Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

Verdiginiz linkteki grammer kitabina calisiyorum zorlanmiyor degilim:kedi:
Bu grammer kitaplarinin turkce anlatimlisi daha mi yardimci olur acaba?Siz tabi ki bu isin egitimini almis kisilersiniz hangisi daha yararli bilirsiniz!!Inanin linkini verdiginiz o kaynak benim icin cok degerli:hulya:
Thanksgiving Blackfriday derken pek calisamadim ama simdi tekrar basliyorum..Universitden mezun olali 3 yil oldu ders calismayi unutmusum valla.Bu Topigide hep takip ediyorum...Paylasimlarinizi dort gozle yok yok on gozle bekliyorum:)

Rica ederim yeter ki faydalı olsun eğer istanbulda olsaydınız birebir çalışırdık pek bilmiyorum bulabilir misiniz ama türkçe anlatımı harika olan en ufak ayrıntıyı anlatan ve örnek cümle veren çok iyi bir kitap var.Zamanında ben de YDS sınavım için kullanmıştım Nesibe Sevgi Öndeş English Grammar Inside and out eğer google a yazarsanız sitesi karşınıza çıkacaktır ,telif hakkı olduğundan onu burada paylaşamıyorum.Umarım orada bulursunuz.Sorunuz,anlamadığınız konu olursa hiç çekinmeden söyleyin anlatmaya çalışırım.

Elimde kaynaklar var ama buradan paylaşamıyorum size özelden göndermeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Dil bölümüne geçsem mi sizce tmdeyim.

Merhaba önce çok iyi düşünmelisiniz hangi mesleği yapmalıyım,hangisini yaparsam mutlu olurum,hangisini yapabilirim,yeteneğim var mı gibi gibi . . .Eğer karar veremiyorsanız rehber öğretmenlerinizden yararlanabilirsiniz.Tm ve dil bölümü birbirinden o kadar farklı ki. . .Hayalinizde dil varsa hiç düşünmeden seçin derim ama tm de bir bölüm istiyorsanız ve yabancı diliniz düşükse devam edin.Bazı okullarda şöyle bir sorun da var dil bölümü açılmıyor lisede benim de başıma gelmişti dil bölümü açılmamıştı bir hafta hangi bölüm olduğunu bilmeden öylesine okula gittim ve dil bölümü açılan diğer bir okula geçiş yaptım yani karşınıza çıkan zorluklara karşı durabilirsiniz yeter ki isteyin.Sorunuz çok genel olduğu için tam yanıtı olmayabilir , kafanızdaki soru işaretlerini beraber yokedebilriz sorunuz olursa hiç çekinmeden sorun.opuyorumnanaktan

Merhaba arkadaslar kursta hocamiz bir odev verdi..Daha dogrusu bir soru!Soru su: Ulkenizde genc insanlar evlenecekleri kisiyi kendisi mi secer yoksa ailesi mi diye bende biseyler yazdim ama yanlis olabiliri hatalarimi soylerseniz sevinirim
In my country people want to marry sometimes their mother sometimes their father choose the person to be married with.
Usually the parents are educated they will let their children to choose the person to be married.If they are not they dont let...
Bu kadarcik yazabildim biliyosunuz pek iyi degill ingilizcem:KK43:

Merhaba arkadaslar kursta hocamiz bir odev verdi..Daha dogrusu bir soru!Soru su: Ulkenizde genc insanlar evlenecekleri kisiyi kendisi mi secer yoksa ailesi mi diye bende biseyler yazdim ama yanlis olabiliri hatalarimi soylerseniz sevinirim
In my country people want to marry sometimes their mother sometimes their father choose the person to be married with.
Usually the parents are educated they will let their children to choose the person to be married.If they are not they dont let...
Bu kadarcik yazabildim biliyosunuz pek iyi degill ingilizcem:KK43:

In my country sometimes mothers sometimes fathers choose the person to get married to their sons/daughters.
If their parents are educated,they will let their children choose the person to marry.(to get married)If they are not educated enough,they won't.

Öncelikle to be married with kullanılmıyor marry fiili get ile kullanılır ve biriyle evli olmak ile (with) ile karşılanmaz yani türkçede doğru geliyor ama ingilizcede to kullanılır ya da marry ve arkasından isim.Marry with dersek evli ve çocuklu olur örneğim marry with 2 children ebli ve iki çocuklu demek olur.
Usually yerine if (eğer) ifadesini kullanmanız daha doğru zaten ikinci cümlenin başında doğrusunu bulmuşsunuz.
Bence gayet iyi gidiyor yazmaya devam edin ne kadar yanlış yaparsanız o kadar öğrenirsiniz.kaydirigubbakcemile5

herkese selamlar bende orta seviyede olanlardanm.ilerletmk ve pratik kazanmk istiyorm.zamnla sorularm olucak.umarm hepimz için faydalı olur bu topik bütün sayfaları okudm hocalarımıza minnettarız.. :)

slm arkadaşlar ben daha yeni keşfettim burayı.bende şuanda ingilizceyi artık yarım yamalak bırakmaktan bıkıp tamamlamaya karar verdim.elimde daylight ve efu nun ingilizce eğitim setleri var onlardan çalışıyorum aslında çokta fena değilim yazılanları ve konuşulanları anlıyorum ama gelgelelim konuşamıyorum.siz neler önerirsiniz bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirm elimde olan setler sizce nasıl.ayrıca burayı açan arkadaşada çok teşekkür edrim Allah razı olsun.

Merhaba elinizdeki kaynaklar orta seviye size yeterli geliyorsa ne mutlu.Konuşma konusunda bol bol film izlemenizi,imkanınız varsa ingilizce pratik yapmanızı öneririm.Etrafınızda kimse yoksa bile en azından bir süreliğine türkçe söylediklerinizi ingilizceye çevirip söylemeye çalışabilirsiniz.

slm arkadaşlar ben daha yeni keşfettim burayı.bende şuanda ingilizceyi artık yarım yamalak bırakmaktan bıkıp tamamlamaya karar verdim.elimde daylight ve efu nun ingilizce eğitim setleri var onlardan çalışıyorum aslında çokta fena değilim yazılanları ve konuşulanları anlıyorum ama gelgelelim konuşamıyorum.siz neler önerirsiniz bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirm elimde olan setler sizce nasıl.ayrıca burayı açan arkadaşada çok teşekkür edrim Allah razı olsun.

Ben de unv ıngilizce egitim veren bi bolumdeydim, ılk basladıgımda anlayıp konusamıyodum,vizeler,finaller süperdi ama konusma nerdeyse yoktu.Sonra alt yazılı bir kac diziyi tv de takip etmeye basladım tabi alt yazılara bakmadan anlamay calısıp takıldıgım yerlerde aa bu kelime suydu evet yada bu kelime boyle telaffuz ediliyormus diye kualgımı geliştirip nasıl daha rahat konusulur,hangi kelimeler gunluk kullanımda daha sık gecer ogrendim geriye pratik yapmak kaldı,evde birsey düşünürken ıng düşündüm,her fırsatta ıng konustum ve birkac ay içinde su gibi konusur hale geldim.Uamrım bu deneyimim fayda getirir.opuyorumnanaktan

Ben de unv ıngilizce egitim veren bi bolumdeydim, ılk basladıgımda anlayıp konusamıyodum,vizeler,finaller süperdi ama konusma nerdeyse yoktu.Sonra alt yazılı bir kac diziyi tv de takip etmeye basladım tabi alt yazılara bakmadan anlamay calısıp takıldıgım yerlerde aa bu kelime suydu evet yada bu kelime boyle telaffuz ediliyormus diye kualgımı geliştirip nasıl daha rahat konusulur,hangi kelimeler gunluk kullanımda daha sık gecer ogrendim geriye pratik yapmak kaldı,evde birsey düşünürken ıng düşündüm,her fırsatta ıng konustum ve birkac ay içinde su gibi konusur hale geldim.Uamrım bu deneyimim fayda getirir.opuyorumnanaktan

canım çok sağol tecrübeni paylaştığın için.bizde şuan eşimle çalışıyoruz biraz yol katettkten sonra evde hiç türkçe konuşmıyalım bol bol pratik yapalım dedik.eşiminde sorunu konuşamamak üniversiteyi hazrlıkla okudu üstüne düşmedi okul bitince nerdeyse unutmuş.ama yinede durumu benden çok çok iyi.bakalım bu sefer azmettk inş. başarırıza.s.

Herkese Selam

Okuduğumu anlamada ya da yazmada fazla bir problem yaşamasamda özellikle yabancı bir kişi ile konuştuğumda her dediğini anlamıyorum. ( hızlı da konuşuyorlar) Bu eksikliği nasıl giderebilirim? Sürekli konuşarak pratik yapmak lasım ama benimle konuşacak birini bulamadım daha... Farklı bir öneriniz olursa memnun olurum.

selam arkadaslar,
uzun süredir ilgilenemedim sayfayla..kusura bakmayın.
bir rahatsızlık geçiriyorum ama aklım hep sizde..
sağolsun jean hocam,benim yokuluğmda iyi idare etmiş..
teşekkür ediyorum ona..
umarım bundan sonra daha sık görüşücez

Herkese Selam

Okuduğumu anlamada ya da yazmada fazla bir problem yaşamasamda özellikle yabancı bir kişi ile konuştuğumda her dediğini anlamıyorum. ( hızlı da konuşuyorlar) Bu eksikliği nasıl giderebilirim? Sürekli konuşarak pratik yapmak lasım ama benimle konuşacak birini bulamadım daha... Farklı bir öneriniz olursa memnun olurum.

selam canım

sana çok uzun yazmıştım ama sayfa silindi..
öncelikle seviyen advance mi?advance seviyeye ulaşmadan akıcı ingilizce konuşabilmek olası değildir çünkü..
advance ise ve buna rağmen olmuyorsa;
dille çok fazla haşır neşir olmalısın canım. bol boll okumalısın..tek düze bir tip roman okumaktan ziyade .. dilin kültürünü ve güncel yapısını tanıyabileceğin şeyleri tavsiye ederim. ne gibi? dergi,gazete... seviyeli ingilizce forumlar..
oralardan çok şey edineceksin.. okurken alıcıların açık olsun mesela; yeni bir kalıp gördün hemen araştır ve yut onu..
sanıldıgının aksine okumak pratiğe yardımcı olur..
bunun yanında ingilizce kulagını geliştirmelisin. filmleri altyazısız izlemeli,yabancı soundda müzikler dinlemelisin ki anlama güçlüğün ortadan kalksın.
internetten bulabileceğin listenin aktivitelerini de kullanabılırsın. bulamazsan haber ver ben araştırayım.
ingilizce üzerine beyin fırtınası yapabılırsın. mesela kagıda bir kelime yaz ve bu kelime sana hangı kelimeleri çağrıştıryor.2dk süre tut. ve 2 dk boyunca bu kelimeleri yaz(ing tabi)
ilk sefer 50 kelime mı yazdın bir hafta sonra aynı kelimeyle tekrar calıs ve artışı gör.. hayal gücü ve çaba isteyen bir aktivitedir.
bir müddet sonra yine bir kelime yaz ve bu sefer onunla ilgili anlamlı,kurallı cümleler kur.. sonra anlamlı,kurallı,bağlaçlı cümleler kur.. ama hep süreyle yap..
cümelelr içinse 5dk idealdir.
böylece ingilizce düşünme ve cevap verme hızın artar..
eğer senin düzeyinde ingilizce bilen arkadasın varsa onunla pratik yapın,üşenmeyin. faydasını görürsünüz..
ayrıca uluslarası bir site adresi vericem sana..özeline bakıver.. ordan arkadas edinebilirsin belki..

ne mutlu size..
tebrik ederim..

canım çok sağol tecrübeni paylaştığın için.bizde şuan eşimle çalışıyoruz biraz yol katettkten sonra evde hiç türkçe konuşmıyalım bol bol pratik yapalım dedik.eşiminde sorunu konuşamamak üniversiteyi hazrlıkla okudu üstüne düşmedi okul bitince nerdeyse unutmuş.ama yinede durumu benden çok çok iyi.bakalım bu sefer azmettk inş. başarırıza.s.

merhaba,yukarıda yazdıgım öneriler belki sizin işinize de yarar..

Öncelikle çok çokkk teşekkür ederim. ıngilizce kitaplarım vardı. Hafta sonu dergi almaya hemen gidiyorum. Dizileri de alt yazısız izlemeye başlayım. bir kaç jafta ne durumdayım haber vericem size. Uluslar arası adresi gönderdiyseniz tekrar iletebilir misiniz? Bana gelen bir şey olmamış da..

You're very helpful..
thanks...

X