, WILL YOU , CAN YOU
>> ıZıN ıSTEMEK: MAY I, COULD I, CAN I
>> ıHTıMAL & MÜSADE ETMEK: MAY AND CAN
>> RıCA ETMEK: WOULD YOU MIND
>> GERKLıLıK: MUST, HAVE TO , HAVE GOT TO
>> GEREKSıZLıK, GEREK YOK: DON’T HAVE TO , NEEDN’T, MUSTN’T
>> TAVSıYE ETMEK: SHOULD, OUGHT TO , HAD BETTER
ıSıMLER VE ZAMıRLER (NOUNS & PRONOUNS)
>> MıKTAR BELıRTEÇLERı : SOME, ANY , NO, MANY. MUCH,
>> THE + ıSıM
>> SAYILAN - SAYILAMAYAN ıSıMLER
>> DÖNÜŞLÜ ZAMERıLER : MYSELF,YOURSELF,HERSELF...
SIFATLAR VE ZARFLAR
>> SIFAT + ıSıM
>> SIFAT + BE
>> TOO - ENOUGH
>> ZAMıRLER
DıĞER KONULAR
>> IF CLAUSES ( PRESENT, FUTURE)
>> ZAMAN CÜMLELERı : AFTER, BEFORE, WHEN, + cümle (Time Clauses)
*** BU GRAMER KONULARI SıZı ORTA SEVıYE ıÇıN OLDUKÇA ıYı HAZIRLAYACAKTIR ****
Selamlar şöyle bir makalem var ve özetini çıkarmam gerekiyor.Yardımcı olabilirseniz,en azından konunun ana fikrini bana söylerseniz çok minnettar olurum.
Cultural norms & business start-ups: the impact of national values on opportunity and necessity entrepreneurs
Link verecektim ancak msj sayım yetersizmiş.İlgilenebilirseniz makalenin tamamına ulaşabileceğiniz adresi verebilirim özel msjla.Şimdiden teşekkürler.
Özel msjla yolladım.Yardımcı olursanız gerçekten çok iyi olacak benim için.tabii gönderin,en kısa zamanda bakacağım
Diğer hocam gerek yok demiyor
dersane ve kurslar artık ticarethane olduğundan
ya çok çok iyi bir kursa gitmelisiniz
ya da iyi bir hocadan özel ders almalısınız diyor.
Madem kursla görüştünüz ve kararınız olumluysa tabii ki gidebilirsiniz
fakat çok dikkatli olun kurumlar eğitimden çok para için çalışır oldu.
Buranında saati çok olduğu için fiyatı yüksek çok ders almak mı iyidir yoksa bir seviyeyi geçmek için ne kadar süre lazımdır?
Uzun zamandır yazan yokta
Ucuz bir kursa gitmekte işe yarar mıdır acaba ?
ders saatleri yanıltıcı olmasın, ufak bir hatırlatma yapayım yeri gelmişken:
-bazı kurslarda 6 kur bazılarında 10 kur olabiliyor.
-bazı kurslarda sınıflar 7-10 kişi bazılarında 15-20 kişi olabiliyor,
-bazı kurslar konuşma odaklı (her öğrenciye konuşması için süre tanınması gerekiyor) bazı kurslarda daha çok öğretmen aktif, ya da dilbilgisi ağırlıklı olabiliyor.
ve... tüm bunlar ders saatlerini çok etkilebiliyor.
şahsi fikrim; az kişiyle kısa zamanda bitirmektir eğer bu hesapta aynı fiyata geliyorsa 2 kurs.
özel dersle gerçekten kendine göre çok hızlı şekilde yol alabilir insan. fiyat konusunda ancak eskileri hatırlayıp eksikleri giderip doğru bir seviyeden kursa başlamak düşünldüğünde özel ders mantıklı gelebilir.
online seviye tespit sınavlarından kendinizi deneyip, mesela intermediate olacaksınızdır ama gramer eksikleriniz vardır. onları evde kitaplardan, internetten ya da özel dersle 4-5 defa ders alıp giderebilir intermediate'ten başlayabilirsiniz. toplamda bakınca bu daha karlı bir yöntem olabiliyor.
kurs işi tamamen şans işi bence. çok pahalı kursta, dersi bitirip gideyim diyen sürekli saate bakan hocalar da gördüm, en ucuz diyeceğimiz kursta çalışırken kendini paralayan, ders arası -sonrası öğrencilerin her sorusunu cevaplandıran da. o yüzden şans işi...
ve muhakkak bir karar vermeden önce o kursun öğrencilerine sorun. hafta içi hafta sonu ders bitiş saatinde kursun çıkışına gidin ve hiç çekinmeden sorun! genel bir fikriniz olması açısından çok önemli.
ben konu açtım ama bana cevap veren veren olmadı;
kpdsye giricem ve 90 gibi bir puan almam gerekiyor..konu çalışmak istemiyorum zamanım dar..
bana sınavda ne gibi taktikler önerirsiniz ? zaten bu sınavda bilgili olanlardan ziyade taktikleri iyi bilenler iyi puan alıyorlarmış.yardım lütfen..
http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-personel-dil-sinavi-kpds/401133-kpds-taktikleri.html#post16109514
evet geçmiş yıllardaki sorulara bakıyorum ama bazı püf noktaları varmış ?madem zamanınız dar, o halde geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözmek, çözerken sindirmek en mantıklısı.. özellikle sınavlardaki yabancı kelimeleri çok iyi öğrenin..soru yapsını özümleyin.. bilirsiniz genelde bu tip sınavları kendini tekrar eder..
evet geçmiş yıllardaki sorulara bakıyorum ama bazı püf noktaları varmış ?
hımm, ben bilmiyorum canım ama şöyle bir araştırdım senin için de bir uzman önce ceviri sorularını çözün,ardından parafgraf sorularına geçin ve 2 paragrafçözüp başka soruları çözün,, bu şekilde paragraf sorularını tüektin ki beyin dinlensin diyor.bu tarz taktikler dışında bir şey olacağını sanmıyorum.
90 almak için dili gercekten çok iyi bilmek gereekiyor. hatta bu yetmiyor, soru tipini,tekniğini de iyi özümlemek gerekiyor. zannetmiyorum ki bir sihirli değnek olsun , ve bizi 90a götürsün.
başarılar, iyi şanslar..
:80: hello I want to improve my language.would you want to help me,please?