Dershanelerin kapanması !!!

Bir de şey duydum gecenlerde ne derece güvenilir bilmiyorum. Birkaç yıl sonra ösym sınav sistemini komple değiştirim, acık uclu yoruma dayalı sınav sistemi getirecekmiş. İzleyelim bakalım nerde nasıl torpiller dönüyor.

özel okul diye birsey olmamasi lazim
Almanyada yasiyorum herkesin cocugu ayni okula gidiyor
cocuklar ayni krese
hepsi devlet
özel diye birsey yok
ayrimcilik yok
böyle olmasi lazim
dersanelerin amaci egitim mi sanki
hepsi feto
onlar zengin oldu
kimler istedigi bölümü okudu
kimler istedigi meslegi yapabildi
egitim fak mezunlari bile ögretmenlik statusune girmek icin kpss denen sacmaligi asmak zorundalar
tanidigim hickimse ögretmenlik yapamadi
bircok mezun intihar etti
bu rezaletlerin hepsi Turkiyede
hemd ehepsi

Arkadaşlar beş senedir Dershanede çalışan bir idareci olarak belirtmem gereken noktalar var bir kere biz verdiğimiz eğitimin yanı sıra kendi bünyemizde öğrencilerimize gereken ilgiliyi fazlasıyla gösteriyoruz öğrencilerin öğretmenlerle birebir çalışmasını sağlıyoruz öğrencilerimize deneme sınavları yapıp eksiklerini gösterip o konuya yoğunlaşmalarını sağlıyoruz. Ve unutmayalım ki okulda da öğrenciler resim dersi görüyor müzik dersi görüyor o zaman buna yönelik kurslar da kapatılsın. ayrıca sadece bizim şubede toplam 40 tane çalışan var öğretmen idareci ve hizmetli dahil öğretmenleri kadroya alacaklar mış peki ya bizler ne yapacağız.

Ve ortalama 5 ile 10 bin arasında para alıyorsunuz. O aldığınız paralardan da dersanelerinizde calısan öğretmenlere cok komik rakamlar veriyorsunuz.

Her ne olursa olsun eğitim okulda olur kursta değil. Eğitim yuvası olmaktan ziyade ticarethane gözüyle bakıyorsunuz.

o sınavın denemesi geçen ay yapıldı ösym ce
ama nasıldı neler soruldu bilmiyorum
zaten artık sorular da yayınlanmayacak
bi hata varsa onlar biliyorlar bizim bilmemize gerek yok ki

o sınavın denemesi geçen ay yapıldı ösym ce
ama nasıldı neler soruldu bilmiyorum
zaten artık sorular da yayınlanmayacak
bi hata varsa onlar biliyorlar bizim bilmemize gerek yok ki

Doğru söylüyorsun biz niye bilelim ki :) kendileri yazıp ay pardon calıp kendileri oynasınlar

birincisi bizim kurs ücretlerimiz o kadar değil , ikincisi öğretmenlerimiz düşündüğünüz kadar komik rakamlar almıyor.Ayrıca unutmayın ki atanamayan binlerce öğretmenimiz dershanelerde kendilerine iş buluyor. O zaman bütün öğretmenlerimizi devlet kadrosuna alsın. Biz gayet de eğitim yuvası gözüyle bakıyoruz çünkü eğitime önem veriyoruz değer veriyoruz bunun da velilerimizden geri dönüşünü alıyoruz buda bize yetiyor ve bizi mutlu ediyor inanın.

Aslında yazımda sizi tenzih ederim demeyliydim afedersiniz.

Koskoca Ankarada sizin gibi calısan dersaneler bir elin parmaklarını gecmez.

Bugün gazetede okudum cocuklarını dersaneye gönderebilmek icin bir sürü aile icralık olmuş.

Yine tekrarlıyorum eğitim okulda verilir paragöz dersanelerde değil.

sürekli sınav sistemi değişiyor.
inşallah oğlum okula başlayana kadar biraz oturmuş olmasını diliyorum bende.

dersaneleri kaldırdıktan sonra sınava girecek öğrenciler ne yapacak?son sene?
Benim zamanımda genelde sadece son sene gidilirdi dersaneye,
şimdi dersaneler iyice cozuttu bence.şimdi ortaokul,ilkokul öğrencileri dersaneye gidiyor,
kaç sene eder bu da üniversite sınavına kadar.ailelere büyük külfet.
o açıdan bakıldığında mantıklı.ama dersanaler kapatılıp özel okula dönüştürülürse sıkıntı bu bence.
insanlar zaten, devlet okulları sınavlar için yeterli olsa dersaneye göndermez.
özel okula gönderemeyenler devlet okulunda devam edecek,
ben açıkçası üniversiteye kadar özel okula gönderme taraftarı değildim.
daha önce okulda ve dersanede de çalıştığım için az çok farkı görüyordum.
şimdi özel okula göndermek istemeyen ben mecbur dersaneler kaldırılınca,devlet okulu
yerine özel okula göndermek zorunda mı kalacağım?
yine ayrım olmayacak mı?durumu iyi olmayan aileler için?
keşke özel okullar da olmasa,herkes devlet okuluna gönderse çocuklarını.

Bir cemaat dershanesine gidiyorum. Şu dershanelerin kapatılması olayı çıktığından beri dersi falan bıraktılar Başbakan ne demiş ne yapmış onu işlemeye başladık. Sanki sadece onların dershaneleri kapatılıyor.

Dershaneyi kötülemek istemiyorum yasak olabilir boş yere banlanmıyım ama söylemeden edemicem ben bu kadar ayrımcı dershane görmedim. Anadolu/Fen liselerine "eğitim" düz liselere "din" üzerine yoğunlaşmışlar. Ayrıca bu dershane zincirinin bu kadar alınmasının nedeninin artık Fethullah Gülen videolarını izletecek kimse bulamayacakları için olduğunu düşünüyorum.

Ben düz lise mezunuyum nerdeyse hiç matematik görmedik çünkü hocalarımız anlatamıyordu. Hepsi 60 yaşına gelmiş artık unutmuşlar konuları. Kimya öğretmenimiz 20 yıl önce hazırladığı bir defterden işliyordu dersi. 20 yıl içinde müfredat 100 kere değişti ama kadın hala 20 yıl önceki müfredatı anlatıyor. Önce bu işe yaramaz hocaları temizlesinler sonra dershaneleri kapatsınlar bence.

Dersanelerin kapatılması için öncelikle eğitim sistemi düzeltilmeli.
Benim okuduğum lisede fizik, biyoloji,matematik öğretmenlerimin çoğu test sorularını çözemezdi.
Hepsi de bir kağıda yaz ver evde bakayım, sonra cevap vereyim derdi. Sonra hiçbir zaman o cevaplar gelmezdi.
Dersaneler kapatılacaksa eğer sınav sistemi değişmeli. Okuldaki öğretmenler test mantığını bilmiyor. Çocuklar okulda hiç çözmedikleri testlerden sınavlarda sorumlu tutuluyor. Bu durumda dersaneye gitmemek kaçınılmaz oluyor.

Dersaneler kademeli olarak bence de kapatılmalı

Ben de öğretmenim, devlet okullarından özel kalitesi beklemek şu durumda yanlış.

Şöyle ki sınıflar 40 ve üzeri, bir kere bu sayı kalite açısından 20 lere düşürülmeli.

İkincisi ben sınıf öğretmeniyim, liseler için konuşacağım; dersaneye başarmak isteyen, bilinçli öğrenciler gidiyor.(genellikle)

Ve para veriyorum dinleyeceğim, öğreneceğim mantığı oluşuyor.

Müfredat sil baştan değişmeli, sınıf mevcutları düşürülmeli ki öğretmenler de kaliteli bir eğitim verebilsin.

Yoksa öğretmenler berbat vb. tanımlar biraz ağır olmuyor mu? Hepsi mükemmel değil elbet ama genelleme yapılamaz diye düşünüyorum.

Eğitim kalitesinin artırılması için dershaneler kapatılmalı. Geçen bir radyoda bu konu hakkında konuşuluyordu hatta gazetelerde yazmıştı bilen bilir..Muğla da bir kadın çocuğunun dershane parasını ödeyemediği için hapishaneye girmiş..ne yazık ki kadın hapisteyken oğlu bunalıma girip intihar etmiş. Fethiye ilçe eğitim müdürü olaydan sonra borcu ödeyip kadıncağızı hapisten çıkartmış.İşte insanları bu duruma sokan sebep eğitim sisteminin kötü olması maddi durumu yeten dershaneye gidebiliyor ya gidemeyenler ne yapsın sırf dershane borcunu ödeyebilmek için işe girip çalıştım sonuç ne oldu işe giderken dershaneye gidemedim üstüne boşa para ödedim.

Bu dediklerinizde o kadar haklısınız ki eğitim sistemimize göre tarih den 5-6 net yapan çocuklar Tarih Bölümü kazanıyor sonra gidip parayla formasyon alıyor sonrada öğretmenlik yapıyor bizim eğitim sistemiz bu kadar işte. Şimdi herkes sınavı kazanıyor herkes bir yerlere yerleşiyor ama sonuç...

Eğitim alt yapısı hazırlanmadan dersanelerin kapatılması yeni nesil icin felaket olur. Çünkü bütün öğretmenler eğitimlerini "nasıl olsa dersanede tamamlarsınız" mantığında veriyorlar.

Ben diyecektim ağzımdan aldın :)
liseden mezun olalı 10 sene oldu ben dershaneye bir sene gittim ama bence çok boştu o bir sene.
Şimdi üniversite sınavlarına giriyorum ara ara şuan ki dershaneye giden lise öğrencilerinden neredeyse yüksek not alıyorum.
Üstelik sınav müfredatı benim zamanımdakinden biraz farklı.

Kademeli olarak kapatılması taraftarıyım bende, zira artık devlet okullarında ki öğretmenler resmen sınıfta ki öğrencileri mecbur bırakıyorlar.
Bir derse katılamayıp öğretmeninden tekrarını isteyen arkadaşımın kızına öğretmeninin cevabı "Dershanede ki öğretmenlerinden iste, onlar anlatsınlar işleri o." gibi bir ifadesi olmuş.

Sanki öğretmenlerin görevi sınıfta oturup öğrenci başı beklemek.

Şuan ki eğitim sistemini buna döndürdüler ve bu bir çok aileyi ve öğrenciyi felç ediyor bana göre.
Şu zaman da öğrenci olan çocuklara acıyorum 7/24 dershane okul arasında telef oluyorlar.
Bir çocuğa bu kadar yüklenilmez, zira yaşayacak bir çocukluk dönemi lazım.

Ama bir yandan da dershanelerde eğitim veren öğretmenleri ve diğer çalışanları da göz ardı etmemeli devlet.
Hoş dershane yönetimleri de ne yazık ki çalışanlarını sömürüyor.
"Nasıl olsa devlette öğretmen olamadı bana mecbur" mantığı ile saçma sapan ücretlere insanları köle gibi çalıştırıyorlar.

Umarım düzgün bir sistemle kaldırırlar bu dershaneleri.

DİN eğitiminden neden bukadar rahatsızsınız.amaç eğer cemaati dağıtmaksa RABBİMİN İZNİ İLE DAĞİTİLAMAZ.neyapılırsa yapılsın ALLAHın izni ile onlar dahada büyüycekler.dünyanın hisi kiri pasıyla kirlenen beyinler elbette yıkanacaktır.

Son düzenleme:
yapacam diyor yapıyor.atacam diyor atıyor ve kapatacam diyor ve kapatacakta galiba.bence mesele bu.'BEN YAPARIM.'eğitim falan fasafiso.eğitimde eşitlikmiş.özel üniversitelerde kapansın madem yada özel ing. kursalrı fAlan.Eğitim sistemi düzelmişte bi dersane sorun teşkil ediyordu.

Son düzenleme:

Ben de oğlumu cemaat dershanesine gönderdim.Allah bir değil bin kere razı olsun.Okadar iyilerdi. Ne beyin yıkaması ne bişey arz talep meselesi.Ben çocuğumun inançlı kişilerle bir arada olmasını istiyorum gönderiyorum .İstemeyen göndermez.
Kapanırsa mutlaka bir çözüm üretilir.

evet size tamamen katılıyorum.istemeyen göndermez herkesin düşüncesine saygım var ama cemaatlere beyin yıkıyorlar tarzı lafları beni çok rahatsız ediyor.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…