• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesin de lavman

e tamam size poliklinikten sıra alın demişler. bu hep vardı mhrs ve 182' den önce olan bi işleyişti. ben bugüne kadar hep randevulu gittim. sıkıntı da yaşamadım.

Ben de diyorum ki sizin yaşadığınız yerde sıkıntı olmamış ve 2 gün sonraya randevu bulmuş olabilirsiniz, ben randevuyu 15 günden önce alamadım daha önce hiç, ne kadın doğumdan ne de cildiyeden.

E sabah kalkmışım bütün vücudum kızarmış, zona çıkarmışım, bulaşıcı bir şey ve 2 aylık kızım, 15 gün nasıl bekleyebilirim tedavisiz? Hadi 2 gün olsun, 2 gün nasıl bekleyebilirim?

Gidiyorum ve randevusuz bakamıyoruz 182 den randevu alın diyorlar, 182 15 gün öncesine randevu vermiyor.

Sizce ne yapmalı bu durumda?

bu o zaman şehrin nüfusuyla ilgili bi sıkıntı ama siz tüm sağlık bakanlığını çalışanları ve işleyişi töhmet altında bırakıyorsunuz.
Ankara' da böyle sıkıntı inanın yok sadece üniversite hastanelerinde randevu sıkıntısı yaşanıyor.

Tamam Ankara'da gereksiz yere acili meşgul eden insanlara laf söyleyin o halde hiçbir sıkıntı yokken. Ama İstanbul'da işler öyle yürümüyor, karın ağrısı çeken deli gibi ağlayan bebeği susturamayıp sakinleştiremeyen ve acile götüren insanları ben kendi adıma anlayabiliyorum, siz anlamayabilirsiniz.

Üstelik ben bu randevusuz da hasta bakma mevzusunu ilk defa buradan öğreniyorum. Gittiğimde de sabahın körüydü, yani randevu limiti var da yetişemedim desem değil. Ben çok nadir hastaneye giderim, o gün gittiğimde de randevusuz hasta bakmıyoruz poliklinikten randevu alın dedi gittiğim 2 hastane de.

Yani sabah erken gidildiğinde randevusuz bakılabildiğini ilk kez burada okudum
Gittiginiz yer üniversite hastanesi olabilir mi? MHRS den bağımsız kendi randevu sistemi olan? Çünkü Ankara'da Hacettepe ve gazi hastanesi aynı bu şekilde kendileri poliklinikten randevu veriyor ve randevusuz bakılmıyor çünkü farklı sistemleri var. MHRS den de randevu alınmaz onlara. O yüzden size poliklinikten randevu alın demişlerdi. MHRS için poliklinikten randevu alınmaz.

Gittiginiz yer üniversite hastanesi olabilir mi? MHRS den bağımsız kendi randevu sistemi olan? Çünkü Ankara'da Hacettepe ve gazi hastanesi aynı bu şekilde kendileri poliklinikten randevu veriyor ve randevusuz bakılmıyor çünkü farklı sistemleri var. MHRS den de randevu alınmaz onlara. O yüzden size poliklinikten randevu alın demişlerdi. MHRS için poliklinikten randevu alınmaz.

Hayır dediğiniz gibi Cerrahpaşa hastanesi mesela zaten öyle, telefonla ayrıca randevu alınıyor
Bahsettiğim yer bulunduğum ilçedeki 2 devlet hastanesiydi.

Tamam Ankara'da gereksiz yere acili meşgul eden insanlara laf söyleyin o halde hiçbir sıkıntı yokken. Ama İstanbul'da işler öyle yürümüyor, karın ağrısı çeken deli gibi ağlayan bebeği susturamayıp sakinleştiremeyen ve acile götüren insanları ben kendi adıma anlayabiliyorum, siz anlamayabilirsiniz.
etik kurallar bölgeye ve şehre göre değişiyor mu? hala aynı şeyi savunuyorsunuz.

etik kurallar bölgeye ve şehre göre değişiyor mu? hala aynı şeyi savunuyorsunuz.

Cidden çok enteresan yahu, hangi etik kurallar?
Olaya göre düşünüyorum ben hanımefendi, bahsettiğimiz olay diyelim ki İstanbul'da geçiyor, randevu bulunamıyor, özel hastaneye de götürülemiyor parasızlıktan, kadın gece 3 te çocuğunu susturamamış, çocuk ağlamaktan kusuyor artık. Sizce hala burada etik kurallar mı geçerli? Neden acile götürdün diye kızabilir misiniz? Ben kızamıyorum. Olay bundan ibaret.

Acilleri gereksiz meşgul etmeye ben de karşıyım, adamın burnu akıyor 3 gündür, 4.gün gece yarısı acile koşup bir serum taksanıza diyor, bunu savunmam elbette mümkün değil

Kendim de böyle yaşayan, yapan biri değilim

Ama işin ucunda bir çocuk varsa, tuvaletini yapamadığı için ağlıyorsa anlayışla karşılayabilirim diyorum.

Ama problem yani bu. Katı yapmıyor mu ki,5 gün diyorsunuz. 2.günü geçse gayet katı oluyor oğlumun kakası.
Metabolizma ile de alakalı olabilir tabi. Bazı insanlar kolay sindirip çıkıyor tuvalete. Tam tersi de olabiliyor tabi.
ben de bebekliğimden beri bu durumu çekiyorum mesela.yemekten kısa bir süre sonra hoop tuvalet (sürekli dışarıda biri olduğumdan sıkıntı tabi) paketli gıda yedin mi ishal, çok yağlı yemek yedin mi ishal vs.midem de çok hassastır sürekli mide bulantısı hapı var çantamda.bebekken de metabolik tedavilik bir şey yok beslenmesine dikkat edin demişler şu an da öyle diyolar.

Evet probiyitik aklimda. En yakin zamanda dr.a soracagim. Kac kere gittik dr.a tek dedigi bagirsak duzeni bu kizinin yapacak bisey yok. Bekleyeceksin yapmasini. E bekleyim de cocuk kivraniyor. Uyumuyor. Bakin bu gece de ayniyiz. 5 gun oldu kaka yapmiyor. Zeytinyagi kullaniyorum yemeklerimizde. Asla aycicek yagi,sana yag falan yok yani. Dikkat ediyorum gidasina. Ispanak , pirasa falan yediriyorum. Corba her gun iciyor. Ama yok yani bagirsaklari cok tembel 🤦‍♀️
Burda da yok dogru duzgun gidebilecegimiiz bir dr. Hepsi basindan atiyor resmen. Yazin ilk firsatta memlekette iyi bir dr. Bulacagim artik 🤦‍♀️
Aynen mutlaka probiyotik kullanın ama yemek demişken bamya denesinize. Geçen oğlum yedi 2 gün ishal gibi oldu. Bamyadandır dedi büyükler bağırsaklarını çalıştırmıştır filan dediler. Aklıma geldi öyle.

Bir su bardağı suyun içine 5-6 tane kayısı atıp yumusayinacaya kadar kaynat. Daha sonra rondodan gecir. Ekşi olduysa biraz şeker koyabilirsin. Aç karnına içir. Bunu ilk yaptiginda iki gün üst üste yap. Bir gün ara ver. Kakası yumusayinca haftada ikiye falan düşür. Sürekli icirirsen bağırsak tembelleşebilir. Kızımda işe yaramıştı. Hala yaparım. Geçmiş olsun.
Kaynatmadim hic. Suyunu icirdim biraz bekletip ama bir da kaynatmayi deeneyim bakalim. Tesekkurler 🤗

Aynen mutlaka probiyotik kullanın ama yemek demişken bamya denesinize. Geçen oğlum yedi 2 gün ishal gibi oldu. Bamyadandır dedi büyükler bağırsaklarını çalıştırmıştır filan dediler. Aklıma geldi öyle.
Evet bir arkadas bamya demis yukarda. Deneyecegim insallah bamyayi da. Tesekkurler 😊

Kızım kronik kabızdı neler çektim bende 4 yaşında hala yapmadıkça ben stre oluyorum diyet vede probiyotik ve prebiyotik gıdalar birde probiyotik damla şase var prebiyotik de şase var kullanırsanız geröekten hemen fayda ediyor duclosoft şrupta çok işe yarıyor sebebei arştrlıdımı birde
Hayir herkes israrla normal diyor. 15 aylik bebegim. Ek gidadan beri durum bu. Sadece beni emdigi zaman boyle degildi. Bu yaz memlekette goturecegim iyi bi dr.a

Kızlar arkadaşımın çocugu kabız olmuş devlet hastanesi ne getirdik lavman yapılcak dediler biz bilmiyoruz falan dedik ama ısrarla siz yapucaksınız dediler bu normal mi yani onlar neden yapmıyo aslında sinir oldum sen li ben li konuşmalar orda yatmalar koltukta kahkahalar falan ben mi alınganım
Lifli gıdalar denediniz mi iyi gelir.. benim kiziminda oluyo bazen portakal sıkıp iciriyorum iyi geliyo

Hemşirelerin görev tanimlarinda var mı ben de bilmiyorum lavman yapmak. Sağlıkçı arkadaşlar bilirler.

Bana özel bir hastanede yapılmıştı sezeryan sonrası. Hemşire yapmıştı.

Devlet hastanelerinde günlük belirli bir kota dahilinde her bölümde belirli saat aralığında randevusuz ayaktan hasta için hastalara kayıt verilir. Uzun süreli şikayetlerde çocuk acile gittiğinizde size o an için müdahele yapılır ama poliklinik hizmeti beklemeniz yanlış bir beklenti olur. Acilde eğer yapmayı bilmiyorsanız hemşireden yardım isteyebilirsiniz. Türkiye’deki doktorları, sağlık çalışanlarını veya sağlık sistemini beğenmeyen insanları yurt dışındaki hastanelerle kıyaslamamasını öneririm. Amerika’da, Kanada ve İngiltere’de uzun saatler beklersiniz ve yüklü bir ücret ödersiniz. Avrupa’da Almanya’da ve diğer yerlerde hastanelerde bizim Türk ve Ortadoğulu vatandaşlar dışında acile sadece acil gelir, uzman hekime randevu zor alırsınız, bazı yerlerde acile gitmeden önce bile sağlık sigorta şirketini aramak zorundasınız, acile gittiğinizde yine beklersiniz. Hastanelerde doktorlarla veya personelle tartışma cesareti olan insanlara orada harika bir tavırla karşılaşırsınız. Bir çok hastanede bizim devlet hastanesinde yapılan tetkikler bile yapılamaz, ev bir iki gün sonuç için beklersiniz. Öyle canım sıkıldı hastaneye gideyim, uzman baksın davranışları yüzünden acillerde inanılmaz kalabalık ve gereksiz yığılmalar oluyor. Ameliyat olmak için bile Avrupa’dan buradaki doktorlara geliniyor. Bence sağlık sisteminin ve doktorların kıymetini bilin. Tabi ki iyi ve güler yüzlü olmayan insanlar var. Bana da rastlıyor ama ben bunları genellemiyorum. Genele bakıyorum, eğer aynı güne randevu alıp aynı hafta içinde tüm tetkiklerim yapılmış ve işimi bitirebildiysem mutlu oluyorum.

Kabızlık için de bahsedeyim size, kabzılık nedenleri araştırıldıysa eğer troid vs ve bir şey çıkmadı ise fonksiyonel kabızlık denilir. Annenin burada görevi çok önemli. Erkek çocuklar biraz daha kabızlık için yatkın olur. Davranış tedavisi önemli. İşk başta size zaten kaka yumuşatıcı ilaçlar - emilemeyen şeker türevi-verirler. Düzenli kullanmanız şart. 2 aydan sonra düzene girer. Besinleri glukoz içeriği az, posalı fazla seçeceksiniz. Meyve vermeyin özellikle portakal, nar, mandalina, muz gibi. Sabah aç karnına ılık su, gün kurusu vereceksiniz. Sonrasında kahvaltı ama peynir, yumurta, bir çay kaşığı zeytinyağı olmalı kahvaltısında. Bebe bisküvisi vs olmamalı. İsterseniz yulaflı süt haşlayıp iyice kıvamı mama gibi olukça verebilirsiniz. Ana öğün aralarında sırf yok tutsun diye bebe bisküvisi vs kesinlikle vermeyin. Sebze çorbası, sebze püresi ve yanına kıyma vs gibi beslemeniz bir süre patates yedirmeseniz lazım. Her besleme sonrası çocuğu tuvalete oturtur gibi hazırlamanız lazım. Barsak fizyolojisi çiğneme ile başlar ve harekete geçer. Su bile içirseniz çömeltin. Popoda yara vs olabilir. Bir leğen ılık suya otursun, içine baticon bir kaşık koyun. Bunları yaptınız olmadı ise çocuk uzmanından kullandınız ilaç vs yine olmadı çocuk gastroenterolojiye randevu alın. Benim gördüğüm anneler ne derseniz deyin yine kendi bildiklerini uygular ve çocuğa bir muz, portakal dayar. Çocuğum yemiyo diyip pirinç pilavı, patates ve makarna ile öğün dolduran çok. Çikolata, şeker bal, puding, meyveli yoğurt da önerilmiyor.

Hayir herkes israrla normal diyor. 15 aylik bebegim. Ek gidadan beri durum bu. Sadece beni emdigi zaman boyle degildi. Bu yaz memlekette goturecegim iyi bi dr.a
Hımm büyük ihtimal beslenmesinden armut salatalık kabak hurma bal kabağı mürdüm eriği bunlar kesin çözüm gıdalar yaza kadar günde bi öğn bunlardan biriyle beslense gene rahatlatır bide muhalka diye beyaz un beyaz ekmek paketli gıda pirinnç pilavı makarna yok bu diyet işe yarıyor katı ama 😔

Ben de diyorum ki sizin yaşadığınız yerde sıkıntı olmamış ve 2 gün sonraya randevu bulmuş olabilirsiniz, ben randevuyu 15 günden önce alamadım daha önce hiç, ne kadın doğumdan ne de cildiyeden.

E sabah kalkmışım bütün vücudum kızarmış, zona çıkarmışım, bulaşıcı bir şey ve 2 aylık kızım, 15 gün nasıl bekleyebilirim tedavisiz? Hadi 2 gün olsun, 2 gün nasıl bekleyebilirim?

Gidiyorum ve randevusuz bakamıyoruz 182 den randevu alın diyorlar, 182 15 gün öncesine randevu vermiyor.

Sizce ne yapmalı bu durumda?
ben de çapada cildiyede aktif olarak tedavi görüyorum, biliyorsunuz ki çapada randevu bulmak kolay değil.ancak sitesi her akşam güncelleniyor, tam o saatte girince bütün randevular o günden itibaren 4. güne açılmış oluyor.bir defa randevu tutturamadım gittim dedim böyle böyle bu hafta muayeneye gelmem gerekiyo ama bulamadım (yani keyfi bi sebep değildi roaccutane kullanıyorum o haftaya yalnızca boş günüme randevu denk getirememiştim) tamam geçin randevu kayıta kaydolun dediler ve muayene oldum, ki camında randevusuz kesinlikle bakılmaz diye yazı bile var :D sadece bunu istismar edenlere kafasına göre randevusuz gelene hayır deyip gönderdiklerini biliyorum.
şey yapabilirsiniz mesela doktorla konuşun iki hasta arası girip durumunuzu anlatın o bi kağıt yazıp veriyor günlük randevusuz hasta kontenjanı gibi bişeyleri var, ya da son çare acilden giriceksiniz.

Kızlar arkadaşımın çocugu kabız olmuş devlet hastanesi ne getirdik lavman yapılcak dediler biz bilmiyoruz falan dedik ama ısrarla siz yapucaksınız dediler bu normal mi yani onlar neden yapmıyo aslında sinir oldum sen li ben li konuşmalar orda yatmalar koltukta kahkahalar falan ben mi alınganım
Genellikle aileler yapıyor bu kadar alıngan olmayın altı üstü deliğe sıvı sıkcanız

ben de çapada cildiyede aktif olarak tedavi görüyorum, biliyorsunuz ki çapada randevu bulmak kolay değil.ancak sitesi her akşam güncelleniyor, tam o saatte girince bütün randevular o günden itibaren 4. güne açılmış oluyor.bir defa randevu tutturamadım gittim dedim böyle böyle bu hafta muayeneye gelmem gerekiyo ama bulamadım (yani keyfi bi sebep değildi roaccutane kullanıyorum o haftaya yalnızca boş günüme randevu denk getirememiştim) tamam geçin randevu kayıta kaydolun dediler ve muayene oldum, ki camında randevusuz kesinlikle bakılmaz diye yazı bile var :KK70: sadece bunu istismar edenlere kafasına göre randevusuz gelene hayır deyip gönderdiklerini biliyorum.
şey yapabilirsiniz mesela doktorla konuşun iki hasta arası girip durumunuzu anlatın o bi kağıt yazıp veriyor günlük randevusuz hasta kontenjanı gibi bişeyleri var, ya da son çare acilden giriceksiniz.

Geçen hafta kan vermek için sağlık ocağına gittim, 28 şubattı tarih. Doktor 16 Marttan önce kan alınmayacağını çok yoğun olduğunu söyledi, 16 marta randevu aldım aile sağlığı merkezinden 🤦‍♀️ sadece kan alınacak yani. Bizim bulunduğumuz yerle ilgili sanırım bu durum, aşırı yoğunluk var.

Üniversite hastaneleri en iyisi gerçekten, biz de Cerrahpasadan randevu alırken gece tam 00.00 da aramaya başlayıp 3 gün sonraya randevu alıyorduk dediğiniz gibi :) en iyisi öyle yapmak sanırım 182'yi aramayacağım bir daha

Geçen hafta kan vermek için sağlık ocağına gittim, 28 şubattı tarih. Doktor 16 Marttan önce kan alınmayacağını çok yoğun olduğunu söyledi, 16 marta randevu aldım aile sağlığı merkezinden 🤦‍♀️ sadece kan alınacak yani. Bizim bulunduğumuz yerle ilgili sanırım bu durum, aşırı yoğunluk var.

Üniversite hastaneleri en iyisi gerçekten, biz de Cerrahpasadan randevu alırken gece tam 00.00 da aramaya başlayıp 3 gün sonraya randevu alıyorduk dediğiniz gibi :) en iyisi öyle yapmak sanırım 182'yi aramayacağım bir daha
182 ile uğraşmaya gerek yok cidden biraz hastanenin randevu taktiğini bilmek gerekiyo ama :D .sağlık ocağında maşallah ne doluluğu o öyle ya , bizimkinde de kan vereceksem erken gitmem gerekiyo yani 8,30 da muayene başlıyo 8.15 te sıramı almış oluyorum ,sınırı var günlük çünkü ama muhakkak her günün belli bir kontenjanı oluyo atıyorum 30 kişi.Sabim'i arayıp bildirin durumu ne o öyle orduya mı test yapıyolar :KK17: :KK17:

Back
X