neden öyle düşünüyorlarişin içinden çıkamadım fikirlerinizi almak istedim arkadaşlar. 4 yıllık bir ilişkim var bir kaç ay önce okullar da bitiyor diye ilişkiyi ciddiyete bağlama kararı aldık. Ailelerle konuştuk her şey gayet yolundayken erkek arkadaşımın ailesi birden karar değiştirdi. Önce karşı değiliz ama biraz erken erteleyelim dediler şimdide bana düşman kesildiler. Benim zorumla evlilik kararı aldığımızı ve erkek arkadaşıma baskı yaptığımı düşünüyorlar. Erkek arkadaşım durumun öyle olmadığını kendisinin evlenmek istediğini anlatmaya çalışıyor ama nuh diyorlar peygamber demiyorlar. İstediklerini kabul ettik tarihi erteledik diye şimdi her konuda söz sahibi olduklarını ve istediklerini yaptıracaklarını düşünüyorlar ve biz işin içinden çıkamıyoruz artıkbu konuda ne yapmamız gerek sizce arkadaşlar. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
neden öyle düşünüyorlar
beraber oldunuz da ondan sanırım
bana düşmez sormak da ben öyle anladım
aileler bu konuda hassas çünkü
birden düşmam kesilmeleri ilginç
Nedeni ile ilgili olarak erkek arkadaşın bir açıklama yapmıyor mu?Bizce dearayıp laf sokup duruyorlar önünü alamıyoruz malesef
İlk başta tepkileri olumluydu sonradan mı olumsuz tepki vermeye başladılar ?
Eğer öyleyse gözlemlediklerinde belki erkek arkadaşını evliliğe hazır görmemişlerdir..
Tabiki yetişkin iki insanın kararına karışılması sebebi ne olursa olsun doğru değil.
Ama kendilerini buna inandırdılarsa o yüzden zorluk çıkarıyorlardır size.
Nedeni ile ilgili olarak erkek arkadaşın bir açıklama yapmıyor mu?
Erkek arkadaşınız kaç yaşında peki ? Yani evliliğe böyle tepki vermelerini gerektiricek kadar küçük olmasa gerek ?Sorun tamda dediğiniz gibi.. Hala çocuk olarak görüyorlar. Kendi kararını kendi verebileceğine inanmıyorlar ve bu konuda diretince de ben zorluyorum zannediyorlar
Senin eleman pazarda bi tane, eve gelince bin tane misali, evde onların yanında birtakım saçma hal ve hareketlere girdiyse, belki başından savmak için, veya ne diyeceğini bilemeyip de misal, herhangi bir sebepten ötürü saçma laflar ettiyse filan, anasıgil "ben annarım oğluşumun halinden o kız bunu zorluyoo" kafasına girmiş olabilir. Yani sorunu biraz sevgilinin iletişim becerilerinde aramanda fayda var.
Erkek arkadaşınız kaç yaşında peki ? Yani evliliğe böyle tepki vermelerini gerektiricek kadar küçük olmasa gerek ?
Hımmm ben bile 26/27 yi beklesemiydiniz acaba dedim okuduğum zaman :/ acaba onlarda böyle düşündükleri için mi karşılar ?İkimizde 24 yaşındayız ve ünv mezunuyuz
Hımmm ben bile 26/27 yi beklesemiydiniz acaba dedim okuduğum zaman :/ acaba onlarda böyle düşündükleri için mi karşılar ?
Yani anladığım kadarıyla seni gerçekten seviyorlarki evlilik lafı yokken bu kadar sene iyi geçindiniz. Sadece geleceğinizle ilgili telaşları olduğu için biraz daha zaman tanımanızı istiyorlardır belki ?
Pff ozaman durum çok başka boyutlarda :/Bizde haklı bulduğumuz için erteledik zaten tarihi hem zaten evlilik değildi istediğimiz sözlenmekti aileler arasında. Yine tepki göstermedik kabul ettik ama kabul ettiğimizden midir nedendir bilmiyoruz şimdi her konuda söz sahibi hissediyorlar kendilerini. Öyle ki benim okul hayatıma iş hayatıma bile karışıyorlar. Ben bir adım atsam kariyerim için oğlumuz seninle olduğu için 4 yıldır hiç bir şey yapamadı sen yapıyorsun gibi cümleler bile kurmaya hak kazandılar kendilerince.. Biz bu tutumlara bir açıklama getiremedik psikolojiyle alakalı okuduğum halde bir cevap bulamadım..
Pff ozaman durum çok başka boyutlarda :/
Sanırım evlenip gidicek diye oğullarının kıymete binmesinddn başka dertleri yok ozaman sevgili kayınvalide ve kayınpeder adaylarının..
Tam olarak bunu söylerek..Erkek arkadaşım ister kabul etsinler ister etmesinler umurumda değil diyor ama ben öyle olsun istemiyorum.. Ben ailesini gerçekten çok seviyordum ve bana söyledikleri şeylere cevap vermememin tek sebebi ilerde durup durup bize şunu demiştin falan diye önüme getirmelerini istememem ve oğullarına olan saygımdan dolayı.. Ama sanırım bu saygı olayını onlar yanlış anlıyorlar. Biz ne desek bu kız susar cevap vermez diye düşünüyorlar.. Bunun önüne nasıl geçeceğim bilmiyorum..
Tam olarak bunu söylerek..
Onlara senin hayatına müdahele etme hakları olmadığını söyle. Bir sorunları varsa oğullarıyla çözebileceklerini ama seni böyle taciz etmemelerini söyle. Onlara ve erkek arkadaşına saygı duyduğunu ve bunu asla kaybetmek istemediğini ve bu yüzden bu konularda yüzgöz olmak istemediğini söyle.
Bu saygısızlık olmaz kesinlikle. Tam tersine sen, seni ilgilendiren işin, okulun vs gibi konularda sana müdahale etmelerine sesini çıkarmadığın sürece asıl ozaman dahada saygısızlaşıcak durumlar :/