Devlet hastanesin de lavman

Cok normal. Bilmiyorsanız gosterir misiniz diyebilirsiniz ama bu ihtiyac halinde sizin evde de kullanabileceginiz birsey.

Bende de var kronik kabizlik. Dikkat ederim o yuzden yemeklere. Genelde sebze pisiririm. Corbasiz asla ogunumuz yoktur. Kizim da bizle yiyor zaten. Hakiki zeytinyagi kullaniyorum marketten falan almam yani. Mutlaka yemeklerine ekstra zeytinyagi gezdiriyorum.
Ama dr. Israrla duzeni bu diyor. Probiyotik soracagim dr.a bakalim hangisini onerecek.

bamya yı haşlayıp rondodan geçirin .umarım işe yarar
Bamya hic tattirmadim ona. Deneyim bi bunu. 15 aylik bamya yiyebilir sanirim. Rondodan gecirmiyorum zaten. Herseyi parcalayabiliyor. 11 tane disi var. Azilari da cikti zaten. Bamya tattirayim o zaman bi.

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle biz de kızımı götürmüştük acile, orda da lavman verdiler. Kendileri yapmadı bize tarif ettiler, aslında zor bir şey değil ama bilmiyorum yanlış bir şey mi yaptık yoksa çocuk mu korktu, çığlık çığlığa ağlamıştı yaparken.

Ilginc 20 22 yasindaydim.Hemsire kendi yapmaya kalkmisti.Gosterin ben yaparim demistim o sıkintimda kahkahayla

Zeytinyagi cok daha saglikli. Biz 2 senediir sadece patetes kizartirken kullaniyoruz aycicek yagini. Hakiki zeytinyagi aliyoruz biz. hem lezzetli hem saglikli. Margarin de kullanmayiz tereyagi gonderiyor kaynanam memleketten. Mis gibi oluyor valla.

Kızım kronik kabızdı neler çektim bende 4 yaşında hala yapmadıkça ben stre oluyorum diyet vede probiyotik ve prebiyotik gıdalar birde probiyotik damla şase var prebiyotik de şase var kullanırsanız geröekten hemen fayda ediyor duclosoft şrupta çok işe yarıyor sebebei arştrlıdımı birde

Bir su bardağı suyun içine 5-6 tane kayısı atıp yumusayinacaya kadar kaynat. Daha sonra rondodan gecir. Ekşi olduysa biraz şeker koyabilirsin. Aç karnına içir. Bunu ilk yaptiginda iki gün üst üste yap. Bir gün ara ver. Kakası yumusayinca haftada ikiye falan düşür. Sürekli icirirsen bağırsak tembelleşebilir. Kızımda işe yaramıştı. Hala yaparım. Geçmiş olsun.

evet kabul çoğu zaman randevu bulunmuyor mhrs üzerinden veya 182' den ama Türkiye'de hasta kabulü sadece randevuyla yapılmıyor. 15 gündür kabızlık yaşayan çocuğun ailesi sabah erkenden gidip normal sıra alıp muayene ettirebilir. ama kim gidecek değil mi? acil gecenin ortalarında hafif sakinleşir o zaman gidilir.

Daha önce de yazdım, İstanbulda yaşıyorum ben, randevusuz hasta bakan devlet hastanesi yok etrafımda.

Eşimin askerlik muayenesi vardı, zaman kalmadığı için mecburen kabul ettiler randevusuz bakmayı, onda da 2 gün boyunca sabaha karşı 4'te gidip sıraya girdi. İlk gün sıra gelmedi, ikinci gün sıra geldi.

Yani ya ben farklı bir ülkede yaşıyorum ya da siz ütopyada yaşıyorsunuz

Küçücük bebeği sabah 4 te sıraya sokup öğlen 12 ye kadar bekletemez insanlar

Lavmani yapmanın zor bir yanı yok ve bence zaten bunu çocuğa annesi yapmalı yoksa çocuğun yaşayacağı tramva daha büyük olur ama anne çocuğunu daha iyi ikna edebilir diye düşünüyorum. Ayrıca lavman çok çok çok zorda kalmadıkça asla yapılmamalı yoksa bağırsaklar iyice tembellesiyor. Hatta eğer uzun zamandır buna alistirdiysaniz artık asla yapmayın. Onun yerine bolca kefir yoğurt probiyotik turşu vs verin. Biz bir dönem çok çektik bu konuda. Çiğ pirasayi minik minik doğrayıp güvenilir bir zeytinyağı döküp yedirin çok iyi geliyor. Paket gıda asla vermeyin unlu pirinçli çorba icirmeyin bol sulu zeytinyağlı besleyin. Çok geçmiş olsun.

ben de Ankara' da yaşıyorum ütopyada değil. 'randevusuz' hasta kabul edilmediğini ve sıra bulunamadığını şikayet ettiniz mi sabim'e?

ben de Ankara' da yaşıyorum ütopyada değil. 'randevusuz' hasta kabul edilmediğini ve sıra bulunamadığını şikayet ettiniz mi sabim'e?

Hayır şikayet etmedim, kime neyi şikayet edeceksiniz?
Cebimdeki son parayla özel hastaneye gittim mecburen. Zona çıkartıyordum üstelik, bütün vücudum yaralarla kaplanmıştı, bebeğim de daha 2 aylıktı.

Hayır şikayet etmedim, kime neyi şikayet edeceksiniz?
Cebimdeki son parayla özel hastaneye gittim mecburen. Zona çıkartıyordum üstelik, bütün vücudum yaralarla kaplanmıştı, bebeğim de daha 2 aylıktı.
e sizinki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali oluyor.
ben özel hastanelere güvenmiyorum o yüzden tercihim değil.
durumunuzu sabim' e iletirseniz ilgilenirler. gayet ilgililer.

Biz de Ankara'da yaşıyoruz. Sistem heryerde aynı randevusuz olarak da gidilebilir. Geçen oğlum hastalandı 2 de gittik siramizi aldık evet bir saat bekledik malesef ama randevu olmayınca bunu göze almak gerekiyor. Hiç şimdiye kadarda 2 günden daha geç vakte doktor randevusu bulamadığım olmadı. 2 günde istediğim doktor ve istediğim saat olsun diye beklediğim için oldu. Bence sağlık sistemimiz on numara çalışıyor. Hakkını vermek gerek. İngiltere de bir sağlık sistemi var mesela evlerden ırak. Sağlık ocağına bile gitmek randevulu ve binbir zahmetli devlet Hastanesi'nde de doktor bulmak mümkün değil hemşire bakıp ilaç yazıyor ve acilde 3 saat bekledigimi biliyorum.. o yüzden ülkemizdeki güzel şeyleri de görelim lütfen. Harika bir sağlık sistemimiz var sorun o sistemi anlayamayan insanlarda ..

Üstelik ben bu randevusuz da hasta bakma mevzusunu ilk defa buradan öğreniyorum. Gittiğimde de sabahın körüydü, yani randevu limiti var da yetişemedim desem değil. Ben çok nadir hastaneye giderim, o gün gittiğimde de randevusuz hasta bakmıyoruz poliklinikten randevu alın dedi gittiğim 2 hastane de.

Yani sabah erken gidildiğinde randevusuz bakılabildiğini ilk kez burada okudum

e sizinki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali oluyor.
ben özel hastanelere güvenmiyorum o yüzden tercihim değil.
durumunuzu sabim' e iletirseniz ilgilenirler. gayet ilgililer.

Dediğim gibi, ilk kez burada okudum randevusuz da bakma zorunlulukları olduğunu.

e tamam size poliklinikten sıra alın demişler. bu hep vardı mhrs ve 182' den önce olan bi işleyişti. ben bugüne kadar hep randevulu gittim. sıkıntı da yaşamadım.

Öğlen 2'de gittiniz 1 saat beklediniz ve muayene oldu oğlunuz öyle mi? Gerçekten şoktayım. Bu bahsettiğim olay 2 sene önce oldu ve sabahın bir körü koşa koşa gitmiştim, bir ilaç verirler de çocuğuma bulaşmadan tedaviye başlarım diye.

Biz özel hastanede bile 1 saat, 2 saat bekliyoruz yaşadığımız yer inanılmaz kalabalık, beklemek dert değil inanın

bu o zaman şehrin nüfusuyla ilgili bi sıkıntı ama siz tüm sağlık bakanlığını çalışanları ve işleyişi töhmet altında bırakıyorsunuz.
Ankara' da böyle sıkıntı inanın yok sadece üniversite hastanelerinde randevu sıkıntısı yaşanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…