İlköğretim Yorum ve Soruları Devlet hangi öğrencilere özel okul için destek verecek

Biz başvurduk gelire göre hesaplanıyormus ve tutarsa buna gore belirleniyormus başvuran herkez yararlanacakmis
Bunun hakedilmediginden bahsedenlere sözüm benim ve eşimden her ay vergi diye toplamda maaşımisdan 1000 tl kesiliyor üstüne harcadıklarımizdan %18 ler ödüyoruz ben daha devletin bir wc bile gidemedim o yüzden böyle bir imkan veriliyorsa tabiki kullanacagiz

Valla bizim buralarda hiçbir okula 3000 lirayla gonderemem önce okullarin istedigi fiyatları normale ceksinler tamam robert kolejine gönderelim demiyorum ama en uygun okul 25 bin lira iki çoçuk okutuyorsun 6000 tl ile iki çocuğu ozele yollayamam

kesinlikle haklısınız. istanbul için cazip bir rakam değil. yani istenbulda kimse "aa devlet 3000 tl veiyor alıp çocuğumu özelde okutayım" demez. ancak anadoluda 6000 tl'ye özel okullar var. oralarda anlamlı olabilir. devlet hesaplarını yapmış bir çocuğun devlete maliyeti bu rakamın çok üstünde kendi yükünü azaltmak için bu teşvik hazırlanmış. Amaç devlet okullarındaki çocuk sayısını azaltmak. kazan kazan mantığı; yoksa kimse fakirin cebindeki paraları alıp zenginlere dağıtmıyor. devletin imkanları herkesin geliri oranınca verdiği vergilerden oluşuyor. bir görüş ve fikre saldırmadan önce düşünmeye ve sağduyuya davet ediyorum.

29 u na kadar uzatılmış bu seferde, talep mi yoktur nedir anlamadım bu 2. uzatılışı

bizde dün başvurduk bakalım hayırlısı.bence velilerin birbirini çok yargılamaması gerekir.çocuğunu özel okula göndermek öncelik meselesi. Çok zengin aileler biliyorum çocukları devlet okulunda yada bizim gibi bi dikili ağacı olmayıp çocuğunu özel okula gönderenler de var. bizim kız geçen sene %50 burs kazandı. yoksa okul fiyatları gerçekten çok yüksek

tabii bu teşvik meselesi devletin popilist politikası. Devlet her zaman işverenin yada hakim sınıfın çıkarlarını koruyor.bunu kimse inkar edemez.Eğitim ve sağlıkta tamanen batmış durumda.

Merhaba , bizde basvuru yapmistik ilk duydugumuzda. Benim oglum anaokuluna baslicak eger nasip olursa. bizim istedigimiz anaokulu da ogrenci talebinde bulunmus ztn.biz yakin oldugu icin orayi istiyoruz.bakalim nasip.bugun aciklancakmis diye duydum bende ama daha haber yok.insallah her isteyen faydalanabilir..

açıklanmış bize çıkmış 5-9 arası tercih yapılcakmış, umarım okulumuz tercih listesinde olur

Okullarin isimleride aciklandi.peki tercihimizi nasil yapicaz acaba

ya canım bence anaokulu için 4.5 yaş gayet uygun, okul güzelse ingilizce veriyorlarsa hiç düşünme derim, çünkü şu an o o kadar zeki ki verseler herşeyi öğrenir, mütiş bi öğrenme kapasitesine sahip şuan zaten o yüzden 7 çok geç diyorlar zaten yaşı gereğide sosyal ortamda olmalı artık, tabii bu benim nacizhane tavsiyem
evet seneye ilkokul için erken olabilir ama ben anaokulu için konuştum
benim oğlum ortaokula başlıcak canım, teşviğe bu sebeble başvurmuştuk, zaten okula kayıt ettirmiştik biz teşvik alırsanız ödeme planı ona göre değiştiririz demişlerdi, bakalım nasıl olcak

Bizde onkayit yaptirmistik.duruma gore haberlesicez demistik okulla..
Evet anaokulu icin bende yasinin normal oldugunu dusunuyorum. cunku bide evde tek, ozellikle kisin evde cok yanliz kaliyo uzuluyorum.bana cok bagli bu beni biraz dusunduruyo ama alismasi gerekiyo artik sosyal ortama.evde biz fazla bisey veremiyoruz cocuklara.insallah guzel olur hersey canim..simdi benim biraz heyecanim da var sanki ben basliycam okula:)

ya canım bence anaokulu için 4.5 yaş gayet uygun, okul güzelse ingilizce veriyorlarsa hiç düşünme derim, çünkü şu an o o kadar zeki ki verseler herşeyi öğrenir, mütiş bi öğrenme kapasitesine sahip şuan zaten o yüzden 7 çok geç diyorlar zaten yaşı gereğide sosyal ortamda olmalı artık, tabii bu benim nacizhane tavsiyem
benim oğlum ortaokula başlıcak canım, teşviğe bu sebeble başvurmuştuk, zaten okula kayıt ettirmiştik biz teşvik alırsanız ödeme planı ona göre değiştiririz demişlerdi, bakalım nasıl olcak
burada özel bir anaokul var yıllık 5 bin..sanmıyorum indirim yapılmıyordur araştırmadım..oğlumuz 4 yaşında bu sene göndermiycem zaten kredi ödediğimiz için özele gönderemeyiz..ama eltimin ve görümcemin çocukları ana okulundan orta sna dek özelde okudular..bu sene büyük olan izmirde ikinci öğretim kazandı ikinci denemesi..erkek kardeşim devlette okudu oda 4 yıllık ünüversite bitirdi..aslında birazda çocuk ta bitiyor olay ve anne baba ilgisi..özelin mutlaka katkısı vardır ama çok büyük değil bence..

gönlünce olur inşallah chesscim..tek çocukmu..tek çocuk yetiştirmek zormu..

bizede çıktı ama maalesef okulumuz başvurmamış sinir oldum.Listede doğa kolejleride yok. onlarda başvurmamış galiba. ne saçmalık .kazandığımız halde okulun işgüzarlığından bursu alamayacağız.

bizede çıktı ama maalesef okulumuz başvurmamış sinir oldum.Listede doğa kolejleride yok. onlarda başvurmamış galiba. ne saçmalık .kazandığımız halde okulun işgüzarlığından bursu alamayacağız.
başvuran 4 bin 361 okuldan 4 bin 1'inin destek alacağı yazılmıştı gazetede doğa kabul edilmemişte olabilir

devletin eğitim için özel okullara destekte bulunması oldukça yerinde karar. Her özel okula giden çocuğun ailesi zengin diye bir şey yok. Her anne babanın farklı tercihleri vardır kimisi tek çocuk yapar bütün imkanlarını tek çocuğu için kullanmaya çalışır. Kimisi daha fazla çocukla biraz daha gelirini bölmek zorunda kalır bütçesine göre eğitim, sağlık vb hizmetlerden yararlanır. Bu arada özel okul desteği çıkan herkese hayırlı olsun.

X