Dert sahibi oldum :(

evlilik için çok erken değil mi? sevgilinin işi gücü var mı?

Birden bire neden böyle oldular ki? Senin evlilik konusunda ısrar ettiğini falan mı düşünüyorlar acaba? Nişanlık yanlış aksettirmiş olabilir mi?

acaba düşündükleri başka gelin adayı mı var?benimde aklıma bu geldi

Zannetmiyorum bu zamana kadar beni seviyorlardı çünkü. Annesi ilk söz yapmak istediğimizde hemen herkese duyurdu yaza sözümüz var inşallah falan diye. Ayrılmamızı da istemiyorlar. Yada istiyorlar ama erkek arkadaşım üzülecek diye söyleyemiyorlar. Bilemiyorum ki ilk defa bu kadar fikirler arası çatışma yaşıyorum kendi içimde

Belkide bunu düşünmelerinin nedeni nişanlındır, ona kızmasınlar diye birşeyler söylemişse. Takmamaya çalış boşver.

Takmamaya çalışıyorum ama böyle olsun da istemiyorum. Tarihleri kesinleştirdiğimizde ailemin karşısında asık suratlar görmek istemiyorum ve erkek arkadaşım da bu konu yüzünden ailesine karşı gelsin istemiyorum. Yaşlı insanlar sonuçta yarın öbür gün bişey olsa vicdan azabı çekmesini istemiyorum. Üç gün ailesiyle konuşmadı içim içimi yedi. Yalvardım ara diye

Ailelerin şimdiden karıştığı bi ilişkiden fayda gelmez ne yazıkki.Ben ailenin sorunlu olması yada oğullarına düşkün olmaları ihtimalinden hep inanılmaz korkmuşumdur açıkcası.O yüzden hep derdimki ne olursa olsun ailesinin istemediği yada bana gelindir kaldırıcak tabi kafasıyla yanlış davranmaları konuşmaları halinde o ilişkiyi bitiririm. Allaha bin şükür öyle bişey olmadı demekki imtihanım bu değilmiş.Umarımda olmaz.Beni bayağı zorlar çünkü bu durum.O sebepten sizin adınıza oldukça üzüldüm.Çünkü şimdi ben sizin ailenizi düşünüyorum öyle yada boyle zorluklarla büyütüldük çocuk bakmak yetiştirmek kolay değil.kendi anneniz babanız gözünüzün içine bakarken dış kapının dış mandallarının ağız burun eğmesi ''kızım oldu'' demesindense,aileniz içinde çok üzücü.Bu günleri görmenizi istemezlerdi.Ben yerinizde olsam ayrılırdım ne yalan söyliyim.Ama size böyle bir fikir sunamam.Sadece Allah yardımcın olsun diyebiliyorum.Sende kıymetli bi evlatsın kendi annenin babanın gözünde.O yüzden inşallah dana kadar olmuş oğullarına hala 2buçuk yaşında evlat muamelesi yapan saçma sapan insanlarda Allahından bulsun.9 aay taşıdım doğurdum büyüttüm demek kadar saçma bi karşılığıda olamaz bunun,elin kızıda ağaç kovuğundan çıkmadı.Terbiyesizlikten başka bişey değil.Hadsizler.Umarımherşey yoluna girer

Onlar oğulları öyle küsünce kendi kendilerine kesin seni suçladılar. Bu hep böyledir zaten. Ne kadar iyi yaklaşırsan yaklaş görmezler. Sanırım bir kaç yıl evlendirmeme gibi planları vardı.

Çok teşekkür ederim canım umarım öyle olur.. Benim annem de babamın ailesiyle sorunluydu ve bu bana da yansıdı aynı şeyleri ben ve ilerde inşallah Allah nasip ederse olacak çocuğumun çekmesini istemem. bu yüzden mücadele ediyoruz orta nokta bulup düzeltmek için.. Ama yaşlılar anlamıyorlar. Ne istediklerini bilmiyorlar ve çok fazla jenerasyon farkı var... Sanırım profesyonel destek alacağız bu konuda artık..

Onlar oğulları öyle küsünce kendi kendilerine kesin seni suçladılar. Bu hep böyledir zaten. Ne kadar iyi yaklaşırsan yaklaş görmezler. Sanırım bir kaç yıl evlendirmeme gibi planları vardı.

Tuhaf olan ilişkimizin ilk yıllarında biz hiç konuşmazken onlar konuşuyordu evlenince siz şöyle olur böyle olur diye. Biz konuşmaya başladık evlilik konularını bu kez tavırları değişti

canım yanlış anlamada bu kayınvalidelerin samimiyetine güvenmeyeceksin.benim kvde beni severdi sözde,sonradan en büyük düşmanı aniden ben oldum.sonradan aklına başka bi gelin adayı düşmüş olabilir diye düşündüm ben canım.siz sevgilinle el ele verin asla pes etmeyin sizi kimse ayıramaz.bizide ayırmak için çok uğraştılar.eşimede banada herkes düşman kesildi.önemli olan sizsiniz bunu unutma.Allah kısmet ederde evlenirseniz senin yüzüne bakacak yüzleri olmayacak onlara yazık.sakın onların bu tavrı yüzünden sevgilinden ayrılma.onların ekmeklerine yağ sürme canım

Canım teşekkür ederim desteğin için.. Destek olmaya çalışıyoruz ikimizde birbirimize güzellikle halletmek için her yolu deneyeceğiz.. İnşallah sonunda sevgimiz galip gelir... İnşallah daha fazla üzerime gelip de ileride onların yüzüne bakamayacağım duruma gelmem bende

inan kendileri kaybeder.yeterki siz sevgilinle kenetlenin.birinizden biri pes ederse olmaz.biz çok çektik canım ahh bi anlatsam.eşimin annesi sırf eşimden vazgeçiyim diye öz oğluna iftiralar attı.bana demediği kalmadı.tıkadım kulaklarımı.sabır ettim.eşim annesinin huyunu iyi bildiği için hep benden taraf oldu.beni kabul eden pınarla birlikte kabul edecek yoksa benide yok bilin dedi ailesine.nitekim öylede oldu evlendiğimizden beri ailesinin yüzünü görmüyoruz.beni istememelerin sebebide annesi herşeyime çok karışıyordu ben karıştırmıyordum.bu yüzden..sizin aranızda böyle bi sorun olmadı demi?

Biz gayet iyiydik ailesiyle annesi bana çok güveniyordu en ufak şeyde beni arıyordu babası sen bizim kızımızsın diyordu ne zaman ki ciddi düşünmeye başladık panik oldular. Önce yaza söz yapalım dedik onayladılar sonra olmaz dediler. Ablası aradı beni bizim oğlumuz daha yüksek lisans yapacak kafanızı derslerinize verin dedi baya da bir kırıcı konuştu. Daha sonra annesiyle konuştuk ben oğlumu çok seviyorum ne isterse yaparım dedi. Bizde tarihi ertelemeye karar verdik. Biz istediklerini yapınca bu kez daha çok üzerimize geldiler. Erkek arkadaşım son yılında kariyeri için adımlar atmaya başladı 4 yıldır aşk düşündün ondan yapmadın da şimdi mi geldi aklına dediler. Beni aradı annesi sen engelledin senle olduğu için hiç bişey yapamadı arkadaş çevresi olamadı diye bana bir sürü laf söyledi. Bende bu erkek arkadaşımın sorunu dedim. Beni aradıklarını erkek arkadaşıma söylemiyorlar bile. Gizli aradıklarını zannediyorlar.

canım bidahaki konuşmalarınızda konuşmaları kayıt et.kendini ezdirme ama saygısızlıkta yapma ellerine fırsat geçmesin seni kötülemek için.hatta bidaha ararlarsa "benimle bu konuları konuşmayın oğlunuzla konuşun,ben ondan gizli kararlar alamam" de.eğer oğullarınada sana yaptıkları gibi yaparlarsa kendilerinden soğuturlar çocuklarını.sevgilinede söyle bidaha ararlarsa ben böyle dicem de.kendini yıpratma canım seni bezdirmeye çalışıyorlar.konuşmalarından belli artık istemiyorlar evlenmenizi.evlenmenize daha zaman olduğunu düşünseler bile ifade ediş biçimleri çok kötü.

Neden birden bire senin zorladigini dusunuyorlar ki ?
Sevgilin evde boyle bir sacmalik soylemis olabilirmi ?

Yoksa neden birden bire karar degistirsinlerki ..

Erkek arkadaşım da diyor. Susma cevaplarını ver konuşturma diye ama kötü olmak istemiyorum kendileri utansın yaptıkların istiyorum.. Bir daha ki konuşmamız bu şekilde olmayacak ama biliyorum...

Neden birden bire senin zorladigini dusunuyorlar ki ?
Sevgilin evde boyle bir sacmalik soylemis olabilirmi ?

Yoksa neden birden bire karar degistirsinlerki ..

Erkek arkadaşım bana göre biraz daha sakin sessiz biri ben hem branşım gereği hemde yapısal olarak daha konuşkan dışa dönük biriyimdir. Sanırım durum böyle olunca erkek arkadaşımı yönlendirebileceğimi düşündüler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…