Erkeğin ailesine sürekli borç ödenir, dile gelmez, gözle görülmez.
Kızın ailesine ödenince ortalık karışır. Sana laf söylediklerinde sizinde çok borçlarınızı ödedik deyip konuyu kapat ya da sen söyleyemiyorsan eşin söylesin senin yanında. Niye anlamasınlar anlarlar da işlerine gelmez anlamak. Evlendikten sonra çok zor durumlar olmadıkça hastalık vs . ailelerin evlatlarından para istemesini hiç doğru bulmuyorum. Bu yüzden çiftler çok sorunlar yaşıyor, kavga ediyor. Evlatlarını mutsuz edince ailelerin eline ne geçiyor hiç bilmiyorum, Allahım hakkımızı kimsede bırakmaz bu dünyada da ahirette de çıkartır ama bunu düşünemiyorlar, anlayamıyorlar.
1.sayfada yazmıştım canım....Eşim sabah suratlı suratlı uyandı gitti işe.Surat yapması gereken biri varsa benim,adam yapıyor.....Hey allahım.Ya sabır....
peki kvnde borcunu gerı odemıyosa kendınde o lafı etme cesaretını nerden bulmus?? eşinde suratlı gittiyse sende ona deseydın, benım babam odemıyosa senınde annen odemıyo ben surat yapıyomuyum.hem annen nası o lafı eder kendısı cokmu odedı sankı deseydın ya ozmn? nıye yanı bıtek senın babanın ödememesı göruluyo anlamadım:26:
bundan sonrada huzurun bozulmasın ıstyosann hıcbır sekılde aılelere para vermeyın bak hastalık saglık olmadıkca sakın sakın sakın. senı dusunmeyenı ana babada olsalar sende dusnme yanı. kımse kusura bakmasın..babana msj atmışsın e cvp yokmu?
Artık olan olmuş sen krediyi çekmişsin ve siz ödüyorsunuz . ne kadar kredi çektin baban için merak ettim. Babana git, karşına al güzelce konuş bize yazdıklarını güzelce anlat, ödemesini iste. Ailenizden, babanın lafını dinleyeceği güvendiğin biri varsa onunla konuş o kişi babanla konuşsun. Babana lafını geçirebilecek, babanın çekindiği biri.
Eşini karşına al güzelce konuş artık bu konuyu kapatalım çok yıprandığını, çok üzüldüğünü söyle birdaha asla böyle bir şey yapmıyacağını dile getir.
Sen çalışıyordun şuan çalışmıyorsun sanırım, çalışırken babanın borcunu sen ödüyodun şimdi eşin ödüyor. En kısa zamanda iş bulmaya çalış, şartlarını önemseme babanın borcu bitene kadar sık dişini.
Herzaman ve bu mübarek cuma gününde bol bol dua et, Allah'tan yardım iste.
Bence babanızı sıkıştırın biraz bulsun bir yerden ya da arkadaşına verdiği parayı geri istesin.Siz ödüyorsunuz nasılsa diye takmıyor herhalde.Söyleyin ağlayın, duygu sömürüsü yapın gerekirse.Annenize de diyin o da baskı yapsın ordan daralıp verir belki.Durumu hiç olmamış olsa neyse de kalkmış başkasına vermiş.Bu saatten sonra böyle davranın bence
Annene herşeyi anlat, anne bir şeyler yap yuvamda huzurum kalmadı de , annen çözüm bulabilir belki.
Kızlar babama mesaj atmıştım biliyorsunuz.Hic arayıp sormadı kızım ne oldu diye???Para bu kadar mı önemli??O kadar üzgünüm,kafamı kemiren o kadar düşünce var ki!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?