- 21 Mayıs 2016
- 45
- 10
- 51
- Konu Sahibi burakebru06
Selam arkadaslar,ilk okul 3.sinifa gecen 2010 doğumlu bir oğlum var.bu sene 2.dönemde öğretmenimuz değisti.gecen yilki ögretmenimiz oglumun hareketli oldugundan hic yakinmazdi hepsi öyle bunlarin derdi.hatta cokta akilli oldugunu söylerdi.bu ogretmenimiz kendiside hareketli kipir kipir bir ogretmendi.sabah sporu muzik dans aktiviteler boyle ders islerdi ve 1.sinif biterken 2.sinif mat.sorulari neredeyse cözülüyorfu.ogretmenimiz hergun 6 7 sayfa test verirdi ve biz odevleri yapar ekstra test bile cozerdik.evet tmm odev basina oturtmak zor olurdu kitap okutmak daha bi zor okurdu ama oturunca yapardi oglum.eylul ayinda 1.sinifa basla ekim basi sinifta ilk okuyan cocuktu.bu sene 2.donem ogretmenimiz degisti.yeni ogretmenimiz tam tersi cok sakin,3 kuz cocuk büyütmüs bir ogretmen.sinifimiz 35 kisi.cocuklar kuduracak diye muzik acmaz bir aktivite yaptirmaz sadece ders odakli ,hafta 3 sinav 2 kitap okumasi yaptirir.biraz sıkıci bir ogretmen oyle ki karne günü sınav yapti yani.oglum hk cok hareketli kipir kipir diyor.ama cocugun içinden geliyor bilerek yapmiyor diyor ancak hic bu cocukta problem var demedi.bilakis soru soruyorum aninda cvp veriyor dinlemiyormus gibi olsada diyor.sinifta cok akilli sorularda diyor.kitap sinavlarindan iyi not aliyor.klasik sinav yapar mat.sinavlarinda 1 -2 yanlisi cikardi o da bilgisizlikten degil.ancak son 2 aydir basari orani dustu oglumun.5 -6 yanlışi cikmaya basladi.mesela soruda 4 fazlasi diyor bizimki 6 fazlasi olarak soruyu cozuyor.bu nereden cikti diyorum bilmem ki diyor.yapmaktadir yaziyor soruda bizimki yapmamaktadir okuyor hoppp ilk şıkkı isaretliyor.iste bu nedenlerden hatalar cikiyor.derse oturur su icer tuvalete gider sandalyede oynar.ama ben yaninda pek durmam.sonucta odevi yapar cokta hata cikarmaz.bir sinava soktum 60 soruda 6 yanlisi cikti 45 dk sinavda durdu sonra sıkılmıştım zaten hemen yaptim dedi .300 kiside 21.oldu.boylw bakinca sorun yok gibi duruyor ancak gercekten cok basit ve sacma hatalari var.bir derse daliyor mesela calışmaya , diyorum ki 2+2 kac eder ani verdigi tepki ogretmenimiz oyle bisey ogretmedi ki ...bu bir kere oldu.şımdı bu ne kdr ders odaklılık demeyin bu hastalık ilkokul 2 de ders başarısındaki değißim ile ölçülüyor bu yüzden detaylandırıyorum.laf dinlemeyen bir cocuk elli defa hadi derim anca o zmn tamam anneee der.hadi'ye vergi konsa rekortmen olurum sanirim.ve aramiz cok kotu.surekli bagiris cagiris icindeyiz.hata bende sanirim hatalari ciktikca cok ustune gittim biraz onu rencide edecek kelimelerde soyledim heralde.ben boyle yaptikca daha da fena oldu.
Simdi okul kapandi ve bu dikkat problemini taktim kafayi.arastiriyorum arastirdikca cocukluk cagi depresyonundan da dikkat eksikligi olunacagini ogrendim ve davranis seklimi degistirdim.10 gundur sabah kalkip yatagini topluyor ,yemegini kendi yiyor kendiliginden alip kitap okuyor bazi dikkat setleri aldim onlari yapiyor seslenince eskiden hic ynt vermezdi simdi efendim anne diyor,eskiden oyuncaklarini hic toplamazdi simdi hadi topla annem diyorum peki anne diyor topluyor.dun sadece dedim ki gel biraz test cozelim sen niye hic mutlu olmuyorsun ki.bak kitap okuyorum yatagimi oyuncaklarimi topluyorum diyor bana .
Simdi beni suclamadan lutfen yardim edebilecek yol gisterebilecekler yazsin.en son ihtiyacim.olan sey suclanmak cunku.
Sizce oglumu bir psikologa mi pedagoga mi yoksa psikiyatriste mi goturmeliyim?yoksa bu davranis seklime neler eklemeliyim?ya da baska soylemek istedigi birsey olan var mi?tsk ederim lutfen yardimci olun.
Simdi okul kapandi ve bu dikkat problemini taktim kafayi.arastiriyorum arastirdikca cocukluk cagi depresyonundan da dikkat eksikligi olunacagini ogrendim ve davranis seklimi degistirdim.10 gundur sabah kalkip yatagini topluyor ,yemegini kendi yiyor kendiliginden alip kitap okuyor bazi dikkat setleri aldim onlari yapiyor seslenince eskiden hic ynt vermezdi simdi efendim anne diyor,eskiden oyuncaklarini hic toplamazdi simdi hadi topla annem diyorum peki anne diyor topluyor.dun sadece dedim ki gel biraz test cozelim sen niye hic mutlu olmuyorsun ki.bak kitap okuyorum yatagimi oyuncaklarimi topluyorum diyor bana .
Simdi beni suclamadan lutfen yardim edebilecek yol gisterebilecekler yazsin.en son ihtiyacim.olan sey suclanmak cunku.
Sizce oglumu bir psikologa mi pedagoga mi yoksa psikiyatriste mi goturmeliyim?yoksa bu davranis seklime neler eklemeliyim?ya da baska soylemek istedigi birsey olan var mi?tsk ederim lutfen yardimci olun.
Son düzenleme: