- Konu Sahibi seyyah2806
-
doğru biliyorsun bizde öyle biliyorduk. ama aldılar işte. takılanlar toplandı düğün bitti( orda pazar gündüz bitiyo düğünler) ben gelinliği mi çıkarttım banyoya gordım. yangından mal kacırır gıbı o 20 dk içinde dağıtmışlar paraları.çalgıcıya aşçıya erzak aldıkları toptancıya kuyumcuya falan herkeze düğünden hemen sonra verecez diye söz vermişler. biz farklı şehirdeydık minibusle burdakı kına gexesıne geldıler. araba parasını falan ödemişler. hemde altınla! paraya bile cevirmeden... yuh aryık dedım ya yuhhh
canim bizde esimle herseyi kendimiz yaptik.. hatta esimin ailesi (annesi babasi daha onceden ayrilmis) bi yardimca bulunamayiz dedi..babasi zaten kendine hayri yok surekli esimden para istiyordu(artik aralari acik) anneside benim elimden 3 bilezik parasi cikar baskada biseyim yok dedi cikti isin icinden.. esim bunu hazmedemedi ne3den ugrasip bisey yapmaya calismiyorsun diye ve ondan sonra dugunde 8 bilezik ve bi set takildi ama inanki takmasa daha iyi diye dusundugum anlar oldu..
simdi yazacaklarim daha onemli sanirim.. kendi aileme ben hep calisarak 4 bin euro gibi bi borc verdim babama.. aslinda borc demeyelim yardim amacli babam kendi derdi vericem mutlaka diye, aslinda cok dusunceli adamdir bu konularda ama o bile zzaten kizim yapar diye ne o parayi verdi geri ( durumlari cok iyi degil ama neyse) nede dugun zamaninda destek oldu.. malum kiz tarafinin masraflari vardir kina gecesi vs onu bile ben yapamam dedi diger kizlarina herseyi yaptigi halde..okadar icerledimki.. esime yansitmadan annem babami ikna edip yaptirdi.. bende para yoktu cunku olan hersey evimize gitti yoksa yine kendim yapardim..sunu anladimki isin icine para girince kimse kimseyi tanimiyor.. o yuzden sen sen ol, mecbur kalmadigin surece yani darda kalana yardim etmek haricinde durumun musaitse, annemdir babamdir odur budur diye kendini somurtme..herkes yapmasi gereken gorevi bilmeli..kimse kimseden bir servet beklemiyor ama bir annenin babanin evladi evlenirken yaptigi seyleri busekilde sorun haline getirmesi ayip! ve cok kirici oluyor!ilerde pisman olursun. ben o altinlari aldim ama alirken Allah kalbimi biliyor neden bu kadar kolaya kaciyor, bu bizim guvencemiz mecbur yapacak diye dusunup esimi engellemedim dusuncesinde, yoksa ha 8 bilezik ha 3 ha 4 olmayinca olmaz buna lazim yok ama durumu kotu insan degiller ayrica kayinvalidem su an cok zengin biriyle 8 yillik evli ve esim tek erkek evlatti evlendirmeleri gereken. su an hala borclarimiz var napalim insallah en kisa zamanda bizde hallederiz ama lutfen anne baba deyip kendi rizkinizi vermeyin( yanlis anlamayin yardim etmek zor veya acil durum haricinde diyorum). sizin borcunuz olacagina onlarin borcu olmus olsun ne varki bunda evlatlari degilmisiniz!
canim yanliz anlamadigim herseyi biz yaptik diyorsun bizde oyle. yani soyle deyim dugun masraflarina katkisi olmadi kimsenin salonda oldu dugunumuz, taki merasiminde toplanan paralarla calgi, salon parasi, yemek vs odendi yani takilan paralarla olmus oldu.biz bunu bastan biliyorduk cunku taki haricinde odeyemezdik baska onca masrafi siz nasil anlasmistinizki?:uhm:
Bir de şu mesele var ki;
Aileler çocuklarının düğünlerinde gücü olsun-olmasın illa ki elalemi doyuracaklar.
Bir yemekli düğün yapma yarışıdır ki, aldı başını gidiyor...
Yemekli düğün yaptı, 3 gün-3 gece düğün yaptı, içki içirdi diye insanlara hoş görünelim,
göğsümüz kabarsın diye borç içine giriyorlar,
veya borç almasalar bile ellerindeki birikimi tamamen harcıyorlar, tüketiyorlar,
diğer bekar çocuklara hiçbirşey kalmıyor. Çook gördüm örneğini...
Eee ya sonra? Gelinimize şu kadar altın taktık diye kabarttıkları o tüyleri,
düğün sonrası gelinin elinden takılan tüm altınları alarak geri iniyor.
Eğer çocuğunu seviyorsan, ona gerçekten düğün yapmak istiyorsan,
evladının mutluluğunu istiyorsan elalemi bir kenara atacaksın.
Onca yemekli düğünlere gidiyoruz da ne oluyor?
İnsanlar yemiyor bile, tintikleyip atıyor, onca yemek israf oluyor..
Bir kişi de çıkıp elinize sağlık yemek güzeldi demiyor,
yok çorba soğuk, yok et pişmemiş, yok tatlı kokuyor...
Ha bizim adımız yemek yedirdi olsun da, biz o parayı dökelim de,
nasılsa geline aldığımız bilezikler var, alırız elinden şanımız kalır geride....
Biz evlenirken kesinlikle düğün bile yapılmasını istemedim ben.
Güzel bir pastanenin üst katında,bayanlara özel çok güzel kına gecesi yaptık,
ikramımızı dağıttık, fiyatı da çok cüziydi,uygundu.
Ertesi gün de belediyenin nikah salonunda nikahımız oldu,bitti tertemizce.
Eğer illa salon tutalım, yemek yedirelim telaşına kapılsaydık;
şu an arabamız olmazdı.
Elaleme hoş görünme adına dökeceğimiz paraya, arabamızı aldık.
Çok varlıklı olunur da, bor, harç içine girilmez de o zaman düğünün en alası yapılır.
Aksi takdirde anne babaların elaleme hoş görünme derdiyle,
henüz 2 günlük evli gençleri tartaklamaya hakları yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?