Devlet mi Özel sektör mü ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.096
30.459
798
35
Merhaba hanımlar ,

Mune Mune bir süre konum taşınmazsa çok sevinirim bu da benim icin bir dert çünkü.

Ben şu an özel sektörde çalışıyorum. SMMM stajı yapıyorum ve de yüksek lisans öğrencisiyim. Şu an işim küçük bir aile şirketinde çalışıyorum. Piyasada malum daha güzel biryere Geçme imkanım yok gibi şimdilik.
Bir Yanımda gir KPSS ye memur ol diyor. Sizce ne yapmalı devlet mi özel sektör mu ?

Merhaba hanımlar ,

Mune Mune bir süre konum taşınmazsa çok sevinirim bu da benim icin bir dert çünkü.

Ben şu an özel sektörde çalışıyorum. SMMM stajı yapıyorum ve de yüksek lisans öğrencisiyim. Şu an işim küçük bir aile şirketinde çalışıyorum. Piyasada malum daha güzel biryere Geçme imkanım yok gibi şimdilik.
Bir Yanımda gir KPSS ye memur ol diyor. Sizce ne yapmalı devlet mi özel sektör mu ?

Tabi ki kamu,altı aylık bi özel tecrübem var,kadın sifonun suyunu kısıyordu sürekli az su faturası gelsin diye :deli:

Bizimde patron çalışırken ışıkları söndürüyor elektrik az gelsin diye

Her öğlen aç kalıyorduk yemek yetmiyordu bi gün faturaya baktık tesadüfen dört kişiye iki kişilik yemek söylüyormuş yemek şirketinden,cimrilik de onun üstüne tanımam :deli:

Her öğlen aç kalıyorduk yemek yetmiyordu bi gün faturaya baktık tesadüfen dört kişiye iki kişilik yemek söylüyormuş yemek şirketinden,cimrilik de onun üstüne tanımam :deli:
Sizinki yine yemek söylüyormuş. Bizimki yemek parası vermiyor her Öğlen içerden yiyoruz

Özelde de çalıştım devlette de. Özelde çok büyük iki şirkette çalıştım. Bazı açılardan özel daha iyiydi. Mesela servis mesela öğle yemeği. Şimdi devletteyim. Onun da çocuk sonrası 2 sene ücretsiz izin hakkı güzel. Mesai bitince kimsenin seni rahatsız etmemesi güzel. Yükselme olmayınca hiç kimse birbirini ezmeye çalışmıyor. Kişiliğinize bağlı.

Özelde de çalıştım devlette de. Özelde çok büyük iki şirkette çalıştım. Bazı açılardan özel daha iyiydi. Mesela servis mesela öğle yemeği. Şimdi devletteyim. Onun da çocuk sonrası 2 sene ücretsiz izin hakkı güzel. Nesai bitince kimsenin seni rahatsız etmemesi güzel. Yükselme olmayınca hiç kimse birbirini ezmeye çalışmıyor. Kişiliğinize bağlı.
Çok büyük Özel şirketler zaten biraz devlet gibi oluyor. Haklarınız daha garanti yani. Benim çalıştığım yer aile şirketi. 4 kişi çalışıyoruz toplamda patronla beraber

Peki ya kariyer açısından ?

Siz nasıl bi pozisyonda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama benim kariyerim için tek yükselebileceğim nokta kendime klinik açmak onun dışında özel-kamu benim için farketmiyor. Kendi şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz.

Siz nasıl bi pozisyonda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama benim kariyerim için tek yükselebileceğim nokta kendime klinik açmak onun dışında özel-kamu benim için farketmiyor. Kendi şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz.
Şu an çalıştığım yer 2-3 kişinin çalıştığı bir sile şirketi mali Müşavir olsam ya ofis açabilirim ya da kurumsal şirketlerde müdür vs ama devlette de memur olurum

Merhaba hanımlar ,

Bence özel sektörde çalıştığınız yere göre değişir.
Bugün mesela 8-11 arası iş eğitimim vardı. Ayrıca mesaimde 9 ile 18 arasıydı. Eğitimden dolayı işe geç gittim. Buna rağmen müdür eğitime saat 8de girdiğim için normalden bir saat erken çıkmamı söyledi.
Bu çok hoşuma gitti ve çalışanına değer veren bir şirkette çalıştığımı anladım.

Bence özel sektörde çalıştığınız yere göre değişir.
Bugün mesela 8-11 arası iş eğitimim vardı. Ayrıca mesaimde 9 ile 18 arasıydı. Eğitimden dolayı işe geç gittim. Buna rağmen müdür eğitime saat 8de girdiğim için normalden bir saat erken çıkmamı söyledi.
Bu çok hoşuma gitti ve çalışanına değer veren bir şirkette çalıştığımı anladım.
Ne güzel. ..

Ama şu var bizde benim çalıştığım yer küçük bir şirket yani 3-5 sene sonra belki de kapanacak. Yükselme imkanında yok. Bir kurum gibi değil bir küçük ofis gibi. Güzel kurumsal sosyalleşebileceğim bir yer değil.

defne-28 Benim de bu ara aynı soru kafamda dönüp duruyor. Ben de yeni SMMM oldum ama belgemi almadım. Siz neye karar verdiniz? Aslında herşeyden memnun olan iyimser bir yapım var ama nedense bulunduğum konum beni tatmin etmiyor? Hep bir arayış içerisindeyim kariyer açısından. Tamam diyorum mesleğini eline aldın, bundan sonrasında mesleğinde kendini geliştir ama bir şey oluyor sürekli aklım KPSS ya da yeniden üniversite okumaya gidiyor. Sizinle aynı durumdayız? Ben de aile şirketinde çalışıyorum. Daha iyi şartlarda çalışmak istiyorsan madem, daha iyi şartlarda başka bir firmaya geç. diyorum kendime. Bu kez de işsiz kalırım korkusundan yerimden kımıldayamıyorum. Böyle böyle düşünmekten kendimi yiyip bitiriyorum.

Back
X