e tamam size poliklinikten sıra alın demişler. bu hep vardı mhrs ve 182' den önce olan bi işleyişti. ben bugüne kadar hep randevulu gittim. sıkıntı da yaşamadım.
bu o zaman şehrin nüfusuyla ilgili bi sıkıntı ama siz tüm sağlık bakanlığını çalışanları ve işleyişi töhmet altında bırakıyorsunuz.
Ankara' da böyle sıkıntı inanın yok sadece üniversite hastanelerinde randevu sıkıntısı yaşanıyor.
Gittiginiz yer üniversite hastanesi olabilir mi? MHRS den bağımsız kendi randevu sistemi olan? Çünkü Ankara'da Hacettepe ve gazi hastanesi aynı bu şekilde kendileri poliklinikten randevu veriyor ve randevusuz bakılmıyor çünkü farklı sistemleri var. MHRS den de randevu alınmaz onlara. O yüzden size poliklinikten randevu alın demişlerdi. MHRS için poliklinikten randevu alınmaz.Üstelik ben bu randevusuz da hasta bakma mevzusunu ilk defa buradan öğreniyorum. Gittiğimde de sabahın körüydü, yani randevu limiti var da yetişemedim desem değil. Ben çok nadir hastaneye giderim, o gün gittiğimde de randevusuz hasta bakmıyoruz poliklinikten randevu alın dedi gittiğim 2 hastane de.
Yani sabah erken gidildiğinde randevusuz bakılabildiğini ilk kez burada okudum
Gittiginiz yer üniversite hastanesi olabilir mi? MHRS den bağımsız kendi randevu sistemi olan? Çünkü Ankara'da Hacettepe ve gazi hastanesi aynı bu şekilde kendileri poliklinikten randevu veriyor ve randevusuz bakılmıyor çünkü farklı sistemleri var. MHRS den de randevu alınmaz onlara. O yüzden size poliklinikten randevu alın demişlerdi. MHRS için poliklinikten randevu alınmaz.
etik kurallar bölgeye ve şehre göre değişiyor mu? hala aynı şeyi savunuyorsunuz.Tamam Ankara'da gereksiz yere acili meşgul eden insanlara laf söyleyin o halde hiçbir sıkıntı yokken. Ama İstanbul'da işler öyle yürümüyor, karın ağrısı çeken deli gibi ağlayan bebeği susturamayıp sakinleştiremeyen ve acile götüren insanları ben kendi adıma anlayabiliyorum, siz anlamayabilirsiniz.
etik kurallar bölgeye ve şehre göre değişiyor mu? hala aynı şeyi savunuyorsunuz.
ben de bebekliğimden beri bu durumu çekiyorum mesela.yemekten kısa bir süre sonra hoop tuvalet (sürekli dışarıda biri olduğumdan sıkıntı tabi) paketli gıda yedin mi ishal, çok yağlı yemek yedin mi ishal vs.midem de çok hassastır sürekli mide bulantısı hapı var çantamda.bebekken de metabolik tedavilik bir şey yok beslenmesine dikkat edin demişler şu an da öyle diyolar.Ama problem yani bu. Katı yapmıyor mu ki,5 gün diyorsunuz. 2.günü geçse gayet katı oluyor oğlumun kakası.
Metabolizma ile de alakalı olabilir tabi. Bazı insanlar kolay sindirip çıkıyor tuvalete. Tam tersi de olabiliyor tabi.
Aynen mutlaka probiyotik kullanın ama yemek demişken bamya denesinize. Geçen oğlum yedi 2 gün ishal gibi oldu. Bamyadandır dedi büyükler bağırsaklarını çalıştırmıştır filan dediler. Aklıma geldi öyle.Evet probiyitik aklimda. En yakin zamanda dr.a soracagim. Kac kere gittik dr.a tek dedigi bagirsak duzeni bu kizinin yapacak bisey yok. Bekleyeceksin yapmasini. E bekleyim de cocuk kivraniyor. Uyumuyor. Bakin bu gece de ayniyiz. 5 gun oldu kaka yapmiyor. Zeytinyagi kullaniyorum yemeklerimizde. Asla aycicek yagi,sana yag falan yok yani. Dikkat ediyorum gidasina. Ispanak , pirasa falan yediriyorum. Corba her gun iciyor. Ama yok yani bagirsaklari cok tembel
Burda da yok dogru duzgun gidebilecegimiiz bir dr. Hepsi basindan atiyor resmen. Yazin ilk firsatta memlekette iyi bir dr. Bulacagim artik
Kaynatmadim hic. Suyunu icirdim biraz bekletip ama bir da kaynatmayi deeneyim bakalim. TesekkurlerBir su bardağı suyun içine 5-6 tane kayısı atıp yumusayinacaya kadar kaynat. Daha sonra rondodan gecir. Ekşi olduysa biraz şeker koyabilirsin. Aç karnına içir. Bunu ilk yaptiginda iki gün üst üste yap. Bir gün ara ver. Kakası yumusayinca haftada ikiye falan düşür. Sürekli icirirsen bağırsak tembelleşebilir. Kızımda işe yaramıştı. Hala yaparım. Geçmiş olsun.
Evet bir arkadas bamya demis yukarda. Deneyecegim insallah bamyayi da. TesekkurlerAynen mutlaka probiyotik kullanın ama yemek demişken bamya denesinize. Geçen oğlum yedi 2 gün ishal gibi oldu. Bamyadandır dedi büyükler bağırsaklarını çalıştırmıştır filan dediler. Aklıma geldi öyle.
Hayir herkes israrla normal diyor. 15 aylik bebegim. Ek gidadan beri durum bu. Sadece beni emdigi zaman boyle degildi. Bu yaz memlekette goturecegim iyi bi dr.aKızım kronik kabızdı neler çektim bende 4 yaşında hala yapmadıkça ben stre oluyorum diyet vede probiyotik ve prebiyotik gıdalar birde probiyotik damla şase var prebiyotik de şase var kullanırsanız geröekten hemen fayda ediyor duclosoft şrupta çok işe yarıyor sebebei arştrlıdımı birde
Lifli gıdalar denediniz mi iyi gelir.. benim kiziminda oluyo bazen portakal sıkıp iciriyorum iyi geliyoKızlar arkadaşımın çocugu kabız olmuş devlet hastanesi ne getirdik lavman yapılcak dediler biz bilmiyoruz falan dedik ama ısrarla siz yapucaksınız dediler bu normal mi yani onlar neden yapmıyo aslında sinir oldum sen li ben li konuşmalar orda yatmalar koltukta kahkahalar falan ben mi alınganım
Hımm büyük ihtimal beslenmesinden armut salatalık kabak hurma bal kabağı mürdüm eriği bunlar kesin çözüm gıdalar yaza kadar günde bi öğn bunlardan biriyle beslense gene rahatlatır bide muhalka diye beyaz un beyaz ekmek paketli gıda pirinnç pilavı makarna yok bu diyet işe yarıyor katı amaHayir herkes israrla normal diyor. 15 aylik bebegim. Ek gidadan beri durum bu. Sadece beni emdigi zaman boyle degildi. Bu yaz memlekette goturecegim iyi bi dr.a
ben de çapada cildiyede aktif olarak tedavi görüyorum, biliyorsunuz ki çapada randevu bulmak kolay değil.ancak sitesi her akşam güncelleniyor, tam o saatte girince bütün randevular o günden itibaren 4. güne açılmış oluyor.bir defa randevu tutturamadım gittim dedim böyle böyle bu hafta muayeneye gelmem gerekiyo ama bulamadım (yani keyfi bi sebep değildi roaccutane kullanıyorum o haftaya yalnızca boş günüme randevu denk getirememiştim) tamam geçin randevu kayıta kaydolun dediler ve muayene oldum, ki camında randevusuz kesinlikle bakılmaz diye yazı bile varBen de diyorum ki sizin yaşadığınız yerde sıkıntı olmamış ve 2 gün sonraya randevu bulmuş olabilirsiniz, ben randevuyu 15 günden önce alamadım daha önce hiç, ne kadın doğumdan ne de cildiyeden.
E sabah kalkmışım bütün vücudum kızarmış, zona çıkarmışım, bulaşıcı bir şey ve 2 aylık kızım, 15 gün nasıl bekleyebilirim tedavisiz? Hadi 2 gün olsun, 2 gün nasıl bekleyebilirim?
Gidiyorum ve randevusuz bakamıyoruz 182 den randevu alın diyorlar, 182 15 gün öncesine randevu vermiyor.
Sizce ne yapmalı bu durumda?
Genellikle aileler yapıyor bu kadar alıngan olmayın altı üstü deliğe sıvı sıkcanızKızlar arkadaşımın çocugu kabız olmuş devlet hastanesi ne getirdik lavman yapılcak dediler biz bilmiyoruz falan dedik ama ısrarla siz yapucaksınız dediler bu normal mi yani onlar neden yapmıyo aslında sinir oldum sen li ben li konuşmalar orda yatmalar koltukta kahkahalar falan ben mi alınganım
ben de çapada cildiyede aktif olarak tedavi görüyorum, biliyorsunuz ki çapada randevu bulmak kolay değil.ancak sitesi her akşam güncelleniyor, tam o saatte girince bütün randevular o günden itibaren 4. güne açılmış oluyor.bir defa randevu tutturamadım gittim dedim böyle böyle bu hafta muayeneye gelmem gerekiyo ama bulamadım (yani keyfi bi sebep değildi roaccutane kullanıyorum o haftaya yalnızca boş günüme randevu denk getirememiştim) tamam geçin randevu kayıta kaydolun dediler ve muayene oldum, ki camında randevusuz kesinlikle bakılmaz diye yazı bile varsadece bunu istismar edenlere kafasına göre randevusuz gelene hayır deyip gönderdiklerini biliyorum.
şey yapabilirsiniz mesela doktorla konuşun iki hasta arası girip durumunuzu anlatın o bi kağıt yazıp veriyor günlük randevusuz hasta kontenjanı gibi bişeyleri var, ya da son çare acilden giriceksiniz.
182 ile uğraşmaya gerek yok cidden biraz hastanenin randevu taktiğini bilmek gerekiyo amaGeçen hafta kan vermek için sağlık ocağına gittim, 28 şubattı tarih. Doktor 16 Marttan önce kan alınmayacağını çok yoğun olduğunu söyledi, 16 marta randevu aldım aile sağlığı merkezindensadece kan alınacak yani. Bizim bulunduğumuz yerle ilgili sanırım bu durum, aşırı yoğunluk var.
Üniversite hastaneleri en iyisi gerçekten, biz de Cerrahpasadan randevu alırken gece tam 00.00 da aramaya başlayıp 3 gün sonraya randevu alıyorduk dediğiniz gibi :) en iyisi öyle yapmak sanırım 182'yi aramayacağım bir daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?