İlköğretim Yorum ve Soruları Devlet hangi öğrencilere özel okul için destek verecek

tercih yapabilen var mı, tercih ekranını bulamadım ben, çıkmadı sanırım daha

ben biraz önce tercihimi yaptım.sayhadav sorun vardı heralde.hepimize hayırlı olsun

Ben bulunduğumuz ilçede kreşe giden oğlumu aynı okulun anaokuluna yazdıracaktım zaten ilçede başka özel okul olmadığından başka tercih yapamıyorum. Ama hala tercih düzenlemeye müsait, tercihimi kaydeti seçtiğim halde tekrar giriş yaptığımda değişikliğe müsade ediyor.Sen yapabildin mi chess

Ben bulunduğumuz ilçede kreşe giden oğlumu aynı okulun anaokuluna yazdıracaktım zaten ilçede başka özel okul olmadığından başka tercih yapamıyorum. Ama hala tercih düzenlemeye müsait, tercihimi kaydeti seçtiğim halde tekrar giriş yaptığımda değişikliğe müsade ediyor.Sen yapabildin mi chess
bende yaptım canım, tek okul seçtik, okulda açıklama yapmış kontenjanımız yok zaten doluyuz diye bakalım, olsa da o okula gidecek olmasada

başvuru süresi uzatılmış sanırım.. e-okul üzerinden başvurabilirsiniz diyorlar ama bir türlü bulamadım. başvuran arkadaşlar nasıl yaptıklarını anlatabilir mi?

başvuru süresi uzatılmış sanırım.. e-okul üzerinden başvurabilirsiniz diyorlar ama bir türlü bulamadım. başvuran arkadaşlar nasıl yaptıklarını anlatabilir mi?
canım yardımcı olmak isterdim ama bilmiyorum, şu yazı dikkatimi çekti, pek anlamadım ama artık sen kendin okuyup değerlendir. Sanırım ikincil başvurular 8 eylülde sanırım o zaman başvuru ekranı açılcak benim anladığım bu
http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_09/04045534_eitimretimdestei.pdf

bizde ookgm.meb.gov.tr den başvurmuştuk yanlış hatırlamıyorsam başvuru için link vardı

Son düzenleme:
canım yardımcı olmak isterdim ama bilmiyorum, şu yazı dikkatimi çekti, pek anlamadım ama artık sen kendin okuyup değerlendir. Sanırım ikincil başvurular 8 eylülde sanırım o zaman başvuru ekranı açılcak benim anladığım bu
http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_09/04045534_eitimretimdestei.pdf

bizde ookgm.meb.gov.tr den başvurmuştuk yanlış hatırlamıyorsam başvuru için link vardı

çok sağol chess'im, peki başvurmadan önce okul müdürlüğüne dilekçe falan verdiniz mi?

çok sağol chess'im, peki başvurmadan önce okul müdürlüğüne dilekçe falan verdiniz mi?
canım biz kendi okulumuzun müdür yardımcısına gitmiştik, yani ilkokulumuzun, oğlum orta 1 için başvurdu, puanlamayı falan o yapmıştı, daha doğrusu yapmış eşim gitmişti o yüzden tam detay bilmiyorum bence sen de pazartesi müd yard a danış

canım biz kendi okulumuzun müdür yardımcısına gitmiştik, yani ilkokulumuzun, oğlum orta 1 için başvurdu, puanlamayı falan o yapmıştı, daha doğrusu yapmış eşim gitmişti o yüzden tam detay bilmiyorum bence sen de pazartesi müd yard a danış

sağolasın chess'im ben de bir sorayım o zaman :)

Bende ilk etapta başvuru yapıp çıkanlardanım.. Tek okul tercihi yaptım. Kızım 2.sınıfa geçti ve sonuçlarımız bugün açıklanacak inşallah.. Herkes için hayırlısı...

Sonuclar nezmn aciklanicak hanimlar bilen varmi? Bugun degilmiydi.

sonuclar acıklandı kızlaar..
kızıma ılk tercıhı cıktı..

Bizimde istedigimiz okul cikti.ama ucret konusunda anlasamadik okulun muduruyle.bize onceden farkli soylenmisti simdi farkli soylendi.fiyati yuksek solediler simdi . anlamadim ben bisey.kafam karisti. Normal ucreti 350tlydi zaten simdi devlet yardimiyla 250tl diyor.okullar devlete ucretleri normalden fazla gosterio galiba.ustune bide mudurle tartisti esim telefonda.simdi o okula nasil vericez oglumu nasil guvenicem bilmiyorum.

Hıc bısey olmaz arkadasım ya.. okullar acıkgözluk yapıyorlar teşvıkten sonra. ben gecen hafta gttıgımde geçici sözleşme yaptm 7000 ne anlastım. bzıden sonra sınıf arkadaslarımız gttı 7700 demısler. onlarda arkadasımıza bu fıyat deyınce neyse barı olmuşlar. o kadar cocugun ıcınde sızın cocugunuza kötu muamele yapılacagını sanmam..

Evt canim aynen.acikgozluluk yapiyorlar simdi.bende bugun gittim konusmaya mudurle.simdi ilk aya ozel indirimli fiyat ssoyledi.yeni gelenlerede normal fiyati aylik 600tl diyo,devlet yardimiyla 300tl diyo.ama onceden normal fiyati 300tlydi ztn.valla resmen ticarethane .ama suan yapicak baska biseyimiz yok.oglumda bukdr heveslendi .kayidini yaptirdik artik pazartesi baslicak hayirlisi olsun ins.memnun kalmazsak nakil yapilabiliomus baska okula onuda bugun ogrendik

Bu teşvik işi resmen bir saçmalığa döndü.
Tanıdığım çok çok iyi gelirli aileler bu teşvik için çocuklarının özeldeki kaydını devlete aldırıp başvurmuş ve onlara bile çıkmış.Aldıkları teşvikle gidip tekrar aynı okula kayıt yaptırmışlar.
Devlet okullarında perde yok, spor salonu yok, kadrolu temizlikçi yok, ama özel okula giden fabrikatör çocuklarına 3.500 lira yardım var, üstelik bu yıl özeldeki çocukların kitaplarınıda devlet karşılayacakmış.
Yok , yok bu ülkede eğitim sistemi tamamen çöktü.

Evt canim aynen.acikgozluluk yapiyorlar simdi.bende bugun gittim konusmaya mudurle.simdi ilk aya ozel indirimli fiyat ssoyledi.yeni gelenlerede normal fiyati aylik 600tl diyo,devlet yardimiyla 300tl diyo.ama onceden normal fiyati 300tlydi ztn.valla resmen ticarethane .ama suan yapicak baska biseyimiz yok.oglumda bukdr heveslendi .kayidini yaptirdik artik pazartesi baslicak hayirlisi olsun ins.memnun kalmazsak nakil yapilabiliomus baska okula onuda bugun ogrendik

nasıl yanı sımdı kolejımızden memnun kalmazsak listede olan dıger kolejleremı gecıs yapabılıyormusuz ??

Bu teşvik işi resmen bir saçmalığa döndü.
Tanıdığım çok çok iyi gelirli aileler bu teşvik için çocuklarının özeldeki kaydını devlete aldırıp başvurmuş ve onlara bile çıkmış.Aldıkları teşvikle gidip tekrar aynı okula kayıt yaptırmışlar.
Devlet okullarında perde yok, spor salonu yok, kadrolu temizlikçi yok, ama özel okula giden fabrikatör çocuklarına 3.500 lira yardım var, üstelik bu yıl özeldeki çocukların kitaplarınıda devlet karşılayacakmış.
Yok , yok bu ülkede eğitim sistemi tamamen çöktü.

malesef arkadasım.. kızım 1 sene devlete gttı yıl basında 400 tl toplandı kısı bası her ayda en kotu 50tl gdıyordu. koleje aylık 450 tl gbı bı rakam ödicez cok fark etmıyor yanı. ama masaortusu perde sıvısabun vsvsvs herseyınız bız aldık. hademeye dolap tasıtmak ıcın bıle para odedık..
ha tesvıge gelınce müdürüm cocugunu kolejden aldı devlete verdı basvuru yaptı çıkmadı cok sukur. bırde üzüldü cıkmamasına. adam 8000 maaş alırken cıksaydı pes derdım artık..

çok farketmıyor derken hesapta yanlıslık gbı anlasılacak.. 250 tl de yemek ücretı oduyorum aylık. o nedenle cok fark olmuyor deıdm..

X