• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dhea biosteron gebelik, tüp bebek,ileri yaş

kimyon77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
19
8
86
İzmir
Arkadaşlar uzun zamandır yazdıklarınızı okudun ve cidden bir çok öğrenme fırsatım oldu. 42 yaşındayım amh: 0,350 fsh:57 daha önce Ege ünv. Ege Tavmergan da tüp bebek denemem oldu ancak tedavim yarıda kesildi ilaçlar istenen sonucu vermedi. zaten merkez ve doktor çok kötü ilgisizler. Histereskopi, sulu ultrasyon vs. tüm bunlar yapıldı. Ama ne hikmetse e2 düzeyimin en yüksek olduğu dönem tedaviye başlandı ki 4 ayımı zaten ziyan etmişti merkez. E2 düzeyim 84 ken başlanmdı ilaç tedavim. ki normalde 50 nin altında başarı oluyormuş tüp bebekte.neyse şuan medical parka başladım Dr.hakan kozinoğlu ile.bana Dhea ve q10 verdi bunları kullanıcam.Dhea yı araştırdım cidden çok başarılı çalışmalar var.bakalım hayırlısı.Sizlerden dhea yı kullananlar etkilerini yazarsa sevinirim.

Eklentiler

DAHA ÖNCE KULLANDIĞIM DESTEKLER PROMOTİL WOMAN, FOLİDOCE ,ŞUAN İSE FOLİDOCE ,Q10 , DHEA, HAYIT TOHUMU ÇAYI.VEEE DÜN AKŞAM BEN KARNIMA SICAK SU KOYDUM VE HAFİF MASAJ YAPTIM YANLIZ BUNU ADETLİYKEN YAPMAMAK GEREKİYORMUŞ.OVULASYON TESTLERİMİDE laboquick MARKA ALDIM UCUZ GÜVENİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ DAHA ÖNCE KULLANDIM.

Benim bu ay 4 folükül görülmüştü bir yumurtam gelişti. 17 mm iken doktorum ovitrelle ve duphaston (10 Gün kullanıcam) verdi.bakalım inşallah...:)

İnşallah sizin yaşınız kaç acaba
Benim yaşım 43. Dogal yolla geçen sene hsmile kaldim ama kimyasal gebelik yaşadım. Bir daha da hamile kalamadım. Tup bebek tedavisi gördüm ama 7 mm olan yumurtam ilaçlarla ancak 8 mm olduğu için tedavi iptal edildi. Geçen sene 18 mm olan yumurtam bu sene iğnelerle 8 mm kaldı. Bu ayda tedavisiz bakalım ne olacak. Olmazsa adetimin 2. Gunu tup bebege gidecegim yine. Allah buyuk....

Arkadaşlar uzun zamandır yazdıklarınızı okudun ve cidden bir çok öğrenme fırsatım oldu. 42 yaşındayım amh: 0,350 fsh:57 daha önce Ege ünv. Ege Tavmergan da tüp bebek denemem oldu ancak tedavim yarıda kesildi ilaçlar istenen sonucu vermedi. zaten merkez ve doktor çok kötü ilgisizler. Histereskopi, sulu ultrasyon vs. tüm bunlar yapıldı. Ama ne hikmetse e2 düzeyimin en yüksek olduğu dönem tedaviye başlandı ki 4 ayımı zaten ziyan etmişti merkez. E2 düzeyim 84 ken başlanmdı ilaç tedavim. ki normalde 50 nin altında başarı oluyormuş tüp bebekte.neyse şuan medical parka başladım Dr.hakan kozinoğlu ile.bana Dhea ve q10 verdi bunları kullanıcam.Dhea yı araştırdım cidden çok başarılı çalışmalar var.bakalım hayırlısı.Sizlerden dhea yı kullananlar etkilerini yazarsa sevinirim.
dhea qenzim hayit çayıni bende kullanıyorum. Gecen hafta tahlil verdim e2 70 cikti. Doktorum 100 un uzerinde olmadii icin tup bebek tedavisine basladik. Yumurta rezervi azligi vardi bende ilaclardan sonra attis oldu.yatina kontrolum var daha sonra toplama yapılacak

Merhaba bayanlar
Tüp bebek yapmadan önce kullanılan ilaçlar mı bunlar? Ben taze transfer oldum sonuç negatif. Şimdi dondurulmuş olacam ama eğer o da olmazsa artık herşey yeniden başlamak zorundayım. Bu ilk tüp bebek denememde folik acid hariç başka birşey kullanmadım. Lütfen tecrübelerinize dayanarak hazırlık için ilaç hangisini tavsiye edersiniz yaşım 39.

Merhaba bayanlar
Tüp bebek yapmadan önce kullanılan ilaçlar mı bunlar? Ben taze transfer oldum sonuç negatif. Şimdi dondurulmuş olacam ama eğer o da olmazsa artık herşey yeniden başlamak zorundayım. Bu ilk tüp bebek denememde folik acid hariç başka birşey kullanmadım. Lütfen tecrübelerinize dayanarak hazırlık için ilaç hangisini tavsiye edersiniz yaşım 39.

folic asit şartmış zaten ama diğerlerini doktor verdi.doktor bu yumurtayı değerlendirebiliriz dedi.yumurtam kendiliğinden gelişen yumurtaydı sordum deneneyelim ama süpermi hayır demeye getirince o zaman dedim bir dahaki adette tüp bebeğe geçelim.bu ay madem yumurta kendi gelişti Allah büyüktür dedim doğal yolla devam etsin belki olur diye düşündüm.sonuçta tedavi pahalı bişey ve yıpratıcı.oda ovitrelle çatlatma iğnesi ve duphaston verdi. bakalım inşAllah olur.

Benim yaşım 43. Dogal yolla geçen sene hsmile kaldim ama kimyasal gebelik yaşadım. Bir daha da hamile kalamadım. Tup bebek tedavisi gördüm ama 7 mm olan yumurtam ilaçlarla ancak 8 mm olduğu için tedavi iptal edildi. Geçen sene 18 mm olan yumurtam bu sene iğnelerle 8 mm kaldı. Bu ayda tedavisiz bakalım ne olacak. Olmazsa adetimin 2. Gunu tup bebege gidecegim yine. Allah buyuk....
Araştırmalarımdan anladığım kadarıyla zaten belli bir yaştan sonra ilaçlar çokda etkili olamıyor.ama ben şuan 1 haftadır bıraktım niye bilmiyorum bıraktım tembellik heralde ama hayıt tohumu etkili çünki içerken akıntım oldu.

Adet bitiminde ovulasyon testine başladım.ve ayda 2 kez yumurtladımı kesin anladım.doktor (2. günü)adetliyken baktı 4 folükül gördü bahsettim ilaçları verdi küçükler dedi bir dahaki ay bakalım dedi bende ısrarcı oldum adet bitiminden 9 gün sonra çağırdı.buarada ben evde testlere devam ettim.akıntı vs hepsi ok testte lh yükseldi ve 6 eylülde ilk yumurtam oluştu.çatlamasını vs hepsini takip ettim.9 eylülde dr a gittimde zaten çatlama lh vs düşmüştü testte.ama şu var doktor 9 eylülde tek bi yumurtanın gelişmekte olduğunu gördü ve 11 eylülde çağırdı gittiğimde 17 mm olmuş alalım dedi bunu değerlendirelim belki olur.dedim daha yeni başladık madem birdahaki ay ilaçla başlarız tüp bebeğe.öyle diyince o zaman dedi bu akşam çatlatma iğnesi ve duphastonu cuma başla dedi.KISACA ARKADAŞLAR ARAŞTIRMALARDA OKUDUĞUM KADARI İLE 40 YAŞ ÜSTÜ DOĞAL YOLLA İKİZ GEBELİK OLMA İHTİMALİ YÜKSEKMİŞ.VE 40 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR BİR AYDA BİRDEN FAZLA YUMURTLAYABİLİRLER ÇÜNKÜ VUCUT KENDİNİ MENEPOZA HAZIRLADIĞINDAN YUMURTALARI BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR.ALLAH BÜYÜK DİYELİM.....:emir_bebek:

folic asit şartmış zaten ama diğerlerini doktor verdi.doktor bu yumurtayı değerlendirebiliriz dedi.yumurtam kendiliğinden gelişen yumurtaydı sordum deneneyelim ama süpermi hayır demeye getirince o zaman dedim bir dahaki adette tüp bebeğe geçelim.bu ay madem yumurta kendi gelişti Allah büyüktür dedim doğal yolla devam etsin belki olur diye düşündüm.sonuçta tedavi pahalı bişey ve yıpratıcı.oda ovitrelle çatlatma iğnesi ve duphaston verdi. bakalım inşAllah olur.
Doğal yolla kalma şansın varsa kesinlikle denemelisin. Benim doğal yolla şansım yok maalesef. Doktor tarafıdan yazılan ilaç ise o zaman doktorumundan sorcam yumurta kalitesini yetki eder mi diye umutlanıyorum yumurta geliştirmeden önce kullanırsa gelişen yumurtalar belki de daha sağlıklı olur. Bizim yaşlarda sağlıklı döllenmiş yumurta gelişme oranı her ay için:
≤ 35: 61%
  • 36: 56%
  • 37: 51%
  • 38: 46%
  • 39: 41%
  • 40: 37%
  • 41: 32%
  • 42: 27%
  • 43: 22%
  • 44: 17%
  • 45: 12%

ya benim doktorum dhea için yumurta kalitesini arttırıyor dedi.ya aslında tüm bu maddelerin yumurta kalitesine etkisi var. ama dhea için bilimsel çalışmalar var ve kabul edilmiş.ben Allah büyüktür diyorum herzaman bir şansımız var bir ay kalitesiz olur bir ay kaliteli...ama bende diğer ay tüp bebeğe başlıcam tabi tek bi deneme lüksüm var maddi açıdan.

Doğal yolla kalma şansın varsa kesinlikle denemelisin. Benim doğal yolla şansım yok maalesef. Doktor tarafıdan yazılan ilaç ise o zaman doktorumundan sorcam yumurta kalitesini yetki eder mi diye umutlanıyorum yumurta geliştirmeden önce kullanırsa gelişen yumurtalar belki de daha sağlıklı olur. Bizim yaşlarda sağlıklı döllenmiş yumurta gelişme oranı her ay için:
≤ 35: 61%
  • 36: 56%
  • 37: 51%
  • 38: 46%
  • 39: 41%
  • 40: 37%
  • 41: 32%
  • 42: 27%
  • 43: 22%
  • 44: 17%
  • 45: 12%
yazıyı okudum orda l-karnitin takviyesinden bahsediyor araştırmak lazım cidden..(genelde erkek doğurganlığı demiş)

ya benim doktorum dhea için yumurta kalitesini arttırıyor dedi.ya aslında tüm bu maddelerin yumurta kalitesine etkisi var. ama dhea için bilimsel çalışmalar var ve kabul edilmiş.ben Allah büyüktür diyorum herzaman bir şansımız var bir ay kalitesiz olur bir ay kaliteli...ama bende diğer ay tüp bebeğe başlıcam tabi tek bi deneme lüksüm var maddi açıdan.
O zaman dhea'dan başlamak doğrudur. L-karnitin kırmızı et ve süt ürünlerde zenginmiş şansıma ben kırmızı etl yemek ve sütlü çay içen biriyim :) Benim dondurulmuş transferim Ekimde olacak bakalım seninki nasıl olacak hem heycanlı hem korku doluyum 2.ci denemem gerekirse maddı açıdan bende en az bir kaç ay beklemek zorundayım :(
Şuanki tedavim ilaçlar dahıl 15000tl ulaştı , herşey baştan yine aynı masraf olacaktır umut işte sonunda ulaşırsak maddi çok önemli değil 2020 bize bebişler getirsin özellikle bizim yaşta olanlara inşallah

L-karnitin
l-carnitin-2.jpg

Son düzenleme:
O zaman dhea'dan başlamak doğrudur. L-karnitin kırmızı et ve süt ürünlerde zenginmiş şansıma ben kırmızı etl yemek ve sütlü çay içen biriyim :) Benim dondurulmuş transferim Ekimde olacak bakalım seninki nasıl olacak hem heycanlı hem korku doluyum 2.ci denemem gerekirse maddı açıdan bende en az bir kaç ay beklemek zorundayım :KK43:
Şuanki tedavim ilaçlar dahıl 15000tl ulaştı , herşey baştan yine aynı masraf olacaktır umut işte sonunda ulaşırsak maddi çok önemli değil 2020 bize bebişler getirsin özellikle bizim yaşta olanlara inşallah

L-karnitin
Eki Görüntüle 2308881

işin ucunda kesinlik olsa para bişekilde bulunur ama işde tüp bebekte böyle bir tedavi . Ama umutlu olmalıyız adet gördüğümüz sürece şansımız var.benimde o civarda tutacakmış.o yüzden özellikle sordum doktor normal ilaçsız yolla gelişen yumurta için deneyelim dedi ama süper bunu kaçırmayalım diyemem dedi ee tabi böyle olunca bende bu ay normal yolları denedim.dhea bizim yaş grubu ve rezerv azlığı için çok uygun bir tedavi çok iyi sonuçlarda var :)

Son düzenleme:
işin ucunda kesinlik olsa para bişekilde bulunur ama işde tüp bebekte böyle bir tedavi . Ama umutlu olmalıyız adet gördüğümüz sürece şansımız var.benimde o civarda tutacakmış.o yüzden özellikle sordum doktor normal ilaçsız yolla gelişen yumurta için deneyelim dedi ama süper bunu kaçırmayalım diyemem dedi ee tabi böyle olunca bende bu ay normal yolları denedim.dhea bizim yaş grubu ve rezerv azlığı için çok uygun bir tedavi çok iyi sonuçlarda var :)

Doğal yalla derken ilaçsız büyüyen yumurtaları (dhea ile) toplayıp döllendiriyor mu yoksa tamamen doğal mıdır?
Çok pardon kafam karışık :) Her ay en az bir yumurta diğerleden daha hızla olgunlaşdiğini biliyorum ve dediğin gibi 40 dan sonra belki 2 tane. Diğer foliküller olgunlaşmıyor ve hormon ilaçlar onları olgunlaştırıyor diye biliyorum. Eğer tamamen ilaçsız böyle bir yöntem varsa doktor neden bunu bana tavsiye etmedi acaba? Peki diyelim 4 tane yumurta toplandı hepsi döllenip 3 yada 5.cı güne ulaşma garantisi var mı acaba? Bide ilaçsız tüp bebek yapıyorsa toplam maliyet sadece ilaç ücretten mı kesiliyor?
Çok soru sordum kusura bakma :(

Back