Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

selam arkadaslar,
uzun süredir ilgilenemedim sayfayla..kusura bakmayın.
bir rahatsızlık geçiriyorum ama aklım hep sizde..
sağolsun jean hocam,benim yokuluğmda iyi idare etmiş..
teşekkür ediyorum ona..
umarım bundan sonra daha sık görüşücez

öncelikle geçmiş olsun cnm.ben bişey sorucam elimde olan setler( daylightve efu) nasıl iyimi sence.şuan bunlarla çalışıyorum.bide bu setler 3 seviyeden oluşuyo sence hangi seviyede konuşmaya başlıyabirlim rahatlıkla.yani en azından eşimle evde onu güldürmeden konuşabilirm.çatpat uğraştığım için gülüyo bana uyuz.delikafadulden

ben ingilizcemi bu topikte ilerletmek istediiğimi söylemiştim ama evde netim kapandı işyerinde de hiç fırsat bulamıyorum.inşallah ilerde net açılırda size katılırım....

öncelikle geçmiş olsun cnm.ben bişey sorucam elimde olan setler( daylightve efu) nasıl iyimi sence.şuan bunlarla çalışıyorum.bide bu setler 3 seviyeden oluşuyo sence hangi seviyede konuşmaya başlıyabirlim rahatlıkla.yani en azından eşimle evde onu güldürmeden konuşabilirm.çatpat uğraştığım için gülüyo bana uyuz.delikafadulden
dikkatli çalışır ve özverili olursan faydasını görürsün..
bence 2.seviyeden sonra çat pat..
3.seviyeden sonra ise çok daha sağlıklı cümleler kurarak konuşmaya başlarsın
kolay gelsın

ben ingilizcemi bu topikte ilerletmek istediiğimi söylemiştim ama evde netim kapandı işyerinde de hiç fırsat bulamıyorum.inşallah ilerde net açılırda size katılırım....

canım bekleriz..
inşAllah..

bu topipği şimdi gördün ve baştan başlayarak (ama arada atlayarak tabi )okudum

benim kzızm 6, sınıf öğrencisi ve ingilzce dersi iyi değil
ingizce des nasıl çalışılır?

bize sürekli ezber yaparak çalışıcak diyorlar kelimeler ezberleniyorda grammer konusunda sıkıntı yaşıyoruz this there yada that gibi kelimeleri nasıl v nereye konulaca k bilmiyor
ayrıca boşlukları da doldudramıyor
ve yanıt verilip sorusu sorulduğunda soruyu soramıyor
benim anlatabildiğim bu kadar acacb doğruanlatabildimmi ?
nasıl çalışalım teşekkür ederim

bu topipği şimdi gördün ve baştan başlayarak (ama arada atlayarak tabi )okudum

benim kzızm 6, sınıf öğrencisi ve ingilzce dersi iyi değil
ingizce des nasıl çalışılır?

bize sürekli ezber yaparak çalışıcak diyorlar kelimeler ezberleniyorda grammer konusunda sıkıntı yaşıyoruz this there yada that gibi kelimeleri nasıl v nereye konulaca k bilmiyor
ayrıca boşlukları da doldudramıyor
ve yanıt verilip sorusu sorulduğunda soruyu soramıyor
benim anlatabildiğim bu kadar acacb doğruanlatabildimmi ?
nasıl çalışalım teşekkür ederim

ben her seviye için okumak , okumak ve okumak diyorum. öncelikle seviyesine uygun,hoşuna gidebilecek hikaye kitapları edinin.. burda farklı grammer kalıpları görerek,grammerini pekiştirecektir. tabi bununla eş zamanlı okuldaki ingilizce öğretmeni tarafından etkin bir öğretim gerçekleştirilmeli.. o yaştaki ve o seviyedeki bir çocuk tek başına bunu başaramaz... mutlaka öğretmeni tarafından rehberlik edilmeli..
grammer eksiklerini giderdikçe boşluk doldurma egzersizlerini,ya da soruyu bulma egzersizlerini başarıyla çözecektir..
bu arada ingilizce öğrenirken "ezber" yapmak iyi bir yöntem olarak kabul edilemez.. kelimeleri kitaplarda görerek öğrenmeli,sindirmeli diye düşünüyorum..
ingilizce ile ne kadar haşır neşir olursa o denli başarılı olur... mesela kızınızın zevkine ve ilgi alanına göre eve ingilizce panolar alabilirsiniz.. müziğe ilgisi varsa,yaşına uygun ingilizce müzikler dineletebilirsiniz.. ingilizce bir ders değildir aslında.. bir dildir,hayatın içindendir,capcanlıdır.. sadece masa başında ders kitapları arasına saklanırsa canlılığını yitirir ve dil öğrenimi güçleşir.
ne yapın ne edin kızınızın ingilizceye olan ilgisini sürekli sıcak tutun.. bu konuda dilediğiniz zaman fikir-alışverişinde bulunabiliriz..
bu arada bahsettiğiniz kalıplarla ilgili bir kaç örnek vericem .. umarım faydalı olur.

İNGİLİZCE'DE THERE IS/ARE KALIBININ KULLANIMI

There is/There are kalıbı, İngilizce'de "var" manasını vermek için kullanılır.

There is a book. (Bir kitap var.)

There is a book on the table. (Masanın üstünde bir kitap var.)

There are books. (Kitaplar var.)

THIS, THAT, THESE, THOSE

1.İşlev

İşaret zamirleri this bu, that şu, these bunlar, thoseşunlar , konuşmacının nesne veya insanla olan münasebetini bildirirler.
This (singular) and these (plural) nesne veya insanın konuşmacıya yakın olduğunu bildirir. That (singular tekil) and those (plural çoğul) nesne veya insanın konuşmacıya uzak olduğunu bildirir. Bu fiziksel yakınlık ya da uzaklık olabilir. Örneğin:

Who owns that house? (uzak) Şu evin sahibi kim?
Is this John's house? (yakın) Bu John'un evi mi?

Ya da bu psikolojik bir uzaklık da olabilir. Örneğin:

That's nothing to do with me.. (uzak) Benimle hiçbir alakası yok
This is a nice surprise! (yakın) Bu ne güzel bir sürpriz!

2.Kullanım

a) Before the noun. (İsimden önce)
b) Before the word 'one'. ('one' kelimesinden önce)
c) Before an adjective + noun. (Sıfat + isimden önce)
d) Alone when the noun is 'understood'. (İsim önceden biliniyor ve anlaşılıyorsa tek başına kullanılabilir.)

Örnekler:

a)This car looks cleaner than that one.
b) This old world keeps turning round
c) Do you remember that wonderful day in June?
d) I'll never forget this.

There are books on the table. (Masanın üstünde kitaplar var.)

There kalıbında, eğer "var" diye ifade edeceğimiz nesne tekilse veya sayılamaz bir isimse (is) kullanılır. Çoğul bir halde kullanılıyorsa (are) kullanılmalıdır.

There is/There are kalıbı, "not" aldığında "yok" anlamını verir.

There are not any kids in the garden. (Bahçede hiç çocuk yok.)

There is/There are kalıbını soru haline getirmek için, yardımcı fiil is/are cümlenin en başına getirilir.

Are there any books on the table? (Masanın üstünde hiç kitap var mı?)

How many books? (Kaç tane kitap?)

How many books are there? (Kaç tane kitap var?)

How many books are there on the table? (Masanın üstünde kaç tane kitap var?)

kizlar bende varim babada ogretin.oncelikle hangi sozden konudan baslamam gerekiyo alifbasini bana yazarmisiniz cocugum oldugu ucun evden disari cikamiyorum size katilim diye dusundum.:hulya:

ıNGıLıZCE ALFABE (ENGLISH ALPHABET)

A – a (ey)

B – b (bi)

C – c (si)

D – d (di)

E – e (i)

F – f (f)

G – g (ci)

H – h (eyç)

I – i (ay)

J – j (cey)

K – k (key)

L – l (el)

M – m (em)

N –n (en)

O – o (ouğ)

P – p (pi)

Q – q (küuğ)

R – r (ağr)

S – s (es)

T – t (ti)

U – u (yuğ)

V – v (vi)

W – w (dabılyuğ)

X – x (ekz)

Y – y (vay)

Z – z (zed)

Alfabe ve okunuşları canım konunun en başında dilbilgisi sıralaması da var onu takip edebilirsin yani şu :
TEMEL ıNGıLıZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI

" BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul ısimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMıRLERı : I , You , He, she, it..
>> OLMSUZ CÜMLE YAPISI: BE + NOT
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE ıLE BıLGı SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> ıYELıK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> ıŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE

VERB TENSES
(FııLERıN ZAMANA GÖRE ÇEKıMLERı)

>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE

MODAL FııLLER (KıPLıK)

>> YARDIM ıSTEMEK : WOULD YOU, COULD YOU, WILL YOU , CAN YOU
>> ıZıN ıSTEMEK: MAY I, COULD I, CAN I
>> ıHTıMAL & MÜSADE ETMEK: MAY AND CAN
>> RıCA ETMEK: WOULD YOU MIND
>> GERKLıLıK: MUST, HAVE TO , HAVE GOT TO
>> GEREKSıZLıK, GEREK YOK: DON’T HAVE TO , NEEDN’T, MUSTN’T
>> TAVSıYE ETMEK: SHOULD, OUGHT TO , HAD BETTER

ıSıMLER VE ZAMıRLER (NOUNS & PRONOUNS)

>> MıKTAR BELıRTEÇLERı : SOME, ANY , NO, MANY. MUCH,
>> THE + ıSıM
>> SAYILAN - SAYILAMAYAN ıSıMLER
>> DÖNÜŞLÜ ZAMERıLER : MYSELF,YOURSELF,HERSELF...

SIFATLAR VE ZARFLAR

>> SIFAT + ıSıM
>> SIFAT + BE
>> TOO - ENOUGH
>> ZAMıRLER
DıĞER KONULAR

>> IF CLAUSES ( PRESENT, FUTURE)
>> ZAMAN CÜMLELERı : AFTER, BEFORE, WHEN, + cümle (Time Clauses)

*** BU GRAMER KONULARI SıZı ORTA SEVıYE ıÇıN OLDUKÇA ıYı HAZIRLAYACAKTIR ****

Son düzenleme:
ben her seviye için okumak , okumak ve okumak diyorum. öncelikle seviyesine uygun,hoşuna gidebilecek hikaye kitapları edinin.. burda farklı grammer kalıpları görerek,grammerini pekiştirecektir. tabi bununla eş zamanlı okuldaki ingilizce öğretmeni tarafından etkin bir öğretim gerçekleştirilmeli.. o yaştaki ve o seviyedeki bir çocuk tek başına bunu başaramaz... mutlaka öğretmeni tarafından rehberlik edilmeli..

hemen cevap yazmanın beni çok mutlu eti tüm uyarılarınız ı dikkatle kudum ve burdan da takip etmeye devam edicem
teşekkür edrim

Merhaba arkadaşlar çok güzel bir konu açmışsınız tebrikler.Bende iş için ingilizce öğrenmeyi düşünüyorum.Peki iş ingilizcesi mi öğrenmem lazım?

hoşgeldin mimoza öncelikle ingilizce biliyor musun seviyen nedir?
ış ingilizcesi öğrenmen için belli bir seviyede ingilizce genel bilgin olmalı ki özel olarak iş ingilizcesi bilgini ekleyesin canım.

ingilizceyi temel derecede az biliyorum nasıl başlamalıyım işde bulamıyorum heryer imgilizce bilgisi ola n yazıyor yasla alakası yok ama 30uma gelmeden aöf bıtsın ıngılızce öğrensem istiyorum ama istemeylede olmuyo sadece fıkır ıstıyorum teşekkürler seneye aöf dede ıngılızce dersı var gecmem gerekecek

ingilizceyi temel derecede az biliyorum nasıl başlamalıyım işde bulamıyorum heryer imgilizce bilgisi ola n yazıyor yasla alakası yok ama 30uma gelmeden aöf bıtsın ıngılızce öğrensem istiyorum ama istemeylede olmuyo sadece fıkır ıstıyorum teşekkürler seneye aöf dede ıngılızce dersı var gecmem gerekecek

bir önceki sayfada jean hocamın liste halinde verdiği konuları internetten tarayarak rahatça çalışabılırsın.
takıldıgın noktalarda da yardım ederiz biz..

bi konuda yardım eder misiniz?
ingilizcem iyi değil,temelimde yoktu
yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum
seviyem ise intermediate
ing konuşmaları pek anlamıyorum,arada bildiğim kelimeler geçerse biraz çıkartmaya çalışıyorum.
soruma gelince, tez hazırlamam lazım,ing olacak
buraya kadar sorun yok,ama savunmasıda ing olacak
kursa da giderek,
temmuzun sonuna kadar ingilizcemi o kadar geliştirebilirmiyim?
siz ne dersiniz? :gitme:

Yurtdisinda yasiyorsan konusmani gelistirmen daha kolay degil mi?Tabi ingilizce konusulan bi yerdeysen
Bende yurtdisindayim ve kursa giderek kendi cabalarimla biseyler yapmaya calisiyorum...Anlamam baya gelisti konusmamda gitgide gelisiyor sana bagli hirsini hic kaybetme arkadasim

Fatma canım mamun arkadaşımın dediği gibi önemli olan senin istemen,ingilizceyle ne kadar ilgili olursan konuşman,öğrenmem o kadar çabuk gerçekleşir hem kursa git,bol bol ingilizce film izle,türkçe düşündüklerini ingilizceye anında çevirmeye çalış bir az kendini zorla etrafın yabancı dolu azıcık cesaretle herkesle konuşmaya çalış bol bol pratik yap başarılar diliyorum sorun olursa tekrar yaz canım

bi konuda yardım eder misiniz?
ingilizcem iyi değil,temelimde yoktu
yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum
seviyem ise intermediate
ing konuşmaları pek anlamıyorum,arada bildiğim kelimeler geçerse biraz çıkartmaya çalışıyorum.
soruma gelince, tez hazırlamam lazım,ing olacak
buraya kadar sorun yok,ama savunmasıda ing olacak
kursa da giderek,
temmuzun sonuna kadar ingilizcemi o kadar geliştirebilirmiyim?
siz ne dersiniz? :gitme:

benim arkadasimin babasi muhendisti, fransizca okumus;
fransaya yerlesmisler;
orda calisirken daha iyi bir is teklifi almis ama ing. bilmesi gerekiyormus; hic bilmiyorken biliyorum demis;
ve 2 ayda kasetlerle calisarak (o zaman ki teknolojide) ing. ogrenmis, ve o ise girerek basarili olmus.

insan azmederse hersey olur;
geceni gunduzune kat calis bence;
ing. setleri var, onlardan al, hizlandirilmis kurslara git;
hatta imkanin varsa kurslarda birebir ozel ders seklinde de egitim veiliyor; sinifla ugrasma one-to-one ders al.

X