Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

ben yanlış anlattım galiba.stajım inglizce değil..ben stajda we sonraki iş hayatımda hep karşımda olucak demek istedim.aslına bakarsanız pratik yapmak istiyorum.ama nerde yapabilirim.inglizce sözlüğüm war(elektronik).ama ing_ing bölümüne hiç bakmamıştım.bundan sonra ordan çalışırım.dergiler war elimde kendi alanımda (makine we işletme) onlara bakıyorum ama ağır geliyor bana.zorlandığımda da çalışmak işkence gibi geliyor.ing kalıplarla ilgili kaynağımda war..
:KK43:iş çalışmaya kalıyor..
dogru anlamışım canım.benim sorumsa şuydu; stajında içinde bulunacağın ingilizce aktivitelerin nasıl olacak.örneğin; telefonda konusman mı beklenecek ing olarak yoksa mail yazman mı yoksa çeviri yapman mı yoksa terminolojik bir ingilizce mi(mesleğinle ilgili) ya da bunların hepsı mı?
pratik için uluslarası chat sitelerini öneririm.arkadas bulup sohbet ederken ingilizcenı geliştirirebilirsin.dergilerin ağır geliyorsa ne hususta zorlandığını belirtirsen ona göre yardım ederım.ya da daha hafif metaryeller edinebilirsin.

ilk sorum çeviri yaparken kullanabileceğim hatta metini sağlıklı çevirebilecek bir sözlük var mı_ikinci sorum üds ye hazırlanıcam bu yıl önerebileceğiniz bir kitap var mı?şimdiden tşkler

çeviri yaptığın konu ile ilgili terminalojik sözlükler edinebilirsin.mesela ziraatla ilgili bir metin çevireceksen zirai terimler sözlüğün olmalı..
üds içinse ona yönelik çalışmalar içeren kitaplar edinebilirsin ama kaynak adı vermek istemıyorum direk..piyasada olumlu tepkıler alanları kendın arastır dilersen..
kolay gelsın..

Ben de bir tavsiye isteyecektim.Amerikan Kültür Dershanesi'ne gidiyorum şu an B1'deyim.Hocaların dediği her şeyi anlayabiliyorum ama iş konuşmaya gelince takılıyorum kelimeler aklıma gelmiyor.Nasıl üstesinden gelebilirim bunun?:bbo:

Bir de acaba bildiğin yabancı forumlar var mı?Forumda hem yazma yeteneğim gelişir hem de yabancı kişiler tanıyabilirim belki diye düşünüyorum.

Ben de bir tavsiye isteyecektim.Amerikan Kültür Dershanesi'ne gidiyorum şu an B1'deyim.Hocaların dediği her şeyi anlayabiliyorum ama iş konuşmaya gelince takılıyorum kelimeler aklıma gelmiyor.Nasıl üstesinden gelebilirim bunun?:bbo:

Bir de acaba bildiğin yabancı forumlar var mı?Forumda hem yazma yeteneğim gelişir hem de yabancı kişiler tanıyabilirim belki diye düşünüyorum.

ben o dersanenin kur sistemını bılmıyorum.sevıyenı level aralıklarıyla belırtseydın keske.. ama konusmaya yetkin oldugun halde konusamadıgını düşünüyorsan bırazdan özelıne bır uluslararası bir chat sitesı adresı yollayacağım..umarım yardımcı olabılmısımdır..

ben o dersanenin kur sistemını bılmıyorum.sevıyenı level aralıklarıyla belırtseydın keske.. ama konusmaya yetkin oldugun halde konusamadıgını düşünüyorsan bırazdan özelıne bır uluslararası bir chat sitesı adresı yollayacağım..umarım yardımcı olabılmısımdır..

A1-A2-B1-B2-C1-C2 seviyeleri var canım istersen sitelerine girip bakabilirsin portfolyolarına.a.s.
Site için çok teşekkür ederim.opuyorumnanaktan

A1-A2-B1-B2-C1-C2 seviyeleri var canım istersen sitelerine girip bakabilirsin portfolyolarına.a.s.
Site için çok teşekkür ederim.opuyorumnanaktan

anladım canım o zaman senın sevıyen upper intermediate gibi bişi..
hımm, sen verdiğim sitede takılmaya başla ama advance sevıyeye ulasmadan konusamıyorum diye yakınmamalısın. konusmak kadar dogru ve anlasılır konusmak da önemli ; bunun için de dile tamamen hakim olmak şart..

başarılar...

ben de severek takip ediyorum dersleri..öncelikle çok teşekkürler yardımcı olduğun için :) uluslararası chat sitesinin adresini banada atarsan sevinirim :) teşekkürler şimdiden

Canım bende ingilizce öğrenmeyi çok istiyorum,hatta3 yıl önce kelime haznemi baya bir geliştirmiştim.
Yaklaşık 500-700 arası kelime ve gramer çalışıyordum kendi çabalarım ve bir set almıştım onunla çalışarak.
Fakat şimdi hepsini unuttum,çalıştığım firma artık yurt dışına açılıyor,geçen fransadan bir bey aradı,adam ingilizce derdini anlatmaya çalıştı ama ben tek kelime anlamadım.:gitme:
Çok zorlandım,şimdi ben temel şeylerle tekrar başlamak istiyorum ve birde telefonda karşı tarafla konuşurken azda olsa anlaşabilmek istiyorum.Canım bana ne önerebilirsin.

- Merhaba
- Ben .....
- Size nasıl yardımcı olabilirim?
- Kiminle görüşmek istemiştiniz?
- x bey şu anda yok,toplantıda,dışarıda v.b
- Ben nereden aradığınızı,bilgilerinizi alıp kendisine ileteyim
- Size en kısa sürede yanıt vericez

Yani liste bunun gibi uzayıp gider,ben ne yapmalıyım bu konuda.

Canım bende ingilizce öğrenmeyi çok istiyorum,hatta3 yıl önce kelime haznemi baya bir geliştirmiştim.
Yaklaşık 500-700 arası kelime ve gramer çalışıyordum kendi çabalarım ve bir set almıştım onunla çalışarak.
Fakat şimdi hepsini unuttum,çalıştığım firma artık yurt dışına açılıyor,geçen fransadan bir bey aradı,adam ingilizce derdini anlatmaya çalıştı ama ben tek kelime anlamadım.:gitme:
Çok zorlandım,şimdi ben temel şeylerle tekrar başlamak istiyorum ve birde telefonda karşı tarafla konuşurken azda olsa anlaşabilmek istiyorum.Canım bana ne önerebilirsin.

- Merhaba
- Ben .....
- Size nasıl yardımcı olabilirim?
- Kiminle görüşmek istemiştiniz?
- x bey şu anda yok,toplantıda,dışarıda v.b
- Ben nereden aradığınızı,bilgilerinizi alıp kendisine ileteyim
- Size en kısa sürede yanıt vericez

Yani liste bunun gibi uzayıp gider,ben ne yapmalıyım bu konuda.

elinde bir set varmış..tekrardan bir çalışma programı yapıp,o sete başlayabilirsin..günlük konusma metinlerinde zorlanmamak içinse ingilizce el kitapları var 4-5lira.hemen her kitap evinde bulursun bence..onlardan bir tane edin.
burdan da ben takıldığın her noktada yardımcı olurum.notlar alırsın çalışırken ve ya telefonda,mailde yaşadığın sorunlarla ilgili..

Merhaba(hello)
- Ben .....(I'm Margherita)
- Size nasıl yardımcı olabilirim?(How can I help you?)
- Kiminle görüşmek istemiştiniz?(Whom would you like to meet?)
- x bey şu anda yok,toplantıda,dışarıda v.b(Mr.X isn't here right now/ Mr.X is at the meeting now / Mr.X is outside)
- Ben nereden aradığınızı,bilgilerinizi alıp kendisine ileteyim.( May I have your personal contacts-kişisel bilgiler- / May I have your professional contacts?- iş bilgileri- (artık hangisini istemen uygun düşüyorsa..)
- Size en kısa sürede yanıt vericez. ( We will get in touch with you as soon as possible)

biraz yardımcı olmaya çalıştım.

Çok teşekkürler bu iyiniyetinize..Gerçekten böyle insanlar olduğunu bilmek bile güzel..Yardım isteyeceğim için övgü yağdırmıyorum..Eminim ki diğer arkadaşlar da aynı fikirdeler...

Benim İngilizce seviyem ortanın üstü..Yurtdışında kısa bir programa katıldım..Çalıştım da aynı zamanda ancak zaman geçtikçe çok şey unuttum..Bu arada hayat şartları iş hayatı derken bazı şeyler unutuldu tabi..Hatırlamak zor değil ancak benim amacım yurtdışına gidebilmek..Bilginiz var mı acaba..Önceden Amerika'ya gitmiş bir insan olarak tekrar vize almam zor olur mu..Ben sadece genel olarak bilgi sahibi olabileceğinizi düşündüm..Ya da Kanada daha mı mantıklı olacaktır..Bilginiz var ise bu konularda başka sorularım da olacak..sevgiler..

benim biraz araştırmam olmustu bu konuda ama ben daha çok ingiltere üzerine yoğunlaşmıştım. maalesef ki patlak veren kriz sebebiyle ertelemek zorunda kaldım. şimdi siz ne olarak ne kadar zaman gıtmek istıyorsunuz? buna göre cevap arayalım size..
mesela aupair olarak mı? dil kursu öğrencisi mi? iş için mi?orda çalışacak mısınız yoksa birileri burdan sizi finanse mi edecek?...vb ne kadar süre?hangi ülke ve şehirler (net olarak)

elinde bir set varmış..tekrardan bir çalışma programı yapıp,o sete başlayabilirsin..günlük konusma metinlerinde zorlanmamak içinse ingilizce el kitapları var 4-5lira.hemen her kitap evinde bulursun bence..onlardan bir tane edin.
burdan da ben takıldığın her noktada yardımcı olurum.notlar alırsın çalışırken ve ya telefonda,mailde yaşadığın sorunlarla ilgili..

Merhaba(hello)
- Ben .....(I'm Margherita)
- Size nasıl yardımcı olabilirim?(How can I help you?)
- Kiminle görüşmek istemiştiniz?(Whom would you like to meet?)
- x bey şu anda yok,toplantıda,dışarıda v.b(Mr.X isn't here right now/ Mr.X is at the meeting now / Mr.X is outside)
- Ben nereden aradığınızı,bilgilerinizi alıp kendisine ileteyim.( May I have your personal contacts-kişisel bilgiler- / May I have your professional contacts?- iş bilgileri- (artık hangisini istemen uygun düşüyorsa..)
- Size en kısa sürede yanıt vericez. ( We will get in touch with you as soon as possible)

biraz yardımcı olmaya çalıştım.

Çok teşekkür ederim canım,yardımlarınla beni çok mutlu ettin.

merhaba arkadaşlar...
yardımcı olmak ısteyen margherita ...
iyi niyetınden ötürü cok teşekkür ederim.
ben yenı başlıyorum su an elementry öğrencısıyım.su ana kadar genıs ve gecmıs zamanı görduk.kalıpları bılıyorum ama cümle kurmaya gelınce takılıyorum hemde cok.nasıl daha hızlı olabılırım?

merhaba arkadaşlar...
yardımcı olmak ısteyen margherita ...
iyi niyetınden ötürü cok teşekkür ederim.
ben yenı başlıyorum su an elementry öğrencısıyım.su ana kadar genıs ve gecmıs zamanı görduk.kalıpları bılıyorum ama cümle kurmaya gelınce takılıyorum hemde cok.nasıl daha hızlı olabılırım?

henüz yeni baslamıssın..panik olmak için çok erken bence..
daha cok tekrar,daha cok alıstırma görmelisin hızlanmak için..bununiçin kurs hocandan extra worksheet(çalışma kağıtları..vb)isteyebilirsin..bir de elementary sevıyen uygun incecik hikaye kıtapları edınebılırsın.orda cok fazla kalıp görme şansın olur ve görsel ingilizcen gelişir..

X