Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

bende öğrenmek istiyorum çok hemde.
elementary seviyem malesef..
cümleleri görünce kelimeler ağır değilse iyi kötü anlıyorum ama duyunca aynı şey olmuyor.çok fazla kelime bilmiyorum ezberlemeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum.

cevabın için tşk. ederim çevremden 6-7 sınıflara ait defter - kitap bulmaya çalışım teker teker ele alalım bize yardıma hazır birinin olması içimi rahatlattı çok tşk iyiki varsınız.
rica ederim. her zaman burdayım.dilerse küçük arkadasımla sizin vasıtanızla da iletişim kurabilirim.sizin kullanıcı adınızı kullanarak buraya mesaj yazabilir.

bende öğrenmek istiyorum çok hemde.
elementary seviyem malesef..
cümleleri görünce kelimeler ağır değilse iyi kötü anlıyorum ama duyunca aynı şey olmuyor.çok fazla kelime bilmiyorum ezberlemeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum.

istekli olman başarmanın yarısı zaten..
öyleyse çabalayalım canım.geliştirelim seviyenı.

evet margherita geliştirelim şu ingilizcemizi ilk işe nasıl başlayalım bir an önce yol alalım...

Merhaba ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ediyorum..Bende ekimde kursa gitmek istiyorum..Ama sizi görünce başlamak için çok heyecanlandım...Ben en baştan başlamak istiyorum..Çünkü çok uzun zamandır uğraşmadım oldu..Bir ara yiğenim ile çalışıyorduk oda yarım kaldı..TEMEL ıNGıLıZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI 'ndan başlamam size göre nasıl olur?

evet margherita geliştirelim şu ingilizcemizi ilk işe nasıl başlayalım bir an önce yol alalım...
tamam canım,
elementary olduguna göre temel dilbilgisi konularını iyi bıldıgını varsayıyorum.eksiğin oldugunu düşünüyorsan ilk sayfalarda temel konuları vermıstım.konu baslıklarına göz at,eksiklerını calıs ve takıldıgın noktalarda benden yardım iste..
şimdi sen orta sevıyeye doğru gideceğin için bol bol yazma çalısması yapmalı,listeninig çalısmalrın olmalı,okuma ve kelime öğrenmeye ağırlık vermelisin.
senden bir ricam var. seviyenı görmek istiyorum net olarak.
boş bir vaktınde bana bir gününü anlatan 1000karakter civarı içeren bir metin yazabilir misin buraya.. böylelikle yazmanı da geliştiricez. ardından duruma göre okuma calısmaları yapıcaz.sözlük kullanabılırsın ama ingilizce -ingilizce lütfen.bir de kurabıldıgınce kompleks cümleler,bağlaçlar görmek istiyorum.
hadi kolay gelsın.
Merhaba ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ediyorum..Bende ekimde kursa gitmek istiyorum..Ama sizi görünce başlamak için çok heyecanlandım...Ben en baştan başlamak istiyorum..Çünkü çok uzun zamandır uğraşmadım oldu..Bir ara yiğenim ile çalışıyorduk oda yarım kaldı..TEMEL İNGİLİZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI 'ndan başlamam size göre nasıl olur?

merhaba,
temel konular;
TEMEL İNGİLİZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI

" BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul İsimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMİRLERİ : I , You , He, she, it..
>> OLMSUZ CÜMLE YAPISI: BE + NOT
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE İLE BİLGİ SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> İYELİK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> İŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE

VERB TENSES
(FİİLERİN ZAMANA GÖRE ÇEKİMLERİ)

>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE

MODAL FİİLLER (KİPLİK)

>> YARDIM İSTEMEK : WOULD YOU, COULD YOU, WILL YOU , CAN YOU
>> İZİN İSTEMEK: MAY I, COULD I, CAN I
>> İHTİMAL & MÜSADE ETMEK: MAY AND CAN
>> RİCA ETMEK: WOULD YOU MIND
>> GERKLİLİK: MUST, HAVE TO , HAVE GOT TO
>> GEREKSİZLİK, GEREK YOK: DON’T HAVE TO , NEEDN’T, MUSTN’T
>> TAVSİYE ETMEK: SHOULD, OUGHT TO , HAD BETTER

İSİMLER VE ZAMİRLER (NOUNS & PRONOUNS)

>> MİKTAR BELİRTEÇLERİ : SOME, ANY , NO, MANY. MUCH,
>> THE + İSİM
>> SAYILAN - SAYILAMAYAN İSİMLER
>> DÖNÜŞLÜ ZAMERİLER : MYSELF,YOURSELF,HERSELF...

SIFATLAR VE ZARFLAR

>> SIFAT + İSİM
>> SIFAT + BE
>> TOO - ENOUGH
>> ZAMİRLER
DİĞER KONULAR

>> IF CLAUSES ( PRESENT, FUTURE)
>> ZAMAN CÜMLELERİ : AFTER, BEFORE, WHEN, + cümle (Time Clauses)

öyle zannediyorum ki şu şekilde bir tema işlersiniz

orta seviyeye oynamak için bu konuları öğrenmen gerekecek canım;

VERB TENSES

>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> PAST CONTINUOUS TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE
>> PRESENT PERFECT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> FUTURE CONTINUOUS TENSE
>> PAST PERFECT TENSE

TIME CLAUSES (ZAMAN CÜMLECEİKLERİ)

Cümle + Zaman Cümlesi veya Zaman Cümlesi, cümle yapıları öğrenilmeli, çalışlmalı ve etkili bir şekilde kullanılmalıdır.
Özellikle:

>> After
>> When
>> While
>> Before
>> As soon as
>> By the time

yukarıda verilen zraflar ile yapılan zaman cümleleri üzerinde bol bol çalışlmalıdır. Internediate düzeyde olan bşr öğrenci bu yapıları çok iyi kullanıyor olmalıdır.

MODALS (KİPLİK)

>> Tüm Modal Filler ve kullanımları çalışılmalıdır. Ancak Modal + Have V3 yapılara girilmemelidir. Modal fiilerin kulalnımını Present ve Future zaman dilimi içerisnde çalışın.
PASSIVE VOICE
(EDİLGEN YAPI)

İlkez Intermediate seviyede passive (be+ v3) yapısının çalşılması bana göre en iyi. Öğrenci bu seviyeye gelene kadar temel konuları halletmiş oluyor. Internediate düzeyde passive voice öğretilmeli ancak yine passivelerinde fazla detaylarını girilmemelidir.
>> Simple present passive
>> Simple past passive
>> Simple future passive

bu zaman dilimlerinde yapacağınız passive voice tüm işinizi görür. Perfect be continious tenselerde passive kullanımına girip vaktinizi kaybetmeyin.
DİĞER GRAMER KONULARI: (Sırayla)

>> Nouns & Pronouns (İsimler ve Zamirler)
>> Adjectives & Adverbs
>> Gerunda & İnfinitives
>> Soru Sormak & Soru Türleri

Yukarıda sıralanan konularda çalışma yapmadan Aşağıda verilen konulara geçmeyin!

ADJECTIVE CLAUSES / RELATIVE CLAUSES
(SIFAT CÜMLECİKLERİ)

Bu aşamaya gelebilmek için cümlenin öğelerini ayırabiliyor olmalısınız. Eğer aşağıdakilerin en olduğunu bilmiyorsanız CLAUSE öğrenmeye çalışmayın !

>> Subject
>> Object
>> Noun
>> Pronouns
>> Noun Phrase
>> Clause

Adjective Clasue çalışmanızı bu seviye için yine temel düzeyde bırakın ve who, whom, which ve that ile yapılanlarını öğrenip bol bol benze cümleler kurun. Bence bu konu ile alakalı çeviri yapmak en iyi antreman olacaktır .
DİĞER KONULAR
>> NOUN CLAUSES
>> IF CLAUSES
>> REPORTED SPEECH

eminim içlerinden bildiklerin vardır.onları gözden geçir.baslangıc sevıyede bir sorunun yoksa bu konularla ilgili çalısmaya basla.

BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul ısimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMıRLERı : I , You , He, she, it..
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE ıLE BıLGı SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> ıYELıK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> ıŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE

bu konuları çalışınca size geri dönerim..çok teşekkürler..

BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul İsimler
>> BE ve am, is, are
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> HAVE& HAS KULLANIMI

bu konuları çalışınca size geri dönerim..çok teşekkürler..

kolay gelsin..
rica ederim.. kaydirigubbakcemile5

cnm normal bir günümü anlatıcam ama kelime yalnışlarım olacaktır mutlaka çok az da kopiş çekerek başlıyorum yazmaya:
my favourite day of the week is saturday,because ıts the weekend.
in the evening we often invite friends for dinner.in the summer we eat outside and people usually start singing and dancing.
we never go to bed before 1.00 nobody works on sunday morning.
yazmaya çalıştım bazılarının hatta birçoğuna sözlükten bakarak yazdım

cnm normal bir günümü anlatıcam ama kelime yalnışlarım olacaktır mutlaka çok az da kopiş çekerek başlıyorum yazmaya:
my favourite day of the week is saturday,because ıts the weekend.
in the evening we often invite friends for dinner.in the summer we eat outside and people usually start singing and dancing.
we never go to bed before 1.00 nobody works on sunday morning.
yazmaya çalıştım bazılarının hatta birçoğuna sözlükten bakarak yazdım

tamam canım bır takım hatalar var elbet ama genel olarak basarılısın meraklanma..
temel konularda (ben üst sayfalarda belırtmıstım konu baslıklarını)hangı konularda sıkıntı odugunu düşünüyorsan o konularda çalısmalar yap.takıldıklarını bana anlat. bir de ingilizce yayınlar okumanı istiyorum sözlukle tabi. ingilizce gazete olabılr mesela.. anlamadıgın cümleleri bana sorabılırsın.
senden arada sırada paragraf yazmanı isteyeceğim.

" BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul ısimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMıRLERı : I , You , He, she, it..
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE ıLE BıLGı SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> ıYELıK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> ıŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE

Bu konuları video ile anlatan bir site buldum ve oradan çalışıyorum..Benim için tekrar oldu.Kaldığım yerden devam ediyorum..

" BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul İsimler
>> BE ve am, is, are
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> HAVE& HAS KULLANIMI

Bu konuları video ile anlatan bir site buldum ve oradan çalışıyorum..Benim için tekrar oldu.Kaldığım yerden devam ediyorum..

aaa çok süper.buraya link atabilir misin ben de bir ara göz atayım..

Ben konuları çok hızlı geçemiyorum..Ramazan dolayısıyla eşim evde malum gelen giden..Bıraktığımı zannetmeyin sakın..Başlamak bile beni çok mutlu etti..linki özelinize gönderdim...

slm Margherita insanlara yardımcı olmaya çalışman çok güzel çok teşekkürler bende ingilizce öğrenmek istiyorum hemde çok ben üniye gidiyorum ingilizcem çok kötü hiç yok diyebilirim zaten 2 dönemde de ingilizceden kaldım çalışıyorum çalışıyorum ama hiç bişey anlamıyorum kursa gidicem dedim olmadı okulda dersleride takip edemedim kendim çalışmaya çalıştım ama olmadı sınıfta çoğu kişi ingilizceden muaf diğerleride geçti bikaç kişi ve ben kaldık salak mıyım acaba anlamıyorum şu dili bana ne önerirsin acaba fisfisfis

Ben konuları çok hızlı geçemiyorum..Ramazan dolayısıyla eşim evde malum gelen giden..Bıraktığımı zannetmeyin sakın..Başlamak bile beni çok mutlu etti..linki özelinize gönderdim...
ne demek... Ramazan ağır bir aydır.. hiç problem değil.. güzel güzel yaşayın bu ayımızı..
slm Margherita insanlara yardımcı olmaya çalışman çok güzel çok teşekkürler bende ingilizce öğrenmek istiyorum hemde çok ben üniye gidiyorum ingilizcem çok kötü hiç yok diyebilirim zaten 2 dönemde de ingilizceden kaldım çalışıyorum çalışıyorum ama hiç bişey anlamıyorum kursa gidicem dedim olmadı okulda dersleride takip edemedim kendim çalışmaya çalıştım ama olmadı sınıfta çoğu kişi ingilizceden muaf diğerleride geçti bikaç kişi ve ben kaldık salak mıyım acaba anlamıyorum şu dili bana ne önerirsin acaba fisfisfis

estağfurullah...
salak ne demek? olur mu öyle şey.. öncelikle bu özgüven eksiklğini bir kenara bırakalım,azıcık da sakinleşelim,olur mu?
dil öğrenmek üstün bir zeka gerektirmez güzelim.biraz azimli olursan,biraz da vakit harcarsan bu iş olur..
madem yolun başında oldugunu düşünüyorsun,temel konular başlığı adı altında verdiğim konular var(biraz sayfa karıştırırsan görürsün) o konulara göz atabilirsin elindeki kaynaklardan. ve takıldığın her noktayı not alır,burada benimle paylaşırsın. gerekirse sayfalarca yazar,sana gene öğretirim o konuyu.. hiç merak etme..sadece vakit ayır..

merhaba margherita.başlattığınız uygulama için tebrik ederim sizi.bende kendimce sizi takip etmeye çalışıyorum.benimde bu dil hep hayatımda karşıma çıkmıştır.mesleğimi geliştirmek adına onu hep atladım.taakii mesleğimdede dilin gerekliliği karşıma dikilene kadar.resmen kafamı vuruyorum artık.hemde amerikada 15 yıldır amcam yaşamasına rağmen gidip orada 1 yıl kalmadım mesleğim için yine :KK43:((( kendi çapımda bişiler yapmaya çalışıyorum.yurtdışına gitmek artık bir hayal çünkü evliyim eşim yollamıyor doğal olarak.bende kitap okumaya,yeni kelimeler öğrenmeye çalışıyorum.yaptığım her işi bazen içimden bazende yalnızken sesli olarak cümle kurup kendi kendime konuşuyorum.

sizden ricam chat yapabileceğim uluslararası kanal adresi verirmisiniz..şimdiden teşekkür ederim...

merhaba margherita.başlattığınız uygulama için tebrik ederim sizi.bende kendimce sizi takip etmeye çalışıyorum.benimde bu dil hep hayatımda karşıma çıkmıştır.mesleğimi geliştirmek adına onu hep atladım.taakii mesleğimdede dilin gerekliliği karşıma dikilene kadar.resmen kafamı vuruyorum artık.hemde amerikada 15 yıldır amcam yaşamasına rağmen gidip orada 1 yıl kalmadım mesleğim için yine :KK43:((( kendi çapımda bişiler yapmaya çalışıyorum.yurtdışına gitmek artık bir hayal çünkü evliyim eşim yollamıyor doğal olarak.bende kitap okumaya,yeni kelimeler öğrenmeye çalışıyorum.yaptığım her işi bazen içimden bazende yalnızken sesli olarak cümle kurup kendi kendime konuşuyorum.

sizden ricam chat yapabileceğim uluslararası kanal adresi verirmisiniz..şimdiden teşekkür ederim...[/QUOT
rica ederim ve ben de sizi tebrik ederim. geç kalınmış dahi olsa dil öğrenmeye çabaladığınız içn. ayrıca uygulamalarınızı çok yararlı buldum. sitenin adresi özelinizde..

Merhaba hocam.Bir arkadaşımla yaptığım özel mektuplaşmalar için türkçeden ingilizceye çeviri yapacak bir çevirmene ihtiyacım var.makul ücret karşılığı sürekli bana yardımcı olacak birini arıyorum.
Birde, Ben haddim olmayarak aşağıdaki kedi sözlüğü :) nün Türkçelerinin ıngilizce karşılıklarını rica ediyorum.
Saygılarımla

Mrooww: Seni Seviyorum
Miioo-oo-oo: Aşığım be aşık, aç şu kapıyı da dışarı çıkalım!
Mrow: Bir yerden sesler geliyor...
Miaowbu: Beni beslemeyi yine unuttun!
Rroww-mırrr: Lütfen, şu tuvalet kabımı temizle artık, altıma yapıcam yoksa, tutamıyorum
Mmiaowmiaow: Hadi oyun oynayalım yaa
Mmioomiaww: Burada ne kadar az oyuncak var farkında mısın, bir de o elindekini sallıyorsun bana
Mmewwwew: Eve biri girdi galiba. Gidip bakmak istersen, ben yatağın sıcaklığını senin için korurum
Raoowww: Hhmm, oynayacak dahi iyi birşey olmadığına göre ben de şu koltukta tırnaklarımı bileyeyim bari.
Mmrowwwwww: Şimdi hatırladım, o doktor ziyaretinden sonra vücudumun bazı parçaları orada kalmıştı.
Rowwaraww: Ah canım, et mi getirdin. Sana mutfağa kadar eşlik edeyim..
Guuurrrrrrrrrrr: Miskin miskin güneşlenmenin tadına da doyulmuyor
Me-e-ekk-ekk: Bu böcegi yakaladım mı, öğle yemeğimize bir çeşit katmış olacağız.
Mraakkkk!: Ah be, bir kuş be, şimdi yakaladım seni

merhaba margherita bende size birşey danışmak istiyorum.zamanında öğrenmek vardı biz bıraktık bıraktık bu zamanlara geldik:eek:klava:
ingilizcemin aslına bakrsanız ne seviyede olduğunu bilmiyorum.ama temel değil daha iyi.
şimdi kpds hazırlanmam lazınm en az c seviyesi kadar yapmam lazım.kursa gitme şansım yok bebeğim var. evde yapamazmıyım?kaynak önerebilirmisiniz?yol gösterirseniz sevinirim.

X