Devlet bankalari. Krediler..

Secim sonrasi buyuk bir krize girecegiz
O yuzden kredi vermiyorlar
Ulkenin yarisi batacak
Sen odeyebilecek olsan bile bankalarin kredi verme gucu cok azalacak bataklar yuzunden
Bankalara degil ulkeyi bu hale getirenlere kizmak lazim :)
Cidden kriz cok cok buyuk olacak

Evet katiliyorum. Cok buyuk bir kriz bekleniyor. Oyle ki ulkenin gordugu en buyuk kriz olacagi soyleniyor. Red sebebi bu da olabilir. Zaten boyle bir ortamda borca girmek mantikli degil. Herkes parasini elinde tutmali su an.

Son düzenleme:
Bakkalda yapilmiyor sadece pazarlik ki :KK66: ben de elbette kendi isime gelen kosullari sunacagim bankaya yoksa neden gideyim? Banka muduruyle gorusuyorum zaten gittigimde gayet de pazarlik yapiyorum onlarla. Kendisi de merkezine soruyor gorusuyor bana cevap veriyor iste pazarliktan kastettigim bu. Leasing kullanmisim o kadar 200 bin cekmemisim ille ki yapacagim pazarlik. Ha kabul eder etmezler o ayri. Kim kabul ediyorsa onunla calisiyorum ben de zaten :KK66: sinirlenmeyin.

Leasing dediğiniz şey farklı ki, normal kredi değil. Sinirlenmiyorum niye sinirleneyim. Normal tüketici kredisi gibi konuştunuz onu düzeltmeye çalıştım.

Boyle birsey yapma dark , parani mevduata yada dovize yatir , krediyi odemeye devam et:)
Taksitli kredide zaten faizin buyuk cogunu ilk sene oduyorsun , mevduattan faiz gelirin olur en azindan
Ya kurtulmak istiyorum canim. Bizde esim esnaf oldugu icin kredi de cok maalesef. Ev kredi,araba kredi,kamyonet kredi,ustune is icin leasing :KK66: dort koldan odemek cok or. Esim de cok problem bu konularda strese giriyor :KK66: cekme ulan stres yapacaksan da5 denmiyor :)

Leasing dediğiniz şey farklı ki, normal kredi değil. Sinirlenmiyorum niye sinirleneyim. Normal tüketici kredisi gibi konuştunuz onu düzeltmeye çalıştım.
Canım tüketici kredisinde de pazarlık yapılabiliyor.5 sene önce ev almaya karar verdim ama bir iki gün içinde .Öyle ekspertiz,dosya filan hiç vaktim yoktu.Esim sürekli çalıştığı bankaya gidip ihtiyaç kredisini biraz konut faizine yaklaştırarak çekti.iki yillik icin Ekspertiz,ipotek vs.masraflarini ekleseniz konut kredisi çok farklı ya gelmeyecekti bana.

Tuketici kredisi de olsa leasing de olsa yine faizle bankadan para aliyoruz. Belirli bir faizle geri oduyoruz. Benim icin arada bir fark yok bu sebeple. Ki tuketici kredisinde de erken odemek isteyince kovmaktan beter ediyorlar insani. Pazarlik yapabilecegim ozel bankalari tercih ediyorum ben de. Ucu besi hesaplamiyorlar. Nakit parayi gorunce kurallar vsler kalmiyor

Canım tüketici kredisinde de pazarlık yapılabiliyor.5 sene önce ev almaya karar verdim ama bir iki gün içinde .Öyle ekspertiz,dosya filan hiç vaktim yoktu.Esim sürekli çalıştığı bankaya gidip ihtiyaç kredisini biraz konut faizine yaklaştırarak çekti.iki yillik icin Ekspertiz,ipotek vs.masraflarini ekleseniz konut kredisi çok farklı ya gelmeyecekti bana.

Bu dediğiniz de faiz indirimi:) Bizim konuştuğumuz kredi kapama indirimi idi ki tüketici kredilerinde ve konut kredilerinde yasal kapama indirimleri cezası vs bellidir.

Kişiye özel faiz uygulayanlar da var, indirim yapanlar da var.

Kavram kargaşası olmasın diye uğraşıyorum :)

Tuketici kredisi de olsa leasing de olsa yine faizle bankadan para aliyoruz. Belirli bir faizle geri oduyoruz. Benim icin arada bir fark yok bu sebeple. Ki tuketici kredisinde de erken odemek isteyince kovmaktan beter ediyorlar insani. Pazarlik yapabilecegim ozel bankalari tercih ediyorum ben de. Ucu besi hesaplamiyorlar. Nakit parayi gorunce kurallar vsler kalmiyor

Bakın hala inat ediyorsunuz, ikisi farklı. Ben size yasalar dahilinde anlatmaya çalışıyorum, erken kapama yapmak isteyen müşteriyi ne devlet ne özel geri çevirmez öyle bir hakkı yok çünkü. İstediğiniz bankayı da tercih edebilirsiniz sizin seçiminiz.

Ayrıca leasingi banka kullandırmaz, leasing şirketi aracılığıyla kullandırır, bankaların genelde iştiraki olur bu şirketler, aracılık yaparlar işlemlere.

Bu dediğiniz de faiz indirimi:) Bizim konuştuğumuz kredi kapama indirimi idi ki tüketici kredilerinde ve konut kredilerinde yasal kapama indirimleri cezası vs bellidir.

Kişiye özel faiz uygulayanlar da var, indirim yapanlar da var.

Kavram kargaşası olmasın diye uğraşıyorum :)
Doğru söylüyorsun.Konuda herkesin yaşadığı bir şey olduğu için ek yapıp daldan dala oluyor.O zaman şöyle diyeyim.Allah bankaya muhtaç etmesin,bankasiz da birakmadin:KK53: Ama bankacılara sözümüz yok :KK54:

Annem devlet bankasından tam iki ay önce konut kredisi çekti.Eski oranla.Gecen hafta yeniden yapılandırmak için gitmiş. Yapılandırma olamayacağını,dusuk faizli kredi kullanımına yönelik bankaya yazı gelmediğini söylemişler.
Bu oranlardan yapilandirilamayacagi haberlerde de yer aliyordu. Faiz indirimi sadece yeni kredi kullanimina iliskin.

Bakın hala inat ediyorsunuz, ikisi farklı. Ben size yasalar dahilinde anlatmaya çalışıyorum, erken kapama yapmak isteyen müşteriyi ne devlet ne özel geri çevirmez öyle bir hakkı yok çünkü. İstediğiniz bankayı da tercih edebilirsiniz sizin seçiminiz.
Geri cevirmelerinden kasit goturdugum parayi az bulmalari. Masraf uzerine masraf cikarmalari. Ayni miktar kredi kullandigim iki banka var biri bir miktari kabul ederken digeri etmiyor. Inat etmek degil yasadigimi soyluyorum. Hakki var yok meselesini ben bilemem siradan vatandasim. Ama bankaya gittigimde a kisisi ile b kisisine is yaptirirken bile fark var bunu anlayabiliyorum. Bazi musteri temsilcisinin yapmadigi islemi digeri yapiyor. Kimisi uğraşmak istemiyor. Boyle seyler olabiliyor yasaniyor yani benim gibi sürekli bankaya isi dusen siradan vatandas anlayabiliyor bunu.

Isinizin teknigi benim ilgi alanim dahilinde degil, her turlu krediyi de leasingi de kullandim hepsinde de pazarlik yaptim hala da yapiyorum.

Eşimden araç ruhsatları ve şuan oturduğumuz dairenin tapusunu istemişler. Hepsini onlara beyan ettik. Madem vermeyecekler kredi neden oranlar düşürüldü
Esiniz ucretli mi calisiyor kendi isyeri mi? Gelir taksit uyumu saglanamamis olabilir. Ozel bankalar daha kolay kredi veriyor. İndirimli oranlardan elbette kredi veriliyor ancak oran dusuk yuksek farketmez devlet bankasinda daha cok kritere bakiliyor.

Peki birşey sormak istiyorum. Biz dün ziraatten red yedik ve bugün Vakıfbank a başvuru yaptık. Ziraat vermeyince vakıftan da red yermiyiz

Esiniz ucretli mi calisiyor kendi isyeri mi? Gelir taksit uyumu saglanamamis olabilir. Ozel bankalar daha kolay kredi veriyor. İndirimli oranlardan elbette kredi veriliyor ancak oran dusuk yuksek farketmez devlet bankasinda daha cok kritere bakiliyor.
Kendi şirketimiz. 10 yillik bir krediye başvuru yaptık. Ama eşim 10 yıl asla beklemez kapatır.

Kendi şirketimiz. 10 yillik bir krediye başvuru yaptık. Ama eşim 10 yıl asla beklemez kapatır.
Muhtemelen vergi odememek ya da az vergi odemek icin kazancinizi düsük belgeliyorsunuzdur. Devlet bankasi resmi gelirinize bakiyor. Bu nedenle cikmamis olabilir. Kendi isyeri olanlarda cogunlukla red sebebi bu oluyor.

X