• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşelim hanımlar

Yüzükler küpe falan var bilezik yada set falan yok ev alacakları için bizde istemedik dediler kiraya çıkarsak alacaklardı şuan da çıksak alacaklar ama biz ev alamyaı seçtik
Nikah ya da düğünde misafirler de çok takıyor bazı yörelerde, sizde çok takılmadı mı ya da birikime mi eklendi?

Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 5 ay önce evlendim 21 yaşındayım 4 senelik beraberliğimiz vardı yani sevgiliydik aileler biliyordu ve hep hayalimiz olan evliliği gerçekleştirdik sorunum şu ki eşimin ailesi ile yaşıyorum bunu ev almak için ben kabul ettim yaza ev alabileceklerini söylüyorlar ama inanın ki aynı evde eşimle sanki kardeş kardeş büyüyormuşuz gibi hissediyorum kesinlikle evlilikten soğumuş hissediyorum kendimi evlenmeden önce kesinlikle bunlar aklıma gelmemişti hala eşimi çok seviyorum çok değer veriyorum aynı şekilde o da öyle ama sürekli içimden bir ses ahh baba evim ahh annem çok özledm o eski günlerimi diyorum psikolojimin bozulduğunu hissediyorum.. düşünceleriniz nelerdir

Sen en kısa zamanda iş bul kiraya çıkın. O kadar kardeşi dururken, hepsinin sana ev almaya razı olduğuna nasıl inandın anlamadım. Tek çocuk olsa neyse, niye sadece kocana ev alsınlar. Mantıksız.

bende bunu anlamıyorum işte, yorumları okumadım öncelikle onu söyleyeyim.
yani madem yazın ev alabilecekler (güya) aynı evde oturmak yerine neden yaza kadar beklemediniz o zaman?
kendi ailenizle oturmak, sevgililik hayatı yaşamak varken 4 sene beklediniz de kayınailenizle oturmak için mi.. az daha sabretseydiniz daha mantıklı değil miydi?

bende bunu anlamıyorum işte, yorumları okumadım öncelikle onu söyleyeyim.
yani madem yazın ev alabilecekler (güya) aynı evde oturmak yerine neden yaza kadar beklemediniz o zaman?
kendi ailenizle oturmak, sevgililik hayatı yaşamak varken 4 sene beklediniz de kayınailenizle oturmak için mi.. az daha sabretseydiniz daha mantıklı değil miydi?
Tabiki öyle haklısınız ama işte insan yaşamadan bilmiyor ki

ben yaşamadım ama biliyorum. mantıklı bir insan yaza kadar kayınvalidesiyle oturacağına yaza kadar ailesiyle oturup ev bekleniyorsa madem onu bekler öyle evlenir. şu an yaşadığınız evlilik hayal ettiğiniz evlilik zaten olamaz ki? sevdiğin insanla aynı evde istediğin gibi vakit geçirmekle kayınvalideye misafirliğe gitmiş gibi put put oturmak aynı olabilir mi.. yaşamadan önce denemek için eş ailesine yemeğe gittiğinizde bir baksaydınız yanlarında nasıl davranabiliyorsunuz, eşinizle öpüşebiliyor musunuz mesela? yok. e evlenince de böyle olacağını düşünürdünüz.. bence en yakın zamanda kiraya çıkın, evliliğinizin akıbeti için.

Çalışıyor evde şuan 5 kişi çalışıyor bizim için
Niye sizin için çalışsınlar yahu,herkes geçimini sağlamak için çalışır. Hayal dünyasında yaşarsanız sonra çok üzülürsünüz. Bir işe girin kendiniz için çalışın. Sonra kiraya çıkarsınız eşinizle. Madem evlendiniz,kendinizi yine siz geçindireceksiniz,eşinizin ailesi değil.

bu yaşta bu dertler. valla ne diyeyim bilmiyorum dert sahibi olmak için acele ettin küçük hanım. bu devirde ev almak kolay değil madem ev alacaklardı alıp öyle evlendirselerdi sizi.

Niye sizin için çalışsınlar yahu,herkes geçimini sağlamak için çalışır. Hayal dünyasında yaşarsanız sonra çok üzülürsünüz. Bir işe girin kendiniz için çalışın. Sonra kiraya çıkarsınız eşinizle. Madem evlendiniz,kendinizi yine siz geçindireceksiniz,eşinizin ailesi değil.
işte hepsi çalışıyor, para havuzda toplanıyor, 5 kişi 6 şar bin alsa en kötü, 30 bin yapar inşallah bu oturdukları ev kendilerine aittir.
herkes çalıştığı yerde yer içer, yüksek ihtiamlle haftada 6 gün de çalışır, evde 1 öğün yemek ancak yaparlar, tatile gitmezler araç almazlar servis kullanırlar gibi gibi yöntemlerle o paranın 20 bini birikir
ama işin kötü yanı şu ki
düğünde takılan para bile düğün borcuna gitmiş
yani ortada bir birikim yok

5 ayda olun olsun 100 bin birikmiş olsun yaza kadar yüzbin daha olsun...sonra?
evler olmuş milyon.

şimdi ayrı eve çıksalar da kocası 6 bin gibi bir şey kazanıyorsa geçinemezler, bir de o var.
ayrı evin kirası
mobilya, beyaz eşya hepsinin taksitleri
faturası
yetişmez yani

sadece işte
babasının evindeyken acaba hayatı ne zannediyordu onu merak ediyorum
çünkü bu hesabı yapabilmek için genius olmak gerekmiyor benim ortaokuldaki kuzenlerim yaz tatillinde çıraklık yapıyor artık çünkü yetişmiyor, çocuklar bile biliyor bunu. (ortaokul çağında çıraklık yapmak gibi şeyler 20-25 sene önce vardı, geri geldi, demeye çalıştığım o)

işte hepsi çalışıyor, para havuzda toplanıyor, 5 kişi 6 şar bin alsa en kötü, 30 bin yapar inşallah bu oturdukları ev kendilerine aittir.
herkes çalıştığı yerde yer içer, yüksek ihtiamlle haftada 6 gün de çalışır, evde 1 öğün yemek ancak yaparlar, tatile gitmezler araç almazlar servis kullanırlar gibi gibi yöntemlerle o paranın 20 bini birikir
ama işin kötü yanı şu ki
düğünde takılan para bile düğün borcuna gitmiş
yani ortada bir birikim yok

5 ayda olun olsun 100 bin birikmiş olsun yaza kadar yüzbin daha olsun...sonra?
evler olmuş milyon.

şimdi ayrı eve çıksalar da kocası 6 bin gibi bir şey kazanıyorsa geçinemezler, bir de o var.
ayrı evin kirası
mobilya, beyaz eşya hepsinin taksitleri
faturası
yetişmez yani

sadece işte
babasının evindeyken acaba hayatı ne zannediyordu onu merak ediyorum
çünkü bu hesabı yapabilmek için genius olmak gerekmiyor benim ortaokuldaki kuzenlerim yaz tatillinde çıraklık yapıyor artık çünkü yetişmiyor, çocuklar bile biliyor bunu. (ortaokul çağında çıraklık yapmak gibi şeyler 20-25 sene önce vardı, geri geldi, demeye çalıştığım o)
Hayal dünyasında yaşamak işte.
Meslek yok,okul yok,gidip evlenelim. Aile bize ev alsın,olmadı onlarla yaşayalım. Böyle evlilik mi olur?
Aynen dediğiniz gibi,düğünde takılan üç kuruş bile borca gitmiş,ne ev alması? Ev ahalisinden biri de ben olsam kızarım,çekyatta yatıcam abim yengem ev alacak diye,gidip çalıştığımı da onlara sıvayacağım,yok artık daha neler? Giderim bir bekar odası tutarım,aparta yerleşirim yine vermem kuruş paramı. Anamın babamın ihtiyacı olur başım gözüm üstüne,veririm. Ama abim ev alacakmış,bana ne?

Evdekilerin hepsi neden sizin için çalışıyor? Niye çalışsın? Yaz dediğimiz 6 ay sonra geliyor, nasıl alınacak ev? Alınmazda hadi diyelim alındı , sizin borcunuzu diğer kardeşler mi ödeyecek?

Kira da oturmanın neyi kötü de 7 kişi aynı evde yaşamayı tercih edip, insanların da düzenini bozuyorsunuz?Aileniz nasıl izin verdi burada saçmalığa orası da ayrı.
Girip bir işte çalışın sizde. Öyle evde durup size ev alsınlar diye beklemeyin bir zahmet.

Son düzenleme:

Yaşamadan da matematik diye bir şey var tahmin eder insan

1-) ev alınmayacak bunu unut,ev alan anında alırdı haziranı beklemezdi ya da sana 6 ay sonra ev alıcaz ozaman evlenelim ev içinde ev olmaz derlerdi

2-) hamile kalma, falanca hamile kalmış cıkmış babaevinden diye örneklere güvenme, bir o kadar da cocuğu coluğu olup çıkamayan var o evden

3-) ya okul oku ya meslek öğren iki kişi çalışıp anca kiraya çıkarsınız ondan sonra da kendiniz ev alırsınız

4-) hayallerde yaşayanı gerçekte öperler bunu unutma hayallerden cık realist ol kendini ve doğacak çocuklarını yakma

Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 5 ay önce evlendim 21 yaşındayım 4 senelik beraberliğimiz vardı yani sevgiliydik aileler biliyordu ve hep hayalimiz olan evliliği gerçekleştirdik sorunum şu ki eşimin ailesi ile yaşıyorum bunu ev almak için ben kabul ettim yaza ev alabileceklerini söylüyorlar ama inanın ki aynı evde eşimle sanki kardeş kardeş büyüyormuşuz gibi hissediyorum kesinlikle evlilikten soğumuş hissediyorum kendimi evlenmeden önce kesinlikle bunlar aklıma gelmemişti hala eşimi çok seviyorum çok değer veriyorum aynı şekilde o da öyle ama sürekli içimden bir ses ahh baba evim ahh annem çok özledm o eski günlerimi diyorum psikolojimin bozulduğunu hissediyorum.. düşünceleriniz nelerdir
Ev alınana kadar zaten kazara bir çocuk patlatırsınız, o bahaneyle gider bi 5-6 yıl. Ev kurulmadan evlenilir mi yahu?

Ev alınana kadar zaten kazara bir çocuk patlatırsınız, o bahaneyle gider bi 5-6 yıl. Ev kurulmadan evlenilir mi yahu?
Zaten istemişler şansına olmamış, kazara falan olmaz yani korunmuyorlar maalesef. Etrafında hiç mi düzgün akıl veren yok yoksa söz mü geçiremiyorlar emin olamadım. Safça da bir kıza benziyor her söylenilene inanıyor falan.

Hayal dünyasında yaşamak işte.
Meslek yok,okul yok,gidip evlenelim. Aile bize ev alsın,olmadı onlarla yaşayalım. Böyle evlilik mi olur?
Aynen dediğiniz gibi,düğünde takılan üç kuruş bile borca gitmiş,ne ev alması? Ev ahalisinden biri de ben olsam kızarım,çekyatta yatıcam abim yengem ev alacak diye,gidip çalıştığımı da onlara sıvayacağım,yok artık daha neler? Giderim bir bekar odası tutarım,aparta yerleşirim yine vermem kuruş paramı. Anamın babamın ihtiyacı olur başım gözüm üstüne,veririm. Ama abim ev alacakmış,bana ne?
bunlar bizim oralarda 20-30 sene önce bitti ama biliyorum etraftan bu şekilde 5-6 sene öncesine kadar olabiliyordu...
ama şimdi fiyatlar böyle olmuşken....

eskiden oluyordu, para havuz oluyordu
5 sene çalışıp birine 5 sene çalışıp öbürüne alıyorlardı
5er sene de gelinler birlik oturuyordu tabii. ben 10 sene birlik oturan biliyorum. ya da işte çocuklardan bazısı üniversite okur atanır. beni okuttular der, feragat eder. biri y.dışına işçi gider, o da ev istemez param var ben alırım der, hatta üstüne yardım eder filan. ailenin erkeklerinin şehir dışında çalışması da sık görülen bir durum oluyordu, burada o da yok sanırım. bekar kayınlar çekyatta yatıyor (hoş ben balkonda yatan da biliyorum)

daha sene olmadan gelin bana ev açın diyor, ortada birikim de görünmüyor
daha 3 tane düğün yapacak bu aile
sanırım hiç okumuş atanacak gidecek edecek olan filan da yok...dediğiniz gibi kim neden abisine ev alsın, alsa onlara haksızlık değil mi. hadi herkes çok fedakar olsun, herşeyi geçtim. en kötü ev olmuş milyon kaç senede birikecek o para... zor dostum zor.

Ev alınmasını babanızın evinde de bekleyebilirdiniz kocanız kaçmazdı zannedersem.
Artık onların insiyatifine kaldınız siz aynı evi kabul ettiniz ; onlar ister ev alırlar ister almazlar....
Çocuk yapmayın bari ayrı eve çıkana kadar.

Bende bazı şeyler için pişmanım evet çocuk bende asla istemiyorum ilk aylarda korkuyordum kaza belki olur diye olan oluyor illa bir kere sadece denedim ve pişman oldum onlara da eve geçmeden torun falan yapamam size dedim

Kocaya, kaynanaya, kayınpedere güvenip evlenenleri tebrik ediyorum. Küçük yaştan beri kendi ayaklarının üzerinde duran bir kadın oldum yine kimseye güvenerek yola çıkmadım. Size niye ev versin bu insanlar? Bir ev olmuş bir milyon. Milyonluk aileye gelin gittiyseniz de niye aylarca bekliyorlar, bir anda ne değişecek?

Bende bazı şeyler için pişmanım evet çocuk bende asla istemiyorum ilk aylarda korkuyordum kaza belki olur diye olan oluyor illa bir kere sadece denedim ve pişman oldum onlara da eve geçmeden torun falan yapamam size dedim
Evi çabuk alsınlar diye bir nevi tehdit yani sizinki. Onlar size Evet alsın siz onlara torun yapın 😉

Back
X