Devlet bankalari. Krediler..

Secim sonrasi diyorsun.
Bir cok kisi suan devaluasyonda oldugumuzu soyluyor:KK43:
Bu faiz oranlari ile ozel bile kredi vermemesi lazim mantiken. Cek para dovize yatir, bir iki haftaya odeyecegin faizi cikarirsin.
Su anda da krizdeyiz kuzum
Ama secimden sonra patlayacak bomba
Son bir haftadir fakirlestik her birimiz
Gecen hafta 165 liraya yaptigim market alisverisi bu hafta 175 lira
Secimden sonra 200 olacak o sepet

Ben de tam bunu merak ediyordum.
Basvuru yaptim. Henuz sonuclanmadi.
Ozel bankalardan 2si arayip "devletten cikmaz gelin biz yardimci olalim" dedi.
Ortak bir sistemden goruntuluyorlar da sanirim.

7 yildir sigortam araliksiz. Maasim yuksek denebilecek seviyede. En azindan ortalamanin uzeri.
Kredi kartimi hic aksatmadim, hic asgari yatirmadim hep tamamini odedim.
6 ay once bir kredi cektim 30 aylik araba aldim hic gecikme falan olmadi oduyorum cok sukur.
Ama ozeller yine de cikmaz dedi.
Müsaitseniz farklı bir soru sorabilir miyim bankalarla ilgili

Merhabalar. Malum devlet bankalarında konut kredileri dustu. Bizde buna istinaden kredi kullanmak istedik fakat devlet bankası kredimize red verdi. Bizden yana herhangi bir olumsuzluk yok özel bankalardan kredi alabiliyoruz fakat onlarında oranları fazla. Anlayamadığım madem kredi vermeyecekler oranları neden düştü? Bankacı arkadaşlar fikir verebilir mi. Teşekkürler
nişanlımda devlet bankasından çekti ama müdür onayına bile gerek olmadan çıktı, yakın bi akrabamızda konut kredisi çekmeye çalıştı devlet bankasından ama onada vermediler kefili bile var olmasına rağmen anlamadım niye çıkmadı
nişanlım devlet memuru belki o yüzden çıkmıştır

Annem devlet bankasından tam iki ay önce konut kredisi çekti.Eski oranla.Gecen hafta yeniden yapılandırmak için gitmiş. Yapılandırma olamayacağını,dusuk faizli kredi kullanımına yönelik bankaya yazı gelmediğini söylemişler.
Yapılandırma yok. Ben de heyecanlanmıştım. Şerh mi ne koymuşlar :KK70:

Şu an tüm hayallerim yıkıldı gerçekten, düşük faize göre yapmıştım tüm hesaplarımı. Demek vatandaşın gazını aldılar sadece her zamanki gibi.
kararini verdiğine sevindim eski konudan biliyorum
işyerine yakin 1+1 ev almayi düşünüyordunuz peki ev alabildiniz mi?

Hazır bankacılar buradayken sorayım. İnternette dedikodu dönüyor. Banka hangi hallerde hesabımıza el koyabilir. Koyma durumu daha önce oldu mu. Krizle birlikte olur mu?

Hazır bankacılar buradayken sorayım. İnternette dedikodu dönüyor. Banka hangi hallerde hesabımıza el koyabilir. Koyma durumu daha önce oldu mu. Krizle birlikte olur mu?
Banka hesaba el koyamaz
Batan bankada paralar batti zamaninda imar bankasi gibi
Ama su anda nerdeyse tum bankalar yqbanci ve batma riskleri yok
Paralara da el konulamaz bunun hicbir yasql dayanagi yok

Banka hesaba el koyamaz
Batan bankada paralar batti zamaninda imar bankasi gibi
Ama su anda nerdeyse tum bankalar yqbanci ve batma riskleri yok
Paralara da el konulamaz bunun hicbir yasql dayanagi yok
Devlet bankasi da yapmaz mi mesela. Yani tarihte ornegi oldu mu devlet bankasinin. İyice strese girdim bu hafta ekonomiden bildigin gibi degil

Ben hiç görmedim ve yaşamadım, emin olun bizler de bilmiyoruz...
kredide devlet bankası bende bir ev aldım 1,5 yıl oldu 0,88 ten cektik önce devlette konuştuk sonra maaşımın yattığı özel bir bankayla görüştük onlarda biz 0,84 ten veriyoruz dedi hesaplıyoruz tabiki iki banka arasında 27 bin fark var maaş veren bankam hem düşük verdiğini söylüyor hemde daha fazla faiz çıkartıyor ee soruyorum biz kademeli yapıyoruz da bilmem ne de allahtan hemen uyandık 2 saatt içinde oldu birde müşteri bağlamak için hemen anında kredim çıktı 200000 bin tl bu da bir gariptir ama devlet öyle değil valla 11 senedir calıştığım firmadayım kurumsal hani nes igortam eksiktir ne bir kredi borcu kredi kartı aksatmam olmuştr vs ona rağmen 1 hafta bekledim artı maaşa haciz yoktur yazısı bile istemişti devlet bankası ben devlet bankasıdan yanayım yaşayan olarak

Devlet bankasi da yapmaz mi mesela. Yani tarihte ornegi oldu mu devlet bankasinin. İyice strese girdim bu hafta ekonomiden bildigin gibi degil
Hic duymadim ama bu konuda devlet bankasina guvenmem ben mesela , su anki yonetimle hersey olabilir
Ozel banka mevduat tutma konusunda daha saglam bana gore
Icinde bulundugumuz kosullar ve zaman beni devlet bankalarina karsi temkinli kiliyor

X