Dert yok, Sohbet var.... :)

Günaydın yavru kuşlar İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Kilo meselesini okurken tam poacamı yiyorum boğazıma takıldı

Günaydın canım bir kurumda mı çalışıuyorsun yoksa kendi işin mi

kurumdayım canım.. bazı günler öyle yoğun oluyor ki nefes alamıyorum bazı günler de hiçbir şey yok..

önceden kendi işimi yapıyordum.. ama evli bir kadın için hiç uygun değil bu meslek.. kocamla meslektaş olsaydık süper olurdu ben ofiste o dışarıda.. ama ne yapalım kısmet değilmiş:))

öğlenleri bizim burası açık büfe gibi bir şey sınırsız ye akşamları kessem o bile yeter

eşimin teyzesi ile eniştesi ikisi de avukat onlar emekli olana kadar kendi büroları vardı çok da iyi para kazandılar çıcuklarını en iyi şekilde okuttu ama dediğin gibi karı koca birlikte daha iyi

Günaydın kızlar.
@dranas
sen sessiz sedasız izlemeye beklemeye devam et. bence de aslında tüm olanlar tesadüf ancak senin kafanı dağıtmana yarıyor bak ne güzel işte. bu arada kuru dolmayı nasıl yapıyorsun? ben bir türlü cesaret edip yapamadım nerdeyse bozulacaklar(

@elmayra
hayırlı olsun tekrardan. eniştenin ilk maaşından tahin-pekmez ısmarlıcan bize unutma

@saraykedisi
benim de bu aralar pek bir tembelliğim üstümde. işe geliyorum ama iş yapasım yok..

@tüm topik ahalisi
deli gibi tatlı istiyor canımmmmmmmmmmmmmmmmmm

canım günaydın önce kuru patlıcanları ve biberleri bol suda yumuşayana kadar haşladım
iç harcı da kıyma, soğan rendeledim, biber ve domates salçası, baharatları attım, nar ekşisi koyup eldiven takıp elimle yoğurdum ancak biraz iç harcı cıvık olmalı baya bir su koy çünkü benimki kuru oldu sonra içlerini doldurup tencereye dizdim üstüne gelecek kadar su ve biraz da yağ gezdirdim

ohhh miss miss ellerine sağlık.. kayınvalidem de çok güzel yapar Allah için..

dolma piştikten sonra suyundan kalması lazım çekmeyecek suyunu.ve tencerede bırakmayacaksın dolmalar diriliğini korusun diye..

dolma piştikten sonra suyundan kalması lazım çekmeyecek suyunu.ve tencerede bırakmayacaksın dolmalar diriliğini korusun diye..

Evet suyunu ben de çektirmiyorum ama tencerede kalmaması gerektiğini bilmiyordum aslında doğru bazıları borcama falan aktarır ya ben tencereyle dolaba koydum

tşkler canlar.
deneyelim bakalım.
biber, kabak ve patlıcan var evde.
bir de kıymalı olduğunu ilk defa duyum. pirinçli oluyor biliyordum cesaret edemiyordum.
kıyma varsa tamamdır :))))

Son düzenleme:
tşkler canlar.
deneyelim bakalım.
bir de kıymalı olduğunu ilk defa duyum. pirinçli oluyor biliyordum cesaret edemiyordum.

bende sık sık yaparım özellikle kuru patlıcan dolmasını...patlıcan manyağıyım da biraz

nar ekşisi muhteşem yapıyor bir de ben kıyma değil pirinç koyuyorum

tşkler canlar.
deneyelim bakalım.

evet pirnç de koydum yazmayı unutmuşum ama tek sırrı nar ekşisi bir de iç harcının katı olmaması gerekiyor
Bazıları ekşi olsun diye geceden sumaklı su hazırlayıp patlıcanları ve biberleri bu suyu yatırıyormuş ben hiç denemedim

ımmm yoookkk.ben soğanı pembeleştirip içine pirinç ve baharatları atıp,azcıkda su koyup suyunu çekene kadar pişiriyorum önce..suyunu çekince de nar ekşisini koyup 10 dk dinlendiriyorum.sonra doldurup pişiriyorum

bende sık sık yaparım özellikle kuru patlıcan dolmasını...patlıcan manyağıyım da biraz

nar ekşisi muhteşem yapıyor bir de ben kıyma değil pirinç koyuyorum

çorba oldu kafam yeminle:)))
ben şimdi kıymalı iç mi yapıcam? kıymasız mı ?

şunu anladım neli olursa ıolsun cıvık olcek.
çok ekşi olmasın ya ben yiyemiyorum çok ekşi.
ekşi yazaken bile dudaklarım büzüştü :))))

seninki zeytinyağlı canım benim ki etli sanırım eşimden bulaştı zeytinyağlı yemedi hiç yapmadım

Aklın karışmasın canım noree zeytinyağlı benimki kıymalı iki tarif de doğal olarak farklı

dranas hem kıymalı hem pirinçli yapmış anladığım kadarıyla,ben et sevmediğimden pirinçli yaptım.

iki türlü de olur,senin damak zevkine kalmış cicim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…