Çorbalar Detaylı Yöresel Çorba tarifleri

En başarılı bulduğunuz çorba tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    822
  • Anket Kapalı .
Kızlar çay molası verene kadar yine geldim ben.:KK45:Alıntılara sonra cevap veririm .Bugün ben ne yaptım biliyor musunuz?:KK53:Sabah oğlumu okula gönderdikten sonra geri yattım,:uykucu:genelde geri yatmazdım.Bir uyandım ki,saat 12y, geçmiş.:confused:Kendime gelene kadar KKya gireyim dedim.Kendimi profil mesajlarında buldum.Uyku sersemi bugünü cuma sandım.Cuma mesajına uygun mesaj yazdım,Allahtan sonuna hayırlı cumalar yazmadım:eek:.Daha sonra jeton düştü,sileyim ,değiştireyim mesajımı dedim,beğenmişlerdi.Kimse de sormadı ,anlamadı Allahtan.:KK70:
Sen peşin kutlamışsın yarın kimse beklemesin:KK70:
Ben ne yaptım biliyor musunuz diye cümleye başlayınca börek yaptın zannettim hayal kırıklığı yaşadım haberin olsun :lülülü:

Kızlar çay molası verene kadar yine geldim ben.:KK45:Alıntılara sonra cevap veririm .Bugün ben ne yaptım biliyor musunuz?:KK53:Sabah oğlumu okula gönderdikten sonra geri yattım,:uykucu:genelde geri yatmazdım.Bir uyandım ki,saat 12y, geçmiş.:confused:Kendime gelene kadar KKya gireyim dedim.Kendimi profil mesajlarında buldum.Uyku sersemi bugünü cuma sandım.Cuma mesajına uygun mesaj yazdım,Allahtan sonuna hayırlı cumalar yazmadım:eek:.Daha sonra jeton düştü,sileyim ,değiştireyim mesajımı dedim,beğenmişlerdi.Kimse de sormadı ,anlamadı Allahtan.:KK70:
Yorumun başını okuyunca su böreğini yaptım diyeceksin sandım:KK53: Ben de dün Cuma sanıyordum, eşime sordum; bugün günlerden ne diye, Çarşamba dedi, ben niye Cuma sanıyorum bugünü dedim:KK70:
Eki Görüntüle 1841404 Eki Görüntüle 1841405

Biraz ben yağının ayarını kacirmisim onun haricinde problem yok :KK45: tadida enfessss vala :kk77:

Benim herif beğenmezse kafasına :sinirli: bunla vururum :KK47::rapci:v
Nefis görünüyor canım:kk77: Ellerine sağlık:KK60:

:KK60:
Kızkardeşim pasta kursuna gidiyor,bugün ondan daha önce birlikte yaptığımız kuru pasta tarifini istedim.Oda pastane usulü anlattı.Dedim sen malzemeleri söyle ben kafama göre takılırım.:KK70:
Ben öyle karışık anlamam:KK45:
:KK70::KK70:
Ben de tarife sadık kalmam pek, mutlaka bir şeyini değiştiriyorum:KK45:
Sen peşin kutlamışsın yarın kimse beklemesin:KK70:
Ben ne yaptım biliyor musunuz diye cümleye başlayınca börek yaptın zannettim hayal kırıklığı yaşadım haberin olsun :lülülü:
Aynı hayal kırıklığı oldu bana da Nevoşum:110: Altta resim bile bekledim:KK70:

:KK70::KK70:
Ben de tarife sadık kalmam pek, mutlaka bir şeyini değiştiriyorum:KK45:

Aynı hayal kırıklığı oldu bana da Nevoşum:110: Altta resim bile bekledim:KK70:
Benim ölçü yok kafama göre takılıyorum.Gramı gözüm ile ayarlıyorum:KK45:
Demek ben yalnız değilim:KK70:

13330911_511713555679030_1922041257123826050_n.jpg
Nevreste Nevreste Nevooş, bak yaprak konserveledim, öğlen 5 kg, akşam 3 kg:confused:

Ellerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah:KK60:
Nasıl yaptığını öğrenebilir miyim:KK45:
Sağol Nevresteciğim :KK19:
Kaynayan 3-4 lt re suya, 1-2 kaşık salamur tuz atıp, demetlenmiş yapraklardan içine bırakıp,5-10 saniye 1 yüzü, yine 5-10 saniye öbür yüzü nü pişirip, kevgir ile alıp, süzgece atıp, az bastırıp suyunu süzüp, demet demet kavanoza tepip, yani sıcaklığını kaybetmeden doldurup kavanozu sıkıyorum..
Sıralayıncada üzerine örtü örtüyorum..
Yani tipik konserve mantığı :KK66:
Aynı ilk günkü tazeliğini koruyor ve salamur gibi tuz arıtma derdi yok :KK48:

Sağol Nevresteciğim :KK19:
Kaynayan 3-4 lt re suya, 1-2 kaşık salamur tuz atıp, demetlenmiş yapraklardan içine bırakıp,5-10 saniye 1 yüzü, yine 5-10 saniye öbür yüzü nü pişirip, kevgir ile alıp, süzgece atıp, az bastırıp suyunu süzüp, demet demet kavanoza tepip, yani sıcaklığını kaybetmeden doldurup kavanozu sıkıyorum..
Sıralayıncada üzerine örtü örtüyorum..
Yani tipik konserve mantığı :KK66:
Aynı ilk günkü tazeliğini koruyor ve salamur gibi tuz arıtma derdi yok :KK48:
Ben bunu daha önce hiç duymadımo_OŞahane bir yöntem:KK45:Ben geçen yıl çok fazla yapmıştım bu yıl yapmayacağım:KK47:Benim yöntem ilede hiç bozulmuyor ama tuzlu oluyor:KK53:Bir kaç kilo deneyebilirim.Bir sürü boş kavanozum var:KK45:
Çok teşekkür ederim:KK60:
Bu yöntemi konu açarak paylaşsan mutfak püf noktalarına:oops:Belki yapmak isteyen olur:KK45:

Ben bunu daha önce hiç duymadımo_OŞahane bir yöntem:KK45:Ben geçen yıl çok fazla yapmıştım bu yıl yapmayacağım:KK47:Benim yöntem ilede hiç bozulmuyor ama tuzlu oluyor:KK53:Bir kaç kilo deneyebilirim.Bir sürü boş kavanozum var:KK45:
Çok teşekkür ederim:KK60:
Bu yöntemi konu açarak paylaşsan mutfak püf noktalarına:oops:Belki yapmak isteyen olur:KK45:
Zaten bu son yaptığım 3 kg için tekrar 2 kg daha alayım diyorum, onuda kv ye getiririm.. Fotoğraflarım inşallah,
Ayrıca taşınırkende rahat oluyor :KK48:
Mutlaka 1-2 kg den denemeni öneririm, içinde sıcak su bırakma sakın, çünkü yapraklar yarım pişiyor, içinde pişmeye devam ediyor. Sıcak su olursa yaprak eriyor, birde çok tuz da yaprağı eritiyor. Bu yöntemde ilk sanki yaprak dalından kopmuş tazeliğini koruyor, yaprağın cinsine göre ekşiliği muhafaza oluyor, benimki İzmir yaprağı, ince damarlı, hemen oldu.. Gerçi yaprak kart olsada oluyor :)

X