@dolunay, belki de üzülmenizi istemedikleri için sormuyolardır. hani olmuyorsa ve biliyorlarsa size bunu hatırlatıp mahçup etmek istememiş olabilirler mi?
şahsen ben de tam tersi sorulmasını istemem böyle şeylerin, onlara ne bizim yatak odamızdan, ya da planlarımızdan...belki olmuyor, sorup sorup üzmenin "sizin çocuğunuz olmuyor mu" tarzı soruların alemi ne diye düşünürüm. siz de öyle düşünün belki yardımı olur.
ülkemi yönetenler ne alaka yaa? orada da mı yalakalık? yoksa program yaptığı kanaldan kovulmaktan mı korkuyor..
Hay Allah'ın sen aklıma mukayet ol..
aynen öyle.......
sorun büyük aslında da....
nerden başlanmalı onu bilemiyorum....
hangi kadın bunu kabul edebilir ya!!!!!!!!!!
bende tam aynisini yazacaktim ki sen benden önce davrandin....sen bin yasa emi....
O konuya zatn bir girdikmiii sayfalar dolusu yazsak çıkamayız... Ama bize düşen görev kızımız olursa çok asil yetiştirmek...
orası öyle haklısın ama ne bileyim,kötü zamanlarımızda yanımda olmayanlarla
iyi zamanlarımı paylaşmak istemiyorum işte...
ne bileyim..k.valide diyince ben annem gibi olur demiştim..
okadar kız çocuğa hasretlermişki ben onların gelini değilde kızlarıymışım..
ee niye derdin var diye sormuyorsunuz?
@dolunay, belki de üzülmenizi istemedikleri için sormuyolardır. hani olmuyorsa ve biliyorlarsa size bunu hatırlatıp mahçup etmek istememiş olabilirler mi?
şahsen ben de tam tersi sorulmasını istemem böyle şeylerin, onlara ne bizim yatak odamızdan, ya da planlarımızdan...belki olmuyor, sorup sorup üzmenin "sizin çocuğunuz olmuyor mu" tarzı soruların alemi ne diye düşünürüm. siz de öyle düşünün belki yardımı olur.
Canım sen bu ara pek kaynananla görüşmüyorsun heralde bir ara baya bir incilerini dinliyorduk
eeeee bu işler yalakalıkla yürümüyormu?
cumhuriyet bayramı kutlamaları yasaklanıyor ama hükümet full kadro düğünde.
hükümet yandaşları da yanlarında!
geyik topiğnde olmak ne güzel, konu kapanma derdi olmadan herşeyi konuşabiliyoruz
ekonomik özgürlüğü olmayan, o heriften gelecek 3 5 kuruşla var olandan daha iyi yaşayacağına inanan kadın, o heriften çocuk yaparak -kendince- geleceğini bir nevi garanti altına alabilir..
yani biraz da yaptırana bakmak lazım.. okutulmayan, evde kaderine terk edilen bir kadın.. dünyadan haberi yok.. böyle bir teklif onu heyecanlandırabilir.. bunda suç kadında değil, onu bu nosyonla yaşayamaya itenlerdedir.
ya da tam tersi, şehirli ama bedenini pazarlayarak para kazanmaya kadar düşmüş bir kadın da olabilir.. ucuza (sadece çocuk doğurmak edimi) hayat boyu kendini finanse edecek bir herife kapak atmak.. bunda suçlu olan kadındır.
cumhuriyet bayramı sanki sazlı sözlü çalgılı çengili eğlenceymiş gibi iptal edildi.. Bakan düğünü iptal etseydi de görseydik.. Sade bir nikah töreni mi yapılmış acaba? Haberler öyle verilmiştir belki de dışarı..
Ve şimdiye kadar hiç iptal edilmemiş sanırım.. Ilginçtir bu cumhuriyet bayramındaki kadar bayrak daha önce hiç görmemiştim.. Kutlamaların iptal edilmesine halk da tepkili bence..
ay canım evet görüşme ihtimallerini kapadığım için rahatım. telefonla sadece. eşim gelemediği için onlar yokken gelmemelerini,istemediğimi söyledi. eşim izne geldiğinde de yalnız kalmayı planladığımız için gelmemelerini söyledi. belki bi iki günlüğüne gönülleri olsun diye eşimi görmeleri bakımından istanbula gitmeyi teklif edebilirim. insaflı gelin olmayı düşünebilirim:44:
ya helede o adı nihat doğan olan gerzek adamın bıde hayranları varya ona şaşıyorum.
gerçi onlarda onun gibide
valla isteme anından başladı her şey.. her zaman söyleyecek lafı olan kayınpederin dili bir yere kaçtı saat 10 oldu hala istemedi benim de anne tarafım tam kadro baba tarafı yarım kadro bizim evdeyiz.. sessiz sedasız istedi en sonunda..babam bir kükredi ama esprili. "valla gören de seni kızını veriyorsun zanneder. sana mı zor bana mı yahu" dedi.. bizde herkes gayet neşeli onlarda surat asık.. tabi benim içimden hiç çıkmadı bunun acısı..
ailemde çok eğitimli çok birikimli veya çok zengin insanlar var.. bunu söylemem çok komik aslında kompleksli gibi.. demek istediğim hiç küçük görmelerini gerektiren bir durum yok.. ben de gayet iyi bir eğitim aldım.. ama nedense bir türlü layık göremediler oğullarına.. sebebi belki biz henüz çıkarken eşimin başka bir şehirdeki işe gidip deneyip beni oraya götüremeyeceğini düşünmesi nedeniyle geri dönmesi.. herhalde bir iki kilo fazlam var diye bu mu seni geri döndüren dediler:))
evlerine 5 dk mesafede yaptığım kına geceme bütün misafirlerden sonra akşam 9.30da gelip benim hiçbir akrabamla tanışmadılar. kayınvalidem görümcem bu diyemedim..
bunun dışında...
yaptığımız her alışverişe gelip fikir beyan edip karışmadıklarını iddia edip karıştılar.. sürekli laf sokmalar.. bu arada ev düğün bütün masrafları eşim ve ben karşıladık..
oğullarının ne kadar mükemmel olduğunu sürekli vurguladılar..
şimdi kayınvalidemle iyiyiz.. kayınpedere bazen katlanamıyorum ama derin bir nefes alıp sakin ol kedi diyorum sakin ol..sanırım sorsan önyargılı davranmışız yanılttı bizi derler.. memleketlisi değilim diye acaip önyargılılardı bana karşı..
atatürkün vefat ettiği yıl bile iptal edilmemiş kızlar. bundan yıllar önce 90larda terör hat safhadayken de iptal edilmemiş. ne yazık ki ben bunların hepsini bahane olduğunu düşünüyorum. zaten festival düzenlemiyorduk, silahlı gücümüzü dünyaya duyuyor geçiş töreni ve saygı duruşu yapıyorduk. cumhuriyeti kurmak için canlarını veren binlerce atamızı anmak içindi bunlar, o insanlara olan minnet borcumuzu ne çabuk unuttuk. neyse ki anıtkabir gayet güzeldi bu sene, dolu dolu bi kalabalık vardı.
mes'ele nihat doğan'ın hayranı olabilmektir.
la'kin nihat doğan bir Türkiye gerçeğidir.
velhasıl bunları kabul etmek gerekir.