Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

Merhaba hocam.Bir arkadaşımla yaptığım özel mektuplaşmalar için türkçeden ingilizceye çeviri yapacak bir çevirmene ihtiyacım var.makul ücret karşılığı sürekli bana yardımcı olacak birini arıyorum.
Birde, Ben haddim olmayarak aşağıdaki kedi sözlüğü :) nün Türkçelerinin İngilizce karşılıklarını rica ediyorum.
Saygılarımla

Mrooww: Seni Seviyorum I love you Miioo-oo-oo: Aşığım be aşık, aç şu kapıyı da dışarı çıkalım! I am crash on him/her.. open the door and let me go out.Mrow: Bir yerden sesler geliyor... I am hearing some noise..
Miaowbu: Beni beslemeyi yine unuttun! You forget to feed me up again!
Rroww-mırrr: Lütfen, şu tuvalet kabımı temizle artık, altıma yapıcam yoksa, tutamıyorum. please clean up my toilet cape.. otherwise ı will piss myself
Mmiaowmiaow: Hadi oyun oynayalım yaa Let's play a game..
Mmioomiaww: Burada ne kadar az oyuncak var farkında mısın, bir de o elindekini sallıyorsun bana.. Do you know how less toys are here? moreover your are playing this thing to me
Mmewwwew: Eve biri girdi galiba. Gidip bakmak istersen, ben yatağın sıcaklığını senin için korurum I think somebody is going indoors.. if you wanna give an eye,ı will save the warmth of your bed for you
Raoowww: Hhmm, oynayacak dahi iyi birşey olmadığına göre ben de şu koltukta tırnaklarımı bileyeyim bari. As there is nothing to play, I better sharpen my nails on this sofa.
Mmrowwwwww: Şimdi hatırladım, o doktor ziyaretinden sonra vücudumun bazı parçaları orada kalmıştı. Oh, I remember right now! After the visit of the doctor, some of my body's pieces are left there...
Rowwaraww: Ah canım, et mi getirdin. Sana mutfağa kadar eşlik edeyim..Oh my dear! Do ubring the meat. Let me accompany with you to the kitchenGuuurrrrrrrrrrr: Miskin miskin güneşlenmenin tadına da doyulmuyor oh.. how lovely to sunbath in a such a sloth way!!
Me-e-ekk-ekk: Bu böcegi yakaladım mı, öğle yemeğimize bir çeşit katmış olacağız. when I get this insect, I will contribute a making for my lunchMraakkkk!: Ah be, bir kuş be, şimdi yakaladım seni
Aww,it is a bird, will capture you right now!
merhaba,
kırmızı ile yazılı olanlar ingilizceleri:)
çok merak ettim niçin istediğini.. umarım profesyonel bir ortamda kullanmayacaksın çünkü güncel ifadelerle yazdım..
opuyorumnanaktan

merhaba margherita bende size birşey danışmak istiyorum.zamanında öğrenmek vardı biz bıraktık bıraktık bu zamanlara geldik:eek:klava:
ingilizcemin aslına bakrsanız ne seviyede olduğunu bilmiyorum.ama temel değil daha iyi.
şimdi kpds hazırlanmam lazınm en az c seviyesi kadar yapmam lazım.kursa gitme şansım yok bebeğim var. evde yapamazmıyım?kaynak önerebilirmisiniz?yol gösterirseniz sevinirim.

merhaba,
kpds ingilizce öğrenmeden de ayrı bir çalışma sistemi gerektirir. o sınavın sistemini,soru kalıplarını çok iyi bilmeniz gerekir. bence önce dilbilgisi açıklarınızı giderin. ardından mümkün mertebe bol soru görmeye çalışın. kurs/hoca imkanınız yoksa ben burdan elimden geleni yaparım sizin için ama prensip gereği kaynak öneremem. internetten online kaynaklar bulabilirsiniz ama.. takıldığınız yerlerde ben burdayım..

Çok teşekkür ederim.Profesyonel ortamda kullanılmayacaktı :) Benim bir kedim var ve resimlerinin altına bu sözlüğü koymuştum.Arkadaşımda ing olarak,keşke anlayabilseydim yazdığı için ona ingilizcelerini gönderebilmek için istemiştim :)

sizce ingilizce eğitimi için yurt dışı şart mı?
türkiyede ki dil kurslarında da yeterli derecede öğrenebilirmiiz?

sizce ingilizce eğitimi için yurt dışı şart mı?
türkiyede ki dil kurslarında da yeterli derecede öğrenebilirmiiz?

bak canım öncelikle bu iş her işte olduğu gibi kişinin kendisinde biter.azim ve emek ile olmayacak iş yoktur. ama tabiki londrada iyi bir kursta orda yaşayarak direkman londra aksanını tadarak ingilizce öğrenmek en esas olandır . lakin takdir edersinki herkes bu fırsatı yakalayamaz .
sanırım senin de fırsatın yok. o zaman benım sana önerim. eğer çok iyi sevıyede ingilizce öğrenmek istiyorsan,azim,emek ve sabır ile bu işe yıllarını vererek,acele etmeden sindire sindire çabalaman.
eğitim düzeyini,kavrama düzeyini,yabancı dil öğrenme yeteneğini bilmiyorum ama cok istersen bunu hiç bir yardım almadan kendı kendıne bile başarabilirsin.
daha iyi bir yöntem elbetteki çok güvenilir elden yardım alarak bu işi yapmandır ki bunun için de iyi bir özel ders hocası biçilmiş kaftandır.(imkanın varsa tabi)
kurslara da değinmek istiyorum. genel anlamda fazlasıyla rant peşinde olduklarından, eğitime gereğinden fazla ticaret gözüyle baktıklarından ben çok önermiyorum.bir öğretmen olarak, kendi gözlerımle, bürokratik anlamda direk paraya endeksli, eğitimi hiçe sayarak hareket ettiklerini gözlemleme fırsatı buldum. hem de türkiyenin en büyük kurslarında.. burdan isim veremem. kısacası kurslara çok güvenmıyorum ama detaylı bir araştırma ile bunlarında iyisi bulunabilir. biraz da şansa bağlı tabi.. kurslarla ilgili bir hususta şu ki; öğretmenlerin çalısma koşulları çok ağır.. günde 12 saat derse giren öğretmenler maalesefki yeterince verimli olamayabiliyorlar.
amacım direk kursları da kötülemek değil,yanlış anlaşılmak istemem .. ben sadece genelleme yptım..
sana kolay gelsin..

teşekkür ederim margheritacım
maalesef bende aynı şeyleri düşünüyotum aslında
bend etürkiyedeki kurslara çok fazla güvenmiyorum
çok iyidir dediğim ve paralar vadeten english time hakkında bile nette birtane olumlu yazı görmedim
ama başka da çarem yokçünkü yurt dışına 1 yıl gibi uzun bir zaman için çıkamam
seneye en fazla 2 ay için gitmeyi düşünüyorum
alt yapım var zaten
ingilizceye de oldukça yatkınım
çok çabuk öğreniyorum
en azından girdiğim işyerinde benim için yeterli olanı öğrenmek istiyorum..

teşekkür ederim margheritacım
maalesef bende aynı şeyleri düşünüyotum aslında
bend etürkiyedeki kurslara çok fazla güvenmiyorum
çok iyidir dediğim ve paralar vadeten english time hakkında bile nette birtane olumlu yazı görmedim
ama başka da çarem yokçünkü yurt dışına 1 yıl gibi uzun bir zaman için çıkamam
seneye en fazla 2 ay için gitmeyi düşünüyorum
alt yapım var zaten
ingilizceye de oldukça yatkınım
çok çabuk öğreniyorum
en azından girdiğim işyerinde benim için yeterli olanı öğrenmek istiyorum..

canım elimizdeki imkanları maksimum verimlilikte değerlendirmekten başka çaremiz yoktur bazen..
english time hakkına yorum yapmıyorum !!!!!!! CADIARZU !!!!! anlamışsındır sen..
ama sonuçta kurslar bir rehberdir,iş sen de biter, sıkıca kovala, sıkı çalış, verilen her bilgiyi sindirmeye çalış, öğretmenle rahat diyalog kur, böylelikle temelin sağlamlaşır.
1 sene gitme şansını elde etmek elbette çok zor, ama inan bana 2 ay da çok güzel bir zaman dilimi..hem yatkınmışsın, etkin bir şekilde kullanırsan ınsanların 1 senede elde edemediğini elde edersin. biz türkler birbirimizi çok sevdğimizden!! olsa gerek, yurtdışına çıkınca da hemen kendı vatandaslarımızdan bir çevre edinip,zamanı boş değerlendirip dönüyoruz. seni bilinçli gördüm ben. böyle yapmayacağından eminim.
zaten kariyerin için gerekli olduğunu düşünüyorsun. sen sağlamca temelini al, iş mülakatlarında iş verenin karşısında konusacak yetiye sahip ol, bazı yerler yazılı sınav da ister,onu da halledecek kadar dil bilgin( doğru grammar kuralları, geniş kelime dağarcığı...vs) olsun.geri kalanını iş yerinde de ilerletirsin merak etme.. asıl mesleki ingilizce orda öğrenilir zaten..
sana kolaylıklar dilerim..
bir sıkıntın olursa öğrenme sürecinde ben burdayım.

birde en önemlisi yaptığın işi severk yapmaktır ya hani.
ben ingilizceyi çok seviyorum
ve öğrenmeyi çok istiyorum
bir işi severek yaparsam eğer o işte çok başarılı olurum
kurslar yeteri kadar verimli değil ama aldığım temelle ben gerisini tek başıma gtirebileceğime inanıyorum
dediğin gibi verimlim kullanırsam eğer o 2 aylık yury dışıda tuzu biberi olucak bu eğitimimin,
artık iş görüşmekerinde evet ingilizcem var demek istiyorum ben ya
yada ingilizce bilme şartını koymuş iş başvurularına çekinmeden başvurmak istiyorum =(
canım çok sağol ,
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ve zaman ayırıp yardımcı olduğun için..

birde en önemlisi yaptığın işi severk yapmaktır ya hani.
ben ingilizceyi çok seviyorum
ve öğrenmeyi çok istiyorum
bir işi severek yaparsam eğer o işte çok başarılı olurum
kurslar yeteri kadar verimli değil ama aldığım temelle ben gerisini tek başıma gtirebileceğime inanıyorum
dediğin gibi verimlim kullanırsam eğer o 2 aylık yury dışıda tuzu biberi olucak bu eğitimimin,
artık iş görüşmekerinde evet ingilizcem var demek istiyorum ben ya
yada ingilizce bilme şartını koymuş iş başvurularına çekinmeden başvurmak istiyorum =(
canım çok sağol ,
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ve zaman ayırıp yardımcı olduğun için..

rica ederim.. Şeniz

Hocam diyim ben :KK70: Hocam ilk başta belirttiğiniz tüm konular bana tanıdık geldi hatta orta seviyedeki konularıda öğrenmiştim çünkü eğitim hayatımda 7 yıldır ingilizce görüyorum hepsini görünce hatırladım ama sadece onları hatırladım :KK43: yani nasıl cümle kuruyorduk nasıl yapıyorduk fiilin 1. hali hangi zamandaydı 2. yada 3. hali vs. böle ayrıntıların hiç birini hatırlayamadım benim sorunum bu görüyorum öğreniyorum ama hemen unutuyorum tekrar etsem bile hemen uçup gidiyorlar bu konuda ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum hocam..

Son düzenleme:
Hocam diyim ben :KK70: Hocam ilk başta belirttiğiniz tüm konular bana tanıdık geldi hatta orta seviyedeki konularıda öğrenmiştim çünkü eğitim hayatımda 7 yıldır ingilizce görüyorum hepsini görünce hatırladım ama sadece onları hatırladım :KK43: yani nasıl cümle kuruyorduk nasıl yapıyorduk fiilin 1. hali hangi zamandaydı 2. yada 3. hali vs. böle ayrıntıların hiç birini hatırlayamadım benim sorunum bu görüyorum öğreniyorum ama hemen unutuyorum tekrar etsem bile hemen uçup gidiyorlar bu konuda ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum hocam..

düzenli ve programlı bir tekrarla unutulacagını zannetmiyorum ben. ama papağan gibi konu tekrarı değil kastettiğim. seviyenize uygun kitaplar okumanızı, alt yazılı filmler izlerken kulağınızı da sıkı açmanızı tavsiye ederim.ingilizce konusabılecegınız türk olmayan arkadaslar edinebilir,ingilizce şarkılar dinleyerek dil kulağınızı geliştirebilirsiniz..
dil öğrenmek bir hayat biçimidir. hedef dili rutinize dahil ederseniz,başarılı olursunuz..

sevgiler..

merhabalar önceliklle mesajıma cevap verdiğiniz ve beni buraya davet ettiğiniz için teşekkür ederim.bütün forumu tek tek okuduktan sonra sanırım sizden yardım isteyeceğim görüşmek üzere.

teşekkür ederim margherita hanım
inanın saatlerimi aldı okumak,cok güzel emeginize saglık,
ben istanbuldayım ve ismekin kurslarına katıldım,kur kur ilerliyorum.yazdıklarınız cok acıklayıcı olmuş,takip ediyorum.

birde kelime ögrenmek isteyenlere bir link ekliyorum ben cok faydasını gördüm

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

bu linkten free den indirin ve programı calıştırın hem zevkli hemde akılda kalıyor.

teşekkür ederim margherita hanım
inanın saatlerimi aldı okumak,cok güzel emeginize saglık,
ben istanbuldayım ve ismekin kurslarına katıldım,kur kur ilerliyorum.yazdıklarınız cok acıklayıcı olmuş,takip ediyorum.

birde kelime ögrenmek isteyenlere bir link ekliyorum ben cok faydasını gördüm

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

bu linkten free den indirin ve programı calıştırın hem zevkli hemde akılda kalıyor.

rica ederim asıl katılımcıların emeğiyle gerçekleşiyor güzel şeyler...
kursunuzu sıkı takibe alın,bu işin ucunu sakın bırakmayın..
faydalı link için de teşekkürler,bir ara indirip göz atıcam...
başarılar..

merhaba. konunuzu çok uzun zaman önce görmüştüm. hatta o zamanlar yakındığınızı hatırlıyorum yeterince talep gelmediği için. :)
şimdi görüyorum ki gerçekten bu işe vakit ayırıyor, emek veriyorsunuz. kadınların gelişimi için gösterdiğiniz sabır ve emek için sizi yürekten tebrik ediyorum.
ben de eğer kabul ederseniz paylaşımlarınızdan yararlanmak isterim. ben ilkokuldan sonra anadolu lisesinde iyi derecede ingilizce öğrendim. sonrasında zaman zaman kullanmamaktan kaynaklı gerilemeler yaşadım tahmin edebileceğiniz gibi.
sonrasında üniversiteye başladım. şu anda tıp fakültesini bitirmek üzereyim kısmetse. son birkaç senedir ücret karşılığı tıbbi makaleler çeviriyorum. yaz tatillerinde de çeşitli ülkelerde öğrenci değişimlerine katılarak konuşma pratiği kazandım. yalnız problem şu ki, hep ingiliz veya amerikalı olmayanlarla konuştuğum için konuşma tarzım çok basit geliyor bana. kalıpları falan unutur oldum. kelime haznem de günlük dili karşılayacak biçimde gelişti.
ben sizden mümkünse bunu nasıl telafi edebileceğimi öğrenmek istiyorum. evet kitap okumalıyım ama yeterince kitabım yok ve takdir edersiniz ki küçük yerde yaşadığım için kitapların maliyetleri çok yüksek. internet konusunda da kuşkularım var çünkü burası her türlü insanın paylaşım yaptığı bir ortam ve yanlış konuşulmuş veya yazılmış şeyleri doğruymuşçasına öğrenmek istemiyorum.
sanırım derdimi anlatabildim. sizden gelecek cevaplar doğrultusunda daha ayrıntılı anlatabilirim neyi bilip bilmediğimi. umarım değerli vaktinizi ayırıp yol göstermek konusunda yardımcı olabilirsiniz.

X