- 27 Nisan 2019
- 314
- 413
- 103
Cok normal. Bilmiyorsanız gosterir misiniz diyebilirsiniz ama bu ihtiyac halinde sizin evde de kullanabileceginiz birsey.Kızlar arkadaşımın çocugu kabız olmuş devlet hastanesi ne getirdik lavman yapılcak dediler biz bilmiyoruz falan dedik ama ısrarla siz yapucaksınız dediler bu normal mi yani onlar neden yapmıyo aslında sinir oldum sen li ben li konuşmalar orda yatmalar koltukta kahkahalar falan ben mi alınganım
Bende de var kronik kabizlik. Dikkat ederim o yuzden yemeklere. Genelde sebze pisiririm. Corbasiz asla ogunumuz yoktur. Kizim da bizle yiyor zaten. Hakiki zeytinyagi kullaniyorum marketten falan almam yani. Mutlaka yemeklerine ekstra zeytinyagi gezdiriyorum.Probiyotik deneseniz. Ent... ile aşılayan bir marka var. Oğlum ne zaman antibiyotik kullanmak zorunda kalsa bağırsakları zarar görmesin diye kullanıyorum onu.
Bazılarının bağırsağı bu şekilde tembel oluyor. Ablam da da var aynı problem, bayağı iyi doktorlara gitti. Testler yaptılar, sizin bağırsağınız bu şekilde lifli gıdalar tüketeceksiniz dediler
Bamya hic tattirmadim ona. Deneyim bi bunu. 15 aylik bamya yiyebilir sanirim. Rondodan gecirmiyorum zaten. Herseyi parcalayabiliyor. 11 tane disi var. Azilari da cikti zaten. Bamya tattirayim o zaman bi.bamya yı haşlayıp rondodan geçirin .umarım işe yarar
Ilginc 20 22 yasindaydim.Hemsire kendi yapmaya kalkmisti.Gosterin ben yaparim demistim o sıkintimda kahkahaylaKızlar arkadaşımın çocugu kabız olmuş devlet hastanesi ne getirdik lavman yapılcak dediler biz bilmiyoruz falan dedik ama ısrarla siz yapucaksınız dediler bu normal mi yani onlar neden yapmıyo aslında sinir oldum sen li ben li konuşmalar orda yatmalar koltukta kahkahalar falan ben mi alınganım
Zeytinyagi cok daha saglikli. Biz 2 senediir sadece patetes kizartirken kullaniyoruz aycicek yagini. Hakiki zeytinyagi aliyoruz biz. hem lezzetli hem saglikli. Margarin de kullanmayiz tereyagi gonderiyor kaynanam memleketten. Mis gibi oluyor valla.Herkes zeytinyağı demiş. Bir şeyi farkettim şişe de zeytinyağı bitmiş üşendim 2 haftadır ayçiçek yağı kullanıyorum ve kızımın kabızlığı gitti. Değişik başka bir şey de yok gibi. Enteresan
Kızım kronik kabızdı neler çektim bende 4 yaşında hala yapmadıkça ben stre oluyorum diyet vede probiyotik ve prebiyotik gıdalar birde probiyotik damla şase var prebiyotik de şase var kullanırsanız geröekten hemen fayda ediyor duclosoft şrupta çok işe yarıyor sebebei arştrlıdımı birde10 gun yapmadigi oluyor benim kizimin. Su an 15 aylik. Ne yedirsem ne icirsem yok yani fayda etmiyor. Kivraniyor artik. Lavman yaptirmak zorunda kaliyoruz artik. Ya da fitil atiyoruz. Hos fitil de ise yaramiyor. Sadece lavman rahatlatiyor onu. Ne yapabilriim mesela lavman harici ?
Bir su bardağı suyun içine 5-6 tane kayısı atıp yumusayinacaya kadar kaynat. Daha sonra rondodan gecir. Ekşi olduysa biraz şeker koyabilirsin. Aç karnına içir. Bunu ilk yaptiginda iki gün üst üste yap. Bir gün ara ver. Kakası yumusayinca haftada ikiye falan düşür. Sürekli icirirsen bağırsak tembelleşebilir. Kızımda işe yaramıştı. Hala yaparım. Geçmiş olsun.10 gun yapmadigi oluyor benim kizimin. Su an 15 aylik. Ne yedirsem ne icirsem yok yani fayda etmiyor. Kivraniyor artik. Lavman yaptirmak zorunda kaliyoruz artik. Ya da fitil atiyoruz. Hos fitil de ise yaramiyor. Sadece lavman rahatlatiyor onu. Ne yapabilriim mesela lavman harici ?
evet kabul çoğu zaman randevu bulunmuyor mhrs üzerinden veya 182' den ama Türkiye'de hasta kabulü sadece randevuyla yapılmıyor. 15 gündür kabızlık yaşayan çocuğun ailesi sabah erkenden gidip normal sıra alıp muayene ettirebilir. ama kim gidecek değil mi? acil gecenin ortalarında hafif sakinleşir o zaman gidilir.İnsanlara suç bulamıyorum artık hele çocuk konusunda. Poliklinikler 15 günden önceye randevu vermiyor, 182 mhrs yi arayıp deneyebilirsiniz. Check up yaptırmıyor sonuçta insanlar, çocuk bu hasta ki götürüyorlar kimse meraklı değil virüs bakteri dolu hastanelere taşınmaya. Hastalık hastalarını tenzih ediyorum.
Zaten kabız olan, 15 gündür tuvaletini yapamayan çocuğa poliklinikten 15 gün sonraya randevu alıp götürmeyi bekleyebilirler mi sizce?
Herkesin özel hastaneye gitmeye parası da olmayabilir. Sağlık sistemi herkes için kötü sadece doktorlar için değil.
evet kabul çoğu zaman randevu bulunmuyor mhrs üzerinden veya 182' den ama Türkiye'de hasta kabulü sadece randevuyla yapılmıyor. 15 gündür kabızlık yaşayan çocuğun ailesi sabah erkenden gidip normal sıra alıp muayene ettirebilir. ama kim gidecek değil mi? acil gecenin ortalarında hafif sakinleşir o zaman gidilir.
ben de Ankara' da yaşıyorum ütopyada değil. 'randevusuz' hasta kabul edilmediğini ve sıra bulunamadığını şikayet ettiniz mi sabim'e?Daha önce de yazdım, İstanbulda yaşıyorum ben, randevusuz hasta bakan devlet hastanesi yok etrafımda.
Eşimin askerlik muayenesi vardı, zaman kalmadığı için mecburen kabul ettiler randevusuz bakmayı, onda da 2 gün boyunca sabaha karşı 4'te gidip sıraya girdi. İlk gün sıra gelmedi, ikinci gün sıra geldi.
Yani ya ben farklı bir ülkede yaşıyorum ya da siz ütopyada yaşıyorsunuz
Küçücük bebeği sabah 4 te sıraya sokup öğlen 12 ye kadar bekletemez insanlar
ben de Ankara' da yaşıyorum ütopyada değil. 'randevusuz' hasta kabul edilmediğini ve sıra bulunamadığını şikayet ettiniz mi sabim'e?
e sizinki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali oluyor.Hayır şikayet etmedim, kime neyi şikayet edeceksiniz?
Cebimdeki son parayla özel hastaneye gittim mecburen. Zona çıkartıyordum üstelik, bütün vücudum yaralarla kaplanmıştı, bebeğim de daha 2 aylıktı.
Daha önce de yazdım, İstanbulda yaşıyorum ben, randevusuz hasta bakan devlet hastanesi yok etrafımda.
Eşimin askerlik muayenesi vardı, zaman kalmadığı için mecburen kabul ettiler randevusuz bakmayı, onda da 2 gün boyunca sabaha karşı 4'te gidip sıraya girdi. İlk gün sıra gelmedi, ikinci gün sıra geldi.
Yani ya ben farklı bir ülkede yaşıyorum ya da siz ütopyada yaşıyorsunuz
Küçücük bebeği sabah 4 te sıraya sokup öğlen 12 ye kadar bekletemez insanlar
ben de Ankara' da yaşıyorum ütopyada değil. 'randevusuz' hasta kabul edilmediğini ve sıra bulunamadığını şikayet ettiniz mi sabim'e?
e sizinki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali oluyor.
ben özel hastanelere güvenmiyorum o yüzden tercihim değil.
durumunuzu sabim' e iletirseniz ilgilenirler. gayet ilgililer.
e tamam size poliklinikten sıra alın demişler. bu hep vardı mhrs ve 182' den önce olan bi işleyişti. ben bugüne kadar hep randevulu gittim. sıkıntı da yaşamadım.Üstelik ben bu randevusuz da hasta bakma mevzusunu ilk defa buradan öğreniyorum. Gittiğimde de sabahın körüydü, yani randevu limiti var da yetişemedim desem değil. Ben çok nadir hastaneye giderim, o gün gittiğimde de randevusuz hasta bakmıyoruz poliklinikten randevu alın dedi gittiğim 2 hastane de.
Yani sabah erken gidildiğinde randevusuz bakılabildiğini ilk kez burada okudum
Biz de Ankara'da yaşıyoruz. Sistem heryerde aynı randevusuz olarak da gidilebilir. Geçen oğlum hastalandı 2 de gittik siramizi aldık evet bir saat bekledik malesef ama randevu olmayınca bunu göze almak gerekiyor. Hiç şimdiye kadarda 2 günden daha geç vakte doktor randevusu bulamadığım olmadı. 2 günde istediğim doktor ve istediğim saat olsun diye beklediğim için oldu. Bence sağlık sistemimiz on numara çalışıyor. Hakkını vermek gerek. İngiltere de bir sağlık sistemi var mesela evlerden ırak. Sağlık ocağına bile gitmek randevulu ve binbir zahmetli devlet Hastanesi'nde de doktor bulmak mümkün değil hemşire bakıp ilaç yazıyor ve acilde 3 saat bekledigimi biliyorum.. o yüzden ülkemizdeki güzel şeyleri de görelim lütfen. Harika bir sağlık sistemimiz var sorun o sistemi anlayamayan insanlarda ..
bu o zaman şehrin nüfusuyla ilgili bi sıkıntı ama siz tüm sağlık bakanlığını çalışanları ve işleyişi töhmet altında bırakıyorsunuz.Öğlen 2'de gittiniz 1 saat beklediniz ve muayene oldu oğlunuz öyle mi? Gerçekten şoktayım. Bu bahsettiğim olay 2 sene önce oldu ve sabahın bir körü koşa koşa gitmiştim, bir ilaç verirler de çocuğuma bulaşmadan tedaviye başlarım diye.
Biz özel hastanede bile 1 saat, 2 saat bekliyoruz yaşadığımız yer inanılmaz kalabalık, beklemek dert değil inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?