Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

Merhabalar,

ıngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Aynı zamanda ingilizce öğretmenliği üzerine yüksek lisansım var. Buradan ihtiyacı olanlara, boş vakitlerim dahilinde (sizlere,eşlerinize ve ya çocuklarınıza) online yardım etmek isterim.ıngilizcenin her türlü aşamasında yardımcı olabilirim ve bunun içinde herhangi bir ücret talep etmiyorum.

ılgilenenler bu başlık altında toplanalım.

sizi gerçekten tebrik ederim ederim. hiçbir karşılık beklemeden bildiklerinizi paylaştığınız için. ben de hep tekrar tekrar başlayıp bırakanlardanım hiç sevmiyorum bu huyumu.

yabancı dil öğrenmek gerçekten çok çaba ve emek isteyen bir iş, inş bir gün istediğim seviyeye gelirim.

ben hep gramer öğrenmeye çalıştım ama bazen bbc nin sayfalarına baktığımda o öğrendiklerimle pek ilgisi olmayan cümleler görüyorum, tabi anlamakta zorlanıyorum.

kendi kendine kitaplardan öğrenmeye çalışanlara kitap önerileri bekliyorum.

gercekten cok yardimsever bir yaklasim ben usa yasiyorum 4 yildir her istedigimi anlatabiliyorum telefonda konusuyorum devlewt dairelerine gidiyorum formlar dolduruyorum benim dusunceme gore ingilizce tv izlemek gercekten cok yararli oluyor ben kursa gittim cok kisa bir donem burda ama yinede konusamiyordum sonra calismaya basladim yasli amerikan teyzelerle dedikodu yaparken baktimki ogrenmisim :) ama hala yeterli degilim universiteye gitmek istedim esl sinavina girdim cok zorlandim ozellikle kompozisyon yazma orada notlarim dusuk ciktigi icin ingilizce kursuna full time gitmem gerekiyormus hatta okul mudurune ama ben konusuyorum yaziyorumda dedim oda eger universitede okumak istiyorsan yazinda kusursuz olmali dedi aslinda bu bir prosudur belkide haklidirlar bilmiyorum bana kompozisyon konusunda ne onerirsiniz ayrica ingilizcedeki butun gramerleri hangi kaynaktan ogrenebilirim son bir soru bunun ne anlama geldigini hic anlamadim eger birinden bahsederken I` aint ..... diyorlarsa buradaki hangi gramer anlamadim ayrica I am gonna bunu biliyorum ama I gotta bunu anlayamadim

Merhaba çok güzel anlatmışsınız bu konuşma sürecini
tabii ki konuşmak ve yazmak çok çok farklı şeyler
yazmak için tüm dilbilgisi kurallarını ve noktalamayı bilmeniz gerek
önceden tasarlayarak giriş,gelişme ve sonuç bölümleri olarak kafanızda tasarlayıp doğru zamanlarda yazmanız gerekir bunun için bir çok kaynak mevcuttur.
I aint burda kullanıldığı yere göre değişebilir ama am not,is not,are not,was not,were not.....etc anlanmarına gelir.
I gotto da I got to yani I have to ve I have got şeklinde kullanılır.

cok tesekkur ederim noktalama isaretleri gramerler sanirim onceden hazirlamam lazim kendimi internette onerenebileceginiz bir site varmi ayrica ben full time kursa gitmek istemiyorum yine calismak istiyorum bu kursu online alsam yararli olurmu sizce hem calisarak yeni kelime duyma yetenegim gelisecek hemde konusma yetenegim gerci amerikalilar hic yanlisiniz varsa bile duzeltmiyorlar genelde anliyorlar ne demek istedigini ama yanlis solemek yada grameri yanlis kullanmak onemli degil duzeltmiyorlar :) bu sekilde bizi kiracaklarini dusunuyorlar :) bu iyi bir yontem olurmu cunku 5 ay sonra tekrar test almam gerekeicek tekrar tesekkurler cok makbule gecti

cok tesekkur ederim noktalama isaretleri gramerler sanirim onceden hazirlamam lazim kendimi internette onerenebileceginiz bir site varmi ayrica ben full time kursa gitmek istemiyorum yine calismak istiyorum bu kursu online alsam yararli olurmu sizce hem calisarak yeni kelime duyma yetenegim gelisecek hemde konusma yetenegim gerci amerikalilar hic yanlisiniz varsa bile duzeltmiyorlar genelde anliyorlar ne demek istedigini ama yanlis solemek yada grameri yanlis kullanmak onemli degil duzeltmiyorlar :) bu sekilde bizi kiracaklarini dusunuyorlar :) bu iyi bir yontem olurmu cunku 5 ay sonra tekrar test almam gerekeicek tekrar tesekkurler cok makbule gecti

Rica ederim canım.Şimdi şöyle grameri öğrenmen bir süreç doğru ve eksiksiz öğrenmen için hangi tense nerde nasıl kullanılır,kişilere göre nasıl çekimi yapılır,olumlu,olumsuz,soru hali nasıl olur bunları öğrenmelisin ve bunun içinde kitap üzerinde bol bol alıştırma yapmalısın.Öğrendiklerini de konuşurken uygulaman gerekir.
Amerikalılar bir az öyle ama iyi ki bir ingilize rast gelmediniz o an masadan kalkarlar :)Zaten orda yaşamanız çok büyük bir avantaj konuşma için ama sizin daha çok yazılı olanı kuralları öğrenmeniz gerekir.Ve unutmayın ki ingilizce en kolay yabancı dildir.Kuralları basittir ama bol istisnası olan bir dildir.
Şimdi ben size diyemem ki illa kursa gidin online olmaz.En iyi kendinizi siz tanırsınız bir az deneyin bakalım ne olacak olmazsa part time bir iş bulup kursa da gidebilirsiniz ya da iyi bir öğretmenden özel ders almayı deneyebilirsiniz.
Ben ve diğer öğretmen arkadaşım size burda yardımcı olmaya devam ederiz.Gerekirse konu anlatırız,anlamadığınız soruları beraber tartışıp açıklarız.İyi çalışmalar.

merhabalar bende ingilizce öğrenmek istiyorum.. Bende hiç yok yani sıfır derecesinoe acaba önce bütün ingilizce kelimeleri ezberlesek sonra grameri üzerinde çalışsak faydalı olurmu acaba ?? kelimeleri ezberledikten sonra neyin nerde kullanılacağını öğrensek daha mı faydalı olur acaba yoksa ben sabırsızlıkmı yapmış oluyorum ??

merhabalar bende ingilizce öğrenmek istiyorum.. Bende hiç yok yani sıfır derecesinoe acaba önce bütün ingilizce kelimeleri ezberlesek sonra grameri üzerinde çalışsak faydalı olurmu acaba ?? kelimeleri ezberledikten sonra neyin nerde kullanılacağını öğrensek daha mı faydalı olur acaba yoksa ben sabırsızlıkmı yapmış oluyorum ??

Bunu eş zamanlı yapmalısınız,en önemlisi kurallar cümle kuruluşudur ve kelime öğrendikçe cümlelere yerleştirirsiniz.Diğer türlüsü imkansız

Benimde ing. çok az..Kursa gitmeyi düşünüyorum bu ara..İnternetten başlangıç düzeyinde çocuk massalları bulup türkçeye çeviriyorum,kelmeleri ezberlemeye çalışıorum, sesli olanları dinliyorum ama hiç öğrenemeyecekmişim gibi geliyo..Okadar hızlı konuşuolarki kaçırıyorum..dün çok hevesliydim ama bugün hevesim kırılıdı..Çok iyi derecede ing.konuşmak istiyorum.. :2:

eylülde ingilizce yeterlilik sınavım var.bir takım hazırlıklara başlamak istiyorum artık.kursa mı yazılayım özel ders mi alayım ne yapayım bilmiyorum:KK3:zaman su gibi akıp gidiyor ama kafaya koydum hazırlığı atlıcam.bana yardım edin lütfennn:84:

benim giricegim sınav şu şekilde oluyormuş: hoca benim elime bir makale vericekmiş bu tıpla ilgili bir

makale oluyormuş genellikle sonra bu makaleyle ilgili sorular sorcaklarmış bana (bu yazılı kısmı)

sözlü kısmı da benimle konuşcaklarmış -neden burdasın? -ne için geldin? -ne olmak istiyorsun? vs.. işte sonrada

test olcakmışım.

Ben de kendi kendime çalışmaya çalışıyorum. Bilgisayar başındayken ilginizce dinliyorum, fırsatım olursa tv izliyorum, kitap okuyorum, yeni öğrendiğim kelimeleri hafızama bi şekilde kodluyorum çok faydasını görüyorum ama kpds'de dökülüyorum. Okuduklarımı filan anlıyorum ama sınavda yapamıyorum. Acaba sınava yönelik bi kursa mı gitmem gerekiyor?

merhaba bu konuyu az önce yeni konu açarken gördüm..
bende ingilizceyi evden çalışıyorum..
teknik olarak bir sorun yaşamıyorum ezberim iyidir kelimede öğreniyorum hergün belli bir miktarda
pratiğe geldiğimde dökülüyorum birde ne kadar olursa olsun keni başıma çalışırken hata yaptığımda nerede hata yaptığımı buamıyorum.. banada yardımcı olabilirmisiniz??

merhaba bu konuyu az önce yeni konu açarken gördüm..
bende ingilizceyi evden çalışıyorum..
teknik olarak bir sorun yaşamıyorum ezberim iyidir kelimede öğreniyorum hergün belli bir miktarda
pratiğe geldiğimde dökülüyorum birde ne kadar olursa olsun keni başıma çalışırken hata yaptığımda nerede hata yaptığımı bulamıyorum.. banada yardımcı olabilirmisiniz??

Merhaba ingilizce seviyeniz nedir peki?Pratiğe dökmek zaten herkesin en başlıca sorunudur fakat hata yaptığınız şey pratikte mi oluyor dilbilgisi mi?

Ben de kendi kendime çalışmaya çalışıyorum. Bilgisayar başındayken ilginizce dinliyorum, fırsatım olursa tv izliyorum, kitap okuyorum, yeni öğrendiğim kelimeleri hafızama bi şekilde kodluyorum çok faydasını görüyorum ama kpds'de dökülüyorum. Okuduklarımı filan anlıyorum ama sınavda yapamıyorum. Acaba sınava yönelik bi kursa mı gitmem gerekiyor?

Merhaba dinlemek,okumak,kelime ezberlemek hepsi bizim için olumlu şeyler fakat bilirsiniz ki sınav sistemi bizden bunları istemez.Test tekniklerine yönelmelisiniz ve küçük ayrıntıları sorulardaki ipuçlarını yakalamaya yönelik bilgi sahibi olmaısınız.Tavsiyem işinde iyi olan bir kurumda kurs almanız ya da kaliteli bir öğretmenden özel ders almanız yönünde olacaktır.Tabii kendim hallederim diyorsanız ne ala
Başarılar

şöyle söyleyim
türkçe dilbisi benim çok yi değil ben sayısal öğrencisiydim
dil yeteneğimde öyle süslü konuşmalar hikayeler yazma becerimde yoktur
kursa 3 kur gittim
preintermediate seviysine kadar
fakat kursa zorunluluktan gidiyordum ve
öğrenmeyi ve çalışmayı reddediyordum
grammer olarak bir şey gösterseniz bu seviyeler de hemen hatırlayacağımı biliyorum
yalnız öğrendiğim grameri çok fazla kullanamıyorum
konuşabildiğim ingilizce
past present ve future ile sınırlı
basit olanları
karmaşık bir yapı kuramıyorum

i go to cinema
i went to cinema
i will cinema
i going to cinema
i'm going to cinema
bun tense leri aktif olarak rahatça bu basitlkte kullanabilirim
grammer olarak
present perfect prograssive grameri nedir deseniz size hemen gramer yapısını söylerim;
have/has been (V3) Ving yalnız bu grameri hangi konuşmalarda kullanmam gerekir bilmiyorum ve kullanamam
birde sesli konuşma yapamıyorum
adımı sorduklarında bile tıkanıyorum
son zamanlarda ingilizce pratik yapma chat sayfası buldum orada yabancı uyruklu arkadaşlar var benim gibi pratik yapan onlarla ingilizce sohbet etmeye çalışıyorum ama orda bile çok kısıtlı kalıyor herşey
:))

daha önce öğrenmek istemiyordum sevmiyordum

şimdi okadar çok istiyorum ki öğrenmeyi böyle su gibi akıcı bir şekilde konuşabilmek istiyorum

hani derler ya önce istemek lazım evet gerçekten istiyorum:KK69::KK69:

Bana sanki bir az bildiğim dediğiniz konularda bile eksiklerinizin olduğu gibi geldi
eğer cümlede modal kullanıyorsak yine fiili birinci halinde kullanmalıyız
I will go to cinema.
Önce tekrardan grameri gözden geçirin alıştırma çözün genelde diyalog
konuşaları yararınıza olacaktır.Chat yaparken ise önce biraz zorlamayla o daha az kullandığınız tenseleri yazacaksınız bu alışma süreci lacaktır.Daha sonra zaten diğerleri akıcı şekilde gelecekir.
Neyseki bu kez isteklisiniz neden başaramayasınız ki,dilbilgisi konularını halledin chat yapmaya devam edin,bol bol film izleyin,müzikleri dinlerken elinize kalem alıp şarkı sözünü yazmaya çalışın sonra doğrusuyla karşılaştırın, kitap okumaya çalışın böylelikle konuşmalarda hangi kelimeler hangi ünlemler kullanılıyor daha iyi olur sizin için.En önemlisi bunları yaparken eğlenin kolay gelsin

ingilizceyi az cok biliyorum ama konuşmaya gelince tıkanıyorum, 3-4 kur ders aldım ama pratik yapma şansım yok diyen arkadaslar. ankara da yasıyorum, yurtdısından döndüm, şu anda yapacak bi işim de olmadıgı için evde sıkıntıdan patlıyorum. Gramer de anlatabilirim ama özellikle pratik için bol bol vaktim var:) birilerine yardımcı olabilirsem ben de mutlu olurum, bana ulaşabilirsiniz vaktiniz varsa ingilizceniz için epey işinize yarar diye düşünüyorum.

ingilizceyi az cok biliyorum ama konuşmaya gelince tıkanıyorum, 3-4 kur ders aldım ama pratik yapma şansım yok diyen arkadaslar. ankara da yasıyorum, yurtdısından döndüm, şu anda yapacak bi işim de olmadıgı için evde sıkıntıdan patlıyorum. Gramer de anlatabilirim ama özellikle pratik için bol bol vaktim var:) birilerine yardımcı olabilirsem ben de mutlu olurum, bana ulaşabilirsiniz vaktiniz varsa ingilizceniz için epey işinize yarar diye düşünüyorum.

bu dediklerinizin hepsine ihtiyacım var... geçen yaz kursa gittim b2 ye kadar geldim ama bu kurs öncesinde hiç temelim yoktu şimdi tekrar kursa gitmek istiyorum araştırıken burayı gördüm burdanda bişeyler yapoabilrmiyizki?? buna göre kurs işini biraz daha erteleyeceğimm

Merhaba,lütfen bana yardımcı olur musunuz?Özelikle konuşma..İngilizce iş görüşmelerine giriyorum ve pratik olmadığından bi türlü aşamadım...bana nasıl yardımcı olabilir siniz?msn veya skype üzerinden yardımcı olabilir misiniz?
Tşk,
Sevda:26:

Catharsis yardımına ihtiyacım var mühendislikte okuyorum ve mesleki ingilizce görüyoruz ve derslerimiz de adam biyomedikal mühendisiyim ve buna dayalı temelde çok zor olmayan makaleleri okuyup çeviriyoruz...Ama hoca bize bir çeviri nasıl olur anlatmıyor ingilizcesi iyi olan 3 5 arkadaş çeviriyor ve ders bu şekilde sürüp gidiyor benim sorunum ise sınavlarda çünkü nasıl çeviri yapıldığını bilmiyorum adam 5 6 tane paragraf veriyor ve biz bu paragrafı kurallara uygun mükemmel bir şekilde çevirmemiz isteniyor ve haliyle ben yapamıyrum zaten geçen sene kaldım ingilizceden artık ingilizcem gelişsin istiyorum ne yapmam lazım aslında gramerim iyi ama bu çeviri konusunda çok takılı kaldım lütfen yardım ett :kk77::kk77::kk77:

X