herkese selam :) evli olmadan önce slikon taktıran ve daha sonra evlenip hamile kalan kimse var mı acaba? yani evlendikten sonra göğüsler büyür diyorlar ya öyle bi durum gerçekleşip sorun yaşayan oldu mu? bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar cvp yazıp evli olmayan kişileri aydınlatabilirlerse çok sevinirim :)))
Bekr olupta silikon taktıran arkadaşlarımız var.Ama evlenipte çocuk emziren arkadaşımız forumda yok malesef.Ama tanıdıgım,bildigim varBende evliyim,ama çocuk dogurup emzirdikten sonra silikon taktırdım..Sana şöyle cevap verebilirim.Evlendikten sonra gögüsler büyümez.Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde gögüsler büyür.Emzrme işlemi bittikten sonrada gögüsler küçülür ve gevşer.Evlenmeden önce yani çocuktan önce silikon taktırırsanız hamilelik döneminde yine gögüslerini büyüyecek.Emzirmede sorun yaşamazsınız Allahın izniyle.Her çocuk rızkıyla,nasibiyle gelir.Ne kadar süt emecegi,rızkının ne kadar olacagını Allah bilir.Siz bu ameliyat olsanızda öyledir,olmasanızda Benim kızım 3 ay emdi mesela ama oglum birbuçuk sene..
Emzirme döneminden sonra gögsünüzde silikonda olsa o büyüme ve küçlme işleminden sonra birmiktar sarkma,deformasyon olacaktır gögsünüzde.Protezlerin 15 sene sonra gibi yenilenme süreci var.Bu süre dahada uzayabilir,kıssalabilirde.Çocuklardan sonra tekrar bir ameliyat olup hem protezlerinizi yeniletirsiniz hemde gögsünüzde emzirme dönemlerinden sonra oluşan deformasyonu düzelttirebilirsiniz
Umarım yardımcı olabilmişimdir..Sevgiler...
Çok teşekkür ederim. Peki tanıdığınız bildiğiniz arkadaşlarınız bu durumdan memnun kaldılar mı yoksa pişmanlık yaşadılar mı? Acaba evlendikten sonra mı taktırsaydık şeklinde bi düşünceleri oldu mu biliyo musunuz? Bayramdan sonra doktora gidip görüşmeyi düşünüyorum gerekli aydınlatmayı onlarda yapar sanırım ama ben bide bizzat tecrübe eden arkadaşlardan duyup öğrenmek istedim o nedenle buraya yazıyorum. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler :)))
Bu ameliyatı olupta mutluluğu tadan herkes keşke daha önce bu ameliyatı olsaydım diye düşündü.. Pişmanlık yaşamadılar canım.Ben şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.Eger yakın bir tarihte evlilik,çocuk planlarınız yoksa eger bu ameliyatı ertelemeyin..Dogum ve emzirmelerden sonra Gögüs deforme oluyor biraz ama buna üzülmüyorsunuz. Biraz daha büyüğünü taktırırım düşüncesi bile sizi mutlu ediyor inanın.. Doğumlardan sonra ikinci bir ameliyatı göz önüne alırsanız bence hiçbir sorun pişmanlık yaşamazsınız . Hiçbir doktorda evlen sonra yaptır demezSizi çok iyi anlayacak,istediğiniz göğsü yapacak bir cerrah bulunca hiç beklemeyn bence...
Bu ameliyatı olupta mutluluğu tadan herkes keşke daha önce bu ameliyatı olsaydım diye düşündü.. Pişmanlık yaşamadılar canım.Ben şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.Eger yakın bir tarihte evlilik,çocuk planlarınız yoksa eger bu ameliyatı ertelemeyin..Dogum ve emzirmelerden sonra Gögüs deforme oluyor biraz ama buna üzülmüyorsunuz. Biraz daha büyüğünü taktırırım düşüncesi bile sizi mutlu ediyor inanın.. Doğumlardan sonra ikinci bir ameliyatı göz önüne alırsanız bence hiçbir sorun pişmanlık yaşamazsınız . Hiçbir doktorda evlen sonra yaptır demezSizi çok iyi anlayacak,istediğiniz göğsü yapacak bir cerrah bulunca hiç beklemeyn bence...
Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim :)) Sadece bir sorum olacak göğüs deforme oluyor derken çokmu sarkıyor yani ikinci ameliyatta yeni slikon taktırmak mı gerekiyor yoksa yeni slikona gerek kalmadan gerekli müdahale yapılıyor mu bu müdahale için yine ilk ameliyatta ödenen miktar mı ödeniyor? Çünkü ameliyatı devlette olsam dahi benim için çok cüzi bir fiyat değil yani benim imkanlarıma göre pahalı kaçıyo. Birde 15 yılda bir değiştirmek gerekiyormuş sanırım sürekli ameliyat olmanın bir zararı yok mu? Her ameliyatta dikiş izleri sanki daha kalıcı ve belirgin hale gelir gibi geldi bana. Sanırım dikiş yerleri belli oluyormuş tamamen geçmiyormuş.
Emzirme döneminde gögsün içinde hem silikonun agırlıgı hemde biriken sütün agırlıgı nedeniyle gögüs biraz daha fazla zorlanır tabi..Mantıken bakmak lazım biraz olaylara çünkü.Hiç silikon olmayan bir gögüs emzirme dönemlerinde o agırlık ve büyümeyle sarkıyorsa içinde silikon varsa bu biraz daha fazla olacaktır.Amaaaa....Silikon olmayan bir meme süt işlemi bittikten sonra fıs diye söner.Silikon olan bir memede bu daha az yaşanır.Çünkü içinde silikon varYani sonuç olarak silikonlu meme emzirme işleminden sonra biraz daha aşşagıya düşer ve şişlikler inincede gevşer.İkinci ameliyatta silikonların degiştirilmesi gerekir.Gerekirsede toparlama ameliyatı ile birlikte yapılır bu işlem.Sadece silikon degiştirilmesi gerekirse farklı bir ücret olmaz.Ama dikleştirme gerekirse biraz daha pahalı olabilir..Silikonların 15-20 sene gibi bir ömrü oluyor.Bu süre sonrasında bir kontorlle degiştirilmesine gerek varmı yokmu bakılıyor.Eger deforme olmamışsa iyi duruyorsa degiştirilmesine gerek kalmayabilir ama emzirme gibi işlemlere maruz kaldıysa büyük bir ihtimal degiştirilmesi gerekecektir.Hayatınızda iki kez bu ameliyatı olacagınızı düşünün.Daha fazla gerek olacagını sanmıyorum.Şimdi ve dogumlardan sonra Dikiş yerlerinin kalıcılıgı sizin deri yapınıza ve kesilecek bölgeye baglı bir durumdur.Kimi ten izleri çok iyi saklarken kimiside hiç kaybetmez
Emzirme döneminde gögsün içinde hem silikonun agırlıgı hemde biriken sütün agırlıgı nedeniyle gögüs biraz daha fazla zorlanır tabi..Mantıken bakmak lazım biraz olaylara çünkü.Hiç silikon olmayan bir gögüs emzirme dönemlerinde o agırlık ve büyümeyle sarkıyorsa içinde silikon varsa bu biraz daha fazla olacaktır.Amaaaa....Silikon olmayan bir meme süt işlemi bittikten sonra fıs diye söner.Silikon olan bir memede bu daha az yaşanır.Çünkü içinde silikon varYani sonuç olarak silikonlu meme emzirme işleminden sonra biraz daha aşşagıya düşer ve şişlikler inincede gevşer.İkinci ameliyatta silikonların degiştirilmesi gerekir.Gerekirsede toparlama ameliyatı ile birlikte yapılır bu işlem.Sadece silikon degiştirilmesi gerekirse farklı bir ücret olmaz.Ama dikleştirme gerekirse biraz daha pahalı olabilir..Silikonların 15-20 sene gibi bir ömrü oluyor.Bu süre sonrasında bir kontorlle degiştirilmesine gerek varmı yokmu bakılıyor.Eger deforme olmamışsa iyi duruyorsa degiştirilmesine gerek kalmayabilir ama emzirme gibi işlemlere maruz kaldıysa büyük bir ihtimal degiştirilmesi gerekecektir.Hayatınızda iki kez bu ameliyatı olacagınızı düşünün.Daha fazla gerek olacagını sanmıyorum.Şimdi ve dogumlardan sonra Dikiş yerlerinin kalıcılıgı sizin deri yapınıza ve kesilecek bölgeye baglı bir durumdur.Kimi ten izleri çok iyi saklarken kimiside hiç kaybetmez
anladığım kadarıyla protezler 15 sene de bir yenilenmesi gerekmiyor da evlilikten önce takıldgında cocuk dogurduktan sonra deforme oldgu için değiştrilmesi gerekiyor sanırım..mesela sen daha çocuk düşünmediğini söylemişitn kendi konunda o yüzden sneinklerin değişmesi gerekmez dimi? peki memenin ve protezin deforme olmaması sarkmaması için hamileyken falan ne bilim yapılbilcek bi spor bi egzersiz falan yok mudur :/ bak üzüldüm şimdi zaten ikinci ameliyat düşnyordm bi de üçüncü mü çıktı başıma
önce yaşa ve gör derim. yarın ne olacağımız belli değilken sen neden bu kadar uzağı düşünüyorsun ki! kendini hasta edeceksin canım. yazık sana.göğüslerin şeklini alsın. küçük bulursan olursun ameliyatını. belki 3. ameliyata hiç gerek kalmayacak. nereden bilebilirsin ki bunu...
Ameliyat olanlara bir sorum olacak böyle göğüsleriniz size hiç fazlalık gibi geliyor mu? Yani ağırlık yapıyor mu? Heran düşecekmiş gibi hissediyor musunuz?
bir ay oldu ameliyat olalı. öyle bir his yaşamadım. kesinlikle fazlalık gibi gelmiyor. zaten hep bu dolgun göğüsleri bekliyormuş gibi göğüs kafesim. eksikler tamamlandı anlayacağın.. henüz his gelmedi. daha erken bunun için. his gelince ve göğüs yoğunluğunu/ağırlığını farkedince daha mutlu olacağım.
hımm hissizlikte oluyor yani öyle mi? Sanırım geçici bi hissizlik oluyor.Patlama falan kolay kolay olmuyormuş değil mi? Belki sorularım saçma geliyodur ama hiç görmedim nsl birşey ve göğüslerim o kadar küçükki ağırlık olacakmış gibi geliyor. Belki sizde ameliyattan önce benimle aynı hisleri yaşamışsınızdır. Göğsü büyük olanlar için bile sanki ağırlık varmış gibi hissediyolar şeklinde bi düşünce var kafamda nedense. 75 i bile doldurmuyor ergenliğe yeni girenlerin hafif bi çıkıntı olur ya aynı öyle kalmış sanki benimkilerde ve birbirlerinden çok ayrılarSlikon taktırınca bu ayrıklık gider mi acaba ben hep bi çatalım olsun istemişimdir. :):)
hissizlik geçicidir. protez bağ dokusuyla kaplanacak zamanla. vücut protezi bir parçasıymış gibi hissedecek hale gelir. çekilen her sıkıntı geçicidir. yeter ki emin ellerde geçirilsin ameliyat.
"silikonun patlaması" durumu diye bir şey yok. argo deyimle söylenmiş, insanları korkutma ve bu ameliyatı olanlarla dalga geçme amacıyla uydurulmuş söz işte. tuz içeren protezler zamanla sıvı kaybına uğradığı için hacmi küçülürmüş. jel protezlerde böyle bir risk yok. ayrıca kişinin göğsü bıçak vb araçlarla kesilmediği sürece protezi zarar görmez. eee, bu kadar zarar gören kişi için protezi geçin, ciddi bir kaza geçirmiş demektir zaten. (herkesten uzak olsun)
ağırlık hissetmezsin merak etme. sadece mutluluktan hafiflersin
75 dediğin göğüs ölçüsü değil. ben de bir sene öncesine kadar öyle sanıyordum. göğüs alt ölçün 75 mi? göğüs üst ölçünü al bir de. aradaki fark cup bilgini verir. "sütyen bedenimizi bulmak için yapılacaklar" konu başlığını incele.
benim göğüs altım 72. üst kısım 89- 90 çıkıyor. ödemler geçince ve göğüs tam şeklini alınca -bu en erken 6 ay olacakmış- bir kaç cm (muhtemelen 1, 2 cm) inecek. aradaki fark 14 ve üzeri olacağı için, ben c cup kullanacağım örneğin.
istediğini sorabilirsin. bizler de aynı süreçlerden geçtik. ne hissettiğini anlarız, çekinme sor.
Ameliyat olanlara bir sorum olacak böyle göğüsleriniz size hiç fazlalık gibi geliyor mu? Yani ağırlık yapıyor mu? Heran düşecekmiş gibi hissediyor musunuz?
yaprak4 ve paloma gerçekten verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :))) Doktor için buradan deneyip yazanlar olursa diye soruyorum fakat henüz cevap veren olmadı Ankara da oturuyorum ve bu ameliyat için başka bir şehre gitme şansım yok tanıdık kimse yok Ankara dışında ve yolculuk sakıncalı olur sanırım. Ankara da doktoru ismiyle öneren bi yoruma rastlamadım henüz umarım öneren birileri olur ve ilk o doktorlardan araştırmaya başlarım :))) Sonuçta memnun kalanlar çoksa başka doktora gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. :)))
ankara deyince aklıma ank32 arkadaşım geliyor. Onun konusunu oku. :112:
yaprak4 ve paloma gerçekten verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :))) Doktor için buradan deneyip yazanlar olursa diye soruyorum fakat henüz cevap veren olmadı Ankara da oturuyorum ve bu ameliyat için başka bir şehre gitme şansım yok tanıdık kimse yok Ankara dışında ve yolculuk sakıncalı olur sanırım. Ankara da doktoru ismiyle öneren bi yoruma rastlamadım henüz umarım öneren birileri olur ve ilk o doktorlardan araştırmaya başlarım :))) Sonuçta memnun kalanlar çoksa başka doktora gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. :)))