Dertlerim var ama çekiniyorum !!!

Evet haklısınız çok konuştum ama kesinlikle birlikte olmak istemiyor, çünkü kıskançlıklarımla eşime gereğinden fazla haksızlık yaptım,şimdi yaptıklarımı düşünüyorumda,hiç olmadık şeyler yapmışım utanç duyuyorum kendimden onu hiç olmadık insanlardan kıskandım, annemden kız kardeşlerim ve ablalarımdan onun ailesinden ve küzenlerinden kimseyi yaklaştırmak istemedim yanına, tüm aile,akrabaları hatta,iş ve sosyal arkadaşları,iş yerine giren çıkan insanları bile hep gözetleyip denetledim.

Bu kadar kötü yaşanmışlıklardan sonra nasıl olur da hala dönmesini umit edebilirim ki?

Şimdi size
Yeni yeni farkına vardığım ancak hiç aklımdan çıkmayan en iğrenç kıskançlıklarımdan birini anlatayım rahatlamak için,"günah çıkarır gibi".

Şimdi, o zamanlar evliliğimizin ilk yıllarıydı, bulduğu ilk fırsatta kaçamak yapıp bize gelen daha 13-14 yaşında olan kız kardeşimden bile çok kıskanıyordum,o yıllarda, ben evlendikten sonra evde annem babam ve kız kardeşim kalmıştı,annem babam yaşlı ve annem sürekli ve çok hasta olduğu için evin tüm işlerini kız kardeşim yapmak zorundaydı, zaten bu yüzden okuluda bırakmıştı,daha çocuk denilecek yaşta evin tüm sorumluluğu omuzuna binmişti,okula gitmiyor,arkadaşları ile gezip oynayamıyor,günlerce haftalarca evden çıkamıyordu,bu yüzden 3-4 haftada yada ayda 1 bulduğu ilk fırsatta bize geliyordu,zaten babamda bi bize gelmesine izin veriyordu oda en faza akşam gidip sabahın ilk saatlerinde gelmek koşulu ile.

Eşimde bu kötü yaşantısını bildiği için ve onu çok sevdiği için fazlaca ilgi gösterip çocuğu mutlu etmeye çalışıyordu,çünkü ilgiye sevgiye o kadar çok ihtiyacı vardı ki,bize geldiği gün sanki onun bayramı oluyordu sevinçten gözlerinin içi parlıyordu.

Eşimde bu kısacık zamanını onu mutlu etmek için çabalıyordu, dışarı çıkıp istediği yerleri gezdiyor eğlenmesini sağlıyordu,çünkü ailem dışarı çıkmasına izin vermiyordu,bi gün yine kardeşim babamdan zar zor izin alıp bize gelmişti, birlikte akşam yemeğini yedik,sonra kardeşim, enişte ben bir aydır hiç dıraşarı çıkmadım, biraz dışarı gezdirebilirmisin dedi! eşimde tabi gezdiririm hemen giyin çıkalım dedi, o anda krizlerim tuttu ama belli ettirmedim ve eşime kaç saat sonra döneceklerini söyledim,eşimde bilmiyorum bakacağız küçük hanım nereyi istiyorsa oraları gezdirecem bir iki saate döneriz herhalde dedi. bunlar çıktılar, ama benim içimde kuruntular başladı daha bir saat geçmeden nerde olduklarını sormak için aradım ama eşim tlf nu yanına almayı unutmuştu,dahada kudurmaya başladım, bekliyorum zaman geçmek bilmiyor anlatamam içimi kemiriyorum kıskançlık,kızgınlık,öfke tavan yaptı bende büyük bir kavga için kendimi hazırlamaya başladım, bunlar 2 saat sonra geldiler eve girer girmez kardeşime baktım çok eğlenmiş mutlu olduğu yüzünden belliydi,nerelere gidip ne yaptıklarını anlatmaya başlayacaklardı ki; fırsat vermeden saldıraya başladım,eşime öyle laflar ettimki şimdi aklıma geldikçe gerçekten iğreniyorum kendimden

O akşam evde kıyameti kopardım apt.da sesimi duymayan kalmadı,eşim ve kardeşime bağırarak,2 saat boyunca neredeydiniz ne yaptınız! bu kadar saat gezilirmi! yoksa bir yerelere gidip seviştiniz mi, rahatladınız mı bari! gibi ağıza alınmayacak laflar etttim

Eşim, öylece tepkisiz başından aşağı kaynar sular dökülmüşe döndü, bir süre olduğu yerde dona kaldı,sonra hiç bir şey söylemeden evden çıkıp gitti,ben arkasından söylenmeye devam ettim,kardeşimede çok bağırıp hakaret ettim

Eşim haftalarca konuşmadı benimle,o günden sonra ilgisizliği dahada artmıştı,tamamen kopmuştu benden,içinden boşanalım gibi,kesin ve net bir şeyler söylemek istediğini hissedebiliyordum,ama hiç söylemedi,işte böyle kötü anılarla dolu bir evlilik geçmişimiz oldu,bu saatten sonra herşeyi unutup yeniden başlamanın imkansız olduğunu çok iyi biliyorum yaşadıklarımdan,kadınlığımdan,insanlığımdan herşeyden nefret ediyorum!

Merhaba cnm, Yaşadıkların için çok üzüldüm. İnsan bazen kaybetmeden kıymetini bilemiyor elindeki bazı şeylerin. Bence eşinle aranızdaki sorun 7-8 senede aranızda açılan kültürel farktan ziyade senin kıskançlıkların. Gerçekten erkekler kıskançlığa hiç gelemiyorlar. Bende senin gibi kıskanç bir yapıya sahibim. ama belli bir noktadan sonra baktım eşim sıkılıyor. Biraz yudumlu olmaya başladım. Ve yudumlu olmaya başladıktan sonra ve aklıma o kötü düşünceler geldiği an kocamın iyi yönlerini düşünmeye başladıkça baktım benim zihin yapımda gittikçe olumlu yönde değişmeye başladı. Buna şunu da eklemek istiyorum. Geçmişinde yaşadıkların gerçekten çok kötü ve genç bir kızın psikolojini altüst edecek şeyler haklısın ama psikologların ve psikiyatristlerin elinde de sihirli değnekler yok cnm inan bana. Burada birazda iş sende bitiyor. Sen ben kıskancım diyip bunu kabullenme, aksine ben kıskanç biri olmayacağım diye kararlı bir şekilde çık yola ancak bu şekilde çözersin.Doktorlarında sana ancak sen böyle düşünürsen faydası olur.
Tekrar birleşmeniz imkansızdır yada imkan dahilindedir diye net bir yorum yapamam. herkes eşine karşı zaman zaman saygısını yitiriyor. Yalnız şunu söylemeliyim ki kardeşinden kıskanman biraz fazla olmuş. Mesela böyle bir durumda kıskansan dahi belli etmeyip hadi bende geleyim hep birlikte gezelim falan desen çok daha farklı olabilir. Erkeklere güleryüz lazım.Burada diğer arkadaşların söylediği konuya katılıyorum. Eşini karşına al sakin sakin ona neden problem çıkardığını vs. sakin sakin anlat. Ben senden ayrılmak istemem istersen boşanmadan önce biraz daha ayrı kalarak düşünmek ve bundan sonraki değişimini izleyebilmesi için ona zaman vermekten bahsedebilirsin.
Bunlara rağmen hala dönmek istemezse de o zaman zorluk çıkarmanın da bir manası yok , bu ancak onun senden daha fazla nefret etmesine neden olur ki bunu yapma. Böyle bir durumda da bence önüne bakarak bundan sonra hayatına biri girmesi durumunda ne yapman gerektiğini ve nasıl davranman gerektiğini artık daha iyi biliyor olacaksın.
Umarım herşey yoluna girer.

Son düzenleme:
kıskanç olduğunu söyledin, kıskançlık sanırım şundan kaynaklanıyor: baba evindeki acziyetten sonra eşini ne kadar kıymetli görmüşsen onu kaybetmek istemiyorsun.

kıskançlık konusunda katılıyorum.. ayrıca eşine, kardeşine güvensizlikte yine babadan kaynaklı olduğunu düşündüm.

Ama adam çok yardımcı olmuş ev faturalar vs. keşke büyük mebla istemeseydin. Çünkü boşanıp nafaka bile verme gereksinimi duymayan adamlar var.

Boşanmamak için farklı bahaneler üretseydin keşke Ama iş işten geçmiş, eşinden bu para isteme konusunda özür dilesen?
Sinirle söyledim falan?

zor şeyler yaşamışsınız daha gençsiniz değişmez dedikleriniz değişir olmaz dedikleriniz olabilir buna benzer çok örnekler görüyoruz.eşini seviyorsanda git açıkca konuş sevgilin değil bu adam senin 10 senelik kocan . başta hayır derse hemen vazgeçme biraz daha zaman ver eşine,kötü yönlerinide düzelttiğini göster eşine,sürede sende mutlaka bir iş bul kendine çalış,iş olmadan olmaz bi amacın olsun kendi ayakların üstünde dur.sadece para için değil saygınlığın olması açısından da bunu yapabilmelisin.eşinde gerçekten seviyorsa çabalarını görmezden gelemez ama hala kararlıysa olmaz diyorsa anlaki sevgiside bitmiştir.daha gençsin yeni bir hayat daha yaşayabilirsin.

yazmayı unuttum taciz eden baban öz baban mı annen biliyormu ?

burda dediğin kötü eleşdrilerde
Cok haklisin! anlatiklarin beni cok etkiledi. Özellikle babanın yaptıklarına. Üzüldüm ve cok şaşkınım!
canim eyer iyileşmek istiyorsan durumunuzu kabulenip o imzayı atman gerekiyor. Yoksa o zavallı adamida, cocuklarında dpiskolejileri bozulacak. Yapmaya çalıştığın bumu? Eminim boşanmak herkezden cok seni huzura kavuşturacakdir. Ciddi bir piskologa görünmen gerekiyor, Zadece şuam değil, babanın bırakdıgi o derin yaralar için.

Kendine ve cocuklarına bir iyilik yap ve hayatında o çirkin şeyleri yasamamış gibi davran,
bu arada eşini hala cok sevdiğini soyledinmi? Belki bunuda söylemen gerekir , durumları pek değiştirmeyecekdir, ama kim bilir:)

Yaptığın bütün korkunç seylerde gözüm açılıp, urkulsemde, sende hiç hata bulamıyorum! Hatalı olan baban. Bu kadar güvensizliğin ve tuaf düşüncelerini heb baban beyninde dumanlatmiş, ruhunu zedelemiş.
iyi olmak gercekden sana bağlı! Sana yardımcı olurlar, konuşurlar ama herşey sana bağlı. İyi olman için kendinle ve kabul edemediklerinle savaşman gerekiyor.

slm yaşadıklarına çok üzüldüm ilk başta sunu sormak istiyorum öz babanmıydı ve ailenden bunu kımse bılıyormuydu? yazdıklarınn hepsini okudum kız kardeşini eşinden kıskanmışsın çünkü babandan böyle pislık görmdügün için korkuyosun insanlardan ve güvenın halıyle yok kımseye böle düşünmende normal aslında ama bir güzel yanında var tatlım yaptıgın ve söledıgın kötü sözlerın farkındasın iyileşmen daha kolay olucaktır senın ayrılmana gelınce hanı eşim benı sevmedı demişsinya bence o adam senı çok sevmiş her erkegın kaldırıcagı laflar yada kıskançlık lar degı bunlar anca seven bir adam katlanır bunlara.bu ilişkiye bir şans isteyebilirsin kendını baştan aşaya yenıle bence saçınla,giyiminle konuşmalarınla onu kendıne belkı çekebılırsın kadınlık cazibenı kullan bir dene derim ha baktın olmuyormu olmasın hayatın sonu degılya 2 tane çocugun varmış ne güsel bak onlara sarıl hayatta herşey bır tecrübedir bunlarda sana tecrübe olarak kalsın sen hayatını kurmaya bak gir güzel bir işe çalış,kurslara git yenı arkdaşlar edin ilerde emin ol yenıden sevıceksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…