- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
Yaşlar küçük.Okul yeni bitmiş.Yaşlar küçük olmasa,hiç bir erkeğin ana babası bu kadar söz sahibi olamaz.Erkek kendi hayatıyla ilgili kararları verip.Kararının arkasında durmalı.Ama sizin iş güç olaylarınız nedir bilmiyorum.Düğünü şunu bunu ailesi yapacaksa,böyle de karışırlar.işin içinden çıkamadım fikirlerinizi almak istedim arkadaşlar. 4 yıllık bir ilişkim var bir kaç ay önce okullar da bitiyor diye ilişkiyi ciddiyete bağlama kararı aldık. Ailelerle konuştuk her şey gayet yolundayken erkek arkadaşımın ailesi birden karar değiştirdi. Önce karşı değiliz ama biraz erken erteleyelim dediler şimdide bana düşman kesildiler. Benim zorumla evlilik kararı aldığımızı ve erkek arkadaşıma baskı yaptığımı düşünüyorlar. Erkek arkadaşım durumun öyle olmadığını kendisinin evlenmek istediğini anlatmaya çalışıyor ama nuh diyorlar peygamber demiyorlar. İstediklerini kabul ettik tarihi erteledik diye şimdi her konuda söz sahibi olduklarını ve istediklerini yaptıracaklarını düşünüyorlar ve biz işin içinden çıkamıyoruz artıkbu konuda ne yapmamız gerek sizce arkadaşlar. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
sen tavrını tarzını bozma canım emin ol sevgilinde böyle kalır.Allah onlarında kalplerine iyilik versin inşallah
Yaşlar küçük.Okul yeni bitmiş.Yaşlar küçük olmasa,hiç bir erkeğin ana babası bu kadar söz sahibi olamaz.Erkek kendi hayatıyla ilgili kararları verip.Kararının arkasında durmalı.Ama sizin iş güç olaylarınız nedir bilmiyorum.Düğünü şunu bunu ailesi yapacaksa,böyle de karışırlar.
Mesele birşey isteyip istememek değil.Yukarıda bahsettğim konu geçerli.Yaşlar küçük olunca,ne erkek diretebilir,ne aileler karışmaktan geri kalabilir.2 yıl beklenecekse şimdiden söz yapmak çok anlamlı gelmiyor.İlişki içine aileler girince resmiyet girinci dejenere oluyor.Canım biz bişey istemedik zaten düğün için de en az iki yıl dedik sadece söz yapalım dedik..
işin içinden çıkamadım fikirlerinizi almak istedim arkadaşlar. 4 yıllık bir ilişkim var bir kaç ay önce okullar da bitiyor diye ilişkiyi ciddiyete bağlama kararı aldık. Ailelerle konuştuk her şey gayet yolundayken erkek arkadaşımın ailesi birden karar değiştirdi. Önce karşı değiliz ama biraz erken erteleyelim dediler şimdide bana düşman kesildiler. Benim zorumla evlilik kararı aldığımızı ve erkek arkadaşıma baskı yaptığımı düşünüyorlar. Erkek arkadaşım durumun öyle olmadığını kendisinin evlenmek istediğini anlatmaya çalışıyor ama nuh diyorlar peygamber demiyorlar. İstediklerini kabul ettik tarihi erteledik diye şimdi her konuda söz sahibi olduklarını ve istediklerini yaptıracaklarını düşünüyorlar ve biz işin içinden çıkamıyoruz artıkbu konuda ne yapmamız gerek sizce arkadaşlar. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Evlilik tarihi - nişanlılık arasında uzun dönem varsa hiç bulaşma güzelim o işlere. En iyisinde bile o devrede neler çıkıyor bir bilsen, en fazla 3ay nişanlı/sözlü kalınmalı bana göre. Sakın evlilik konusunu açmayın , hatta sizin bu konudan uzaklaştığınızı düşünsünler, ailesini bile anma , ailesiyle hiç içli dışlu olma , bayramdan bayrama yani... Ne zaman evlenmek istiyor teklif eder ister evet dersiniz ister hayır, ama bana göre evlenmek istediğiniz adam ana kuzusu henüz... Evet haklısın seninle evlenmeyi düşünmek için erken henüz de çekil kenara canım . Benim arkadaşımda evlenmek çok istiyordu sevdiğiyle , çocuğu ikna edip sözlendiler ailesi hiç istemiyordu sevgilisinin , 2yıl sözlülükten sonra sonunda kayınvalide ayırdı, sonra sevgiliside kayınvalidesi de sen kendini zorla istettin dediler, aman dikkat et sende bu duruma düşme, evlenmek isteyen senin kapında yatsın.
Anlıyorum canım da , sana olan güvenim sarsıldı evlenmek için henüz gerçekten erkenmiş diyip konuyu kestirip atıcaksın , hiçbir muhabbete de girme , ört tamamen , ailesinede laf söyleme , niyeti neymiş , kimi kim yönlendiriyormuş asıl sen görürsün onun gerçek yüzünü...İşte zoruma giden de bu ya evlenmek isteyen kendisi aklıma sokan kendisi ailesiyle beni yüzgöz eden kendisi.. Anlamıyor ailesi yaşlılar çünkü. Çocuklarının bir karar verip onu yapmak isteyeceğini düşünmüyorlar. Ortada bi karar varsa illa başka biri tarafından yönlendirilmiş olacağını düşünüyorlar.
oğullarını bulunmaz hint kumaşı sanmışlardır... özellikle erkeklerin anneleri oğullarını brad pitt sanıp yanına kimseyi yakıştırmıyolar ya. belki de aklında oğluyla evlenmesi için düşündüğü başka biri vardırişin içinden çıkamadım fikirlerinizi almak istedim arkadaşlar. 4 yıllık bir ilişkim var bir kaç ay önce okullar da bitiyor diye ilişkiyi ciddiyete bağlama kararı aldık. Ailelerle konuştuk her şey gayet yolundayken erkek arkadaşımın ailesi birden karar değiştirdi. Önce karşı değiliz ama biraz erken erteleyelim dediler şimdide bana düşman kesildiler. Benim zorumla evlilik kararı aldığımızı ve erkek arkadaşıma baskı yaptığımı düşünüyorlar. Erkek arkadaşım durumun öyle olmadığını kendisinin evlenmek istediğini anlatmaya çalışıyor ama nuh diyorlar peygamber demiyorlar. İstediklerini kabul ettik tarihi erteledik diye şimdi her konuda söz sahibi olduklarını ve istediklerini yaptıracaklarını düşünüyorlar ve biz işin içinden çıkamıyoruz artıkbu konuda ne yapmamız gerek sizce arkadaşlar. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
oğullarını bulunmaz hint kumaşı sanmışlardır... özellikle erkeklerin anneleri oğullarını brad pitt sanıp yanına kimseyi yakıştırmıyolar ya. belki de aklında oğluyla evlenmesi için düşündüğü başka biri vardır
Bu kadar sık görüşmeyin. Mesefe koyun aranıza.Erkek arkadaşım ister kabul etsinler ister etmesinler umurumda değil diyor ama ben öyle olsun istemiyorum.. Ben ailesini gerçekten çok seviyordum ve bana söyledikleri şeylere cevap vermememin tek sebebi ilerde durup durup bize şunu demiştin falan diye önüme getirmelerini istememem ve oğullarına olan saygımdan dolayı.. Ama sanırım bu saygı olayını onlar yanlış anlıyorlar. Biz ne desek bu kız susar cevap vermez diye düşünüyorlar.. Bunun önüne nasıl geçeceğim bilmiyorum..
aynen demekki sorun bu. erkek annesi olmadan anlayamıyacağımız bişey galibaAblası seni kaybetmekten korkuyor annem kıskanıyor elinden alınmışsın gibi hissediyor diyormuş
ben inanmadım samimiyetlerine canım.seni severken bi anda düşman olan insanın samimiyetine sende inanma bence.kötü davranma tabiki ama güvenme herzaman mesafeli ol.özellikle kayınvalidenle..seni kaybedeceğinden korkmuş demesini aklından çıkarma.sen kvne rakip misinde sanki neden kendisiyle seni aynı kefeye koyup kıskanmış sence bu mantıklı bi cevap mı.o anne sen eşsin.herkesin yeri ayrı deyip kıskanmaması lazım.bu kadın bence çok tehlikeli.dikkat et canım güvenmeErkek arkadaşım ablasıyla konuşmuş hepsi benim hatam size bu fırsatı ben verdim şimdi de ben alıyorum demiş. Çok seviyodunuz birden düşman oldunuz kıza demiş. Ablası özür dilemiş bir daha bir şey demeyeceğiz ben arkanızdayım demiş annem de seni kaybedeceğinden korkuyor bizden bile kıskanıyor kız arkadaşından nasıl kıskanmasın ama biz onunla da konuşacağız demiş. Ne kadar samimiler bakalım göreceğiz
ben inanmadım samimiyetlerine canım.seni severken bi anda düşman olan insanın samimiyetine sende inanma bence.kötü davranma tabiki ama güvenme herzaman mesafeli ol.özellikle kayınvalidenle..seni kaybedeceğinden korkmuş demesini aklından çıkarma.sen kvne rakip misinde sanki neden kendisiyle seni aynı kefeye koyup kıskanmış sence bu mantıklı bi cevap mı.o anne sen eşsin.herkesin yeri ayrı deyip kıskanmaması lazım.bu kadın bence çok tehlikeli.dikkat et canım güvenme
güzel konuşmuşsun canım.elinden alacaksın diye kıskanmış lafına uyuz oldum.niye alasın sen kumamısınki.o anne sen eş.işte kayınvalide kafasını bunu ayırt edemiyor.Aynen canım geri çektim artık kendimi. Erkek arkadaşıma da söyledim ben artık bir şey demiyorum çok önemli bir konu olmadıkça da görüşmemek en iyisi ailenle dedim. Biz bi kesin kararımızı verelim ondan sonraki tavırlarına bakarız dedim.. Üzüldü baya ama yapacak bişey yok. O arada kaldı diye ben kendimi yıpratamam.
güzel konuşmuşsun canım.elinden alacaksın diye kıskanmış lafına uyuz oldum.niye alasın sen kumamısınki.o anne sen eş.işte kayınvalide kafasını bunu ayırt edemiyor.
Malesef öyle ablasından bile kıskanıyor. En sonunda al turşusnu kur oğlunun diyeceğim o olacak