Devlet bankalari. Krediler..

Ya kurtulmak istiyorum canim. Bizde esim esnaf oldugu icin kredi de cok maalesef. Ev kredi,araba kredi,kamyonet kredi,ustune is icin leasing :KK66: dort koldan odemek cok or. Esim de cok problem bu konularda strese giriyor :KK66: cekme ulan stres yapacaksan da5 denmiyor :)
Ahhaa kiyamam
Sen nasil huzurlu hissedeceksen oyle yap bebem

Offf valla sinirlerim acayip bozuk. Akşam eve gelip red yedik diyince gülerek inanmadım. Red yediysek sen neden gülüyorsun drdim napayım diyor. Hayır ilk defa red yedik birde bu garibime gitti.

Devlet bankasında çalışıyorum .Daha önce takip ,ödeme gecikmesi gibi sorunlar varsa sistemde çıkar o sebepten kredi verilmemiştir .

Offf valla sinirlerim acayip bozuk. Akşam eve gelip red yedik diyince gülerek inanmadım. Red yediysek sen neden gülüyorsun drdim napayım diyor. Hayır ilk defa red yedik birde bu garibime gitti.
Beğendiğin oturmak istedigin bir ev varmiydi yoksa öylesine yatırım olsun diye mi alacaktin?

Oturmak için. Yatırım için bu kadar üzülmem doğruyu söylemek gerekirse
Hayırlısı olsun o vakit.Esinle otur ,degerlendir.Odeme planı butcenize uygun mu,iş anlaminda herşey yolunda gitmese de ödeyebilir miyiz,evin ve muhitin değerlenme ye açıklığı hepsini konuşun .Karar verin derim

Peki birşey sormak istiyorum. Biz dün ziraatten red yedik ve bugün Vakıfbank a başvuru yaptık. Ziraat vermeyince vakıftan da red yermiyiz
Sizinle aynı durumdayız 182 binlik 2 adet yatirim lik apart alacam pazartesi çarşamba ziraate başvurduk 95 bin için 2 adet otomatik ödeme 1 bes 1 hayat sigortasi diğer kredi kartların en aza düşürülmesi durumunda veririz ancak dediler. Sonra tanıdık ziraatci vardı aradım abla devlet verdi ama banka vermemek için bu kadar zorluk çıkarıyor ziraat 0.98 vermek istemiyor o yüzden o kadar prosedür dedi halk banka yönlendirdi halbuki kendi ziraatci zaten.bizde dün halk banka başvurduk sadece istedikleri 95 biz verirken sizin hesapta 182 yi tamamlayan para olması gerek birde kefil .yani 87 bin olması gerek hesapta.o durumda hemen işlemleri yapıp krediyi hesaba geçiririz dedi bende dün 90bini toparladım hesaba yaptırdım sabah ekspertiz gitmiş.buyuk ihtimal akşama kadar hesaba geçer dedi bankacı hanım.cunku gerekli kalan nakiti tedarik ettim.

Halkbankası daha rahat veriyor arkadaşım
Eşinin ödemeleri atıyorum çeklerinde belki bir zaman sıkıntı çıkmıştır yada reelden göstermiyorsunuz da düşük mü gösteriyorsunuz bordroyu ondan da olabilir

Hayırlısı olsun o vakit.Esinle otur ,degerlendir.Odeme planı butcenize uygun mu,iş anlaminda herşey yolunda gitmese de ödeyebilir miyiz,evin ve muhitin değerlenme ye açıklığı hepsini konuşun .Karar verin derim
Yanlış anlamayin lütfen yazacaklarımı.odeme planı 3.500 gibi. Allah korusun iş anlaminda birşey olsa bile ödeyebilir iz.muhit gelişime çok açık. 3. Havaalanı yakınlarında. Ama işte devlette kredi oranı bu kadar düşükken özelden gidip almak istemiyor eşim. Bilemiyorum ya o ev kalacak ya da eşim o 50 binlik fazlalığı gözü görmeyecek.

eşimin üstüne ev varken bankalar konut kredisi vermedi. benim üstüme sadece orta halli 1 araba vardı.
ben kamu personeliyim. eşim özelde. eşimle aynı maaşı alıyoruz. benim üstüme ayrıca 1 TİK kredisi olmasına rağmen 190bin konut kredisi çıktı. ben çektim mecburen. beraber ödüyoruz. eski oranla çektik 1.06
gerçi eski yeni fark etmiyor. bankalar müşterilerinde çok seçiciler artık.

Kendi şirketimiz. 10 yillik bir krediye başvuru yaptık. Ama eşim 10 yıl asla beklemez kapatır.
Ailede devlet memuru kimse var mi? Varsa eger gelir birligi yapabilirsiniz yani o kisiyi sizinle beraber yasiyor gosterebilirsiniz. Benim annem devlet memuru emeklisi biz o sekilde cektik ev kredisini. Yoksa vermiyordu ziraat bankasi. Benim de esim esnaf,cirosu vs hic bir sey fayda etmedi. Ziraat cogunlukla kendisinden maas alan devlet memurlarina kredi verme yanlısı.

Ailede devlet memuru kimse var mi? Varsa eger gelir birligi yapabilirsiniz yani o kisiyi sizinle beraber yasiyor gosterebilirsiniz. Benim annem devlet memuru emeklisi biz o sekilde cektik ev kredisini. Yoksa vermiyordu ziraat bankasi. Benim de esim esnaf,cirosu vs hic bir sey fayda etmedi. Ziraat cogunlukla kendisinden maas alan devlet memurlarina kredi verme yanlısı.
Maalesef yok. Artık ziraatten red i yedikte. Umarım diğer devlet bankalarından yemeyix

Secim sonrasi buyuk bir krize girecegiz
O yuzden kredi vermiyorlar
Ulkenin yarisi batacak
Sen odeyebilecek olsan bile bankalarin kredi verme gucu cok azalacak bataklar yuzunden
Bankalara degil ulkeyi bu hale getirenlere kizmak lazim :)
Cidden kriz cok cok buyuk olacak

Secim sonrasi diyorsun.
Bir cok kisi suan devaluasyonda oldugumuzu soyluyor:KK43:
Bu faiz oranlari ile ozel bile kredi vermemesi lazim mantiken. Cek para dovize yatir, bir iki haftaya odeyecegin faizi cikarirsin.

X