Dertliyim...Kederliyim.Yorumlarınızı bekliyorum.

Erkeğin ailesine sürekli borç ödenir, dile gelmez, gözle görülmez.
Kızın ailesine ödenince ortalık karışır. Sana laf söylediklerinde sizinde çok borçlarınızı ödedik deyip konuyu kapat ya da sen söyleyemiyorsan eşin söylesin senin yanında. Niye anlamasınlar anlarlar da işlerine gelmez anlamak. Evlendikten sonra çok zor durumlar olmadıkça hastalık vs…. ailelerin evlatlarından para istemesini hiç doğru bulmuyorum. Bu yüzden çiftler çok sorunlar yaşıyor, kavga ediyor. Evlatlarını mutsuz edince ailelerin eline ne geçiyor hiç bilmiyorum, Allah’ım hakkımızı kimsede bırakmaz bu dünyada da ahirette de çıkartır ama bunu düşünemiyorlar, anlayamıyorlar.

Eşimle cok problemler yasadım ailelerimiz yüzünden.
COK tartısmalar,kavgalar...

Bİrbirimizi cok seviyoruz ama bir sinirle aksam kavga etmemek için cok uzatmadım.Neden söylüyorsun,bilmeleri gerekiyor muydu dedi..Bugun düşündüm,eşim ailesine vermicem diye söyledigi zaman niye,neden diye sorguluyacakları için babamı öne sürdü?Ama ne gerek var?Ben aileme kp için verdigimiz bilezikleri bir kere söylemedim.

Seni üzmek istemiyorum,sen benim babam herseyimsin......Neden ben cektigim kredi yüzünden evliligimde gerginlik yasıyorum,neden ben senin evladın,kardeşim senin evladın oldugu halde bizleri düşünmek yerine dısardaki insanlar için üzülüp,cırpınıp,derdine derman olmak için didiniyorsun?Biz sana ne kötülük yaptık kardeşimden bendende ne gördün....bizi ne arıyorsun,ne soruyorsun?Kendi derdimdeyim diyorsun.Kendi hataların ve insanlara sürekli insanlık dersi vermeyi isteyerek bişeyler yapıyorsun ve hep kötüye gidiyorsun,hep sıkıntı içinde oluyorsun.....BEN,KOCASINDAN KREDİ ÖDENMEDİGİ İÇİN LAF DUYAN REZİL OLAN.Seni tarla satıldıgındada aradım,sen söylemesen ödemicem sanki dedin.Sonra 3 milyar kaldı para bitti dedin.Neden bizleri düşünmüyorsun baba?Neden insanlara cocuklarım bana destek cıkmıyor beni düşünmüyor diyorsun???Biz seni düşünmedigimiz için mi sıkıntı ceksekte sana yansıtmıyoruz?Sıkıntıda oldugun için sana soru sormaktan sıkılıyoruz?Bişey soruyoruz bu benim hayatım diyorsun,O HAYATININ İÇİNDE BİZİMDE OLDUGUMUZU COCUKLARIN VE KARININ OLDUGUNU UNUTUYORSUN BABA.Biz istemedik dünyaya gelmeyi siz bizi bu hayata getirdiniz

Daha öncede eşimden bu kredi için cok laf duydum.Huzurum bozuldu.Ailem.için bu yasıma kadar maddi anlamda yüklü cektigim bu kredi.Cok sıkıntıda oldugu için cektim.Cekmeden öncede eşimle konuştum cekmicem ödemicek bak bize kalcak,vicdanın rahat olsun diye cek.Ödemezse öderiz biliyorum ödemeyecegini dedi.....Ams bunu söyledigimdede o adam senin baban bu parayı ödemedi sizi düşünmüyor dedi.....Kızlar fikir verin ne olur?Bıktım bu sorundan.

Artık olan olmuş sen krediyi çekmişsin ve siz ödüyorsunuz . ne kadar kredi çektin baban için merak ettim. Babana git, karşına al güzelce konuş bize yazdıklarını güzelce anlat, ödemesini iste. Ailenizden, babanın lafını dinleyeceği güvendiğin biri varsa onunla konuş o kişi babanla konuşsun. Babana lafını geçirebilecek, babanın çekindiği biri.
Eşini karşına al güzelce konuş artık bu konuyu kapatalım çok yıprandığını, çok üzüldüğünü söyle birdaha asla böyle bir şey yapmıyacağını dile getir.
Sen çalışıyordun şuan çalışmıyorsun sanırım, çalışırken babanın borcunu sen ödüyodun şimdi eşin ödüyor. En kısa zamanda iş bulmaya çalış, şartlarını önemseme babanın borcu bitene kadar sık dişini.
Herzaman ve bu mübarek cuma gününde bol bol dua et, Allah'tan yardım iste.

1.sayfada yazmıştım canım....Eşim sabah suratlı suratlı uyandı gitti işe.Surat yapması gereken biri varsa benim,adam yapıyor.....Hey allahım.Ya sabır....

peki kvnde borcunu gerı odemıyosa kendınde o lafı etme cesaretını nerden bulmus?? eşinde suratlı gittiyse sende ona deseydın, benım babam odemıyosa senınde annen odemıyo ben surat yapıyomuyum.hem annen nası o lafı eder kendısı cokmu odedı sankı deseydın ya ozmn? nıye yanı bıtek senın babanın ödememesı göruluyo anlamadım:26:

bundan sonrada huzurun bozulmasın ıstyosann hıcbır sekılde aılelere para vermeyın bak hastalık saglık olmadıkca sakın sakın sakın. senı dusunmeyenı ana babada olsalar sende dusnme yanı. kımse kusura bakmasın..babana msj atmışsın e cvp yokmu?

Bilmiyorum aslında beni bu kadar üzende aslında bu.Kv sanki herseyi ödedi yaptı,oglunu düşündü de kalkıyor eşimin söylediginde biz kp gibi sana borc bırakmayız oglum diyor....Eşim niye laf veriyor.Zaten hep bişeyler istiyorlar.....Bundan sonra yok kimseye para....Babam hiç arayıp sormadı biliyor ki daha neler söyliyecegim ona.Annem aradı şimdi.Kızım nasılsın,iyi misin?Sesin kötü geliyor dedi....
Hep anneme oluyor zaten.
Arada kalıyor kadın....

Babamla konuştum daha öncede hep konuştum.Kızım haklısın dedi ama......
3 aydır falan biz ödüyoruz krediyi.Daha önce babam ödemedigi zaman bir ksc kez ben ödedim.Su an ekmek alcak parayı zor buluyor cok zor durumda....
Ben calışmalıyım,belki bu kadar cok sıkılmam.Allahım cuma saati bana hayırlı bir iş nasip et.
Babamın arkadasları,akrabalarım öde bak elinde para varken
cocugunı zor duruma sokma dediler
Elinde para oldugu vakit gitti zor durumda olan arkadasına verdi.Beni kızını düşünmedi.
Eşim cok cok haklı ama ben kredi bitene kadaf hep laf mı duyacagım???Ne yapayım kızlar?Herseyi acık acık yazdım size.....krefi tutarı 10000 tl faiziyle 13000 tl.Bize kalan borc 5000-6000 civarı.

Annene herşeyi anlat, anne bir şeyler yap yuvamda huzurum kalmadı de , annen çözüm bulabilir belki.

Bence babanızı sıkıştırın biraz bulsun bir yerden ya da arkadaşına verdiği parayı geri istesin.Siz ödüyorsunuz nasılsa diye takmıyor herhalde.Söyleyin ağlayın, duygu sömürüsü yapın gerekirse.Annenize de diyin o da baskı yapsın ordan daralıp verir belki.Durumu hiç olmamış olsa neyse de kalkmış başkasına vermiş.Bu saatten sonra böyle davranın bence

Arkadasından parayı alamıyor,hos alsada bana gelene kadar banka borcları var....O kadar cok kavga ettim ve söylendim ki.Annem arada kalıyor.Ev hanımı calışmıyor,babamın yaptıklarını hepimiz cekiyoruz.Bu kredi yüzünden hep sorun yasıyorum.

Kızlar kendimi o kadar zor durumda,o kadar yanlız hissediyorum ki.Kardesim var ve arkadasım var onları üzmemek için anlatamıyorum.Bıktı insanlar artık yada ben böyle düşünüyorum.

Eşimle yine kavga ettik aglamaktan yüzüm gözüm şişti ve 1 saat sonra misafir gelcek.

EŞİM eve geldi.Hersey normal yemegimizi yedik.
Sonra ben hayatım neden annene söyleme geregi duydun?Bilmelerini gerektirecek durum ne?
Her iki tarafta aynı zaten.Bugune kadar ailelerimizin hep zararını gördük.
Annen hangi hakla ben size borc bırakmadım diyebiliyor dedim.
EŞİM;senin baban cocuklarım beni düşünmüyor ben zordayım yardım etmiyorlar demiş.O bizi insanlara rezil ediyor.
BENDE HERKESE babanı rezil etcem.Senin baban seni düşünmüyor cocuklarını düşünmüyor.Benim ailem daha iyi,bugune kadar hep onlara baktım sanane...Kredi cekmiyorum bıktım onlara bakmaktan dedi.......
.........
KAVGAmız böyle devam etti senin ailen şöyle benimki böyle diye.Eşiim sonunda begenmiyorsan s....r git dedi.Sus konusma,benim ailem kötü ama konuşmucaksın diye bagırdı.Ben ne dersem o....dedi.Kızlar ben nerde hata yaptım?Neden böyle oluyor hep?Herseyin farkındayken neden hep susmamı istiyor ve evden kovuyor?Ne hakla???

Kızlar babama mesaj atmıştım biliyorsunuz.Hic arayıp sormadı kızım ne oldu diye???Para bu kadar mı önemli??O kadar üzgünüm,kafamı kemiren o kadar düşünce var ki!!!!

Kızlar babama mesaj atmıştım biliyorsunuz.Hic arayıp sormadı kızım ne oldu diye???Para bu kadar mı önemli??O kadar üzgünüm,kafamı kemiren o kadar düşünce var ki!!!!

Babana bel bağlama canım anlaşılan o ki seni takmıyor
Şu durumda yapacağın en mantıklı şey eşinle aranı iyi tutmak yine ne varsa eşinden var

canım eşinin söylemesi sinirden ayrıca bunda birşey yok. örnek teşkil eder. hani vardır ya sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyorum durumu.. yani siz ödersiniz ödemezsiniz önemli değil biz bir şekilde kredi durumundan zarar gördük.aynı hatayı tekrar yapamam anlamında söylemiştir.. ayrıca bırak içini döksün.. sonuçta sen babam diyorsun onun kp deri. yani senin baban değilde eşinin babası olsaydı. kredileri ödemeseydi borç size kalsaydı neler hissedersin...

ağzına geleni söylersin.. sinir krizi geçirirsin.. emin ol..

eşine de bunu fazla görme... eşin bir de kp derin borcuyla uğraşmamak için yani seni sinir krizi olmaktan kurtarmış siliyor atıyor.bence daha ne istersin..

bundan sonra da aynı şeyi sen de yap.. alabilirsen al babandan parayı ve bundan böyle sen de eşinin yaptığını yap.. derim ben..

yani eşin yanlış birşey yapmamış..

edit: canım ben son yazdığını okumadan yazdım bunu..

üzülme fazla.. çok da uzatmayın bıkaran size zarar veren kişileri.. onların yüzünden yıpratmayın ilişkinizi.. Annesi öyle demişse haklılık payı yok mu.. yani eşin söyledikleri küfürler vs olmamalı tabi ama diyorum ya onun yerinde sen olsan sen de aynısını yapardın.. demek isterdin en azından.. arkasından da derdin...

kolay mı çalışacan evim var diyecen ama git kv lerin borcunu öde.. hiç iyi birşey değil.. eşini anlamaya çalış derim.

sen annesinin gerçeği söylemesine kızıyorsun... ama o senin babanın söylediğine hiç önem vermiyorsun.. borçlarını ödediğiniz halde baban öyle diyorsa eşin ne yapsın.. onun annesi olanı söylüyormuş..ona kızıyorsun.. babana da kız.. kızıyor olabilirsin ama bu konuşmada onların söylediklerini eşinin sözlerini eleştiriyorsun,,

Son düzenleme:
Yorumun için tesekkür ederim.Babama cok cok kızıyorum.Söyleniyorumda....Eşim bu konuda haklı,bana ailesini savunması sinirimi bozuyor.Herseyin farkında ve görüyor ama hata olsa bile savunuyor.Ben babamın yaptıgını dogru bulmuyorum.Her fırsattada ben laf söylüyorum,savuncak yanı yok.Eşim ailesinin bize verdigi zararları bilerek hala savunuyor,bagırıp,cagırıyor....Benden hep susmamı bekliyor.

ya bız kadınlar dılden cekıyoruz ne cekıyorsak..

olayları buraya kadar getırdık nıhayetınde..

haklı haksız aramanın bır anlamı yok bu saatten sonra..

olan olmuş...tartışmak goruldugu gıbı bırşeyı degıştırmedı bır o kadar zorlaştırdı..

kendı kabuğunuza cekılın ..

bır müddet bırakın eşınızı..

Canım anladığım kadarıyla çok bunalmışsın. Bence eşin iyi biri, baban için çektiğin krediyi o ödüyor, arada sıkılıp söylenebilir normaldir. Empati yaparsam eşimin ailesi için çektiği krediyi ödeseydim arada ben de söylenirdim. Lafı uzatmanın anlamı yok, annesine söylemiş belki ağzından kaçmıştır, belki çok sıkılmıştır söylemiştir. Ki annesine onlar için kredi çekmeyeceğini söylemiş. Ya tamam deseydi. Öyle düşün. Gönlünü al bence.
Bu arada ailelerin evlatlarına bu kadar sıkıntı yaşatması, yük olması çok kötü. Bence daha fazla kullandırtmayın kendinizi iki tarafa da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…