- 12 Mart 2009
- 5.982
- 4.913
merhaba. konunuzu çok uzun zaman önce görmüştüm. hatta o zamanlar yakındığınızı hatırlıyorum yeterince talep gelmediği için. :)
şimdi görüyorum ki gerçekten bu işe vakit ayırıyor, emek veriyorsunuz. kadınların gelişimi için gösterdiğiniz sabır ve emek için sizi yürekten tebrik ediyorum.
ben de eğer kabul ederseniz paylaşımlarınızdan yararlanmak isterim. ben ilkokuldan sonra anadolu lisesinde iyi derecede ingilizce öğrendim. sonrasında zaman zaman kullanmamaktan kaynaklı gerilemeler yaşadım tahmin edebileceğiniz gibi.
sonrasında üniversiteye başladım. şu anda tıp fakültesini bitirmek üzereyim kısmetse. son birkaç senedir ücret karşılığı tıbbi makaleler çeviriyorum. yaz tatillerinde de çeşitli ülkelerde öğrenci değişimlerine katılarak konuşma pratiği kazandım. yalnız problem şu ki, hep ingiliz veya amerikalı olmayanlarla konuştuğum için konuşma tarzım çok basit geliyor bana. kalıpları falan unutur oldum. kelime haznem de günlük dili karşılayacak biçimde gelişti.
ben sizden mümkünse bunu nasıl telafi edebileceğimi öğrenmek istiyorum. evet kitap okumalıyım ama yeterince kitabım yok ve takdir edersiniz ki küçük yerde yaşadığım için kitapların maliyetleri çok yüksek. internet konusunda da kuşkularım var çünkü burası her türlü insanın paylaşım yaptığı bir ortam ve yanlış konuşulmuş veya yazılmış şeyleri doğruymuşçasına öğrenmek istemiyorum.
sanırım derdimi anlatabildim. sizden gelecek cevaplar doğrultusunda daha ayrıntılı anlatabilirim neyi bilip bilmediğimi. umarım değerli vaktinizi ayırıp yol göstermek konusunda yardımcı olabilirsiniz.
öncelikle sizi tebrik ederim
dil öğrenme konusundaki başarınız ve azminiz için:)
tıp çevirisi apabildiğinize göre hem dile hem de literature hakim olmalısınız.günük konuşma pratiğiniz de gelişmiş durumda.. sanırım yakındığınız husus londra aksanınızın olmaması.. çok teferruat ve küçük bir sorununuz var .. ama detaylar her zaman daha zordur, bilirsiniz.. maalesef bu hususta başarlı olmanız tek şartı londrada yaşamak gibi gözüküyor.. inanın bana ingiliterenın baska yerlerinde bile çok çirkin aksanlara şahit olursunuz.. nasıl biz istanbul türkçesi diyorsak,onlar için de londra aksanı kabul gören..
o zaman size önerim kaliteli yayınlar takip etmeniz, işitsel ingilizcenizi geliştirebilirsiniz böylece.. bbc gibi yayınlar dinleme olanağınız vardır umarım. haber ağrılıklı olanları tercih edin çünkü kullandıkları ingilizce gerçekten kaliteli. ayrıca anglo-saxon arkadaşlar edinebilirseniz onlarla internet yoluyla diyalog kurabilirsiniz. ama ingiliz olmayanlar sizden daha fazlasına sahip olmadıklarından size katkı sağlamaz o yüzden anglo-saxon birilerini bulmanızı öneririm. sizin seviyenize uygun olmaları açısından, bu kişilerin londrada yasıyor olmaları ve eğitim düzeylerinin gelişmiş olması önemli..
başarılar dilerim..