Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

arkadaşlar toefel yada ielts almam gerekiyor.. hangisini daha rahat alırım acaba ?

Merhaba ielts 4 bölümden oluşur, listening, reading, writing ve speaking. her biri 9 üzerinden 0.5 hassasliginda degerlendirilir, ortalamasi alinir, yine 0.5 hassasliginda overall hesaplanir. okullar genelde her bir bölümden en az 5-5.5 olmak üzere 6.5-7 arasi ielts skoru isterler. toefl'a göre daha kolay bir sinavdir denebilir şöyle bir tablo yapacak olursak
ielts 9 = toefl 660 = cambridge examinations proficiency grade a
iells 8 = toefl 620 = cambridge ex. proficiency grade a/b
ielts 7 = toefl 600 = cambridge ex. advanced grade a ya da proficiency grade c
ielts 6 = toefl 560 = cambridge ex. first certificate grade a/b advanced grade b/c
ielts 5 = toefl 500 = cambridge ex. first certificate grade c
ielts 4 = toefl 460 = cambridge ex. preliminary
diye sıralanabilir ,bu sınav gramerden çok dile olan yatkınlığınızı becerinizi ölçer,
toefl ise
Reading
3-5 Okuma parçası, 700 kelimelik Her metin için 12-14 adet soru 60-100 Dakika
Listening
2 - 3 Karşılıklı konuşmayı dinleme
4-6 Akademik anlatımı dinleme Her diyalog için 5 soru cevaplama

Her anlatım için 6 soru
cevaplama 60-90 Dakika
Writing
Bir okuma parçası veya verilen dinleme hakkında makale yazımı. 50 Dakika

Speaking
Daha önce yaşadığınız bir olay veya deneyim hakkından konuşma Verilen bir okuma metni veya dinleme üzerine konuşma yapmak 20 Dakika
diye bölümlere ayrılır ikisinin fakını öğrenmek için bence her iki sınav sorularını çözün size hangisi kolay geliyorsa onu yapın bana göre toefl amerika sempatizmiyle dolu günlük hayatta hiç mi hiç kullanmayacağımız birçok kelimeyle dolu,toefl daha çok bilgiye dayanıyor en ufak ayrıntıları gramer oyunlarını bulmalısınız bence ietls daha kolay en azından angaryayla uğraşmazsınız bir az sorulara,deneme sınavlarına bakın bence sorunuz olursa tekrar sorarsınız başarılar.

merhaba,

ben kendime bir netbook alacagim ve ise gidip gelirken yolda gecen suremi ingilizcemi gelistirerek degerlendirmek istiyorum.
bildiginiz gibi netbooklarin cd surucusu yok, ancak usb baglantilari var.

evde nete baglanip netbookuma indirebilecegim ileri duzey ing. derslere nerden ulasabilirm acaba ; bilginiz var mi?

meseal h.sonlari bilg.a yukleyip, butun hafta da calismak istiyorum..

ing. setler var advanced icin ama hepsi cd uzerinden???

benim ing. upper seviye de ancak ben hem listening imi gelistirmek istiyorum hem de konusurken kurdugu kisa cumlelerden daha uzun cumlelere gecmek istiyorum.

bunun icin nerden calisabilirm?

canım piyasada birçok kaynak var benim kullandığım advanced grammar in use bunun kitabıda var içinde cdsi de var programı yükleyip buadan çalışabilirsin ayrıca yolda illa gramer çalışman gerekmez evde çalıştığını yolda ingilizce kitap okuyarak kuralları görerek tekrar tekrar pekiştirebilirsin english grammar in use ve english plus öneririm bunda videolar da var canım.Listeningi bol bol dinleyerek,film izleyerek,konuşmaya çalışarak düzeltebilirsiniz ne güzel ki seviyeniz upper bunu başarmanız çok kısa sürer cümleleri daha karmaşık hale getirmek için bolca bağlaç,tüm gramer kurallarını bilmelisiniz konuşurken aklınıza gelmemesi çok normal ama bir az düşündüğünüzde ya da yazıyla yazdığınızda bunlara da ulaşırsınız.Başarılar ,sorunuz olursa buyrun

canım piyasada birçok kaynak var benim kullandığım advanced grammar in use bunun kitabıda var içinde cdsi de var programı yükleyip buadan çalışabilirsin ayrıca yolda illa gramer çalışman gerekmez evde çalıştığını yolda ingilizce kitap okuyarak kuralları görerek tekrar tekrar pekiştirebilirsin english grammar in use ve english plus öneririm bunda videolar da var canım.Listeningi bol bol dinleyerek,film izleyerek,konuşmaya çalışarak düzeltebilirsiniz ne güzel ki seviyeniz upper bunu başarmanız çok kısa sürer cümleleri daha karmaşık hale getirmek için bolca bağlaç,tüm gramer kurallarını bilmelisiniz konuşurken aklınıza gelmemesi çok normal ama bir az düşündüğünüzde ya da yazıyla yazdığınızda bunlara da ulaşırsınız.Başarılar ,sorunuz olursa buyrun

tesekkurler cevabiniz icin.

haklisiniz,
yol da pek okuyamiyorum ben, midem bulaniyor; ama bilg.dan yabanci muzik dinleyebilirim; film yukleyip izleyebilirim yol boyunca.

yazarken iyiyimdir, konusurken cok temel cumlelerle konusuyorum, kekelemiyorum ama bir politika, ekonomi gibi ciddi konularda uzun uzun yorum yapamiyorum.. bunu yapacak seviyeye gelmek istiyorum..a.s.

canım benim çoğu gitmiş azı kalmış senin hiç korkma :)politika ,ekonomi için bu konularda kullanılan kelimeleri öğrenmelisin toefl kelimeleri buna uygun olacaktır ve tabii ki mesleki ingilizce de gerekli önce bu kelimeleri ve kullanışlarını öğrenin evde pratik yaptıkça çok rahat konuşacaksınız eminim.

Merhaba ielts 4 bölümden oluşur, listening, reading, writing ve speaking. her biri 9 üzerinden 0.5 hassasliginda degerlendirilir, ortalamasi alinir, yine 0.5 hassasliginda overall hesaplanir. okullar genelde her bir bölümden en az 5-5.5 olmak üzere 6.5-7 arasi ielts skoru isterler. toefl'a göre daha kolay bir sinavdir denebilir şöyle bir tablo yapacak olursak
ielts 9 = toefl 660 = cambridge examinations proficiency grade a
iells 8 = toefl 620 = cambridge ex. proficiency grade a/b
ielts 7 = toefl 600 = cambridge ex. advanced grade a ya da proficiency grade c
ielts 6 = toefl 560 = cambridge ex. first certificate grade a/b advanced grade b/c
ielts 5 = toefl 500 = cambridge ex. first certificate grade c
ielts 4 = toefl 460 = cambridge ex. preliminary
diye sıralanabilir ,bu sınav gramerden çok dile olan yatkınlığınızı becerinizi ölçer,
toefl ise
Reading
3-5 Okuma parçası, 700 kelimelik Her metin için 12-14 adet soru 60-100 Dakika
Listening
2 - 3 Karşılıklı konuşmayı dinleme
4-6 Akademik anlatımı dinleme Her diyalog için 5 soru cevaplama

Her anlatım için 6 soru
cevaplama 60-90 Dakika
Writing
Bir okuma parçası veya verilen dinleme hakkında makale yazımı. 50 Dakika

Speaking
Daha önce yaşadığınız bir olay veya deneyim hakkından konuşma Verilen bir okuma metni veya dinleme üzerine konuşma yapmak 20 Dakika
diye bölümlere ayrılır ikisinin fakını öğrenmek için bence her iki sınav sorularını çözün size hangisi kolay geliyorsa onu yapın bana göre toefl amerika sempatizmiyle dolu günlük hayatta hiç mi hiç kullanmayacağımız birçok kelimeyle dolu,toefl daha çok bilgiye dayanıyor en ufak ayrıntıları gramer oyunlarını bulmalısınız bence ietls daha kolay en azından angaryayla uğraşmazsınız bir az sorulara,deneme sınavlarına bakın bence sorunuz olursa tekrar sorarsınız başarılar.

çok çok teşekkür ederim. gercekten cok yardımcı oldunuz... a.s.

off bende ingilizce öğrenmek istiyorum ama nerden başlamam gerektiğini bilemiyorum , ve kursa gitme imkanım yok kendim öğrenebilir miyim evde ne önerebilirsiniz acaba?

İNGİLİZCE ÖĞRENMEK & KULLANMAK
İngilizce öğrenmek kolaydır çünkü İngilzce yapı itibarı ile tek düze kurallardan oluşan bir dildir.Yani İngilizce öğrenmek için çok zeki olmaya gerek yoktur. Dileyen ve uğraşan herkes kolayca İngilizce öğrenebilir.

Önemli olan plan yapmak ve hedef belirlemektir. Kendinize şu soruları sorun:

> Neden İngilizce öğrenmeliyim
> Vakit ayıracak mıyım?
> Gerçekten istiyor muyum?
> Nereye kadar götüreceğim?
> Hangi kaynakları kullanmalıyım?

Elimden geldiği kadar sitemizde size yardımcı olmaya çalışacağım.
Ancak size en fazla yardımı dokunacak kişi yine SİZsiniz. Bunu unutmayın.

İngilizce seviyesi düşük olanların veya sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayacaklar için mutlaka çalışılması ve öğrenilmesi gereken Gramer (Dil Bilgisi) Konularını burada sıralayacağım. Başlangıç seviyesini Beginner, Elementary, Pre-Intermediate seviyeleri olarak belirledim.

Başlangıç seviyesinde HERŞEYİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞMAMALISINIZ ! Öğrendiğiniz her konu ile ilgili bol bol alıştırma yapmalı ve bu sayede sağlam temeller üzerine kurulmuş bir alt yapı ile eğitiminize devam etmelisiniz.

TEMEL İNGİLİZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI

" BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul İsimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMİRLERİ : I , You , He, she, it..
>> OLMSUZ CÜMLE YAPISI: BE + NOT
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE İLE BİLGİ SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> İYELİK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> İŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE

VERB TENSES
(FİİLERİN ZAMANA GÖRE ÇEKİMLERİ)

>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE

MODAL FİİLLER (KİPLİK)

>> YARDIM İSTEMEK : WOULD YOU, COULD YOU, WILL YOU , CAN YOU
>> İZİN İSTEMEK: MAY I, COULD I, CAN I
>> İHTİMAL & MÜSADE ETMEK: MAY AND CAN
>> RİCA ETMEK: WOULD YOU MIND
>> GERKLİLİK: MUST, HAVE TO , HAVE GOT TO
>> GEREKSİZLİK, GEREK YOK: DON’T HAVE TO , NEEDN’T, MUSTN’T
>> TAVSİYE ETMEK: SHOULD, OUGHT TO , HAD BETTER

İSİMLER VE ZAMİRLER (NOUNS & PRONOUNS)

>> MİKTAR BELİRTEÇLERİ : SOME, ANY , NO, MANY. MUCH,
>> THE + İSİM
>> SAYILAN - SAYILAMAYAN İSİMLER
>> DÖNÜŞLÜ ZAMERİLER : MYSELF,YOURSELF,HERSELF...

SIFATLAR VE ZARFLAR

>> SIFAT + İSİM
>> SIFAT + BE
>> TOO - ENOUGH
>> ZAMİRLER
DİĞER KONULAR

>> IF CLAUSES ( PRESENT, FUTURE)
>> ZAMAN CÜMLELERİ : AFTER, BEFORE, WHEN, + cümle (Time Clauses)

*** BU GRAMER KONULARI SİZİ ORTA SEVİYE İÇİN OLDUKÇA İYİ HAZIRLAYACAKTIR ****

ımkanınız varsa bir kursa yazılın ya da özel ders alabilirsiniz ben de özel ders veriyorum eğer ikiside olmazsa ve yeterli azminiz varsa bir kitap alın ve yukarıdaki konuları sırasıyla çalışın yeteri kadar güzel bir yöntem olmasa da kitaplarla,eğitim cdleriyle bir az geliştirmiş olursunuz ama sizi yönlendiren,anlatan birinin olması en iyi ve sağlıklı yöntemdir.Siz çalışmaya başlayın anlamadığınız konuları burdan anlatmaya çalışırım.

İmkanınız varsa bir kursa yazılın ya da özel ders alabilirsiniz ben de özel ders veriyorum eğer ikiside olmazsa ve yeterli azminiz varsa bir kitap alın ve yukarıdaki konuları sırasıyla çalışın yeteri kadar güzel bir yöntem olmasa da kitaplarla,eğitim cdleriyle bir az geliştirmiş olursunuz ama sizi yönlendiren,anlatan birinin olması en iyi ve sağlıklı yöntemdir.Siz çalışmaya başlayın anlamadığınız konuları burdan anlatmaya çalışırım.

çok teşekkür ederimmopuyorumnanaktan

business english icin;
tell me more egitim setini aldim;

bir de netbook alicam kendime ve hergun duzenli calisicam,

umarim 3-4 aylik bir surede is ing.i gelistirebilirmm

çok iyi yapmışsın canım ama bir az rahat ol sen neredeyse herşeyi çözdün azıcık kaldı sıkma kendini eğlenerek bu işe devam et başaracaksın biliyorum ama kendine sıkıntı etme süpersin zaten

Öncelikle çok güzel bir iş yapıyorsunuz, taktir ettim...

Almanca öğrenmek istiyorum.Bilginize var mı?boshayallersmile

çok iyi yapmışsın canım ama bir az rahat ol sen neredeyse herşeyi çözdün azıcık kaldı sıkma kendini eğlenerek bu işe devam et başaracaksın biliyorum ama kendine sıkıntı etme süpersin zaten

cok cok tesekkur ederim;
beni guzel motive ettiniz;

icimde oyle ogrenme arzusu var ki, durduramiyorum kendimi..

"ingilizceyi cok cok iyi bir sekilde biliyorum" demek istiyorum,
bunu diyebildigim zaman 2. bir dili calismaya baslayacagim; insallah.

tabi sartlar izin verirse.

ama dediginiz gibi bundan sonra kendimi zorlamadan eglenerek kendimi gelistirmeye calismaliyim.

opucuklerrr...

Öncelikle çok güzel bir iş yapıyorsunuz, taktir ettim...

Almanca öğrenmek istiyorum.Bilginize var mı?boshayallersmile

Rica ederim canım ben almancayı lisede gördüm çok az biliyorum şuan ispanyolca kursuna gidiyorum.Nedense Almancayı sevemedim,ama sitede sana yardımcı olacaklardır yurtdışından olanlar da var.Keşke yardım edebilsem . . .

selam yani farkettim topigi belkide şimdi daha cok ögrenmek istedigim için bulmuşumdur...yanlız dikkatimi cekti herkes türkçe bişiyler yazmış.. benım düşüncem katılır mısınız bilmiyorum ama neden gunluk konustugunuz gibi ingilizce yazmayı denemedınız anlamayanlar olucak tabı ama ınsan hergun gordugu yada duydugu şeylerı unutmuyor öyle degil mi haksız mıyım hem parantez içinde türkelerinide bulundurabılırız boylesi daha kolay olmaz mı?mesela I love you anlamını bılmeyen var mı cunku o kadar cok duyduk ki unutmuyoruz.bnm ki sadece fikir ne kadar dogru bılmıyorum ama yınede beni aranıza alırsanız mutlu olurum

hoş geldin pess burada arkadaşlar sorularını soruyor mesela hiç ingilizce bilmeyen nerden başlasam diyor bu şekilde ona ingilizce yazamam burası tamamen yardımlaşma dediğin topic mevcut ingilizce pratik yapabileceğin bir yer burada anlamadığın konuları,bunu-şunu nasıl çalışırım diye sorduğunda benim ve diğer hocamın cevap vereceği yerdir,en faydalısı türkçe sana diğer topiğin linkini veriyorum sorun olursa tekrar yaz başarılar . . .http://www.kadinlarkulubu.com/yaban...-yapalim-diyenler-burasi-mekaniniz-artik.html

X