Dert sahibi oldum :(

Yaşlar küçük.Okul yeni bitmiş.Yaşlar küçük olmasa,hiç bir erkeğin ana babası bu kadar söz sahibi olamaz.Erkek kendi hayatıyla ilgili kararları verip.Kararının arkasında durmalı.Ama sizin iş güç olaylarınız nedir bilmiyorum.Düğünü şunu bunu ailesi yapacaksa,böyle de karışırlar.

sen tavrını tarzını bozma canım emin ol sevgilinde böyle kalır.Allah onlarında kalplerine iyilik versin inşallah

Erkek arkadaşım ablasıyla konuşmuş hepsi benim hatam size bu fırsatı ben verdim şimdi de ben alıyorum demiş. Çok seviyodunuz birden düşman oldunuz kıza demiş. Ablası özür dilemiş bir daha bir şey demeyeceğiz ben arkanızdayım demiş annem de seni kaybedeceğinden korkuyor bizden bile kıskanıyor kız arkadaşından nasıl kıskanmasın ama biz onunla da konuşacağız demiş. Ne kadar samimiler bakalım göreceğiz

Canım biz bişey istemedik zaten düğün için de en az iki yıl dedik sadece söz yapalım dedik..

Canım biz bişey istemedik zaten düğün için de en az iki yıl dedik sadece söz yapalım dedik..
Mesele birşey isteyip istememek değil.Yukarıda bahsettğim konu geçerli.Yaşlar küçük olunca,ne erkek diretebilir,ne aileler karışmaktan geri kalabilir.2 yıl beklenecekse şimdiden söz yapmak çok anlamlı gelmiyor.İlişki içine aileler girince resmiyet girinci dejenere oluyor.

Evlilik tarihi - nişanlılık arasında uzun dönem varsa hiç bulaşma güzelim o işlere. En iyisinde bile o devrede neler çıkıyor bir bilsen, en fazla 3ay nişanlı/sözlü kalınmalı bana göre. Sakın evlilik konusunu açmayın , hatta sizin bu konudan uzaklaştığınızı düşünsünler, ailesini bile anma , ailesiyle hiç içli dışlu olma , bayramdan bayrama yani... Ne zaman evlenmek istiyor teklif eder ister evet dersiniz ister hayır, ama bana göre evlenmek istediğiniz adam ana kuzusu henüz... Evet haklısın seninle evlenmeyi düşünmek için erken henüz de çekil kenara canım . Benim arkadaşımda evlenmek çok istiyordu sevdiğiyle , çocuğu ikna edip sözlendiler ailesi hiç istemiyordu sevgilisinin , 2yıl sözlülükten sonra sonunda kayınvalide ayırdı, sonra sevgiliside kayınvalidesi de sen kendini zorla istettin dediler, aman dikkat et sende bu duruma düşme, evlenmek isteyen senin kapında yatsın.

İşte zoruma giden de bu ya evlenmek isteyen kendisi aklıma sokan kendisi ailesiyle beni yüzgöz eden kendisi.. Anlamıyor ailesi yaşlılar çünkü. Çocuklarının bir karar verip onu yapmak isteyeceğini düşünmüyorlar. Ortada bi karar varsa illa başka biri tarafından yönlendirilmiş olacağını düşünüyorlar.

Anlıyorum canım da , sana olan güvenim sarsıldı evlenmek için henüz gerçekten erkenmiş diyip konuyu kestirip atıcaksın , hiçbir muhabbete de girme , ört tamamen , ailesinede laf söyleme , niyeti neymiş , kimi kim yönlendiriyormuş asıl sen görürsün onun gerçek yüzünü...

oğullarını bulunmaz hint kumaşı sanmışlardır... özellikle erkeklerin anneleri oğullarını brad pitt sanıp yanına kimseyi yakıştırmıyolar ya. belki de aklında oğluyla evlenmesi için düşündüğü başka biri vardır

Ablası seni kaybetmekten korkuyor annem kıskanıyor elinden alınmışsın gibi hissediyor diyormuş

Bu kadar sık görüşmeyin. Mesefe koyun aranıza.
Zaten bir söz bile olmadan aile ile bu kadar içli dışlı olmak büyük hata. Hiç ağırlığı yok, her halukarda evlenecek zaten diyorlardır aklarınca.
Ben sizin yerinizde olsam sırf onların lafıyla da uzatmam bu işi. Zaten 4 yıldır berabermişsiniz, ikiniz de güzel bir iş sahibi olunca, yapın nikahınızı. Bu aileden hayır geleceğe benzemiyor.
3 yıl bekle diyen, 3 yıl sonra bir iki yıl daha bekleyin de der. Çocuklarının maaşından istifade etmek istiyorlardır muhtemelen.

ben inanmadım samimiyetlerine canım.seni severken bi anda düşman olan insanın samimiyetine sende inanma bence.kötü davranma tabiki ama güvenme herzaman mesafeli ol.özellikle kayınvalidenle..seni kaybedeceğinden korkmuş demesini aklından çıkarma.sen kvne rakip misinde sanki neden kendisiyle seni aynı kefeye koyup kıskanmış sence bu mantıklı bi cevap mı.o anne sen eşsin.herkesin yeri ayrı deyip kıskanmaması lazım.bu kadın bence çok tehlikeli.dikkat et canım güvenme

Aynen canım geri çektim artık kendimi. Erkek arkadaşıma da söyledim ben artık bir şey demiyorum çok önemli bir konu olmadıkça da görüşmemek en iyisi ailenle dedim. Biz bi kesin kararımızı verelim ondan sonraki tavırlarına bakarız dedim.. Üzüldü baya ama yapacak bişey yok. O arada kaldı diye ben kendimi yıpratamam.

güzel konuşmuşsun canım.elinden alacaksın diye kıskanmış lafına uyuz oldum.niye alasın sen kumamısınki.o anne sen eş.işte kayınvalide kafasını bunu ayırt edemiyor.

güzel konuşmuşsun canım.elinden alacaksın diye kıskanmış lafına uyuz oldum.niye alasın sen kumamısınki.o anne sen eş.işte kayınvalide kafasını bunu ayırt edemiyor.

Malesef öyle ablasından bile kıskanıyor. En sonunda al turşusnu kur oğlunun diyeceğim o olacak

Malesef öyle ablasından bile kıskanıyor. En sonunda al turşusnu kur oğlunun diyeceğim o olacak

Bunu demek için geç bile kalmışsın. Daha ilk olayda hop beni aile işlerine karıştırma kimseyle yüZgöz etme meseleyi çöz gel diyebilmeliydin adama. Erkek arkadaşın çözücrkti sana hiç yansımamalıydı problemler.

Ahh ahh canım ya çok tanıdık geldi bana bu yazdıkların...üzgünüm ama sevgi biyere kadar çünkü sadece onunla değil aileylede evleniliyor...birbirinizi üzmeyecek kırmayacak şekilde arkadaşınla kararınızı alın gerçekten çok üzüldüm adınıza...

hiç takmayın kafalarında başka biri vardır.sevgi kolay bulunmuyor onlar bencilse sizde bencilleşin

Erkek arkadasin ve sen birbirinizi seviyorsaniz bence bir engel yok :)
Hem bak ne mutlu sana ki erkek arkadasin arkanda duruyor! Seni yari yolda birakmiyor!
Birak kabullenmesinler. Sende fazla yüz göz olmazsin.
Herseyi zamana birakin. Tas birgün elbet yerine oturacaktir.
sabirli olmak lazim...

bunları ben en başta yaşadım.. ilk günden düşman kesildi bana. ama biz yılmadık vee evlendik.ama bu zamana kadar aile yüzünden evi kaç defa terkettigimi sayamadım...
eşle alakalıda bir durum bence.. kaderi o belirliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…