- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 31
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim lezzetli mutlaka deneyinMercimek, erişte, tavuk bir arada güzel giden malzemeler, çorbasını hiç içmesem de menü olarak seviyorum üçünü birarada. Eminim lezzetli olmuştur ellerinize sağlık
Teşekkür ederimEllerine sağlık canımmmm ,
Yarışmada başarılar dilerimmmm
Teşekkür ederimEllerine sağlık canım, yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederimEllerine sağlık, başarılar dilerim yarışmada
Ellerine sağlık ,çorban çok lezzetli,sağlıklı ve de şık duruyorMerhaba kadınlar kulübünün güzel hanımları
Daha önce bir kez daha katılmıştım yarışmaya. Umarım bu sefer başarılı olurum :))
Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum
Yoğurtlu tavuk çorbası yaptım . Kendi uydurduğum lezzetli ve sevdiğim bir çorba. Gerçi benim sevmediğim çorba nadirdir
Yapmanızı tavsiye ederim, beğeneceğinize eminim
Gelelim tarifimize
Malzemeler
Bir büyük tavuk but (tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz )
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
5 bardak su
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz
Nane
Pul biber
Eki Görüntüle 2108868
Yapılışı :
Tavuğumuzu 5 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuyunca doğruyoruz .
Tencereye yağı koyuyoruz, eriyince unu ekleyip kavuruyoruz (ben çok kavuruyorum ) tavuk suyunu una ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2108869 Eki Görüntüle 2108870
Yumurta, limon, sarımsak, tuzve yoğurdu çırpıyoruz, içine çorbanın suyundan koyup ılıtıyoruz, çorbamıza karıştırarak ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2108871
Mercimek, erişte ve tavuğu da ekliyoruz. Erişteler pişene kadar 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 2108873 Eki Görüntüle 2108872
Tavaya yağ koyup nane , pul biber kızdırıyoruz. Çorbaya ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2108874
Çorbamız pişti, afiyet olsun
Eki Görüntüle 2108875
Pul bibere olan aşkımdan ötürü üstüne kalp yaptım
Not: Tavuk suyu soğumuş olsun, bulyon da kullanabilirsiniz.
Not : Mercimek haşlanmış olarak buzlukta vardı. Haşlamış bir çay bardağı yeşil mercimek o. Buzluğumda haşlamış bakliyat her daim bulunur
Eki Görüntüle 2108876 Eki Görüntüle 2108877 Eki Görüntüle 2108878 Eki Görüntüle 2108879
Sağol deynebimEllerine sağlık ,çorban çok lezzetli,sağlıklı ve de şık duruyor
Daha önce niye hiç duymadım diyorum ,meğer sen uydurmuşsun Çok ta güzel tatları biraraya getirmişsin.
Başarılar dilerim.
Amaanda aman eglalimde katılmış yarışmaya harika bitamin dolu çorba yapmış vee harika bir sunum yapmış ellerine emeğine sağlık kuzucuğum yarışmada başarılar dilerim kızucuüumMerhaba kadınlar kulübünün güzel hanımları
Daha önce bir kez daha katılmıştım yarışmaya. Umarım bu sefer başarılı olurum :))
Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum
Yoğurtlu tavuk çorbası yaptım . Kendi uydurduğum lezzetli ve sevdiğim bir çorba. Gerçi benim sevmediğim çorba nadirdir
Yapmanızı tavsiye ederim, beğeneceğinize eminim
Gelelim tarifimize
Malzemeler
Bir büyük tavuk but (tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz )
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
5 bardak su
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvı yağ
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım limon
Tuz
Nane
Pul biber
Eki Görüntüle 2108868
Yapılışı :
Tavuğumuzu 5 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuyunca doğruyoruz .
Tencereye yağı koyuyoruz, eriyince unu ekleyip kavuruyoruz (ben çok kavuruyorum ) tavuk suyunu una ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2108869 Eki Görüntüle 2108870
Yumurta, limon, sarımsak, tuzve yoğurdu çırpıyoruz, içine çorbanın suyundan koyup ılıtıyoruz, çorbamıza karıştırarak ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2108871
Mercimek, erişte ve tavuğu da ekliyoruz. Erişteler pişene kadar 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 2108873 Eki Görüntüle 2108872
Tavaya yağ koyup nane , pul biber kızdırıyoruz. Çorbaya ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2108874
Çorbamız pişti, afiyet olsun
Eki Görüntüle 2108875
Pul bibere olan aşkımdan ötürü üstüne kalp yaptım
Not: Tavuk suyu soğumuş olsun, bulyon da kullanabilirsiniz.
Not : Mercimek haşlanmış olarak buzlukta vardı. Haşlamış bir çay bardağı yeşil mercimek o. Buzluğumda haşlamış bakliyat her daim bulunur
Eki Görüntüle 2108876 Eki Görüntüle 2108877 Eki Görüntüle 2108878 Eki Görüntüle 2108879
Sağol balım benimAmaanda aman eglalimde katılmış yarışmaya harika bitamin dolu çorba yapmış vee harika bir sunum yapmış ellerine emeğine sağlık kuzucuğum yarışmada başarılar dilerim kızucuüum
Teşekkür ederimOoooo çok güzel olmuş ellerinize sağlık vallahi hepsini denemek istiyorum bu yarışmanın bayılırım corbaya
Sağol canımEllerine sağlık canım başarılar sunum şahane
Teşekkür ederimEllerinize sağlık basarılar
Teşekkür ederimellerine sağlık
Teşekkür ederimellerine sağlık senin Çorban çok daha farklı güzelmiş başarılar dilerim canım