- 19 Kasım 2013
- 18.692
- 33.694
- 798
- Konu Sahibi QUEENofTURKEY
-
O kaynanada bilerek,sırf sorun çıkarmak adına elini yıka dememiştir ki akşam oğlunu doldurup üzerine salsın. Merak ettim sorsanıza arkadaşınıza daha ne yaşaması gerekiyormus ayrılmak için. Daha beterini mumla arasa bulamazda.Çayı demlemeden önce sanırım temizlikten sonra sürmüş onları. Yaprağa oturduğunda aklına gelmemiş.
Bir insan niye kendini bu kadar ezdirir kiArkadaşlar arkadaşım bende yatılı kalıyor. Derdini anlattı ben de buraya yazmayı sizin de görüşlerinizi almayı teklif ettim, kaynana konusu olunca.Olaya geçiyorum.
Arkadaşım kaynanasından hiç hoşlanmıyor. Nişanlı kendisi, 2 yıldır. Hala evlilik planları yok. Nişanlılar ama sanki sevgililik döneminin meşrulaştırılmış şekli. Aileler hiç muhatap olmuyor.
Bunun kaynana haftada bir bunu türlü bahanelerle temizliğe çağırıyormuş. Gelmediğinde ise nişanlısına kızı kötülüyormuş. Bir kere boynunu sıkmış nişanlısı kızın. ( Annesi yüzünden tartışmışlar, annesine gerizekalı demiş arkadaşım). Arkadaşımın babası da maddi olarak arkadaşımı elinde tutmak için zaten aldırmıyor.
Kaynanasının ara sıra temizliğine gittiği halde bir de kaynanasının kaynanasının evini temizliğe gitmişler. Eltisi hamileyken hastanede bizim kız kalmış. Ve kadının eşi yani arkadaşımın kayını da eve gidip uyumuş. Para olarak da kendi cebinden harcamış. Eltinin ailesi şehir dışında. Sabah kaynını aradığında işe gitmem lazım diye kayını benim de işe gitmem lazım diyerek bunla kavga ediyor. Kendi karısının yanına gelmiyor ki babalık izni veriliyormuş normalde. Neyse nişanlısı abisini savunmuş.
Bizim kız kaynanasıyla birlikte yaşamak için iki yıldır bekliyor. Bir yatak odası alamadılar yani. Nişanlısı denen kişi maddi durumumuz iyi diye geziyor ama sürekli ortamlarda para yiyormuş. Üstelik çocuk bundan sürekli arabamızın tamiri diye para sömürüyor. Kapanacaksın diyormuş. Evde başın kapalı gezeceksin, babamın annemin yanında dikkatli oturacaksın, her lafa girmeyeceksin. Fiziğine, bakımına dikkat edeceksin. Her gün duş alacaksın ben sevmem öyle diyormuş.
Son olay ise şu; kaynanasına temizliğe gittiğinde, kaynanası dolaba yaprak hazırlıyormuş. Bu temizliği bitirmiş. Kaynanası çay koy da içelim demiş neyse çayı koymuş. Sonra otur yaprağa yardım et demiş. Bu da önceden eline krem sürmüş. Kolonyalamış ellerini, kasıtlı yapmamış, temizlik yaptığı için rahatlamak için yapmış, yaprakları öyle sarmışlar. Bu eve gitmiş. Akşam nişanlısı buna küfürlerle mesajlar atmış. Annesi yapraktan pişirmiş kolonya, krem kokusu sinmiş, kadın o kadar para verdim bayrama yapıyordum diye sinir krizi gb bagırmalara girmiş. Nişanlısını aradıgında arkadan annesinin sesleri hakaretler. Nişanlısı buna beceriksiz, rezil ettin tarzı konuşmuş.
Tabi ki ne yapacağım diye soruyor. Kesinlikle ayrılması, hatta iyi bir sövmesi taraftarıyım. Bizim kız öyle ki şu an konuşmuyoruz diye ağlıyor. Üniversitede iyi bir ganosu olan gelecek vaat eden bir arkadaşımın son hali bu işte. Yorumları okutursam belki aklı başına gelir. Teşekkürler.
Ay başımı ağrıttı gece hala kendine gelemedim inanır mısınız?Tövbe estağfurullah..
Hiç eveleyip gevelemeyeceğim;
Arkadaşınız bir maddenin etkisi altında değilse şayet, sevilmediğini değer görmediğini,istenmediğini nişan atılsın diye karşı tarafın elinden geleni yaptığını ne zaman idrak etmeyi düşünüyor acaba..
yahu ortada çok ciddi ve önemli bir sebep yokken 2 sene nişanlı durulur mu? buna cevap verin gerisi kendiliğinden gelecek..
ayrıca gelecek vaat eden arkadaşınıza söyleyin erkek nüfusunda herhangi bir kıtlık falan yok. Bu şekilde evlenirse bu adamla 3 vakte boşanır görürsünüz.
Umarım canımmadem arkadasiniz temizlik yapmayi seviyor gitsin bir barinakta gonullu olarak calissin. parasini da barinaga yardim icin kullansin. karsiliginda sevgi, merhamet, saygi, minnet gibi duygularin alasini bulacagindan da hic suphesi olmasin. bu aileye aynilarini verirken
aldiklarinin tam tersi yani.
gonullu kolelikten bir insani kurtarmak cok zor. arkadasiniz psikolojik destek alsin, kurtulursa ne mutlu ona yoksa arkadasliginiz icin otenazi istemekten baska careniz yok. insallah normallestirdigi hayatin ne kadar anormal oldugunu fark eder bir an once.
Aldığı eğitim zerre fayda sağlamamış ve aldığı eğitimi bir kalemde silmiş. İnsanın kendisine hiç mi saygısı olmaz?Sanki bu evlilik istenmiyorda kız kendi rızasıyla vazgeçsin diye yapılmış gibi tüm olanlar
2 yıl nişanlı kalmak için uzun bi süre
Kullanıcı bi aile,
Saygısız, şiddet uygulayan damat adayı...
Birde aynı evde yaşamak nedir ya evlenme programlarında bile kabul edilmezken hiç mi kriteri yok arkadaşınızın.
Daha da olsun diyorsa aldığı onca eğitim boşa gitmiş derim.
Nasıl bir lafa yapısına sahip ben de anlamadım.Ee daha nişanlıyken bi tek boynuna ip takmadıkları kalmış. Semeri filan vurmuşlar. Başkasını bulamam mı zannediyor bu kız niye ayrılmıyor onu anlamadım. Bi daha ki sefere de elini sabunlasın bi zahmet
Hay ağzına sağlık canım. Tek tek yazmışsın. Bilerek, isteyerek kendine bunu yapan kadınlara sinir oluyorum.Hakaret,şiddet,emir yağdırma,is yaptırıp o işi beğenmeme daha sayayım mı? Durun sayayım,kapanacaksın,bakımlı olacaksın,konuşmayacaksın,her gün duş alacaksın vs vs. Bakın nişanlısı ve ailesi amiyane tabirle binmeye alçak eşşek arıyorlar.
Minicik bir sevgi kırıntısı yok,adam yerine zaten konulmuyor,acı çekmekten hoşlanıyorsa devam etsin aynen. Evlenip aynı evde oturmaya başlayınca acısına acı ekleyecek,az sabretsin.
Yani bir insan kendine neden bunu yapar anlamakta güçlük çekiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?