Dershanelerin kapanması !!!

Bir de şey duydum gecenlerde ne derece güvenilir bilmiyorum. Birkaç yıl sonra ösym sınav sistemini komple değiştirim, acık uclu yoruma dayalı sınav sistemi getirecekmiş. İzleyelim bakalım nerde nasıl torpiller dönüyor.

onun denemesi yapıldı sanırım geçenlerde okumuştum
ama çok saçma açık uçlu soru mu olur ya
kime göre neye göre doğru olacak
hepsini aynı kişi kişi okuyamayacağına göre puanlar da adaletsiz olacak
torpil dönecek yine umarım böyle bi sınav olmaz

hepsinin değil ama cemaat dershanelerinin kapatılmasından yanayım.. sonuna kadar destekliyorum işin başının sebebi de bu zaten.. bazı dershanelerin tek amacı bu olmuş eğitim evet ama din eğitimi? üstelik yanlış bir biçimde dinimizde olamayan şeyler öğretilerek.. din eğitimi aileden alınır kimsenin beyninin daha fazla yıkanmasını istemiyorum.
yaşla kuruda yanacak ama yapacak bişey yok.

isteyen yazdirir cocugunu, kimse kimseyi cemaat dershanesine gitmesi icin zorlamiyor
orda sakli biseyde yapilmiyor dini egitim icerigie aitse hosuna gitmeyenler cocuklarini göndermesin bu kadar da basit,
birde yanlis seyler ögrettiklerini nerden biliyorsunuz, din egitiminide insan nerde isterse orda alir sizin icin ailedir
baskasi icin camii, cemaat evleri vs. vs. herkezin kendi karari degilmi?

Bence dersaneler kapatılmalı ama bunu siyasi nedenlerle söylemiyorum.. Mevcut hükümetin çoğu uygulmasını beğenmiyorum... Ama bu konu gerçekten önemli.. Rant haline gelen bir konu ve düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.. Ama yapılması gerekenler yapıldıktan sonra.. Mesela.. Bütün okullardaki yazılı sınavlar aynı gün ve farklı gözetmenler eşliğinde yapılabilir. Buradan çıkan sonuçlara göre ÖĞRETMEN PERFORMANSI getirliebilir. Böylece gerçekten iyi öğretmen anlaşılablir. İyi müdür anlaşılabilir. Sınav da yüksek alan derslerin öğretmenlerle düşük not olan sınıfların öğretmenleri görülür.. Ama şu da bir gerçek yazılı sınavları okuyan öğretmenlerin objektif olması yada iyi denetlenmesi gerekir..

Back