Dertliyim...Kederliyim.Yorumlarınızı bekliyorum.

guzelimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
3.990
426
163
iyi aksamlar kızlar konularımı okuyanlar bilir...Kısaca özet geciyorum.Ben ve eşim ailelerimize cok yardım ettik ve onların borclarını ödemekten cocuk sahibi olmayı ve ev almayı erteledik.....

Bunun sonucundada artık her iki tarafada para vermek yok,gelecegimiz için birseyler yapmalıyız dedik ve bunu uyguluyoruz.

BEN BABAM İÇİN KREDİ CEKTİM HALA ONU ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUZ,bugun kv aramış eşimi emekli olcak cocuk parası için kredi cekmeSini istemiş.
EŞİM;anne kp için guzelimm kredi cekti bizim üstümüze kaldı.Beni hic kimse düşünmüyor ben kimseye kredi cekemem,herkes baksın basının caresine demiş.
KV;OGlum biz kp gibi sana borc bırakmayız demiş.

KP VE kv bemim kredi cektigimi bilmiyorlardı...

Eşime cok kızdım,neden söyleme ihtiyacı duyuyorsun?Cekemem durumum yok desen olmuyor muydu dedim,laf vermeye ne gerek vardı diyorum.

1-kızlar şimdi ben cok mu abartıyorum?
2-Eşimin düşüncesi babana cok sinirlendim,söyledim diyor.Bunu ben mi büyütüyorum?

3-Kv şimdi dırdır konuşcak durcak,dedim ya her iki tarafada yaptık.Kendi ailemide savunmuyorum.Eşim haklı ama sizce yaptıgı dogru mu?
Nasıl davranayım bilemedim.....
KIZLAR 5.SAYFADAN İTİBAREN OKUR MUSUNUZ RİCA ETSEM.TESEKKÜR EDİYORUM YORUMLARINIZ İÇİN.

Son düzenleme:
Babamın yaptıgı cok cok yanlış babam sadece babam işte.Evladı olarak ben birşey beklemiyorum.Eşime hak veriyorum.
Ailesine bunu söylemesini gerekli görmüyorum ne gerek var?Sinirden mi böyle düşünüyorum kızlar???Abartıyor muyum???
KV şimdi her para konusunda bu muhabbeti sokcak bana tabi görümcede...
Kendileri için harcanan ve ödenen paraları yok sayarak....

Canım eşinin söylemesi iyi olmamış tabi ama kaynanan isteyince birşey söylemese neden sunmasa bu sefer annesi alınacaktı. Ben kaynananızın neden para istediğini anlayamadım yalnız cümlenizde. Siz de çalışıyor musunuz yoksa babanızın kredisini sadece eşiniz mi veriyor.Tabi kaynananız senin ailene gelince para var bize gelince yok diyebilir. Yapacaksınz o zaman kaynanaın ihtiyacını da halledeceksiniz ya da hiç kimseye yardım etmeyeceksiniz herşey karşılıklı ama tabi ben kayınpederin gibi başınıza atmam borcu demesi hoş değil. Bence eşinize söyleyin edebleceksiniz ona da yardım edin hak geçmesin laf demesin ancak eşiniz babanıza çektiğiniz krediden yakınıyor sanırım bu durumu eşinizle konuşmalısınız.

Ben başta kendi babanız için değil kp için kredi çektiniz üstünüze kaldı diye anladım.
Hatta iyi demiş valla diye düşündüm eşiniz için :)
Babasının hatasını bilip, açık açık söylüyor diye yani.

Sahi durum böyle olsaydı hoşumuza giderdi değil mi eşinizin bu açık sözlülüğü? :)

Bu arada bence buna dikkat etmemiş olması normal eşinizin.
İnsan sinirlenince o ne der, şu ne duruma düşer hesabı yapamıyor.
Hayatınızı erteleme sebebi bir baba var ortada sonuçta..
Canı yanmış, bir can yanmasına daha tahammülü yok..
Tartışma konusu etmeyin bunu bence.

Onlarada yardım edildi eşimle karar almadan önce,her iki tarafada yardımlar yapıldı....Kendi aileme kredi cektim ( ailem için yaptıgım bu) kv kp içinse(dügün borcları,evin esyaları ödeyecegiz denilip ödenmeyen borclar,kp bir kısım borcları,icralar....Takılarım herseyim gitti.Kısa bir süre önceye kadar calışıyordum.Saglık sebeplerinden ayrılmıştım.Tekrar iş arıyorum.Ben işten cıkmak zorunda olunca ve 4 aydır babamın durumu olmadıgı için krediyi ödeyemedigi için biraz sıkıstık...
Kv emekli olabilmesi için bankaya 12000 tl gibi bir meblag ödemesi gerekiyor bunu istiyor eşimden.....Ben mi yanlış düşünüyorum?

Gitmezdi.Çünkü ben senin ailen,benim ailem yapmaktan ve tartısmaktan sıkıldım ve tartısma olmaması için eşime su an cok kızgınım ama yatak odamda oturuyorum.Eşim oturma odasında.Sakinleşip eşimi kırmamak için....Sinir anında pat diye cıkıyor cümleler,sonra üzülen ikimiz oluyoruz.

Ne desem bilemiyorum..
Eskiden anneler babalar evladıma düğününü yapayım,
borçsuz evlendireyim de nefes alsın hatta ev bırakayım derdinde olurdu.
Şimdikiler borç bırakıyor..

Bir düşünüyorum. Okuttu, büyüttü,meslek sahibi yaptı.
Emekliliği için para istemiş çok mu?

Bir düşünüyorum gençlik borç ödemekle, hayatı ertelemekle mi tükenecek?

madem daha önce kaynananlara da yardım ettiyseniz,kocanın baban için kredi çektiğinizi söylemesinden neden rahatsız oluyorsun.bir şey derlerse size de yardım ettik dersiniz

madem daha önce kaynananlara da yardım ettiyseniz,kocanın baban için kredi çektiğinizi söylemesinden neden rahatsız oluyorsun.bir şey derlerse size de yardım ettik dersiniz

Rahatsız oldum.Bunu cok anlatacaklarını düşünüyorum.Her sıkıstıklarında bizden para istiyorlar canım.Kararımızı aldıktan sonra eşimde bende uyguladık.Şimdi birşey oldugunda senin baban gibi deyip durcaklar.Ben desem onlara sizin içinde şunu yaptık.ANLAMICAKLAR.

iki tarafa da eşit davranıyoruz dersiniz geçersiniz,takmayın kafanıza

Onlar bizim ailelerimiz için cok gecerli degil Sanki onlar cocugumuz bizse anne babaları....Bilmiyorum kızlar cok sıkıldım,eşim söyledigi içinde cok kızgınım.
Ben savunsam,bagırsam tamam ailesine dert yandı.Ben kendi babama kızıp laf söylüyorum.

Bosuna mı takıyorum sizce?Offf offf.Baba kızını ne hala koydun bir kredi elli bin kere evliligimde söz konusu oldu.......Bu konuda hep laf duydum.Ödemedin,ödeyemedin hep bu kredi önüme sunuldu.Senin için,ailem için bu yasıma kadar yaptıgın buu.Vicdanım rahat,ama senin vicdanın rahat mı???Offff kızlar ya cok konuşmaya ihtiyacım var...... (((((

herkes kendı yaptığını düşünerek konuşsun...şu saatten sonra kımse kımsenın kalbını kırmasın...yoksa kalp kırmak ıstedıkten sonra herkes kırar dersınız mutfağınıza geçer kahvenızı vs cayınızı yapar ıkram edersınız..
az ve oz...
uzulmeye değmez...eger egılıp buzulursenız...suzmazlar...
saygısızlık yok az ve oz kanuşmak var:)

Kendi yaptıklarını gözle görmüyorlar....Onlara sorsan hiçbir zararları olmadı bize.Hep bizi düşünerek hareket ettiler.Eşim neyin ne oldugunu biliyor ama aile işte....Kv oglum biz kv gibi borc bırakmayız demesi bile cok tuhaf...

walla esınız yanlıs yapmış.sonucta babanız bunu kvnıze acık etmesıne, agızlarına laf vermesıne ben olsam delirirdim.

ama kv.nınde o lafı etmesınede kızmayın, babanız borcuna sadık olsaydı bu lafları duymazdınız.

Peki ben ne yapayım???Eşimi konusarak sinirden delirteyim mi?Sen bunu nasıl yaparsın diye???Yoksa susup,görmezden mi geleyim?Kv söylemi peki kendilerinin yaptıklarıyla celişmiyor mj?Bu lafı söylemeye hakkı var mı?O kadar borcu bize ödetmiş biri olarak???

Son düzenleme:

valla esınıze tabıkıde tepkınızı verın vermışsınzde zaten. onu ıyıce uyarın en azından bıdaha aynı hatayı yapmasın, aillenızle ılglı hıcbişeyı acık etmesın. tabi 50kere soyleyıp delırtın demıyorum.

konuda kvnızın sıze borclarını ödettigini okudugumu sanmıyorum. sadece her ıkı tarafnda sızden sureklı para ıstedıgını ama babanızın gerı odemedıgınden bahsetmışsınız. kvnizin ve kpinizin aldıkları paraları gerı odemedıklerınden bahsetmemişsiniz. yada ben mi gözden kaçırmışım?

1.sayfada yazmıştım canım....Eşim sabah suratlı suratlı uyandı gitti işe.Surat yapması gereken biri varsa benim,adam yapıyor.....Hey allahım.

Son düzenleme:

1.sayfada yazmıştım canım....Eşim sabah suratlı suratlı uyandı gitti işe.Surat yapması gereken biri varsa benim,adam yapıyor.....Hey allahım.Ya sabır....

1.sayfada yazmıştım canım....Eşim sabah suratlı suratlı uyandı gitti işe.Surat yapması gereken biri varsa benim,adam yapıyor.....Hey allahım.Ya sabır....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…