- 29 Kasım 2010
- 1.328
- 2
selam kızlar ya bende bişeyler yapmaya çalışıyorum kendimce...biliyosunuz yeni etekler çıktı uzun düz lastikli..hiç bi özelliği yok..dedim kendim dikerim düz dikiş neticede..o kadar usta değilim( beline lastik takacağım..belimin ölçüsünde olacak ama sormak istedim dökümlü durması için kumaşta belini kaç cm alayım..mesela 10 cm normal bel ölçüsünden fazla olursa ii olur mu sizce..bide ne tür kumaş olur ki acaba? şifon alayım diye düşündüm
teşekkürler tatlım...anladım galiba..dümdüz yanlardan dikersem basen bölümü kabarır galiba :)) doğru mu anlattım bilmiyorum tabi..yani daha kilolu gösterir...dümdüz olması için bel bölümüne fazlalık vermeliyim ki bel toplanınca düzleşsin...v harfi gibi :)hayır yırtmaç değil canım arkadaşın sölediği...etek uçlarından 5 cm dışarı vererek bele doğru çizerek genişletmeden bahsetmiş arkadaşben öle anladım
Kumaşın boyunada dikkat etmelisin esnek taraf endir bu da dökümlü durması için şart aslında kumaşa belden vereceğin büzgü saten dökümlü yapacaktır onu...
Uzun zamandır yoktum kızlar bu arada bir pantalon ve birde etek diktim resimlerini çekip koyarım. Şimdide yarasa kol elbise dikeceğim. Bu arada link paylaşımı yapılsa süper şeyler buldum onlarıda paylaşırdım.
Arkadaşlar merhaba, ben 2 hafta önce a101'e kampanyalı gelen singerin makinasını alarak dikiş meraklıları arasına katıldım, temelde takı ve aksesuar tasarımlarım için aldım ama tabi ki kıyafet de dikmek istiyorum, kim istemez ki :)
2 haftadır kavga dövüş ilişkimiz devam ediyordu ama bugün dikiş dikerken birden masura fena şekilde iplik sarmaya başladı, defalarca masurayı çıkarıp, ipliğini kontrol edip tekrar taktım, kullanma klavuzuna baktım yok yok çıldıracağım bozuldu mu yoksa?
Diktiğim kumaş sert olmayan bir kumaş, acemiliğimden türünü söyleyemiyorum ama keten tarzı ince bir kumaş. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, buraya sık sık uğrarım artık :)
Kumaşın boyunada dikkat etmelisin esnek taraf endir bu da dökümlü durması için şart aslında kumaşa belden vereceğin büzgü saten dökümlü yapacaktır onu...
Uzun zamandır yoktum kızlar bu arada bir pantalon ve birde etek diktim resimlerini çekip koyarım. Şimdide yarasa kol elbise dikeceğim. Bu arada link paylaşımı yapılsa süper şeyler buldum onlarıda paylaşırdım.
hatırladığım kadarıyla ya üst ip gevşek geliyordur yada masuradan ip çıkışı gevşektir bir vidası olur onu sık biraz istersen:26:masuradan ipin çıkış yönüne göre mekiğe takıyorsun ona da dikkat etbu arada gule gule kullan makineni inş...
arkadaşlar benim dikiş makinam yok koltuklarıma kılıf dikmek istiyorum. nette ölçüler verilmiş nasıl dikildiği tarif edilmiş acaba ben elimde kesip biçip dikmeye başlasam diktikten sonrada perdeceiye filan götürsem aynı dikişin üzeinden makinayla geçsesler nasıl olur sizce becerebilirmiyim
Teşekkürler, buraya bakmamıştım daha çözdüm, dediğiniz gibi üst ip tırnağına takılmış bol geliyormuş, allahım kabustu resmen, neyse ki düzeldi. Çok teşekkürler.
Bir sorum daha olacak madem bilenlerin arasına düştüm :)
Yeni başlamış biri olarak alışmak için kıyafet bazında ilk ne dikebilirim en kolay?
sizce yapabilir miyim ??
İlk etekle başlamalısın ama dikişte yeniyim diyorsan takıları vs leri dikerek bir başla derim biraz alış düz dikiş dikmek basit gelsede söylerken değil ondan çizmeden dikme derim ve çok hızlı dikme dura dura dik hemen etekle başlayacağım diyorsan.
Kızlar pembe kamuflaj kumaş aldım harika ama ne diksem bir karar veremedim bir fikir verseniz?
dediim gb aslında elbise olucaktı ama çok bol durunca eteğe çevirdim, hala etek ucunu kıvırmadım belki iğneler farkediliyodur ucundaki
Eki Görüntüle 428036 Eki Görüntüle 428037 Eki Görüntüle 428038 Eki Görüntüle 428039 Eki Görüntüle 428041 Eki Görüntüle 428042 Eki Görüntüle 428043
bi de keçeyle ilk tanışmam var böle bi çanta yaptım denizci temalı bilmiyorum beğenir misiniz belki de çok çocuksu oldu bilmiyorum, henüz çantanın sapları bitmedi uyduruktan bişiler takıverdim bi de açma kapama için ya cırt cırt ya da mıknatıslı çıt çıt takıcam
canım tebrik ederimhic dikis bilmeyen ben makina aldim 3 yil önce.ara ara basina oturdum,karistira karistira ögrendim tabiki.fazla dikmeyi bimiyorum mesela kalipla falan ama yine kendi sökügümü dikebiliyorum.toka body vs.kalipsiz falan.giymiyorum ayri konu sadece dikiyorum öylesine:)tabiki ilerletmek istiyorum bende.becerim var,geriye tek biraz daha ögrenmek kaldi.
ya düz dikiş zig-zag gibi görünüyorsa dikiş boyutuyla alakalıdır :44: ya da üst yada alt iplik bol olsa gerek :26: terzi komşun daha iyi anlar tabi makinanın özelliklerini dikkatle takip ed:26:iyordur gerçimakinayi alali kac yil oldu ama ben daha düzgün dikis dikemiyorum
makinanin basina oturunca bunaliyorum daraliyorum yani allah bu yetenegi benden esirgemis
bu yetenek meselesi heral bende sifir aslinda cok özeniyorum dikis dikenlere komsum terzi
makinada kumasla deniyorum düz dikis bitince zik zak gibi duruyor sanki düz dikis yapmisim gibi
benim gibi yetenekten yoksun birine tavsiyeniz varmi
en basit neler yapimki hic deyilse sökükleri dikem zik tak olmasinnn
valla esim benden iyi bunu esime sözlemedim utandim vallaaaa
canım singerden şaşmıyorum ben çeşitli fiyat aralıklarıyla özellikli makinalar var bütçeni de göz önünde bulundurarak karar verebilirsinben de konuya abone oldum :) uygun fiyata hangi makineyi önerirsiniz ?
dediim gb aslında elbise olucaktı ama çok bol durunca eteğe çevirdim, hala etek ucunu kıvırmadım belki iğneler farkediliyodur ucundaki
Eki Görüntüle 428036 Eki Görüntüle 428037 Eki Görüntüle 428038 Eki Görüntüle 428039 Eki Görüntüle 428041 Eki Görüntüle 428042 Eki Görüntüle 428043
bi de keçeyle ilk tanışmam var böle bi çanta yaptım denizci temalı bilmiyorum beğenir misiniz belki de çok çocuksu oldu bilmiyorum, henüz çantanın sapları bitmedi uyduruktan bişiler takıverdim bi de açma kapama için ya cırt cırt ya da mıknatıslı çıt çıt takıcam
canım süper bişi olmuş tebrikler ellerine sağlıketeğin kemerini bi ince fırfırlı görüntüde denedim bi de fırfırlı kısmını altta bırakıp kalın olarak kemer taktım.
fırfırı da lastikle yaptım. yapımı çok basit bi etek oldu
yorumlarınızı bekliyorummm???
canım ilk eteğini resimlediysen bi ara ekle bi bakalımSize yazmayalı ilk eteğimi diktim bile :) Bence sonuç ilk eteğe göre gayet iyi, devamına da tecrübelendikçe geçeceğim artık, şimdilik eteklerle yetiniyorum :)
Çok beğendim, bel kısmı özellikle çok güzel olmuş, ben nasıl yapacağımı bilemediğim için farklı şekilde yaptım uzun eteğimi, ben de çektiğimde koyarım buraya.
Lastiği çekerek mi diktin belin için, nasıl yaptığını anlatırsan çok sevinirim, eline sağlık :)
Ayrıca keçe çantan da çok şeker, ben de keçeden çantalar yapıyorum ama bunun formu farklı ve güzel olmuş.