dgs sınavına girecek olan yok mu arkadaşlar yaa yada girmiş olan

ebus_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
30
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlara.s.
gecen yıl dgs sınavı na girdim 265 puan almama rağmen bi yere yerleşemedim
aranızda dgs sınavına girmiş olan varmı merak ettim yada bu yıl girecek olan ben bu yılda gireceğimde cevaplarınızı bekliorum öptümmŞeniz

ben geçen sene girdim 267 aldım ama bilgisayar öğretmenliği yada müh için en az 280 - 290 almak gerek oyzden giremedim tabiki.. lise okul birincisi üniversite okul 2. si oldugum halde... bu senede form aldım fakat kesinkikle girmeyecegim... o stresi birdaha çekemem.. !!!!

keşke girseydin edda1985 bi kere daha sansını deneseydinn en azından ben öyle düşünüyorum bende kimya bölümü mezunuyum bi kez daha şansımı deneyeceğimm..:teselli:

bende girdim ama puanim azdi.Yerlesemedim.Bu sene kpss ye agirlik verdim Dgs yi de baska bahara erteledim.Cok istiyorum aslinda kazanmayi. Baska giren yokmu arkadaslar....

ben sınava girmiyrum ama bizim okul 1.si dumlupınarın bir ilçesinden MYO 299 puanla ODTÜ işletmeye girdi 1 soru daha yapsa Türkiye 1.si olacakmış ama çocuk çok zekiydi eskiden 197 paunla iktisat kazananlar varmış puanlara bakmıştık şimdi talep çok arzı karşılayamıyor tabi 267 puanlarla açıkta kalmak kötü ALLAH yardımcınız olsun inanın kazanmak kadar intibakı geçmekte o kadar zor arkdaşlarımdan biliyorum...ama zoru başarmak lazımşutarafagitti

ben hiç girmedim bu yıl gireceğim inşallah kazanırım ve kazanırız gazi üniversitesi muhasebe öğretmenliği istiyorum 275 almam yeterli
inaşşal herkes için hayırlısı olur

ben hiç girmedim bu yıl gireceğim inşallah kazanırım ve kazanırız gazi üniversitesi muhasebe öğretmenliği istiyorum 275 almam yeterli
inşallah herkes için hayırlısı olura.s.

benim nişanlım girdi geçen sene.selçuk üniversitesi iktisad bölümüne yerleşti.aslında yerleşememenizin nedeni puandan çok dikey geçiş kontejyanlarının çok az oluşu. yani iki kişinin alınacağı bir yere yerleşememe korkusuyla yüksek puanlılarda yazıyo ve puanınız yetse bile siz açıkta kalıyosunuz.bu çok kötü bişey.bütün emek boşa gidiyor.ama bence yeniden üniversite sınavına girmekten daha mantıklı.

bu arada dgs ye girecek arkadaşlara önerim yazacağınız bölümleri ve üniversiteleri mutlaka araştırın.bir yıl intibah alıyosunuz.denkleme sınıfı. üç dersten kalırsanız okulla ilişiğiniz kesiliyor intibah yılında.eskiden tek dersten kalınırsa atılıyordunuz ama bu sene değişti. mezun olduğunuz bölümde almadığınız birinci ve ikinci sınıf derslerini bir yılda vermek zorundasınız.bu çok stresli bi eğitim oluyor arkadaşlar.malum myolarda dersler biraz daha rahat.bide bazı üniversitelerde hazırlık eğitimide zorunlu.yani dgs size fazladan iki yıl daha verebilir.bunları göze alarak seçiminizi ve araştırmanızı yapın.bence yerleştikten sonraki aşamada alacağınız puan kadar önemli. seçiminizi ona göre değerlendirin. gerçi gözünüzü korkutmak gibi oldu ama tekrarlıyorum össden daha kolay bir sınav.mutlaka şansınızı deneyin.inşallah hepiniz istediğiniz yerlere yerleşirsiniz.

3kere girme hakkım vardı 3kerede girdim benim tercih edebileceğim yerler çok azdı hatta 1tane yeri istiyodum hep kıl payı kaçırdım kısmet
tekrar gir bu iş kısmet işi ne olucağı belli olmaz sana bol şanslar

ben girdim DGS ye 295 almıştım eşit ağırlıktan ama yerleşemedim.senin puan kaçtı

super bi puan.Yerlesemedigine sasirdim.Benimki 246 di.Ama meslek lisesi mezunu oldugum icin mat falan kendim calistim.Dgs yi kaybettim ama simdi calisa calisa pratiklik kazandim derslerde. Bu sene kpss ye girecegim.Dgs ye de gelecek sene.senin bolum neydiki yerlesemedin o puanla?

sarıyaprak meslek lisesi olup matematik kendin çalışıp pratik yapmışsın bende düzlise sosyal bilimler mezunuyum hiç matematik görmedik o yüzden altyapı zayıf zaten babamın mesleği dolayısıyla doğuda okudum ve eğitim kalitesini yaşayamadım matematikle ilgli çalışma yöntemin varmı teşekkür ederim :çok üzgünüm:

Canim benim inanirmisin lisenin sonunda basladim calismaya yaklasikta 4 senedir calisiyorum. Nasil dersen eger, guvenderin kitabini aldim konulari bitirdim test cozdum devamli.Yapamadigim sorulari esimin Matematik ogretmeni arkadasi var ona cozdurdum.Konulari bitirsem bile tekrar basa dondum.Ilk once bazi konulari anlamiyorsun ama devamli calisip tekrar edince, birde uzerine test oluyor.Yani azimle yilmadan calisacaksin.Matematigin mantigini anla.Zaten konularin birbirine bagli oldugunu gorursun.Konuyu anlamadin mi yada bazi sorularda problem mi var olsun diger konuya gec ama tekrar donmek uzere. bu benim yontemim. yillarimi aldi ama Sonunda basardimUmarim sende basarirsin.Optum canim.

çok teşekkür ederima.s. güvender matematik kitabı bendede var lise3 te almıştım 2005 yılında üniversiteyi kazandım ilk sene hoca beni bıraktı matematikten matriks ve detarminan konuları sayesinde geçmiştim muhasebe bitirdim.benim bu 4 işlem knularım yetersiz bazen bakıyrum belli kuralları var ama sonra teste geçince uygulayamıyorum sonra kendime güvenim gidiyor.ama sarıYAPRAK gerçekten bak ne güzel sen azim etmişsin ALLAH sana yardım etmiş inşallah bende yaparım ve inşalalh KPSS kazanırsın ve güzel bir yere atanırsın AMİN ÖPTÜM a.s.

tesekkur ederim. teste gecince yapamaman cok normal.en basit test kitabindan basla.gerekirse konu anlatimli kitaptaki sorunun aynisini bakarak test kitabindaki soruya uygula.insallah sende yapabilirsin.kazaniiz catir catirda para kazaniriz bizde.kendine iyi bak.

inşallah canım yerimseniben ahhhhh günler bir gelse süprizzzzz o kadar üniversitede okuduk eğitim aldık güzel yerlerde çalışmak hakkımız :teytey: ALLAH RAZI OLSUN canım benim...

bnde bu sene dgs ye giricem ama Allah var hiç istemiyorum yaa
ilk başta çok istiyodum bıktım ben okumaktan tıp okuyanlar napıyo ben bilmiyorum bilgisayr öğretmenliğine yerleşebilirim ancak ama o da çok yüksek puanı zaten alamam heralde pek çalışmadım ama 3 sene ben onu normal kafayla bitiremem heralde:) yerim kafayı zaten çok zorr..nese Allah hepimizin yardımıcısı olsun..herkese başarılar

a.s.mrb arkadaşlar
dgs ye 10 gün kaldı
ders çalışmalar nasıl gidiyor
ben artık bunalmışım ders çalışmaktan
çalışamıyorum konu eksiğimde var ama olmuyor
sizler ne yapıyosunuz
inşallah iyi hazırlanmışınızdıra.s.

arkdşlar mrb ben bu yıl mezun oldum ama dgs ye başvurmadım seneye girmek istiyorum çalışmış olarak çünkü matematikle alakam yoktur.çok zor olcak buyuk ihtimalle de bir yere yerleşemeyceğim biliyorum :)
seneye başvurabilirim değil mi?illaha ki mezun olacağım yıl başvurulması gerekmez herhalde ??????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…