dertleşip rahatlamak istiyorum.. çok sıkıldım gurbette

Şimdi ben anlamadım, eviniz bir mi ayrı mı? Ayrıca yaşınız kaç? Eşinizin yaşı kaç? Kendinizi niye bu kadar ezdiriyorsunuz? Eşiniz sizi niye bu kadar ezdiriyor? Nerede oturuyorsunuz?

evimizi ayırmaya çalışıyorum kendi evimizde yeme içmeye çalışıyorum bunu eşim ve ailesi desteklemiyor.. eşim ne olacak dişini sık biraz daha diyor. ben 21 eşim 24 yasında valla eşim beni niye bukadar ezdiriyor bende anlamış değilim.. sessiz sakin vur başına al ekmegini tarzında benim eşim..

valla kaynanam değilde gurbete gitmek beni depresyona sokmustur herhalde. çünkü evlendiğim ilk zamandan beri var bu bende... evet kırmak istemiyorum. ama zorluyorlar okadar agır sözler söylüyorki. gene sabretmeye çalışıyorum birkeresinde küsmeden önce bana dediki benim oglum kincidir sen konusana kadar konusmaz bir kere tam üç gün konuşmadı benle dedi. sonra bana küstü dediki benim oglum 24 yasında birgünden birgüne bana küsmedi hiç böyle yapmazdı ne oldu bu çocuga . resmen bana sen yaptın demek istiyor

Öf bu ne yaa.. Afedersin ama sidik yarisina cevirmis senin kaynanan durumu, o böyle yapiyor sen niye yapmiyorsun, su söyle yapiyor sende yap. Yahu birakin su insanlari bir birleriyle kiyaslamayi, ne bir baskasi senin gibi olabilir, nede sen bir baskasi gibi olabilirsin, bireysel olarak herkesin yeri nasil ayriysa ozaman herkestende ayni seyler beklenilemez!

Daha çocuk sayılırsın, bir de bütün gün evde olduğun için k.validen seni kendi istediği gibi yönlendiriyor işte. Maaşlı bir işe giremesen bile tanıdıklara, eşe dosta haber sal, parayla dantel örüyorum diye, en azından k.validene "yetiştirmem gereken işlerim var anne, bitirip öyle geleyim" dersin. Ya da "evde yemeğimiz var, şimdi size gelirsek o ziyan olur, yarına gelelim" de, böyle böyle azalt gitmeleri.

aynen eşyaları alırken ayşeninki sundan sende öle al fatmanınki bundan sende öyle al. elalemin gelini yanında gezer bizimkiler kaçıyor benden. sunun gelini çok hamarat şu sülaledeki hiçbir gelin onun eline su dökemez birsürü şeyy... ben hiç birine cevap vermemeye çalışıyorum.. sadece çok uyumama laf edince anne ben ayşe değilim dedim o öyle kalkar ben böyle

eet sürekli evde oldugum için yanında istiyor beni ben hiç bulaşıga bile elini sürdürmem yukardayken ben bunu bütün ögün istiyorum diyor.. yemegi yapsan çaya çıkmadın diye surat yapacak birgün eşimle dışarı çıktık haber vermeden gittik diye ikimizede küstüler... eşim aman boşver diyor senin annen baban senin zoruna gitmez ama benim zoruma gidiyor dedim...

Kayinvaliden baskalarinin gelinlerini bu kadar övgüyle bahsederken neye dayanarak bahsediyorki.. Sonucta onlarin evinde onlarin bütün gün yasadiklarini, yaptiklarini bilemezki, sonucta bir söz vardirya ici beni disi eli yakar diye, biraz o hesap disi senin kayinvalideni yakiyor Ayrica baskalarinin gelinleri iyiyse bu kayinvalidelerinin onlara iyi davrandigindan ve onlara anlayis gösterdigindende olabilir.. Senin kayinvalidendeki sorun hatayi hep karsi tarafta aramasi, hic dönüpte kendine bakmiyor, nerde ve neyi yanlis yaptim diye..

Bu arada sen yurt disindami kaliyorsun?

Kuzucuğum sende çok gençmişsin daha 21 yaş ne kadar erken sen nasıl hem kendi evinin
hem başkasının evinin yükünü kaldırabilirsin ki..Boşver kaynananı fln herşeyden önce kendine hoşuna
gidecek bi meşgale bul kitap oku kurslara git kendini geliştir sonra çalışmaya başla ki çocukların olduğunda
onlara verebileceğin bişeylerin olsun.kaynananı da kendi haline bırak sana bişe derse tersleme tamam de
ama yine bildiğini yap bi süre sonra oda sıkılır bırakır zaten.

suanda çıkmam lazım yorumlarınıza gece tektek cevap vermeye çalışırım.. yukarıya çıkacam iyi akşamlar herkeze

Yanlış anlama ama eşinin de işine geliyor demek ki. Yoksa senle başbaşa vakit geçirmek istese gerekli tavrı eşin koyar zaten. Oh ne güzel hem annenin gönlü olsun hem akşam sarılıp yatacak eş olsun, yok öyle yağma.

ben bu durumun, eşininde işine geldiğini sanmıyorum...24 yaşında daha..yani karakteri oturmamış olabilir..yada bugüne kadar hiç ailesine karşı gelmediği için çekiniyor olabilir..bir sürü neden sayılabilir..ama bu durumun işine geldiğini sanmıyorum..çünkü hangi yeni evli erkek , eşiyle başbaşa vakit geçirmek istemez..

kayınvaliden, elalem ne der diye yaşayan bir tipse eğer, sende onu bu tarafından vur...
al karşına güzel güzel konuş..

biz yeni evliyiz ama hiç başbaşa kalamıyoruz .bu yüzden ne eşim ne de ben sorumluluklarımızı öğrenemiyoruz evimizden soğuyoruz de..bizde genciz ,bazen gezmek yada evde başbaşa vakit geçirip eğlenmek bizimde hakkımız de..ben san ayak uyduramam ki de..benden beklediklerini çok ileriki yıllarda yaşım ilerlediğinde yapabilirim belki..ama şimdi nasıl olsun..sen başkasın ben başkayım.aramıza soğukluk girmesinide istemiyorum ama bazı şeyler tadında kalmalı de..yani bu tarzda bir konuşma yaparsan seni anlayabilir..baktın anlamıyor yada üste çıkıyor..ben sabrederim sabrederim ama bu şekilde evlilik olamaz yani bunu baştan söyliyim de...

yani belki zor olur bu konuşmayı yapmak..ama uzun vadede sen kaznırsın..geri vites yapma canım sakın..ok

eşimin gerekçesi su: inşaatta çalışıyorum kışın para olmadıgında ne yaapacagız başka iş yap diyorum. bana bahsettiğin ve hayalini kurdugum evliliğin çok uzagını yaşıyoruz. diyorum yok ben başka işte mutlu olamıyorum dedi. ben bulacaksın dedim. tamam dedi bir haftadır bi adamla konuşacak dün sordum konuştunmu diye yok babam konuşsacak dedi. niye babanmı çalışacak dedim yok ben söyleyemem dedi. hayatını başka ellerin hareketine göre kurmaktan vazgeç dedim. ev alırkeen babamm yardım eedecek diyor. kızdım bendde bak dedim su evde ne senin nede benim bir çöpümüz yok yarın birgün laf söylerseler ikimizinde çok zoruna gidecek bata çıka kendi evini kendin al. kimseye el açma dedim oda galiba kendini mecbur hissediyor. ama bende sıkıldım bu durumdan.

bence esın cok sorumsuz yarın bıgun cocugun olunca kaynanan ona da karısacak sana bılmıslık taslayacak cocuga kendı bıldgı gbı bakmanı ısteyecek,esıne annesını sakın kotuleme o zaman sen kotu gelın olursun ama annesının gercek yuzunu gormesını sagla ,
kaynananla mesafeyı kurmadan da sakın cocuk yapayım deme ısler daha kotuye gdebılır...
bırkac gun gıtme mesela kaynanana ya da gıt ısım var deyıp evıne ın oyle oyle alısacaktır bırkacgun tavır yaptı dıye pes etme hemen sonucta bu senın hayatın kımsenın karısmaya hakkı yok

eşim sorumsuzluktan çok bence oturmadı. yani yaşı itibari ile. mesela bir erkek babasına işi bırakacagını söylerken aglarmı evet benim eşim agladı.. konuşamadı telefonda ben söyledim babasına.. açıkcası bu benim çok zoruma gitmişti beni koruyup kollayacak adam bu mu demiştim. eşimi çok seviyorum ama sanki o beni değilde ben onu korumak zorundaymış gibi hissediyorum.. ilk ayrı yemek istiyorum dediğimde tamam söyle bundan sonra ayrı yiyecegiz dedi sen söyleyeceksin diyince işler değişti birazda ne gerek var demeye başladı. eşimin aileside eşim hakkkında x bunu yapamaz edemez o bilmez o etmez diyor. buda iyice eşime bakış açımı değiştiriyor. çocuk yapmayı düşünmüyorum zaten eşimede dedim en az iki sene beklememiz lazım dedim ben çocugumu babannesinin yanında yetiştirmek istemiyorum kendim yetiştirmek istiyorum dedim.. onun için burdan ayrılana kadar sakın bana çocuk deme dedim eşim çok istiyor beş aylık evli olmamıza ragmen.annesi felan da çok istiyor. dedim yok benim gezip görecegim yerler var. çok erken bana daha çocuk için dedim Allah isteyenlere versin bende nezaman istiyorsam ozaman versin dedim annesinin zaten tavırlarını görüyor.. küstügü zaman hep hasta. tek kaynanam tavır yapmıyor ufak kaynım bile tavır yapıyor bazen oluyorki.. eşimden biraz destek görsem su son zamanlarda çoktan ben evimi ayırmıştım.

sebg sana silinen yazilarinda cok yorumlar yazmistik, bilmiyorum hepsini okuyabildinmi?

Beraber oturacaginizi önceden biliyordun, kimse seni silah zoruyla esinlede evlendirmemis?
Neden cizdigin yolun basinda, kararlarinin arkasinda degilsin.
Uykum agir diyorsun, söz verdigin kayinvalidenle kurana bile kalkip gidemiyorsun, bence cok ayip...
Caismiyorsun, cocugunda yok, yeterince zamanin var,kayinvalidenle iyi gecinseniz birsey olurmu? Onunda sana ihtiyaci var demekki.
Kira vermeden evlerinde oturmak güzel ama beni rahat biraksinlar mantigi pek uymadi gibi.

kayınvalıde nı once den tanımıyormuydun yada soz nısan donemınde ne tur bı ınsan oldugunu anlayamadın mı keske acele etmeseydın esın ısını kurup evını alsaydı ole evlenseydınız bnm hayatımda da bırı var onunla gecen gun konustuk bu konuları demez mı bzm memlekette ev var (memleketı kars bu arada ) 1-2 sene orada oturalım sonra ev alıp ıstanbula donerız dedımkı oyle bıseyı kabul etmem ben evleneceksek gec evlenırız o zaman
dusunsene ılk aylarını basbasa gecırmek varken ne gerek var boyle seylere bence sende sabırlı ol kararının arkasında dur kayınvalıdenle de zaman gecır tabıkı yanı hepden boslama ama sankı sn onun cocuguymussun gbı de davranmasın sana Allah yardımcın olsun canım

olivia okuyabidigim kadarını okudum ablacım.. bilmiyorum okumadıgım birşey varmıydı. dediğim gibi bana en baştan söylendi. birmi ayrımı diye bizde ayrı dedik evlendikten birbuçuk ay sonra evimizi birleştirdiler. karar benim kararım değildi benim yanımda ayrı oturacaksın diyip komsunun yanında tabi bir dedi. ses etmedim bu yüzden. biz eşimle severek evlendik. kararım hep ayrı evden yanaydı kimseyi üzmemek kırmamak için kendim üzülüp kendim kırılıyorum ve dertleşmek istiyorum. ayrıca uykum agır evet kayınvalideme gelecem dedim ama ogün eşimle uzun süre sonra ilk defa sabahladık uyuyup kalmısım oda kapıya vurmuş duymamışım. elimde olan birşey değil. çünkü annemlere misafir gelecegi zaman kesinlikle uyumuyorum çünkü uyudugum zaman kalkamayacagımı biliyorum. onada söyledim uyursam kalkamam diye dediğim gibi hastalıkmıdır bilinmez ama böyle uykum. yeterinca zamanım var evet çalışmadıgım çocugum olmadıgı için buda kendime zaman ayırmayacagım anlamına mı geliyor.? bende geçinmek isterim tabiki ama hep sizden hepsizden bekleseler artık vermek sıkmazmı sizi. kira vermeden evlerinde oturmamız.. sürekli onların isteklerini yerinemi getirecegim bunuda benim mantıgım pek almadı. iyi geçinmek için tek taraflı götürüler pek işe yaramaz bence

kayınvalidemle sözlenmeden hemen önce tanıştım. ozamanlar bana karşı çok iyiydi. siz eşinle mutlu olun ben senden ne iş beklerim ne başka birşey diyordu. yuvanızda huzur olsun. okadar iiyi niyetli konusuyorduki hakkını yemeyeyim ben sabahtan çıkayım onlara akşam yatmaya ineyim işini gücünü göreyyim ondan iyisi yok ama bende insanım sıkılıyorum hergün mecburi olarak yukarı çıkmaya. keşke çocugu gibi davransa ozaman daha farklı olurdu herhalde

Son düzenleme:
en ıyısı ne kendı aılene ne de kayınvalıdeye yakın olacaksın korktum sımdı valla
evlenıyosun bı rahat bırakmıyolar ınsanı esınle konussan canım bn boyle ıstemıyorum desen sıkıldım desen
eltın varmı ?

eşime söylüyorum kışın iş olmaz ne yiyip ne içecegiz diyor. eltim var canım ne olduki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…