Devlete atanmışken eve atanmak?

Tebrik ederim öncelikle. Kimseyi dinleme ve işine başla. Bu kadar işsiz varken şans yüzüne gülmüş Geri tepmek olmaz. .eşinde problemli ise bir gün kendine ve çocuklara bakmak için işe ihtiyaç duyabilirsin. O zamanda böyle fırsat çıkmaz karşına.

Benim okuduğum kadarıyla burda kimse boşan diye bir şey söylemedi. Atanmış git hakkını kaybetme diyoruz. Niye bu kadar sinirli bir şekilde yazdığınıza anlam veremedim.

Keşke değişse zaten :)

Aynen istifa edip 1 yıl içinde geri dönmesi gerek yoksa olmuyor.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

kendin yazmışsın. her şeyin farkındasın. suriye sınırında bir köyde öğretmenim. elhamdülillah diyorum her gün. kadın güçlü olmalı ayakları üzerinde durmalı. sakın vazgeçme. Allah yardım eder inşallah.

bu arada ücretsiz izin konusu sıkıntılı. 6 aydan büyük çocuğu olana ücretsiz izin konusunda olumlu değiller. bulunduğum ilçede kaymakam onaylamıyormuş. tanıdık işi biraz da tabi. ama küçük çocuğunuz da çok küçük değil bakıcı konusuna sıcak bakıyorsanız değerlendirin. ben 16 aylık kızımla gelmiştim. bi nebze daha kolaydı benimki. ama şimdi 2.bebeği düşünüyorum. bakalım nolacak. sözleşmeli öğretmenlik baştan sona haksızlık. aynı puanı al çalış çabala mülakata gir ama kadro verilmesin. inşallah bir an önce bize de kadro verirler. Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle şunu söyleyeyim yer tahimini öyle kolay olmuyor. Tamamen nasip işi bu ortalamayla atıyorum Antep Urfa’ya giderim diye düşünme. Ben alanımda çok yüksek bir sıralamada gayet soğuyan gitmiştim çünkü norm açılmıyordu. Yer olarak düşünme şurası olur falan diye. Site içinde olacak gibi hayallere de girme. Doğuda heryerden siteyi berede buluyorsun hemde ilk atamada. İlçe yada köy yerleri daha çok açılır ilk atamada. Hoş branşa göre değişebilir de durum. Ama illa ki kötü olacak demek değil bu. Sadece bir süreliğine idare etmen gerekecek o kadar. Hem doğudaki dostluk çok başkadır Batı’da o samimiyeti bulamazsın genelde. Bir de 6 sene çakılı kadro diye düşünme. Bir yasa çıkar hooop değişir 6 senede neler değişir hemde. Eş durumu ve sağlık özrü konusunda bir düzenleme yapılmayacağı ne malum.
Bende gece gündüz çalışıp kazananlardanım. Arkadaşlarım hala çalışıyor ve nasıp olmadı bazılarına. Atanmak iş bulmak bu kadar zor iken bu şansı kaçırma derim. Aile bütünlüğü açısından zor bir süreç ama kendi ve çocuklarının geleceği açısından bir fırsat bence. Kaç yaşına kadar özelde tutunabilşrsiniz şartlar ortada. Biraz ailece idare etmeniz gerekecek sadece. Evet zor çok zor ama sonrası rahat. Her yönüyle tartın keşke dememek için

Tebrik ediyorum seni,bazen evet yürüyüp gitmek gerekir.Bir sözü hatırlattın bana."Işığı önüne al,yürü.Gölgen arkandan ister gelsin,ister gelmesin"

Gidin derim bu sans her zaman gelmez benim kız kardeşim 3 aylık evli yarin atansa mecbur gidecek 6 yıldır bunun hayaliyle yaşıyor çünkü ama mülakat yüzünden atanamiyor :/

Evli ve 2 çocuğu olup kpss gibi zor bir sınavı nasıl kazandın helal olsun diyorum şu işin sırrını bana da ver Hem şuam neyin ne olduğu belli değil malum ülkemizde pat diye sınav sistemi değişiyor pat diye mülakat geliyor sözleşmeli öğretmenlik geliyor geldiği gibi gidebilir de 6 senede ne olcağı hiç belli olmaz senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var böyle birşey olsa hiç düşünmem giderdim.

Kesinlikle gitmelisiniz. Bakarsınız sözleşmeliyi filan kaldırıverirler. Kaldırmasalar da 6 yıl çok çok uzun bir süre değil. Ve %99.9 gitmezseniz pişman olacaksınız. Ben size diyeyim. Bu arada ben de öğretmenim ve tatiller bizim en büyük avantajımız.

Eş durumu mazereti olanlar icin 6 yıl değil, 4 yıl...

O zaman çok daha iyi. Ki konu sahibinin anlattıklarına bakılarak evliliğine çok da güvenmediğini anladım. İleride boşanma durumuna gelseler eşi banane gitseydin der.
Merhametli biri sanırsam, tercih yapacam diyince elinde cicekle gelip ağlamış..
Önceki yorumlarda vardi

Merhametli biri sanırsam, tercih yapacam diyince elinde cicekle gelip ağlamış..
Önceki yorumlarda vardi
Açıkçası her şeyi de bilemiyoruz. Ama insan insanın kurdudur demişler. Ben insanlara güvenmiyorum. Burada daha çok bencillik var gibi. Bence eşi kendini düşünüyor. Karısını da düşünse gitmesini desteklerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…