Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şahsen ben öğretmen olsam kendi bilgisayarımı götürüp de 30 tane çocuğun ortasına koymak istemem , yeri geliyor öğrenci veli de sınıf için kullanıyor . Ve okulda gerçekten çok çabuk yıpranıyor . Laptop lazım mı evet gerekli , okulda çıktı alınıyor . Ek kaynaklar indiriliyor ordan sınıfa yansıtılıyor . Gerektiğinde eğitici videolar izleniyor.

Öncelikle şunu söylemek isterim, maalesef devlet okullarının malzeme eksiği giderilemiyor mecburen velilerden destek alınıyor. Öğretmenler çocuklar için bir şeyler yapmaya çalışırken tek çare veli kalıyor maalesef. Okul yönetimi para yok diyor, öyle tvlerde boy boy gördüğünüz "okullara tam destek" hikayeleerinede inanmayınız lütfen. Sizinkisi biraz üst üste istekler olduğu için yormuş. Teknolojik aletler için farklı bir yol izlenebilir ama öğretmene çözümle gidin derim. Sponsor, belediyeden isteme vb gibi. Bilemedim. Ama şunu bilmenizi isterim okullarda sıfır destek maalesef.

Anne babası para vermek istemiyorken evladı için kullanılacak bir malzemeye öğretmen neden laptopunu kullansın? Özel eşyasını iş için kullanmak onu ne yüzsüz yapar ne de düşüncesiz.
Laptoptan ne yapacağını düşünüyorsunuz da bunu savunuyorsunuz?

Etsin tabii ama kendi zararına olacak sonuçta. Mesela yeni nesil nir sürü uygulamayı muhtemelen okuldaki bilgisayar çalıştırmıyor. Ee öğretmen kendi bilgisayarını kullanmak zorunda değil. İşte o zaman öğretmen daha düz daha sıkıcı bir ders anlatmak zorunda kalıyor.

Son düzenleme:
İstekler aşırı abartı bir müdüre şikayet edin bakalım öğretmen isteyebiliyor mu bunları?
Sınıf eksiklerini okul yönetimi giderir veli değil!
Böyle olmuyor işler maalesef. Okul yönetimi topu öğretmene atıyor, hatta bombayı öğretmene atıyor. Öğretmen veli iler karşı karşıya kalıyor şu an olduğu gibi.

ben öğretmen değilim veli olarak gözlemim bu yazdığınızında okul müdürünün vicdanına kalmış olduğu.
Onların vicdanına bırakmayıp veliden talep etmek yüzsüzlük kısmı zaten onu demeye çalışıyorum. Kaldı ki sabit bilgisayar varmış. Yönetime söyle bakımını, olmadı getir kendininkini. Çok gereksiz yenisini aldırmak. Yazık günah.

Son düzenleme:
Hiçbir veliye hiçbir meslektaşım laptop aldırmamalı ne amaçla kullandığı beni ilgilendirmiyor. Lüzumsuz çünkü.

Diyorum ya kimse sizi ikna etmek zorunda değil olursa kullanır almazlarsa olduğu kadar olur. Hiç bir öğretmen okula laptop alacak kadar emeğinin karşılığını almıyor ne maddi ne manevi.

Bu arada akıllı tahtalarda her şey açılmıyor. Ortaokuldayız evden bilgisayar getirmek zorunda kalıyoruz. Branş öğretmeni olduğumuz için sınıf sınıf gezdiriyorum. Ama sınıf öğretmeni olsam sınıfımda sabit olsun isterdim.

1200 öğrencilik 50 derslikli merkez okulda öğretmenim. Okulumuzda İnternet bağlantısı bile yok. Okul idarecileri bile kendi telefonlarını internetine bağlanıp okulun işlerini yapıyorlar.

Kısaca bölgenin favori okulu gibi Bizimki adrese dayalı okul ama binası yeni öğretmen kadrosu eski farklı okuldan transfer oldu hepsi yine aynı bölgedeki yeni okul açılınca , kendi semtimizde en iyisi diyebilirim.

Diyorum ya kimse sizi ikna etmek zorunda değil olursa kullanır almazlarsa olduğu kadar olur. Hiç bir öğretmen okula laptop alacak kadar emeğinin karşılığını almıyor ne maddi ne manevi.
Dediğimi anlamıyorsunuz sanırım öğretmenin laptopu zaten vardır. Çocuklarına katkıda bulunmak için yanında getirebilir. Bunu ekstra bir şey olarak görmek bana göre düşüncesizlik nokta.

Sınıfta akıllı tahta ve bilgisayar varken laptop aldırmak nasıl bir iş peki?
Bu çok ayrı bir şey. Konu sahibinin yazdıklarında geçiyorsa kaçırmışım bu noktayı. elbette böylesi lükse gitmek olur. Sadece şunu anlatmaya çalıştım, sınıflarda ihtiyaç var, yönetim para yok diyor, öğretmen "kendince" ama doğru ama yanlış bir yol izliyor. Tüm her şeyi veliye yüklemekte doğru değil elbet, ortak bir yol bulunmalı. Şikayet kısmı -benim bakış açımda- kişi şahsına ait yapıyorsa olmalı ya da çözüm önerileri varken reddedip zorluyorsa.

Amacım şikayet değil benim genel duurmu anlamaya çalışıyorum karşı olduğum şeyleri yada kafama yatmayan öğretmenle de paylaşıyorum zaten o konuda sıkıntı yok.

Sınıfta akıllı tahta ve bilgisayar varken laptop aldırmak nasıl bir iş peki?
Yahu masaüstü bilgisayarların kendine hayrı yok. Açılana kadar ders bitiyor. İnternet bağlantısı sıkıntı.

Benim oğlum 2.sınıf. Bizden önceki sınıf almış bilgisayar yazıcı perde hatta sınıflara dolap yaptırmışlar bizden istenmedi. Bunlar uzun vadeli şeyler. Her sene sizden bilgisayar için para istenmeyecek.

Morpa üyeliği de harika bir şey biz de her sene üyelik yenilemesi için para veriyoruz.

Bu arada ilkokul çağı sınıf öğretmenlerinden de yorum bekliyorum özellikle laptop konusunda siz nasıl temin ediyorsunuz yada kullanıyor musunuz ders materyali olarak? Masa üstü pc var okulda ayrıca.
Benimde 2 çocuğum devlette laptop öğretmen evden getiriyor. Sene başında sınıf ücreti toplandı. Fotokopi parası olursa veriyoruz. Halk oyunlari, satranç, keman, jimnastik vb. Bu tarz kurslar var isteğe bağlı olarak biz ücretli şekilde gönderiyoruz. Bide etüt yapıyor öğretmen oda isteğe bağlı onada gönderiyorum.

Dediğimi anlamıyorsunuz sanırım öğretmenin laptopu zaten vardır. Çocuklarına katkıda bulunmak için yanında getirebilir. Bunu ekstra bir şey olarak görmek bana göre düşüncesizlik nokta.
Biz evde 2 öğretmeniz ve 1 tane bilgisayarımız var. Hangimiz götürelim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…