Devlet mi Özel sektör mü ?

Her açıdan tabi ki devlet. Senelerdir özel sektör çalışanıyım bir arpa boyu yol gidemedim kariyer olarak maddi olarak. Herkes piyasanın kötülüğünden şikayet ederken devlete girmek büyük şans olur.

defne-28 Benim de bu ara aynı soru kafamda dönüp duruyor. Ben de yeni SMMM oldum ama belgemi almadım. Siz neye karar verdiniz? Aslında herşeyden memnun olan iyimser bir yapım var ama nedense bulunduğum konum beni tatmin etmiyor? Hep bir arayış içerisindeyim kariyer açısından. Tamam diyorum mesleğini eline aldın, bundan sonrasında mesleğinde kendini geliştir ama bir şey oluyor sürekli aklım KPSS ya da yeniden üniversite okumaya gidiyor. Sizinle aynı durumdayız? Ben de aile şirketinde çalışıyorum. Daha iyi şartlarda çalışmak istiyorsan madem, daha iyi şartlarda başka bir firmaya geç. diyorum kendime. Bu kez de işsiz kalırım korkusundan yerimden kımıldayamıyorum. Böyle böyle düşünmekten kendimi yiyip bitiriyorum.
Aile şirketleri insanın hayat enerjisini emiyor resmen.
Yabancı dilinizi geliştirip yabancı ortaklı bir şirkette şansınızı deneyin derim. Angaryalarla değil yönetim muhasebesi, iç denetim gibi bölümlere yönelin. Devlette kazanacağınızdan çok kazanırsınız. Pişman olmazsınız.

Aile şirketleri insanın hayat enerjisini emiyor resmen.
Yabancı dilinizi geliştirip yabancı ortaklı bir şirkette şansınızı deneyin derim. Angaryalarla değil yönetim muhasebesi, iç denetim gibi bölümlere yönelin. Devlette kazanacağınızdan çok kazanırsınız. Pişman olmazsınız.

Aslında çalıştığım firmadan memnunum, yani huzurluyum fakat kendimi artık geliştiremiyorum. İş hayatına bu firma ile başladım, ne farklı firma ne de farklı sektör gördüm. Ahh bi cesaret edebilsem! Piyasadan dolayı işsiz kalırım korkusu var, yoksa kendime güveniyorum. Genel anlamda çalışkan, tuttuğunu koparan biriyim ama işsiz kalırsam bu kez de elimdekinden de olurum diye korkuyorum :)

Merhaba hanımlar ,

@Mune bir süre konum taşınmazsa çok sevinirim bu da benim icin bir dert çünkü.

Ben şu an özel sektörde çalışıyorum. SMMM stajı yapıyorum ve de yüksek lisans öğrencisiyim. Şu an işim küçük bir aile şirketinde çalışıyorum. Piyasada malum daha güzel biryere Geçme imkanım yok gibi şimdilik.
Bir Yanımda gir KPSS ye memur ol diyor. Sizce ne yapmalı devlet mi özel sektör mu ?
Smmm stajinjzdasiniz yüksek lisans yapıyorsunuz bence özelde daha fazla kazanma ve ilerleme imkânınız var devletten daha iyi şartlara sahip özel de çok firma var araştırın derim

bana kalirsa kariyer acisindan ozel, rahatlik ve konfor acisindan devlet.

rahatlik ve konfor derken de sosyal haklardan bahsediyorum, yoksa siniri stresi devletin de coktur.

Şu an çalıştığım yer 2-3 kişinin çalıştığı bir sile şirketi mali Müşavir olsam ya ofis açabilirim ya da kurumsal şirketlerde müdür vs ama devlette de memur olurum
Devlette maddiyatın işe başladığında neyse öyle kalıyor resmen, zamlar terfiler pek bi fark oluşturmuyor. ama özelde kendini geliştirirsen yapacağın sıçramalar,alacağın terfiler vs gelirini artırıyor bunun diğer ucu yok sana bağlı kazancın.senin mesleğin açısından hem maddiyat,hem yan haklar olarak kurumsal bi firmada olmak daha mantıklı bence
Ben devletteyim 10 yıldır ilk başladığıma göre maaşım 2 kat arttı , ama eşimin ilk başlara göre 4 kat arttı ve yan hakları da cabası.ayrıca öyle kendini pazarlayabilen,sıçramalar yapabilen biri değildir,kendi halinde işini iyi yapan biri sadece.hırslı olabilse daha fazlasını alabilir özelden bence.ama kurumsal firma olmalı bu önemli!patron -aile şirketlerinden uzak durmak lazım

Back
X