Devlet bankalari. Krediler..

Devlet bankasi da yapmaz mi mesela. Yani tarihte ornegi oldu mu devlet bankasinin. İyice strese girdim bu hafta ekonomiden bildigin gibi degil
Ben banka kasalarina el koyulabildigini duymustum. Bir de calinti durumunda belli bir miktarini banka size oduyor. Her bankada degisen bir durum.
Hatirlayanlar vardir imar bankasi battiginda devlet garantisinde olan hesaplara ait paralar odenmedi, ama off shore hesaplar odenmisti. Bence durumlar zamana ve adamina gore degisiyor

Hic duymadim ama bu konuda devlet bankasina guvenmem ben mesela , su anki yonetimle hersey olabilir
Ozel banka mevduat tutma konusunda daha saglam bana gore
Icinde bulundugumuz kosullar ve zaman beni devlet bankalarina karsi temkinli kiliyor
Kesinlikle katiliyorum ben de guvenmem. Bahaneyle her sey yapilabilir

Ben banka kasalarina el koyulabildigini duymustum. Bir de calinti durumunda belli bir miktarini banka size oduyor. Her bankada degisen bir durum.
Hatirlayanlar vardir imar bankasi battiginda devlet garantisinde olan hesaplara ait paralar odenmedi, ama off shore hesaplar odenmisti. Bence durumlar zamana ve adamina gore degisiyor
Kasalara ne zaman el konulmus?
Yok oyle bisey kuzum olur mu oyle sey
Imar bankasi ayri bir case
Onda banka batti
Cok net hatirliyorum o zamani
Normal bankalar atiyorum aylik 15 faiz orani veriyorduysa imar yuzde 25 veriyordu
Kimse nasil yapiyor bunu diye sorgulamadan parasini imara yatirdi
O zamanlar bizim evde babamlar cok konusurdu , arkadaslarina yapmayin etmeyin yatirmayin paranizi oraya mantik disi derlerdi
Banka batinca o arkadaslarin hepsi batti
Ekonomide belli kurallar var
Nasil ki 10 liralik baligi 2 liraya satana guvenmeyip almiyorsak
Mevcut ekonomik kosul disinda faiz orani verene de guvenmemek lazim

Yapmadilar valla. Goturdugum parayi z buldular cunku. Ama ozel kabul etti her seferinde. Ben faiz indirimi zaten istemem kapayip kurtulma derdindeyim

Hepsinin yol yordamı kanunu var, kafanıza göre 80 bin borcum var al sen şu 50 yi kapa hesabı yapamazsınız. :KK48: Birde erken kapama cezası vardır %2 oranında, yani bu işin hukuku var, esnaf değil ki bunlar banka ayol :silah:

Kasalara ne zaman el konulmus?
Yok oyle bisey kuzum olur mu oyle sey
Imar bankasi ayri bir case
Onda banka batti
Cok net hatirliyorum o zamani
Normal bankalar atiyorum aylik 15 faiz orani veriyorduysa imar yuzde 25 veriyordu
Kimse nasil yapiyor bunu diye sorgulamadan parasini imara yatirdi
O zamanlar bizim evde babamlar cok konusurdu , arkadaslarina yapmayin etmeyin yatirmayin paranizi oraya mantik disi derlerdi
Banka batinca o arkadaslarin hepsi batti
Ekonomide belli kurallar var
Nasil ki 10 liralik baligi 2 liraya satana guvenmeyip almiyorsak
Mevcut ekonomik kosul disinda faiz orani verene de guvenmemek lazim
Kasa meselesini ben sadece birilerinden duymustum, banka hesabi kadar garanti bir yontem degil icinde ne oldugu kayitli bir durum olmadigindan. Devlet zaten banka hesabina el koyamaz ona ben de katiliyorum. Sadece devletin el koymasi icin degil de mesela banka kasasinda her sey olabilir,meblag cok yuksek olabilir. Banka sadece calinmasi durumunda 30 bin lirasini geri odemeye garanti verebiliyor. E gerisi nolacak diyelim benim milyonlarim var icinde. O kismi bana guvensiz geliyor.

İmar bankasi meselesinde de tamamen sahiplerinin cikar catismasi oldugunu dusunuyorum,banka bence iktidar savasina kurban gitti :KK66: dedigin gibi tamamen farkli bir durum

Hepsinin yol yordamı kanunu var, kafanıza göre 80 bin borcum var al sen şu 50 yi kapa hesabı yapamazsınız. :KK48: Birde erken kapama cezası vardır %2 oranında, yani bu işin hukuku var, esnaf değil ki bunlar banka ayol :silah:
Yaptim iste o dedigimi pek cok defa :KK66: 12 bin liram eksikti kabul ettiler. Tamamen banka insiyatifine bagli bir durum. Artik bankalar huyumuzu ogrendi kendileri ariyor bugun kapatirsaniz 90 binlik borcunuza karsilik x miktar yeterlidir diye.

Kasa meselesini ben sadece birilerinden duymustum, banka hesabi kadar garanti bir yontem degil icinde ne oldugu kayitli bir durum olmadigindan. Devlet zaten banka hesabina el koyamaz ona ben de katiliyorum. Sadece devletin el koymasi icin degil de mesela banka kasasinda her sey olabilir,meblag cok yuksek olabilir. Banka sadece calinmasi durumunda 30 bin lirasini geri odemeye garanti verebiliyor. E gerisi nolacak diyelim benim milyonlarim var icinde. O kismi bana guvensiz geliyor.

İmar bankasi meselesinde de tamamen sahiplerinin cikar catismasi oldugunu dusunuyorum,banka bence iktidar savasina kurban gitti :KK66: dedigin gibi tamamen farkli bir durum
Benim de kasam var , o sozlesmelerin hicbirind3 banka yada devlet el koyabilir demiyor :)
Hatta benim kasam tasindi sube tasindigi icin
Noter huzurunda tasidilar , bankalar cok hassas o konuda , sendeki anahtarin ornegi bile yok onlarda diye biliyorum

Benim de kasam var , o sozlesmelerin hicbirind3 banka yada devlet el koyabilir demiyor :)
Hatta benim kasam tasindi sube tasindigi icin
Noter huzurunda tasidilar , bankalar cok hassas o konuda , sendeki anahtarin ornegi bile yok onlarda diye biliyorum
Ben de okudum sozlesmede 30 bin liraya kadar banka garantisi var yaziyor,peki ustu nolacak diye bir soru isareti belirdi bende :KK66: cok evhamliyim zaar :KK66:

Ya bu para isleri cok sakat,ne yapacagini sasiriyor insan.

Ben de okudum sozlesmede 30 bin liraya kadar banka garantisi var yaziyor,peki ustu nolacak diye bir soru isareti belirdi bende :KK66: cok evhamliyim zaar :KK66:

Ya bu para isleri cok sakat,ne yapacagini sasiriyor insan.
Ben bu kadar pimpiriklenmiyorum kuzum ya
Yani bu kadar dusunursem gece uyku uyuyamam zaten mila yuzunden toplam 2 saat uykuyla yasiyorum , ondan da olmak istemiyorum :)

Biz geçen hafta başvurduk çok şükür onaylandı dün aldık. Halkbankasından aldık krediyi hatta çalışan kız zorunlu hayat sigortasını da yıl yıl yapalım diye yol gösterdi. Kredi kimin üstüne olursa olsun eve giren toplam maaş ve varsa başka kredi var mı ona bakıyorlar.

Ahhaa bence de
Bizden daha stresli gunler geciriyor onlar su anda
Kriz patladiginda nedense orta direge ve alt gelir grubuna patliyor be canim. Zengin gene zengin,katlanarak daha da zengin oluyorlar. Biz paramizi elimizde tutalim derken birileri etrafimizdaki arazileri satin aliyor,sonra bir bakmissin daha da zengin olmuslar. Garip bir zamanda yasiyoruz

Hic duymadim ama bu konuda devlet bankasina guvenmem ben mesela , su anki yonetimle hersey olabilir
Icinde bulundugumuz kosullar ve zaman beni devlet bankalarina karsi temkinli kiliyor
Heh aradığım cevap buydu. Yani ben paranoyaklık yapmiyorum dimi. Bence de öyle yani olabilir bu dedigimiz neden olmasin ki hersey oldu

Anladim. Daha önce olduysa tekrar olabilir tabii ki. Ben hani hayir asla olmaz oyle seyler denmesini beklemistim ama kimse oyle bisey demedi. Planlamami gozden gecirsem iyi olacak :)

Devlet bankası özel banka ayrı olmaz o tip konularda. Yabancı sermayeli olsalar dahi özel bankalar da devletin kararlarına tabidir. Örneğin 3 yıl önce kriz sırasında Yunanistan nakit çekimine sınırlama getirmişti. Bu yalnızca Yunan devlet bankalarını değil tüm bankaları kapsadı.

Banka kasalarına şimdiye kadar el konulduğuna dair örnek yoktur. Zaten banka kasasında para tutma zorunluluğu da yoktur. İsterseniz kağıt koyarsınız isterseniz çil çil altın. Bu yüzden devlet şu kadara kadar öderim diye bir garanti vermez. Kasanın 2 anahtarı vardır. Biri bankada diğeri sizde durur. İkisi birlikte olmazsa o kasayı yalnızca çilingir açabilir.

X