Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

Arkadaşlar merhaba siteye yeni yeni göz atmaya başladım, bu bölümde dikkatimi çekti, malum ingilizcem de yetersiz olunca... suan boş vaktim var değerlendirmek istiyorum, ingilizcem çok kötü elinizde döküman varsa paylaşabilir misiniz oturup çalışmayı düşünüyorum. adım adım nasıl gideceğim konusunda yardımcı olabiilri misiniz.. şimdiden teşekkürler...

ilk sayfalarda başlangıç aşamasındaki konuların başlıkları olacak. onlara göz atabılırsınız. googledan arastırabılırsınız. jean hocam, online çalışma kitabı paylaşımı yapmıştı. o kitabı indirebilirsiniz..

evet bu şekilde çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten şöyle bir baktım bu konuların hepsi tanıdık bana peki bundan sonra neleri çalışmamız yada bilmemiz gerektiği konusunda bu şekilde konu dizimi yapabilirmisniz daha ileri seviyedekiler için???çok sevinirizzolumunekankayizsmile

evet bu şekilde çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten şöyle bir baktım bu konuların hepsi tanıdık bana peki bundan sonra neleri çalışmamız yada bilmemiz gerektiği konusunda bu şekilde konu dizimi yapabilirmisniz daha ileri seviyedekiler için???çok sevinirizzolumunekankayizsmile

daha ileri seviye derken?
bana net olarak hangi seviyde oldugunuzu söylerseniz sizin için özel bir program yapmaya çalışırım. bunun yanında ne yönde eksiklerniz daha fazla? kelime? dilbilgisi? okuma? anlama?...vs

Intermediate düzeyde ne kadar gramer bilmeniz gerekiyor ve hangi konuları bilmeniz gerkiyor? aşağıda cevaplarını liste halinde bulacaksınız.
Orta Düzey Öğrencileri için tavsiyem :

>> Okuma ve Kelime öğrenimine ağılrık verin
>> Mutlaka yazma üzerine çalışmalar yapın
>> Bol bol listening yapın

VERB TENSES

>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> PAST CONTINUOUS TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE
>> PRESENT PERFECT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> FUTURE CONTINUOUS TENSE
>> PAST PERFECT TENSE

TIME CLAUSES (ZAMAN CÜMLECEıKLERı)

Cümle + Zaman Cümlesi veya Zaman Cümlesi, cümle yapıları öğrenilmeli, çalışlmalı ve etkili bir şekilde kullanılmalıdır.
Özellikle:

>> After
>> When
>> While
>> Before
>> As soon as
>> By the time

yukarıda verilen zraflar ile yapılan zaman cümleleri üzerinde bol bol çalışlmalıdır. Internediate düzeyde olan bşr öğrenci bu yapıları çok iyi kullanıyor olmalıdır.

MODALS (KıPLıK)

>> Tüm Modal Filler ve kullanımları çalışılmalıdır. Ancak Modal + Have V3 yapılara girilmemelidir. Modal fiilerin kulalnımını Present ve Future zaman dilimi içerisnde çalışın.
PASSIVE VOICE
(EDıLGEN YAPI)

ılkez Intermediate seviyede passive (be+ v3) yapısının çalşılması bana göre en iyi. Öğrenci bu seviyeye gelene kadar temel konuları halletmiş oluyor. Internediate düzeyde passive voice öğretilmeli ancak yine passivelerinde fazla detaylarını girilmemelidir.
>> Simple present passive
>> Simple past passive
>> Simple future passive

bu zaman dilimlerinde yapacağınız passive voice tüm işinizi görür. Perfect be continious tenselerde passive kullanımına girip vaktinizi kaybetmeyin.
DıĞER GRAMER KONULARI: (Sırayla)

>> Nouns & Pronouns (ısimler ve Zamirler)
>> Adjectives & Adverbs
>> Gerunda & ınfinitives
>> Soru Sormak & Soru Türleri

Yukarıda sıralanan konularda çalışma yapmadan Aşağıda verilen konulara geçmeyin!

ADJECTIVE CLAUSES / RELATIVE CLAUSES
(SIFAT CÜMLECıKLERı)

Bu aşamaya gelebilmek için cümlenin öğelerini ayırabiliyor olmalısınız. Eğer aşağıdakilerin en olduğunu bilmiyorsanız CLAUSE öğrenmeye çalışmayın !

>> Subject
>> Object
>> Noun
>> Pronouns
>> Noun Phrase
>> Clause

Adjective Clasue çalışmanızı bu seviye için yine temel düzeyde bırakın ve who, whom, which ve that ile yapılanlarını öğrenip bol bol benze cümleler kurun. Bence bu konu ile alakalı çeviri yapmak en iyi antreman olacaktır .
DıĞER KONULAR
>> NOUN CLAUSES
>> IF CLAUSES
>> REPORTED SPEECH

alıntıdır

başlangıç seviyesi üzerinde çok durduk. orta seviyeler kaynadı gibi geldi..
biraz orta seviyeye yoğunlaşalım...
sorunları olanları bekliyorum

orta seviye için şirin bir hikaye. içerik müthiş değil , belki çocukca bulacaksınız biraz ama nispeten basit cümleler olmalı orta seviyede biliyorsunuz. umarım işinize yarar.

The First Tears - (ılk Gözyaşları)
An Inuit Story - (Bir Eskimo hikayesi)
retold by S. E. Schlosser

Once long ago,

Man went hunting along the water's edge for seals.

To Man's delight, many seals were crowded together along the seashore.

He would certainly bring home a great feast for Woman and Son.

He crept cautiously towards the seals.

The seals grew restless.

Man slowed down.

Suddenly, the seals began to slip into the water.

Man was frantic.

His feast was getting away.

Then Man saw a single seal towards the back of the group.

It was not moving as quickly as the others.

Ah! Here was his prize.

He imagined the pride on Woman's face,

the joy in Son's eyes.

Their bellies would be filled for many days from such a seal.

Man crept towards the last seal.

It did not see him, or so Man thought.

Suddenly, it sprang away and slipped into the water.

Man rose to his feet.

He was filled with a strange emotion.

He felt water begin to drip from his eyes.

He touched his eyes and tasted the drops.

Yes, they tasted like salty water.

Strange choking sounds were coming from his mouth and chest.

Son heard the cries of Man and called Woman.

They ran to the seashore to find out what was wrong with Man.

Woman and Son were alarmed to see water flowing out of Man's eyes.

Man told them about the shore filled with seals.

He told how he had hunted them,

and how every seal had escaped his knife.

As he spoke,

water began to flow from the eyes of Woman
and Son,

and they cried with Man.

In this way, people first learned to weep.

Later, Man and Son hunted a seal together.

They killed it and used its skin to make snares for more seals.
Uzun zaman önce bir keresinde

Adam su kenarı boyunca fok avlamaya gitti.

Adamın şansına birçok fok sahil boyunca biraraya toplanmıştı.

Kadın ve Oğul için eve koca bir ziyafet götüreceği kesindi.

Foklara doğru dikkatlice yanaştı.

Foklar huzursuzlanmaya başladı.

Adam yavaşladı.

Aniden foklar suyun içine kaymaya başladılar.

Adam paniklemişti.

Ziyafet elinden kaçıp gidiyordu.

Sonra Adam grubun arka tarafına doğru tek bir fok gördü.

Diğerleri kadar çabuk hareket etmiyordu.

Ah! ışte ödülü buradaydı.

Kadın’ın yüzündeki gururu,

Oğul’un gözlerindeki neşeyi hayal etti.

Mideleri böyle bir fokla günlerce dolardı.

Adam en son foka doğru yanaştı.

Fok onu görmedi ya da Adam öyle düşündü.

Fok aniden fırlayıp suyun içine kaydı.

Adam ayakları üzerinde durdu.

ıçi tuhaf bir duyguyla dolmuştu.

Gözlerinden suyun damladığını hissetti.

Gözlerine dokundu ve damlaları tattı.

Evet, tuzlu su tadındaydılar.

Ağzından ve göğsünden tuhaf katılma sesleri geliyordu.

Oğul Adam’ın ağlamasını duydu ve Kadın’ı çağırdı.

Adam’ın nesi olduğunu öğrenmek için sahile koştular.

Kadın ve Oğul Adam’ın gözlerinden akan suyu görünce korktular.

Adam onlara foklarla dolu olan sahilden bahsetti.

Onları nasıl avladığından

ve nasıl her fokun bıçağından kaçtığını.

Konuşurken

Kadın ve Oğul’un gözlerinden sular akmaya başladı

ve Adam ile birlikte ağladılar.

Bu şekilde insanlar ilk önce ağlamayı öğrendiler.

Sonradan Adam ve Oğul bir fok avladılar.

Onu öldürdüler ve derisini daha fazla fok için tuzak yapmakta kullandılar.

Catharsis canım, effortless english i duymuşsundur ne düşünüyorsun bu konu hakkında?
AJ, yani yöntemi yaratan şahıs, %100 başarı diyor dizileri, belgeselleri falan anlamak konusunda ama... doğru olabilir mi dersin
:hulya:

Son düzenleme:
Catharsis canım, effortless english i duymuşsundur ne düşünüyorsun bu konu hakkında?
AJ, yani yöntemi yaratan şahıs, %100 başarı diyor dizileri, belgeselleri falan anlamak konusunda ama... doğru olabilir mi dersin
:hulya:

canım kusura bakma kaç gündür uğrayan olmuyordu ben de bakmamıştım konuya..
yöntemi kabaca biliyorum.
bir kere ezberbozan bir teknik..
hani yıllarca çabaladık durduk gene de native olamadık. ben mesela.. 7 yıl anadolu lisesi artı fakulte..
sen hesap et artık ama gene de native gibi miyim? hayır alakası yok.
bu açıdan acaba birşeyleri yanlış mı yapıyoruz dil öğrenirken diye kendine soruyor insan ama şunu göz ardı etmememiz lazım.
Türkçeyi ele alalım. hepimizin anadili ama bu dili hakkını vererek konusan ve yazan insan o kadar az ki..
ingilizce için de ben öğrencilerime hep şunu söylerim. dili hakkını vererek konusalım,yazalım ve okuyalım. pazarcı ağzıyla ingilizce konuşmanın,dile vakıf olmadan kah işaret dili kah misterle madamla olmaz bu iş.
insanlara yabancı dili kendi anadilimizi öğrendiğimiz şekilde 1-2 yılda öğretmeyi vaadeden bir teknik bu ,hiç grammar detayına takılmadan,sadece kulak geliştirerek.. thai dilinde başarılı olunduğu söyleniyor. ingilizce için henüz ispatlanmış bir durum yok diye biliyorum. çok güncel takıp etmıyorum teknıgı belki de yanılıyorumdur.

canım kusura bakma kaç gündür uğrayan olmuyordu ben de bakmamıştım konuya..
yöntemi kabaca biliyorum.
bir kere ezberbozan bir teknik..
hani yıllarca çabaladık durduk gene de native olamadık. ben mesela.. 7 yıl anadolu lisesi artı fakulte..
sen hesap et artık ama gene de native gibi miyim? hayır alakası yok.
bu açıdan acaba birşeyleri yanlış mı yapıyoruz dil öğrenirken diye kendine soruyor insan ama şunu göz ardı etmememiz lazım.
Türkçeyi ele alalım. hepimizin anadili ama bu dili hakkını vererek konusan ve yazan insan o kadar az ki..
ingilizce için de ben öğrencilerime hep şunu söylerim. dili hakkını vererek konusalım,yazalım ve okuyalım. pazarcı ağzıyla ingilizce konuşmanın,dile vakıf olmadan kah işaret dili kah misterle madamla olmaz bu iş.
insanlara yabancı dili kendi anadilimizi öğrendiğimiz şekilde 1-2 yılda öğretmeyi vaadeden bir teknik bu ,hiç grammar detayına takılmadan,sadece kulak geliştirerek.. thai dilinde başarılı olunduğu söyleniyor. ingilizce için henüz ispatlanmış bir durum yok diye biliyorum. çok güncel takıp etmıyorum teknıgı belki de yanılıyorumdur.

estağfurullah canım ya, cevabın için teşekkür ederim. Ben sınavlara falan girmiycem, ingilizce benim için hobi, açıkcası bana mantıklı geldi bu yöntem, bi ton yöntem denedim, aidatlı siteler, setler, kitaplar vs.. sonuç hüsran, bide bunu deneyeyim bakalım. Benim de tam olarak istediğim AJ in vaad ettiği gibi altyazısız film ve dizi izleyebilmek. Yani ne konuşmak , ne sınavlar değil derdim, sadece duyduğumu höö demeden net anlamak istiyorum
kaydirigubbakcemile3

bi kaç ay takılayımda bi ilerleme kaydedersem yazarım canım.olumunekankayizsmile

estağfurullah canım ya, cevabın için teşekkür ederim. Ben sınavlara falan girmiycem, ingilizce benim için hobi, açıkcası bana mantıklı geldi bu yöntem, bi ton yöntem denedim, aidatlı siteler, setler, kitaplar vs.. sonuç hüsran, bide bunu deneyeyim bakalım. Benim de tam olarak istediğim AJ in vaad ettiği gibi altyazısız film ve dizi izleyebilmek. Yani ne konuşmak , ne sınavlar değil derdim, sadece duyduğumu höö demeden net anlamak istiyorum
kaydirigubbakcemile3

bi kaç ay takılayımda bi ilerleme kaydedersem yazarım canım.olumunekankayizsmile

peki. hem denemiş oluruz böylece.. zaten biraz araştırdım da deneyenler speaking konusunda çok tatminsiz. sadece duyduğunu anlama olarak bakıyorsan olaya belki bir faydası olur. zaten kulaklıkları takıp sürekli dinleme şeklinde gerçekleşiyor öğretim. yürüyüş yaparken,mutfakta yemek yaparken bile denenebilir.bir kaybın olmaz yani..
bu arada ingilizce akademik seviyen nedir?
(çok temel bilgilerin mi var yoksa orta,ortanın üstü ..vs anlamında)
ingilizce seviyenin bu süreci kısaltma konusunda katkısı olacaktır.

bir yandan da altyazılı filmler izleyebilirsin. altyazıları küçük puntolarda ayarla,okumakta zorlan ki repliklerin sadece birkaç kelimesini okuyabil. ipucu gibi olsun sana..
biraz sinir bozucu ama faydası olur..

hadi bakalım kolay gelsin.. Şeniz

sanırım temelle orta arası, hiç check etmedim, tahminim bu
o yüzden bu tamda bana göre sanırım, çünkü belli bi düzey istiyor yeni başlayanlar için değil yani. her dersin içinde 4 dosya var, bi metnin yazılı hali, sesli hali, kelime bölümü, kelime bölümünde metindeki bazı kelimeleri yine ingilizce açıklıyor, bi de ms diye bi bölüm var en önemli bölümmüş o bölümde metninden bir cümle okuyup o cümleden bi sürü sor soruyor ve senden duygularınıda katarak, mimik kullanarak, sohbet eder gibi yaparak hızlı bi kaç kelimelik cevaplar vermeni istiyor, bu şekilde metni tamamlıyor. ve bu ms kısmını hergün en az 2-3 kere dinlemeni istiyor. aslında sistem benim gibi sabırsız biri için oldukça sıkıcı ama sonuçta dilde sabır istiyor, yakında pes etmem inşallah. Zaten dizi hastasıyım abc deki tüm dizileri takip ediyorum nerdeyse, önerini dinlicem canım, bazende ingilizce altyazı kullanıyorum o zaman bayağı bayağı anlıyorum aslında.
bilmiyorumkismile

saol canımŞeniz

sanırım temelle orta arası, hiç check etmedim, tahminim bu
o yüzden bu tamda bana göre sanırım, çünkü belli bi düzey istiyor yeni başlayanlar için değil yani. her dersin içinde 4 dosya var, bi metnin yazılı hali, sesli hali, kelime bölümü, kelime bölümünde metindeki bazı kelimeleri yine ingilizce açıklıyor, bi de ms diye bi bölüm var en önemli bölümmüş o bölümde metninden bir cümle okuyup o cümleden bi sürü sor soruyor ve senden duygularınıda katarak, mimik kullanarak, sohbet eder gibi yaparak hızlı bi kaç kelimelik cevaplar vermeni istiyor, bu şekilde metni tamamlıyor. ve bu ms kısmını hergün en az 2-3 kere dinlemeni istiyor. aslında sistem benim gibi sabırsız biri için oldukça sıkıcı ama sonuçta dilde sabır istiyor, yakında pes etmem inşallah. Zaten dizi hastasıyım abc deki tüm dizileri takip ediyorum nerdeyse, önerini dinlicem canım, bazende ingilizce altyazı kullanıyorum o zaman bayağı bayağı anlıyorum aslında.
bilmiyorumkismile

saol canımŞeniz

belli bir seviyenin olması büyük artı..doğru söylüyorsun..
ingilizce alt yazı ile buyuk oranda anlıyor olman da önemli.. demekki duyduğun telafuzlarda ve şu ing kulağı (illa ki zamanla kazanılır) dediğimiz kavramda zorlanıyorsun sadece hem telafuzları anlaman açısından hem de dil kulağını geliştirmen açısından listeninge dayalı aktiviteler faydalı olur sanırım.

canlı bir denek olarak arada sırada gelişmelerden haberdar et aklinialirimsmile

yorumların ve desteğin için çok teşekkür ediyorum canımolumunekankayizsmileŞeniz

slm catharsis benim ingilizce bilgim 0 diyebilirim ama şu an merak saldım birazda kızıma derslerinde yardım edemediğim için tabi bana önerebileceğin kitap cd varmı kursu bende çok isterdim tabi ama küçük bir yerde oturuyorum burda kurs olduğunu bile sanmıyorum canım şimdiden teşekkürler

catharsis biraz inceledim de konunu ne diyorum biliyor musun tabi uygun olursa herkes için...
biraz biraz ingilizce konuşalım,yavaş yavaş yazalım...
anlamadığımız yerleri sen bize tercüme et...
aşağıdaki yukarıdakinin cevabını versin...
basit cümlelerle...

I am listening to music now.
You?

örnek...
yaaa ne güsel olur....

merhaba günlük ikili diyologları araştırdım bazı sitelerde ama yetmiyor..mesela ingilizce bilen arkadaşlar günlük konuşmalardan bahsedebilirmi? teşekkür ederim şimdiden...

X