Merhabalar,
İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Aynı zamanda ingilizce öğretmenliği üzerine yüksek lisansım var. Buradan ihtiyacı olanlara, boş vakitlerim dahilinde (sizlere,eşlerinize ve ya çocuklarınıza) online yardım etmek isterim.İngilizcenin her türlü aşamasında yardımcı olabilirim ve bunun içinde herhangi bir ücret talep etmiyorum.
İlgilenenler bu başlık altında toplanalım.
Catharsis hocam gelince size yazacaktır ama 2 gün geçmiş en azından ben bir cevap vereyim; evde tek başına çalışılır hemde çok iyi olur daha önce hocam paylaşmıştı
TEMEL İNGİLİZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI
" BE & HAVE " KULLANIMI
>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul İsimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMİRLERİ : I , You , He, she, it..
>> OLMSUZ CÜMLE YAPISI: BE + NOT
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE İLE BİLGİ SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> İYELİK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> İŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE
VERB TENSES
(FİİLERİN ZAMANA GÖRE ÇEKİMLERİ)
>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE
MODAL FİİLLER (KİPLİK)
>> YARDIM İSTEMEK : WOULD YOU, COULD YOU, WILL YOU , CAN YOU
>> İZİN İSTEMEK: MAY I, COULD I, CAN I
>> İHTİMAL & MÜSADE ETMEK: MAY AND CAN
>> RİCA ETMEK: WOULD YOU MIND
>> GERKLİLİK: MUST, HAVE TO , HAVE GOT TO
>> GEREKSİZLİK, GEREK YOK: DON’T HAVE TO , NEEDN’T, MUSTN’T
>> TAVSİYE ETMEK: SHOULD, OUGHT TO , HAD BETTER
İSİMLER VE ZAMİRLER (NOUNS & PRONOUNS)
>> MİKTAR BELİRTEÇLERİ : SOME, ANY , NO, MANY. MUCH,
>> THE + İSİM
>> SAYILAN - SAYILAMAYAN İSİMLER
>> DÖNÜŞLÜ ZAMERİLER : MYSELF,YOURSELF,HERSELF...
SIFATLAR VE ZARFLAR
>> SIFAT + İSİM
>> SIFAT + BE
>> TOO - ENOUGH
>> ZAMİRLER
DİĞER KONULAR
>> IF CLAUSES ( PRESENT, FUTURE)
>> ZAMAN CÜMLELERİ : AFTER, BEFORE, WHEN, + cümle (Time Clauses)
*** BU GRAMER KONULARI SİZİ ORTA SEVİYE İÇİN OLDUKÇA İYİ HAZIRLAYACAKTIR ****
yeni başlayanlar için bu konu sıralaması iyidir,yapmanız gereken dilbilgisi konularını iyice anlayıp bol bol alıştırma yapmaktır ilk etapta bol bol tekrar yapmanız gerekir.Konulara çalışırken takıldığınız yer olursa burdan ya da özelden sorularınızı sorabilirsiniz,biz detaylıca anlatırız
iyi çalışmalar
çok teşekkür ederim,tavsiyelerinize uyucam,nerden başlayacağımı bilemiyodum ,gözümde çok büyüttüm ben bu işi,ama bir an önce başlamam gerek, sağol
Merhaba,
ben yeni ingilizce dersi almaya başladım ama çok zorluk çekiyorum
orta okul eğitimim yurt dışındaydı Bulgaristan'da çok iyi bulgarca biliyorum şimdi ingilizceyi de
öğrenmek istiyorum fakat bana karmakarışık geldi özellikle fiiller yani türkçe anlamadığım kelimeler var kendimce bulgarcaya çeviriyorum ve bu konuda zorlanıyorum ne yapmamı önerirsiniz yani nasıl başlamalıyım
Merhaba
ability to do sth yani bir şeyi yapabilme yeteneği ability:yapabilmek,yeteneği olmak demektir
to do ise do yapmak fillinin yalın halidir to do olarak söylenir eğer çekimlenmemişse yani
geniş zamanda do,does geçmiş zamanda did ve past perfectte done olmazsa to do olarak söylenir
abandon...............terk. etm........give up
ability TO DO........kabiliyet.........capability
abruptly................aniden........... =suddenly abrupt
karşılarındaki kelimeler eş anlamlıdır.
ilk önce böyle bir topik açtığın için tsk ederim..ben ing.hiç bilmiyorum ilk önce nasıl ve nereden başlamalıyım bana bu konuda yardımcı olursanız coksevinirim
Kpdsye giricem benim için önerebileceğiniz çalışma kitabı var mıdır? Seviyem orta denilebilir..