Dertlere Derman 1.001 Fatiha Listesi


amin cnm bnm Allah razı olsun. Ne mutlu banaki bu kadar Allah rızası için dualar aldım.inş dualarımızı Mevlam huzurunda kabul eyler.
 
Son düzenleme:
merhaba ben de aranıza katılmak istiyorum...tekrar allah razı olsun diyorum konuyu açana...yarın başlıyorum inş. ben de hayırlı bir eş için dua ediyorum.allah hepimizin hayırlı dualarını kabul eder inş...
 

canım bu iletini konunun ilk mesajına iliştirirsen sayfalar arasında kaybolmaz
 
canm arkadasimbenim ne guzel bulmusun yazmisin,okuyan diline,yazan eline,icinden gelen gonlune,okuyan gozune,saglik sana saglik insallah...


arkadaslar,konuyu acan arkadasin ilk yazisini beyenirseniz isminizi ordan takip edim ekliyor,bencede cok akillica,yoksa takip etmesi zor oluyor
 

canım her ismin bir ebced değeri var yani çekilmesi gereken zikir sayısı farklı. neden 1000 tane hepsi neye göre merak ettim.. her ismin ebced değerine göre çeksek daha doğru olmaz mı? örneğin ya rahman ın tesbih adedi 298, ya ramin in tespih adedi 258
 

cnm hocalara sordugunda sayının sart olmadıgını sölüyolar. önemli olanın allahı sıkca anması gerektigiymiş.ve biz burda biçok kişi cok fazla zikretmiş olacagız.eger cok derin bilgin varsa bize bilgilerini aktarabilirsin. memnun olurum. bizde ona göre yaparız.Ama hocalar belli bi sayı vardır diye bişi yok diyorlar.
 

O sayıları da zikirmatiği olmayan arkadaşlar sayarken zorlanabilir ya da unutabilir hem.
 
arkadaslar yeni bir grup oluşturup hergün birimiz için okumaya başlayalım mı ?? katılmak isteyen var mı?
 
Zikirde sayı önemli midir? Herkes istediği şekil, usul ve sayıda Yüce Allah’ı zikredemez mi? Gaye sayı mıdır, zikir midir? Zikirden gaye nedir? Mürşidlerin belirlediği zikrin dışına çıkan bir mürid niçin zarar görür? Çok zikirden zarar gelir mi? Farklı zikir yapan çarpılır mı? Zikir çekmeyen terbiye olmaz mı? Zikir vazifesi ne zaman biter?

Zikir, genel ve özel olarak iki şekilde yapılabilir. Genel zikir bir zaman ve sayı belirlemeden günlük yaşantı içinde devamlı zikir ve fikir halinde olmak ve kalben Allahu Tealâ ile huzur halini muhafaza etmektir. Bu herkesin ilâhi sevgisine, ilmine, terbiyesine, tefekkür kabiliyetine ve manevi nasibine göre değişir. Yatarken, kalkarken, yerken, içerken, vasıtaya binerken, eve, camiye, işyerine girip çıkarken, bir işe başlarken, acı-tatlı olaylarla karşılaşıldığında öğretilen zikirleri yapmak bu kısma girer. Bu tür zikirler günlük virdden ayrıdır, yapılan amelin edebidir.

Özel zikir ise zamanı, sayısı ve şekli belirlenerek yapılan zikirlerdir. Bunların bir kısmını Hz. Peygamber s.a.v. Efendimiz öğretmiştir. Bize onları öğretildiği gibi yapmak düşer. Fayda ve fazilet bundadır. Aksini yapan hayırdan mahrum olur, vebale girer, zarar eder.

Mesela, Efendimiz s.a.v. farz namazlardan sonra otuzüç’er defa “sübhanellah”, “elhamdülillah” ve “Allahu ekber” zikirlerinin yapılmasını ve bunun “lâ ilâhe illallahu vahdehu lâ şerike leh” zikriyle yüze tamamlanmasını tavsiye buyurmuştur. Buna aynen uyulmalıdır. Bu zikirler namazın peşinden yapıldığında sayısı bellidir. Bu sayıdan az veya çok yapmak uygun değildir. Onları otuzbeşe çıkaran kimse zarar ettiği gibi, otuzikide bırakan da zarardadır.

Bazı zikirlerde fazilet sayıya bağlanmıştır. Sayıyı korumayan kimse fazileti kaçırır. Yüce Allah’ı zikirden zarar olmaz diye bu sayıyı artırmaya çalışmak doğru değildir. Bu, şeytanın oyunudur. Çünkü şeytan kula emredilen bir ibadeti hepten terk ettiremezse, onu istenenden az veya çok yaptırarak faziletini yok ettirir. Kulluğun esası, Allah ve Rasülü tarafından istenileni yapmaktır.

Dinimizin vaktini, şeklini ve rekâtlarını belirlediği namazlar da bu kısma girer. Onlarda kendi akıl ve tercihimizle artırma, eksiltme yapamayız. Ezan, kamet, teşrik tekbirleri, telbiye gibi şekli belirtilen zikirler de böyledir.

-----yanlış birşey yazdıysam hakkını helal edin amacım kimseyi kırmak değil.---
 

O zaman hergun okuyalim. Onemli olan niyet zaten. Herkesin fikrini alalim. Yasine mi devam yoksa baska bir sure mi?
 

kırılmadım ama kafamda karısmadı değil.ben tüm isimlerini birden zikir yaptırmayacaktım.yani belli istenen niyetlere göre diye düşündüm.o halde soruyorum. bu konuyu kapattırmalımıyım?zikir fikrine okudugum bi kitaptan etkilenerek girdim ve Allahı en cok ananlar olalım istedim.manalarına göre isimlerini zikrettiricektim.
 
"Öyle ise Beni zikredin ki Ben de sizi zikredeyim. Ve Bana şükredin ve Beni inkâr etmeyin"(Bakara 152)

Allah'ı zikredmeliyiz, Resüle salavat getirmeliyiz ne kadar çok yaparsak biz o kadar ihlaslanırız. o kadar doğru yola geliriz. ama burdaki sayılar neden sınırlanıyor.ben bunu anlamadım hedefimiz bu hedefimiz şu gibi sınırlandırmanın amacı nedir.
yeri geldiği için duyduğum bir hikayeyi yazmak istiyorum

"bir gün 99 lük tesbihiyle çölde yürüyen bir derviş bir genç kız ile karşılaşır kız sepet dolusu sulu elma taşımaktadır deviş sorar:

-kızım nedir bu elmalar nereye taşırsın ?

-şurdaki vaha da sevdigim taşır ona götürürüm

-iyide bu kadar çok neden götürürsün orda kaç tane oldugunu biliyormusun ?

-sevgiliye götürülen şeyi saymaya ne hacet ? sevgiliye giden sayılmaz

derviş elindeki tesbihini kırar ve tanelerini kızgın çöle bırakır ve saymadan zikretmeye başlar yoluna devam eder"

"insan sevdigine yaptıgını saymazki"
 

canım kafanı karıştırmak istemem ama ben yakın zamanda bu konuyu dini bilgisi çok fazla olan kişilerden öğrenmiştim. eğer belli bir amaca yönelik çekilecekse belli bir sayının olması gerekir diye biliyorum.. nasıl ki HER KAPIYI AÇAN KİLİT FARKLIDIR.. AYNI KİLİTLE HER KAPIYI AÇAMAZSIN..
eğer kızmasan benim önerim şudur ki: her esmaül hüsnayı herkes ebced değeri kadar çeker. kimin kime duasının tutacağı belli olmaz.. önemli olan aynı gün hep bir ağızdan ayni zikri çekmek..


Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.
Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
 
Son düzenleme:

Araf suresinde ?Rabbini gönlünden korkarak, içinden hafif bir sesle sabah akşam zikret, gafillerden olma.? buyrulur.

Bakara suresinde de Yüce Rabbimiz ?Siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim.? der. Bu ayetlerdeki zikrin Allah?ın ismini söylemek olduğu anlaşılmaktadır

İmam Ahmed bin Hanbel'in bildirdiği diğer bir hadis-i şerif de şöyledir:

Sahabinin biri Rasulullah'a sordu:

- Allah yolunda cihad edenlerin ecir bakımından en üstünü kimdir, ya Rasullah ?

- Allah'ı en çok anan kimsedir.

- Salih amel işleyenlerin ecir bakımından en üstünü kimdir?

- Allah'ı en çok anan kimsedir.

yani bu ayeti kerimeleri görünce zikir sayısından cok Allahı anmaya yönelik düşünürsek ben sakıncası olmadıgına inanıyorum.nitekim anlamını bilerek ve kalp ilede zikretmek gerekir.
 
belli bir amacımız yok zaten burda.amac Allahı anmak ve dualarımızın kabulü için birbirimize yardımcı olmak.
herkesin kendine göre bi dileği var ve bunun için dileklerini Allahı anarak istemiş olcaklar.
Ben buna inanıyorum. niyet cok önemli.
 

kesınlıkle sana katılıyorum. temiz kalp ve niyet çok önemli. her ismin belli bir amacı ve anlamı var ya ben o açıdan soylemıstım. benımde yakın zamanda bu konuda kafam çok karısık oldugu için baya arastırmıstım. sadece öğrendıklerımı paylasmak ıstedım.. rabbim hepimizin dualarını kabul etsın ınsallah..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…