Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

çok teşekkür ederim.

Selamlar şöyle bir makalem var ve özetini çıkarmam gerekiyor.Yardımcı olabilirseniz,en azından konunun ana fikrini bana söylerseniz çok minnettar olurum.
Cultural norms & business start-ups: the impact of national values on opportunity and necessity entrepreneurs
Link verecektim ancak msj sayım yetersizmiş.İlgilenebilirseniz makalenin tamamına ulaşabileceğiniz adresi verebilirim özel msjla.Şimdiden teşekkürler.

tabii gönderin,en kısa zamanda bakacağım

Bende burayı yeni gördüm ve sadece 2 sayfa okudum
Bugün DEULCOM isimli bir kursla görüştüm.Saat ücreti 4 TL kur fiyatı 480 TL +50 TL kitap parası.120 saat ve 4 kurluk sözleşme dediler bende olumlu yaklaştım ama şimdi sitede yazılanları görünce kafam karıştı.Üniversitede hocam var süper ingilizcesi var o bana eğer ing öğrenmek istiyorsan başta bir hocanın olması lazım dedi.Burdaki topiği açan arkadaş gerek yok diyor.

Kendim öğrenmeye çalışıyorum ama bir türlü olmuyor hep yarım kalan bir süreç.Bu yüzden hem iyi bir kurs olsun hem de sertifikam olsun ki belki iş değiştiririm düşüncesindeyim.Doğru olan nedir sizce.Yarın akşama kadar da cevap almam lazım

Diğer hocam gerek yok demiyor
dersane ve kurslar artık ticarethane olduğundan
ya çok çok iyi bir kursa gitmelisiniz
ya da iyi bir hocadan özel ders almalısınız diyor.
Madem kursla görüştünüz ve kararınız olumluysa tabii ki gidebilirsiniz
fakat çok dikkatli olun kurumlar eğitimden çok para için çalışır oldu.

Özel hoca hem pahalı hem ingilizce biraz da sosyallik gerektiren bir öğrenme yöntemi
Bugün tekrar görüştüm ikna oldum ama yarına kadar düşüneceğim o arada başka kursları da sorarım
İki kurs tek kur için 48 saat dedi tüm kur 190 saat 1.200 TL deyince saati 6.3 TL ediyor
Başka bir kursta yine 48 saat 360 TL onunda saati 7.5 TL

Buranında saati çok olduğu için fiyatı yüksek çok ders almak mı iyidir yoksa bir seviyeyi geçmek için ne kadar süre lazımdır?

Uzun zamandır yazan yokta
Ucuz bir kursa gitmekte işe yarar mıdır acaba ?

Buranında saati çok olduğu için fiyatı yüksek çok ders almak mı iyidir yoksa bir seviyeyi geçmek için ne kadar süre lazımdır?

ders saatleri yanıltıcı olmasın, ufak bir hatırlatma yapayım yeri gelmişken:
-bazı kurslarda 6 kur bazılarında 10 kur olabiliyor.
-bazı kurslarda sınıflar 7-10 kişi bazılarında 15-20 kişi olabiliyor,
-bazı kurslar konuşma odaklı (her öğrenciye konuşması için süre tanınması gerekiyor) bazı kurslarda daha çok öğretmen aktif, ya da dilbilgisi ağırlıklı olabiliyor.

ve... tüm bunlar ders saatlerini çok etkilebiliyor.

şahsi fikrim; az kişiyle kısa zamanda bitirmektir eğer bu hesapta aynı fiyata geliyorsa 2 kurs.

özel dersle gerçekten kendine göre çok hızlı şekilde yol alabilir insan. fiyat konusunda ancak eskileri hatırlayıp eksikleri giderip doğru bir seviyeden kursa başlamak düşünldüğünde özel ders mantıklı gelebilir.

online seviye tespit sınavlarından kendinizi deneyip, mesela intermediate olacaksınızdır ama gramer eksikleriniz vardır. onları evde kitaplardan, internetten ya da özel dersle 4-5 defa ders alıp giderebilir intermediate'ten başlayabilirsiniz. toplamda bakınca bu daha karlı bir yöntem olabiliyor.

Uzun zamandır yazan yokta
Ucuz bir kursa gitmekte işe yarar mıdır acaba ?

kurs işi tamamen şans işi bence. çok pahalı kursta, dersi bitirip gideyim diyen sürekli saate bakan hocalar da gördüm, en ucuz diyeceğimiz kursta çalışırken kendini paralayan, ders arası -sonrası öğrencilerin her sorusunu cevaplandıran da. o yüzden şans işi...

ve muhakkak bir karar vermeden önce o kursun öğrencilerine sorun. hafta içi hafta sonu ders bitiş saatinde kursun çıkışına gidin ve hiç çekinmeden sorun! genel bir fikriniz olması açısından çok önemli.

Bugün yine kurs baktık bi yer bulduk
Haftada 6 saat ayda 24 saat
2 saat gramer 2 saat yazma 2 saat konuşma
Bu kursta tofel hariç 16 ay dahil 2 sene süreç çok uzun değil mi
Sınıflar 8 kişilikmiş
Gel derslere gir bak dediler ama
Fiyat baktık arkadaşta aylık 150 TL çok diyor
Aynı sürelerde olan bir kurs 300 TL daha az

uff savaşcım yaaa uyuz oldum

sevgili eMU,

kurs kararı vermek kesinlikle çok zor bir durum. ingilizce eğitimimi hep okullarda aldım ama italyanca için kurs araştırırken senin gibi zorlanmış, işin içinden çıkamamış ve en sonunda en ünlüsü,en pahalısı olsun,garanti işe bakayım demiştim ama kursumdan daha doğrusu hocamdan çok memnun kalmamıştım.
yorgun savaşçının da dediği gibi kurs işi şans işi,çünkü genelde kursta değil, hocada bitiyor. bence kursa bazlı değil,hoca bazlı git.her kura göre hocalar değişebilir. ama en azından mesela başlangıç kuru olan ilk 3 kuru bir kişi,orta seviyeyi bir kişi,ileriyi bir kişinin verdiği kursları tercih et. bu sayede hepsine tek tek adapte olman gerekmez.. bundan başka kurslardan aldığın öğretmen isimlerini detaylıca araştır kursları hoca bazlı değerlndir. deneme derslerine girmek istediğini de belirtebilirsin...
jean hocam söylediklerimi sana çok güzel izah etmiş ama üstünden geçeceğim dil öğreniminde iyi bir rehber elbette ki paha biçilemezdir ancak iş sende bitiyor ..

madem zamanınız dar, o halde geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözmek, çözerken sindirmek en mantıklısı.. özellikle sınavlardaki yabancı kelimeleri çok iyi öğrenin..soru yapsını özümleyin.. bilirsiniz genelde bu tip sınavları kendini tekrar eder..

evet geçmiş yıllardaki sorulara bakıyorum ama bazı püf noktaları varmış ?

evet geçmiş yıllardaki sorulara bakıyorum ama bazı püf noktaları varmış ?

hımm, ben bilmiyorum canım ama şöyle bir araştırdım senin için de bir uzman önce ceviri sorularını çözün,ardından parafgraf sorularına geçin ve 2 paragrafçözüp başka soruları çözün,, bu şekilde paragraf sorularını tüektin ki beyin dinlensin diyor.bu tarz taktikler dışında bir şey olacağını sanmıyorum.

90 almak için dili gercekten çok iyi bilmek gereekiyor. hatta bu yetmiyor, soru tipini,tekniğini de iyi özümlemek gerekiyor. zannetmiyorum ki bir sihirli değnek olsun , ve bizi 90a götürsün.

başarılar, iyi şanslar..

teşekkürler canım nette farklı şeyler buldum ben de sanırım onlar da işime yarar..
ama üste söylediğin gibi paragraf sorularını ara vererek çözmek mantıklı..

Tourmaline öyle taktikler boştur hele de sınava bu kadar az kalmışken...
tens uyumu,belli başlı istisnalara bakmak tabii ki önemli ama her soruda buna uyup işaretlersen olmaz
bu sınavda birçok çeldirici vardır ,çuvallarsın
90 almak çok büyük bir başarı,
nasıl ki dil öğrenmek birikim yapmak demek aynı şekilde
sınava hazırlanmak,sisteme ayak uydurmak,çeldiricilere bile yenilmemek aylarca süren uğraşının sonuçları
tavsiyem nette yazılan şeylere inanma deneme çözerken dinlenmek için paragraf sorularından diyalog sorularına geçmiyorsan sınavda bunu sakın yapma,taktik değiştirme
hem performans olarak etkilenirsin hem de süreni iyi kullanamasın
bak işte altın kurallar budur.
Bu dönemde gramer eksiklerini kapat,çıkmış soruları çöz
hatta çözümünü anlamadığın sorular olursa buraya yaz beraber tartışalım neden o şıkkı seçtik diye
Başarılar diliyorum,iyi şanslar ,iyi çalışmalar . . .

gercekten cok yardimsever bir yaklasim ben usa yasiyorum 4 yildir her istedigimi anlatabiliyorum telefonda konusuyorum devlewt dairelerine gidiyorum formlar dolduruyorum benim dusunceme gore ingilizce tv izlemek gercekten cok yararli oluyor ben kursa gittim cok kisa bir donem burda ama yinede konusamiyordum sonra calismaya basladim yasli amerikan teyzelerle dedikodu yaparken baktimki ogrenmisim :) ama hala yeterli degilim universiteye gitmek istedim esl sinavina girdim cok zorlandim ozellikle kompozisyon yazma orada notlarim dusuk ciktigi icin ingilizce kursuna full time gitmem gerekiyormus hatta okul mudurune ama ben konusuyorum yaziyorumda dedim oda eger universitede okumak istiyorsan yazinda kusursuz olmali dedi aslinda bu bir prosudur belkide haklidirlar bilmiyorum bana kompozisyon konusunda ne onerirsiniz ayrica ingilizcedeki butun gramerleri hangi kaynaktan ogrenebilirim son bir soru bunun ne anlama geldigini hic anlamadim eger birinden bahsederken I` aint ..... diyorlarsa buradaki hangi gramer anlamadim ayrica I am gonna bunu biliyorum ama I gotta bunu anlayamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…