Dershanelerin kapanması !!!

eleştiri yapcaksanız bilinçli yapın,mebteki öğretmenlerin çoğu eğitim fakültesi mezunudur,bazıları da formasyonludur,yeni mezunları da kpss engelini aşmış insanlardır,dersane çalışanları da öğretmen demiyorum çünkü çoğu formasyonsuz,geri kalanı da eğitim fakültesi mezunu değil zaten,kimseye çamur atmıyorum bazılarınızın yaptığı gibi,ama şu gerçek mebteki öğretmenle dersanedekileri karşılaştıramazsınız,eğitim hayatınıza bi göz atın dersanedeki öğretmenleriniz mi yer etmiş yoksa okul öğretmenleriniz mi...yazık...ben lisedeki edebiyat öğretmenimle hala telefonlaşırım,nezaman görüşüyoz der.ünv.deki ilk yılımda hoca bir ispat sorusu vermişti,sınava hazırlanırken gittiğim dersanedeki mat. hocasına gittim,gitmez olaydım aşağılanmış hissettim 5 dksını ayırmadığı gibi azarladı birde,onların müşterisi olduğun sürece değerlisin okadar...suçlu varsa o da meb dir,mebteki öğretmenler emin olun kendilerine verilen müfredatın fazlasını verirler öğrenciye bu böyle biline..

eleştiri yapcaksanız bilinçli yapın,mebteki öğretmenlerin çoğu eğitim fakültesi mezunudur,bazıları da formasyonludur,yeni mezunları da kpss engelini aşmış insanlardır,dersane çalışanları da öğretmen demiyorum çünkü çoğu formasyonsuz,geri kalanı da eğitim fakültesi mezunu değil zaten,kimseye çamur atmıyorum bazılarınızın yaptığı gibi,ama şu gerçek mebteki öğretmenle dersanedekileri karşılaştıramazsınız,eğitim hayatınıza bi göz atın dersanedeki öğretmenleriniz mi yer etmiş yoksa okul öğretmenleriniz mi...yazık...ben lisedeki edebiyat öğretmenimle hala telefonlaşırım,nezaman görüşüyoz der.ünv.deki ilk yılımda hoca bir ispat sorusu vermişti,sınava hazırlanırken gittiğim dersanedeki mat. hocasına gittim,gitmez olaydım aşağılanmış hissettim 5 dksını ayırmadığı gibi azarladı birde,onların müşterisi olduğun sürece değerlisin okadar...suçlu varsa o da meb dir,mebteki öğretmenler emin olun kendilerine verilen müfredatın fazlasını verirler öğrenciye bu böyle biline..

valla hiçte öyle değil maalesef sizin hocalarınız öyle denk gelmiş olabilir ama çoğu dersi sallıyo işimiz bitse de gitsek modundalar
mesela ben lise hayatımda hiç matematik öğrenemedim çünkü hocamız sürekli kaynatıyodu dersi sanki eğlenmeye geliyodu sınıfa
bizi de aşağılıyodu
biz de mecbur dershaneye gitmek zorunda kaldık
oradaki matematik hocam o kadar iyidi ve o kadar kibardi ki ben de onu hiç unutamam mesela onun sayesine istediğim yeri kazandım
okuldayken biz anlamıyoruz sanıyoduk ama dershaneye gidince anladım ki hoca öğretemiyomuş

okuldakilerin çoğu sırtımızı devlete dayadık modunda maalesef
dershanelerde mecbur ilgileniyolar çünkü işten çıkarılmak istemiyolar
keşke okuldaki okuldaki öğretmenler de sıkı bi biçimde denetlense özel yetenek sınavlarıyla alınsa da adaletsizlikler olmasa

ayrıca eğitim fakültesinden çıkması benim için çok bişey ifade etmiyo öğretme kabiliyeti olmadıktan sonra ya da işini severek yapmadıktan sonra bi faydaları yok öğrencilere

ama bunun yanında gerçekten işini sonuna kadar hakeden ve öğretmek için elinden geleni yapan hocalarımız var tabiki onlara birşey diyemem

DİN eğitiminden neden bukadar rahatsızsınız.amaç eğer cemaati dağıtmaksa RABBİMİN İZNİ İLE DAĞİTİLAMAZ.neyapılırsa yapılsın ALLAHın izni ile onlar dahada büyüycekler.dünyanın hisi kiri pasıyla kirlenen beyinler elbette yıkanacaktır.

Din eğitiminden neden mi rahatsızım ? çünkü din eğitimi dışardan alınmaz ailesinden görür öğrenmesi gereken ne varsa doğru bi şekilde kimsenin etkisi altında kalmadan öğrenir.

Lisede cemaat dershanesine giden kızlarımızın üniversitede ki halini gördünüz mü? ailesinin yanına giderken kapanıp okulda yemediği halt kalmayan? yada lisedeyken abilere gidiyorum annee deyip üniversitede alkolik olan? boş laf konuşmayın hanımefendi.. zorla ve yanlış biçimde yıkanan beyinlerin hali ortada..

Dinde zorlama yoktur.. bizim dinimiz hoşgörü dinidir ve bilimin önemli bir yeri vardır.

Allah Teâlâ kıyamet günü kulları diriltir Sonra alimleri ayırır ve onlara şöyle hitap eder
"Ey alimler topluluğu, ben ilmi, size azap etmek için vermedim, sizi bağışladım, cennete giriniz"
(Mecmeu’z-Zevaid ve Menbeu’l-Fevaid, c l, s 126)

derhaneler okullar cemaat yuvası değildir ilim irfan yuvasıdır..

Eğitim önemlidir cahile laf anlatmak zordur.

Elhamdülillah müslümanız ve Allah'a şükürler olsun ki sizin gibi değil..

valla hiçte öyle değil maalesef sizin hocalarınız öyle denk gelmiş olabilir ama çoğu dersi sallıyo işimiz bitse de gitsek modundalar
mesela ben lise hayatımda hiç matematik öğrenemedim çünkü hocamız sürekli kaynatıyodu dersi sanki eğlenmeye geliyodu sınıfa
bizi de aşağılıyodu
biz de mecbur dershaneye gitmek zorunda kaldık
oradaki matematik hocam o kadar iyidi ve o kadar kibardi ki ben de onu hiç unutamam mesela onun sayesine istediğim yeri kazandım
okuldayken biz anlamıyoruz sanıyoduk ama dershaneye gidince anladım ki hoca öğretemiyomuş

okuldakilerin çoğu sırtımızı devlete dayadık modunda maalesef
dershanelerde mecbur ilgileniyolar çünkü işten çıkarılmak istemiyolar
keşke okuldaki okuldaki öğretmenler de sıkı bi biçimde denetlense özel yetenek sınavlarıyla alınsa da adaletsizlikler olmasa

ayrıca eğitim fakültesinden çıkması benim için çok bişey ifade etmiyo öğretme kabiliyeti olmadıktan sonra ya da işini severek yapmadıktan sonra bi faydaları yok öğrencilere

ama bunun yanında gerçekten işini sonuna kadar hakeden ve öğretmek için elinden geleni yapan hocalarımız var tabiki onlara birşey diyemem

size de kötü öğretmenler denk gelmiş ozaman,eğitim fakültesi ve formasyon tabi ki önemlidir akrabalarımdan birkaçı bu işin içinde pedagojik bilgisi olmayan bir kişi öğretebilir eğitemez öğretmen denmez o kişiye,ve üzgünüm dersanedeki öğretmenlerin size iyi davranması sizi sevdiklerinden ziyade sizi memnun etmek için siz oraya para veriyorsunuz ve sizi memnun etmek zorunda olduklarını onlar da biliyorlar,herkes ekmeğinin derdinde kimseye çamur atmak değil derdim ama görüyorum ki öğretmene verilen değer yerlerde...

Emeklilik yaşı yukarılarda, okullardaki öğretmenlerin çoğu yaşlandı artık.
Çok hakimiyet kuramıyor. Derslerde mutlaka 1-2 serseri dersi kaynatıyor . Liselerde öğretmenler lys bilgisi vermiyor. O disiplini aşılamıyor. Ben inanmıyorum. Devlet okullarındaki birkaç öğretmen hariç , dershanelerdeki öğretmenlerin daha verimli olduğunu düşünüyorum.
Okullardaki çoğu öğretmenler zamanında öğretmenliğin en iyi meslek olmasından dolayı öğretmen olmuş, salla başını al maaşını tipler.Her öğrenciye aynı yaklaşmıyorlar bile. Deli gibi kompozisyon yazardım. Yan sıramdaki arkadaşım devrik cümle bile kuramazken o hep 80 vs alırdı ben 50 filan. Neden? çünkü onu seviyordu. Kabul edelim okul öğretmenlerinin çoğunda öğrenci kayırma var.
Ayrıca gereksiz bir dominantlık ile çoğu öğrenciyi kendinden ve branşından soğutuyor.
Okullarda gerekli disiplin yokken, dershaneleri kapatmak nasıl bir mantık?
Hem demiş ki; kapatmıyorum ki ben onlara özel okul olma fırsatı sunuyorum şunları şunları sunucam vs ...
Dershaneye senelik 3.000 veremeyecek aileler özel okullara yıllık 20.000 civarını nasıl verecek ? Belki daha fazlası tam bir bilgim yok.
Durumu olmayanlar gidemiyor kapatılsın.... Şraaak !
Şöyle yapılsın, özel okullar kapatılsın. Yüksek model arabalar kaldırılsın, villalar yıkılsın . Herkes eşit yerlerde otursun.
Eğitimde eşitlik şart olsun diyenlere şaşırıyorum. Sizce eğitimde eşitlik olacak mıııı ?
Eşitlik hiçbir zaman olmayacak .Eşitlik olursa adalet saraylarında olmalıyken orda bir eşitlik sağlanamıyorken böyle geniş çaplı bir konuda eşitliğin olacağına inanıp da dershaneler kapatılsın destekliyorum diyenleri ben desteklemiyorum.
Ne diyelim herkesin fikri kendine...

[/B]
Valla cemaat dersanesi diyorlar ama cevremde daga çıkmaktan son anda vazgeçip burslu dersaneye gidip pkknin kara propagandasinin aksine bos okullarin ve surekli tayinle yer degistirip rapor alan meb hocalarinin aksine sevgi ilgi ve sefkat gorup meslek sahibi olan nice insanlar tanidim...dershaneyi kapatacaklarina özel hastaneleri de kapatsinlar madem hersey parasiz olacak özel okul özel universiteleri de kapatsinlar alan memnun satan memnun kim rahatsiz ki...hani dindar bir nesil istiyordunuz? Yoksa milli genclik var digerleri yok mu olsun samimi bulmuyorum emre uslu haber aktueli okuyun daha iyi anlasilacak her şey.

Son düzenleme:
size de kötü öğretmenler denk gelmiş ozaman,eğitim fakültesi ve formasyon tabi ki önemlidir akrabalarımdan birkaçı bu işin içinde pedagojik bilgisi olmayan bir kişi öğretebilir eğitemez öğretmen denmez o kişiye,ve üzgünüm dersanedeki öğretmenlerin size iyi davranması sizi sevdiklerinden ziyade sizi memnun etmek için siz oraya para veriyorsunuz ve sizi memnun etmek zorunda olduklarını onlar da biliyorlar,herkes ekmeğinin derdinde kimseye çamur atmak değil derdim ama görüyorum ki öğretmene verilen değer yerlerde...

herkes hakettiği değeri görür bence
benimle ilgilenmeyen, öğretmeyen kişilere sırf öğretmen statüsündeler diye saygı gösteremem
bana kötü denk gelmiş olabilir ama ben babam memur olduğu için pek çok kez okul değiştirdim gözlemlerim değişmedi

siz belki çok ilgili bi öğretmen olabilirsiniz benim sözüm işini gerektiği gibi yapmayanlara yanlış anlamayın
ben demiyorum ki okuldaki tüm öğretmenler kötü
aksine özellikle tarih türkçe vs konularda çok çok iyiler var ama gel gör ki matematik fende hocaların yarısı iyi yarısı kötü
bu da eşitsizliğe sebep oluyo
herkes te şikayetçi matematik öğrenemiyoruz diye yalan mı bu yüzden dershaneye giden bi sürü öğrenci var
ben matematiğimin iyi olduğunu dershaneye gidince anladım mesela

o yüzden diyorum şu anki sistemde eğitim fakültesi olup olmaması beni ilgilendirmiyo diye
yurtdışındaki gibi özel yetenek sınavlarıyla alınmalı öğretmenler o zaman zaten dediğiniz pedagojik eğitimleri de alırlar
dershanelerin amacı zaten sınava hazırlamak eğitmek değil o yüzden okulla kıyaslanamaz bu açıdan ben öğretim konusundan bahsediyorum

ayrıca dershanedekiler bizi sevmiyo ve sırf memnun etmek için iyi davranıyo olabilir ama okuldakiler farklı mı
onların memnun etme gibi bi dertleri de olmadıklarından saat doldurup gitme telaşındalar
o zaman kendinizle çelişiyosunuz zaten mecbur oldukları için ilgileniyolar okuldakiler mecbur olmadıkları için ilgilenmiyo sonucu çıkıyo burdan

ben zaten pat diye değil ama dershanelerin kademeli olarak kaldırılmasını doğru buluyorum ama eğitim sistemini düzeltmek ve okuldaki hocalara da kalite ve denetim getirmek şartıyla

Son düzenleme:
Din eğitiminden neden mi rahatsızım ? çünkü din eğitimi dışardan alınmaz ailesinden görür öğrenmesi gereken ne varsa doğru bi şekilde kimsenin etkisi altında kalmadan öğrenir.

Lisede cemaat dershanesine giden kızlarımızın üniversitede ki halini gördünüz mü? ailesinin yanına giderken kapanıp okulda yemediği halt kalmayan? yada lisedeyken abilere gidiyorum annee deyip üniversitede alkolik olan? boş laf konuşmayın hanımefendi.. zorla ve yanlış biçimde yıkanan beyinlerin hali ortada..

Dinde zorlama yoktur.. bizim dinimiz hoşgörü dinidir ve bilimin önemli bir yeri vardır.

Allah Teâlâ kıyamet günü kulları diriltir Sonra alimleri ayırır ve onlara şöyle hitap eder
"Ey alimler topluluğu, ben ilmi, size azap etmek için vermedim, sizi bağışladım, cennete giriniz"
(Mecmeu’z-Zevaid ve Menbeu’l-Fevaid, c l, s 126)

derhaneler okullar cemaat yuvası değildir ilim irfan yuvasıdır..

Eğitim önemlidir cahile laf anlatmak zordur.

Elhamdülillah müslümanız ve Allah'a şükürler olsun ki sizin gibi değil..

madem din aileden öğreniliyor ALLAH neden PEYGAMBER gönderdi eğer aile okızlarını iyi bir şekilde yetiştiseydi yalanla dolanla işi olmazdı.kimse kimseyi zorla bişeyler öğretmiyor. eğer gidiyorlarsa kendi rızalarıyla gidiyorlardır. evet cahillik kendini bilmemektir.ELHAMDÜLLİLAH MÜSLİMAMNIZ,MÜSLÜMAN MÜSLÜMANA DESTEK OLMASI LAZIM...

Egitim sisteminin duzeltilmeden kapatilmasina kesinlikle karsiyim ..
Ben meslek lisesi mezunuyum..
Sadece 1. Sinifta fizik kimya vs. Gorduk oda haftada iki saat .. geriye kalan 3 sene hep bolum dersleri. Ama duz lisedeki arkadaslarim herseyi biliyor ve okulda isliyorlardi..
Ben univ. Kazandiysam dersane sayesinde kazandim cunku gormedigim butun dersleri orda gordum ..
Tabiki ogrencinin istegi en onemli olan . Ama benim durumumda olupta dersaneye gitmeden bu dersleri hic gormeden biri nasil kendi kendine bunu basaracak ?
Gelelm cemaate.
Allah onlari bildigi gibi yapsin. Univ. Okuyup onlarin dersanelerinde yutlarinda kalanlari kendi aralarina cekip kendi dersanelerinde evlerinde ogretmen yapiyorlar.
Benim kuzenim simdi onlarin yatili dersanesinde. Cocuk 3 haftada bir wve geliyor . Bu nedir arkadas ?
Daha ufaktan ailelerinden soyutlamaya basliyorlar insanlari....

Son düzenleme:
herkes hakettiği değeri görür bence
benimle ilgilenmeyen, öğretmeyen kişilere sırf öğretmen statüsündeler diye saygı gösteremem
bana kötü denk gelmiş olabilir ama ben babam memur olduğu için pek çok kez okul değiştirdim gözlemlerim değişmedi

siz belki çok ilgili bi öğretmen olabilirsiniz benim sözüm işini gerektiği gibi yapmayanlara yanlış anlamayın
ben demiyorum ki okuldaki tüm öğretmenler kötü
aksine özellikle tarih türkçe vs konularda çok çok iyiler var ama gel gör ki matematik fende hocaların yarısı iyi yarısı kötü
bu da eşitsizliğe sebep oluyo
herkes te şikayetçi matematik öğrenemiyoruz diye yalan mı bu yüzden dershaneye giden bi sürü öğrenci var
ben matematiğimin iyi olduğunu dershaneye gidince anladım mesela

o yüzden diyorum şu anki sistemde eğitim fakültesi olup olmaması beni ilgilendirmiyo diye
yurtdışındaki gibi özel yetenek sınavlarıyla alınmalı öğretmenler o zaman zaten dediğiniz pedagojik eğitimleri de alırlar
dershanelerin amacı zaten sınava hazırlamak eğitmek değil o yüzden okulla kıyaslanamaz bu açıdan ben öğretim konusundan bahsediyorum

ayrıca dershanedekiler bizi sevmiyo ve sırf memnun etmek için iyi davranıyo olabilir ama okuldakiler farklı mı
onların memnun etme gibi bi dertleri de olmadıklarından saat doldurup gitme telaşındalar
o zaman kendinizle çelişiyosunuz zaten mecbur oldukları için ilgileniyolar okuldakiler mecbur olmadıkları için ilgilenmiyo sonucu çıkıyo burdan

ben zaten pat diye değil ama dershanelerin kademeli olarak kaldırılmasını doğru buluyorum ama eğitim sistemini düzeltmek ve okuldaki hocalara da kalite ve denetim getirmek şartıyla

dersanedeki öğretmenlerin çoğu sizi memnun etmek için iyi davranıyordur,okuldaki öğretmen size iyi davranıyorsa bir çıkarı yoktur demiştim ben çeliştiğimi düşünmüyorum..siz dersane öğretrmenlerinin daha iyi olduğuna ve sizi sevdiğine inanmaya devan edin ne diyim..ama bunu mebteki öğretmenlere hakaret ederek veya incitecek laflar sarf ederek yapmayın,öğretmen değilim ayrıca ama bu işin fazlaca içindeyim çevremdekiler dolayısıyla

bu cemaat konusu neden gündemde hiç anlamadım
cemaat dershaneleri varsa tam tersi görüşe sahip dershaneler de var
isteyen istediğine gidebilir
bazıları sırf cemaat dershaneleri kapatılsın diğerleri kalsın diycek nerdeyse
saçma geliyo bana
herkes istediğine gidebilir bence

Mebteki hocaları eleştirenlerden biri bendim o yüzden cevap vermek istiyorum size. Ben gördüğümü eleştiriyorum çok iyi hocalar olabilir. Genelleme yapmak yanlış olur. Bu arada bende okul öğretmenlerim hiç yer etmedi. Görsem bir kaşık suda boğarım o kadar nefret ediyorum kendilerinden.

Mebteki öğretmenler müfredatı versin de fazlası eksik kalsın :) Size çok iyi öğretmenler gelmiş anlaşılan.

dersanedeki öğretmenlerin çoğu sizi memnun etmek için iyi davranıyordur,okuldaki öğretmen size iyi davranıyorsa bir çıkarı yoktur demiştim ben çeliştiğimi düşünmüyorum..siz dersane öğretrmenlerinin daha iyi olduğuna ve sizi sevdiğine inanmaya devan edin ne diyim..ama bunu mebteki öğretmenlere hakaret ederek veya incitecek laflar sarf ederek yapmayın,öğretmen değilim ayrıca ama bu işin fazlaca içindeyim çevremdekiler dolayısıyla

ya ben dershanedekiler bana bayılıyo çok seviyo demiyorum hanımefendi sevsin sevmesin benim umrumda olmaz
dediğim ne sebeple olursa olsun iyi eğitim veriyolar ve kibar davranıyolar
okuldakiler de istese çok daha iyi eğitim verebilirler ben onların kapasitesi yok demiyorum ki sadece uğraşmak istemiyolar devlette çalıştıkları için işlerini garanti görüyolar

dershanedekinin de sırf çıkar için iyi davrandığını bilemezsiniz ki siz de onları incitecek şekilde konuşmuş oluyosunuz bu şekilde
ayrıca samimi olanla olmayanı ayırt edebilecek durumdayım

benim de bi sürü yakın akrabam mebde öğretmen
sırf tanıdıklarım var diye gerçekleri görmezden gelemem
sanki tüm öğretmenler çok mükemmel de ben mi beğenmemezlik yapıyorum

ben kimseye hakaret etmedim ayrıca gerçekleri söyledim
incetecek laflar duymak istemeyenler işini gerektiği gibi yapsın
işini doğru düzgün yapanlara lafım yok zaten

Dersaneler kademeli olarak bence de kapatılmalı

Ben de öğretmenim, devlet okullarından özel kalitesi beklemek şu durumda yanlış.

Şöyle ki sınıflar 40 ve üzeri, bir kere bu sayı kalite açısından 20 lere düşürülmeli.

İkincisi ben sınıf öğretmeniyim, liseler için konuşacağım; dersaneye başarmak isteyen, bilinçli öğrenciler gidiyor.(genellikle)

Ve para veriyorum dinleyeceğim, öğreneceğim mantığı oluşuyor.

Müfredat sil baştan değişmeli, sınıf mevcutları düşürülmeli ki öğretmenler de kaliteli bir eğitim verebilsin.

Yoksa öğretmenler berbat vb. tanımlar biraz ağır olmuyor mu? Hepsi mükemmel değil elbet ama genelleme yapılamaz diye düşünüyorum.
kesinlikle katılıyorum... okullardaki eğitim kalitesizliğin en önemli sebebi olarak öğretmen görülüyor .. tamam mesleğimizde çürük elmalarımız var maalesef ...ama dediğiniz gibi mevcutllar 40 ın üzerinde , öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okumaya değil laylaylom yapmaya geliyor ki bu durum nerdeyse ilkokullara kadar indi ... öğrenciyi derste sınıfın düzenini bozmamaması konusunda sıkıyorsa uyar çocuk sülalesini toplayıp geliyor ... gerçekten okumaya gelen öğrenci arada ya kaynayıp gidiyor ya da imkanı varsa dersaneye gidiyor... dershanelerde durum böyle mi? bir kere hem çocuk hem de veli parasını verdiği için derslere karşı daha özenli ve dikkatli... sınıfta düzen bozan olursa bazı dershanelerde direkt kapının önüne bırakıyor...adam öğrencinin tembelliğiyle veya sorunlarıyla ilgilenmez ki.. ona isim yaptıracak öğrenciler önemlidir ...
dersanelere çok gerek var mı? sorusundan önce devlet okullarında kalite nasıl yükseltilir, disiplin sorunları nasıl çözülür ? bu daha önemli bir soru ...

özel okul diye birsey olmamasi lazim
Almanyada yasiyorum herkesin cocugu ayni okula gidiyor
cocuklar ayni krese
hepsi devlet
özel diye birsey yok
ayrimcilik yok
böyle olmasi lazim
dersanelerin amaci egitim mi sanki
hepsi feto
onlar zengin oldu
kimler istedigi bölümü okudu
kimler istedigi meslegi yapabildi
egitim fak mezunlari bile ögretmenlik statusune girmek icin kpss denen sacmaligi asmak zorundalar
tanidigim hickimse ögretmenlik yapamadi
bircok mezun intihar etti
bu rezaletlerin hepsi Turkiyede
hemd ehepsi

yapmayin allah askina almanyada da pek ala özel okul ve kresler bulunuyor, bence atip tutmussunuz suan, devlet okullari ve özel okullar dunyanin heryerinde vardir , türkiye bence önce ögretmenlik egitmini biraz zorlastirmalari herönune gelen ögretmen olmamali...

Bazı arkadaşlar kalitenin dusuk olmasınn tek sorumlusu ogretmen degil demisler. Haksız da degiller ancak en önemli faktördür bana göre. Evet 40 kisi degildik ama 30 kisiydik biz. Kotu ogretmenlerim oldugu kadar cok cok iyi bi kac ogretmenim de oldu onlar sınıfta düzeni nasıl saglayıp bana bseyler verebildilerse digerleri de bunu yapabilir ama yapmyolar işlerine gelmiyo ne diye ugrassnki nasıl olsa paralarını alıyolar. Cok ağır bi elestiri oldu ogretmenlerin hepsine kotu demek iyilerin hakkını yememek lazım cok iyileri de var ancak sadece bi kac tane.

Dersaneler özel okul olunca yada ogrenciler özel ders almaya baslayınca eğitim esit mi olacak yani? Benim gibi maddi durumu orta seviye yada alt seviye olanlar bi şekilde yine 2-3 milyar verip dersaneye gidebiliyoduk ama şimdi dersanelerin belki 10 katı parayı ozel okullara nasıl verelim

kesinlikle katılıyorum... okullardaki eğitim kalitesizliğin en önemli sebebi olarak öğretmen görülüyor .. tamam mesleğimizde çürük elmalarımız var maalesef ...ama dediğiniz gibi mevcutllar 40 ın üzerinde , öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okumaya değil laylaylom yapmaya geliyor ki bu durum nerdeyse ilkokullara kadar indi ... öğrenciyi derste sınıfın düzenini bozmamaması konusunda sıkıyorsa uyar çocuk sülalesini toplayıp geliyor ... gerçekten okumaya gelen öğrenci arada ya kaynayıp gidiyor ya da imkanı varsa dersaneye gidiyor... dershanelerde durum böyle mi? bir kere hem çocuk hem de veli parasını verdiği için derslere karşı daha özenli ve dikkatli... sınıfta düzen bozan olursa bazı dershanelerde direkt kapının önüne bırakıyor...adam öğrencinin tembelliğiyle veya sorunlarıyla ilgilenmez ki.. ona isim yaptıracak öğrenciler önemlidir ...
dersanelere çok gerek var mı? sorusundan önce devlet okullarında kalite nasıl yükseltilir, disiplin sorunları nasıl çözülür ? bu daha önemli bir soru ...

Dersanelere gere var mı sorusundan önce devlet okullarında kalite nasıl yükseltilir disiplin sorunları nasıl çözülür? Bu daha önemli demissiniz. Evet öyle iste bu yüzden dersaneleri bi anda kapatmak yanlıs bence. Önce okullarda ki kaliteyi yükselteceksin sonra dersaneleri kapatacaksn

Dershanelerin olmasının nedeni okuldaki eğitimin yetersiz olmasıdır dershaneleri kapatmak yerine buna neden olan okullara çeki düzen verilmeli...iki yıllık mezunları ücretli öğretmen yaparsan,91 yılında ziraat, iktisat mezunlarını öğretmen diye atarsan kafandan 4+4+4 diye bi gecede sistem üretirsen olacağı bu... Dershaneler sadece sonuçtur ayrıca dershaneleri kapatıyosun oradaki öğretmenler ne olacak zaten olan öğretmene oluyo binlerce çalışan ne olacak?? Dershaneler kapatılınca okullar birden bire muhteşem eğitim mi vermeye başlayacak??? hiç sanmıyorum

Dershanalerin kapanıp kapanmaması beni ilgilendirmiyor esasında çokda . Ama şu devlet okulları öğretmenleri berbat dersaneler olmazsa üniv kazanılmaz yaklaşımı baştan yanlış. Dershanelerde çalışan öğretmenlerin çoğu ataması yapılmamış öğretmen ve üniverstede öğrenci olup dersanede staj yapan bireyler yani bunlarmı devlet okulundaki öğretmenden daha kaliteli ?? Kalite öğretende değil öğrenendedir ben hep bunu bilir bunu söylerim..

sana şöyle bi örnek vereyim benim bi arkadaşım doğru düzgün konuşamaz, ezberler, hızlı hızlı kelimeleri yutarak konuşurdu kpss ye bi çalıştı her şeyi ezberledi ve kazandı ama ders anlatımı berbat. Ne oldu şimdi kaliteyi kpss mi belirliyo sence? bazı bölümler varki 50 ile atanıyo ama 80 le atanamayan nice öğretmen dershanede çalışıyo ve muhteşem ders anlatıyorlar kötü ders anlatanı dershanede tutarlar mı sanıyosun özel çok zor beğenmediklerini bi ay içinde yolluyolar.

Butun yorumlari okudum. Dikkatimi ceken birkac noktaya deginmek istiyorum.

1)Kuzenim devlette ogretmen ve yaz tatili haric aldigi maas aylik 4000-5000 ek derslerle belki sgk ya dusuk olarak yatirilabilir ki o da minimum 1500 lira.

Cok yakinim kimya ogrt. Toplam calisma saatinin yarisini calisiyor ve 2250 maas aliyor.

2)Dershane ogretmenleri neredeyse asgari ucret aliyorlar diger kuzenim mat.bolumu mezunuydu olacak gibi degil baska bir goreve gitti ve suan da 3000 lira maas aliyor.

3) Egitim fakultesiyle bolum mezunu olmak farkli. Dershanelerde genelde bolum mezunu kisiler mevcut ancak su da gercek sinif ogr.aslinda felsefe ogrt di hatta ing.ogrt. De mat.mezunuydu.

Anlatmak istedigim devlette ogrtler ilgilenmiyorlar lisede geometri dersinden nefret etmistim.dershaneye gittim pratik yolunu ogrendim.

Devletteki ogretmenler saatlerini doldurmanin dershanedekilerde seneye ogrenci kazanmanin derdindeler.

4)İsteyen cemaat dershanesine yollar istemeyen yollamaz kimseye zorla bisey yaptirilmiyor ki.

Bu karmasa surer gider. Bence o dershane kapatilsin bu dershane kapatilsin diyene kadar devletteki ogretmenlerimiz pratik yollara ve ogretici olmaya calisirlarsa velilerde cocuklarina bazi seyleri ogretirlerse bence sorunun cozulmesi daha kolay olur. Bazi ogrenciler vardir ki ogretmenleri cileden cikariyorlar ve hatta ders zamanini da caliyorlar.

Back