• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 Yaş Dehb'nin Dikkat Eksikliği Ağır Basan Türü Olan Çocuklar

Drncgdm

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mart 2021
5
0
36
36
Merhabalar,

9 yaşında 3. Sınıfa giden bir kızım var. Okuldayken sosyal hayatında bir sıkıntısı yok, dersleri dinliyor. Ogretmeni kızımda Dikkat Eksikliği olmadığını düşünüyor. Ancak deneme sınavlarında yapabileceği soruları yanlış yapıyor. Full yapma kapasitesi varken 2-3 yanlis yapıyor ve hep dikkatsizlikten oluyor. Biryerlerde bazen bazı eşyasını unutuyor. Ödev yaparken odevi tamamlamayı bırakıp resim yapmaya daliyor. Hevesle başladığı bütün kursları zoraki olarak kisa sürede bırakıyor. En uzun piyanoya 8 ay gidebildi. Kahvaltısını azıcık bisey yemesine rağmen 20 dk da yapıyor ve en az 5 kez hadi kızım diyorum. Hirkani giy gibi basit bir iş icin odasına gönderiyorum 15 dk sonra geliyor hırkasını giymemiş ben söyleyince hatırlayıp tekrar gidiyor. Aşırı tepkiler verebiliyor evde bize karşı. Cok basit bazı kişisel sorumluluklar hariç kendi sorumluluklarını bile alamıyor. Hep kiziyordum içten içe önemsemiyor hic birseyi diye ama acaba psikiyatristin tanısı doğru olabilir ve bütün bunlar dehb'ten dolayı olabilir mi? 😔 Uzun yıllar boyunca ilaç kullanmak zorunda kalması gerekecegi icin gerçekten gerekli mi acaba yoksa ben mi abartıyorum diye düşünüyorum 😔
Bu konuda sıkıntı yaşayan herkese kolaylıklar diliyorum ve yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Back